Şimdi Ara

Birkaç soruma bakarmısınız

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
64
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• İlk soruda C'den DB ye paralel çiz aşağıya doğru 15-20-25 üçgenini yani 90 dereceyi göreceksin sonra yüksekliği bulabilirsin veya buradan köşegenlerin dik keşistiğini anlayıp oradan da yapabilirsin.

2-

P noktasından A noktasına çizgi çek.Gördüğü yay 90 derece olduğundan dolayı açı 45 olacak ve ikizkenar dik üçgen gelecek.Yani PD, DA ya eşit olacak.

Ardından çemberde kuvvet olayına giriyoruz.

8.8 = PD . PS ( S noktası PC doğru parçasının küçük çemberi kestiği ikinci nokta)

Bize sorulan AD. DC

AD, PD ye eşit dedik zaten. DC de PS ye eşit çünkü PD SC ye eşit aslında.Oradan 64 geldi.

3-

Ben bu soruda B den dik indirdim sonra AD yi k cinsinden buldum ardından A dan dik indirdim ve ikizkenar dik üçgen geldi o nedenle 45 buldum.Ama daha güzel yoldan yapacaklar çıkacaktır elbette.

4-

Hani biz paydayı sıfır yapan değerleri tanım kümesinden çıkarırız ya mesela tanım kümesi R - (3) falan yazarız.Burada onu demeye çalışıyor aslında. Yani tanım kümesi diyelim ki R - (k) ise görüntü kümesi de R - (k) olmalı, görüntü kümesi demek fonksiyonun tersini aldığımızda karşımıza çıkan fonksiyon olmuş oluyor k değeri onun da paydasını sıfır yapıyor demek ki .Eğer böyleyse şu an paydayı sıfır yapan değer olan -a-3 ile fonksiyonun tersini tanımsız yapan a-7 değerleri eşit olmalı aynı verdiğim örnekteki k sayısı gibi.

a-7=-a-3 ise a buradan 2 gelir.

• Birkaç soruma bakarmısınız

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.