Merhaba arkadaşlar, abiler, ablalar. Size birkaç sorum olacak. Umarım cevaplayabilirsiniz.
Ben yurt dışından (ABD) birçok telefon getireceğim. Telefonları çok ucuz bir fiyata almaktayım, getireceğim zaman ise yaz aylarında, çok yok getirmeme. Neyse, belki 10 adet Blackberry Bold 9780 getirmeyi düşünüyorum. ABD'den getiren birçok arkadaşım var, benim sorum ise size şu olacak:
Ben bu telefonları Türkiye'ye geçirebilirmiyim? Bildiğim kadarıyla Amerika bavul içerisinde olduğu sürece gelen ürünlere pek dikkat etmiyor (laptop dışında).
Ben yurtdışına birçok kez çıktım, şu ana kadar HİÇKİMSE beni çevirip de bavulumu açtırtmadı. 14 yaşındayım, yaz kampından gelirken getireceğim, açtırtsa bile memur ona buna aldım diye yırtabileceğimi düşünüyorum, çünkü 14'ten daha küçük göstermekteyim.
Benim size sorum ise şu olacak, bu tür birşey yaparsam yakalanır mıyım?
Amerika gümrüğü laptop koysam bavulun içine bakarmı?
Bu tür birşey yaparsam büyük ihtimalle yırtacağım, olura diye soruyorum, bavulumda 10'a yakın telefonla yakalansam (yepyeni, jelatinleri açılmamış) ne olur?
Eğer sizin söyleyecekleriniz beni ikna ederse birkaç arkadaş 50'ye yakın cihaz getirmeyi planlıyoruz (iPad, iPhone, iTouch vb.)
Lütfen cevaplayın, ihtiyacım var.
Teşekkürler, BKZ.
Hava alanından geçerken bavullara bakmıyorlar dogruda zaten geçtiginiz o cihazlar gösteriyor çantanın içinde cep telefonu varmı yokmu.. Biraz ordaki görevlilerin insifiyatifine kalmış bn yurtdışından gelirken 2 kutu telefon koymuştum bavula havaalanında görevlinin biri bavulu açtırmak istedi babam ve yanındaki arkadaşı biraz sesini yükseltince daha üst düzey bi görevli geldi ve o güvenlik görevlisini uzaklaştırıp bizide bavulları açtırmadan geçirdi ama ztn geçerken bir pasoportla 2 telefon geçirme hakkımız varmış kayıt yaptırmak için turkcel bayisine gittigimde sylemişlerdi ama sizin dediginiz sayılar çok fazla geçirmek bnce imkansız gibi bişey mutlaka yakalanırsınız.. Yakalandıktan sorada ya cihazlara el koyarlar yada türkiye vergilerini alırlar ( ceza keserler ) die düşünüyorum iyice araştırmadan sakın denemeyin