Basliktada belirttigim gibi birkac gun icerisinde yeni bir laptop almayi planliyorum. Boyle bir durumda secenekleri en iyi belirlemenin fiyat oldugunu biliyorum ve butce olarak en fazla 6000 tl dusunuyorum. Aslinda fiyat olarak ilk basta belirledigim fiyat 4000 tl civarlarindaydi fakat bu fiyata alabilecegim en yuksek ekran kartli laptoplarin gtx 960m li oldugunu ogrendim biraz arastirma sonrasi. Genel olarak oyun oynamayi sevdigimden oturu ve yeni cikan oyunlari takip etmeyi sevmemden dolayi bu ekran kartina sahip laptoplarin beni en fazla 1-2 sene daha goturecegini biliyorum. Bir hafta oncesine kadar Dell Inspiron 7559 modeli gozume cok carpiyordu ve alacagim laptop buyuk ihtimalle o olacakti. Fakat bir arkadasimin tavsiyesi uzerine Monster laptoplarini incelemeye basladim ve uygun fiyata daha iyi ekran karti/hafiza/islemci alabilecegimi farkettim. Monster modellerini incelerken Monster Tulpar T5 V8.1 modeli:http://www.monsternotebook.com.tr/tulpar/MONSTER-TULPAR-T5-V8-1.html#.V-ujMpN97ow gtx 1060 ekran kartina sahip olmasi sebebiyle ilgimi cekti ve 4000 tl ye alacagim ve 2 sene kullanabilecegim bir laptop almaktansa 5.600 tl ye cikip daha uzun sure kullanabilecegim bir laptop almak benim icin daha mantikli gozukmeye basladi. Fakat buradaki tek sorunum monster modellerinin goruntusunu kaba bulmam ve laptopda biraz daha estetik bir goruntu aramam. Sizlere sormak istedigim gtx 1060 ekran kartina sahip olan en fazla 6000 tl civarlarinda olan onerebileceginiz baska markalar varmidir, monster haric o fiyata bulman imkansiz diyorsaniz performanstan biraz daha kisarak gtx 980m-970 m e sahip 4000-6000 tl dolaylarinda olan Dell, Asus, MSI markalarindan onerilerinizi rica etmekteyim. Simdiden tesekkurler arkadaslar.
MSI tarafında bu bütçeyle GTX970'li GE72 alabiliyorsun. Ancak tasarım ve kalite olarak çok iyidir: