Şimdi Ara

Birkaç Ram sorusu, kafam karıştı da...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
518
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 2 saattir burdaki bazı başlıkları okuyorum belki sorularıma cevap bulabilirim diye ama olmadı, çıkamadım işin içinden. İşte sorularım cevaplarsanız sevinirim.

Anakartım bu: http://www.gigabyte.com.tw/Products/Motherboard/Products_Overview.aspx?ProductID=1856

2 Adet Kingston 512MB PC3200 400 Mhz 2.6V Ram takılı. Ram lerimi toplamda 2GB ye çıkarmak istiyorum ancak sıkıntılar burada doğuyor işte.

- Anakarttaki 4 ram yuvasından ikisi DDR için, diğer ikisi DDR2 için. Benim elimdeki Ram ler DDR yuvalarına takılı. Şimdi benim yeni alacağım ramler DDR2 olmak zorunda mı, yoksa DDR alıp DDR2 slotlarına takıp kullanabilirmiyim.

- Takılı olan iki RAM dual olarak çalışıyor, ben bir tane 1GB DDR2 alıp diğer boş slotlarından birine taksam sorunsuz çalıştırabilirmiyim yoksa illa 2 tane 512 MB alıp onları da dual olarak çalıştırmam mı gerek?

Üstadların ve tecrübelilerin yardımını bekliyorum.

edit: şu rami gözüme kestirdim http://www.hizlial.com/UrunInceleme.aspx?UrunID=30.009.1164.0013
    2 tane alıp takayım diyorum bundan, tabi hız farkı falan var ama hızını benim diğer ramlere uydurur kardeş kardeş çalışırlar diye düşünüyorum, tabi siz daha iyi bilirsiniz, ne dersiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xbayus -- 19 Aralık 2008; 23:03:29 >

• anakartta iki ayri tip slot bile olsa ddr ve ddr2 ayni anda calismaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jake Lockley -- 19 Aralık 2008; 23:32:09 >
  • Anakartın hem DDR2 533 Mhz ram , hem de DDR 400 Mhz ram destekliyor.

Ama DDR2 ve DDR rami aynı anda kullanamazsın.

http://www.gigabyte.com.tr/products/mb/specs/ga-8i915g_duo.html

• ayni seyi soyleyip birakmayalim bari.bence elindeki ramleri emekli et piyasada ddr2 ramler daha ucuz 2 tane ddr2 533 al.ben olsam boyle ilginc ram destekli bir alete 667 filan takmazdim.
  • Çok sağolun. Demek beraber çalışmazlar?!
    Valla burada sormasam gidip 2 tane 512 MB DDR2 bellek alacaktım, aldığımla kalacaktım :) Artık 2 tane 1GB DDR2 almak farz oldu o zaman. Eskileri de atıcaz.
  • atma sat DDR 2 nin DDR den daha iyi olmasına rağmen neden DDR ramler daha pahalı bunu anlamış değilim
  • quote:

Orjinalden alıntı: xbayus

Çok sağolun. Demek beraber çalışmazlar?!
    Valla burada sormasam gidip 2 tane 512 MB DDR2 bellek alacaktım, aldığımla kalacaktım :) Artık 2 tane 1GB DDR2 almak farz oldu o zaman. Eskileri de atıcaz.

atma! sat onları elindekiler ddr2 lere göre daha pahalı ürünler

quote:

Orjinalden alıntı: ulutashus

atma sat DDR 2 nin DDR den daha iyi olmasına rağmen neden DDR ramler daha pahalı bunu anlamış değilim

DDR eski teknoloji olup daha az üretildiğinden olsa gerek...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rambursman -- 20 Aralık 2008; 0:51:38 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.