Şimdi Ara

Birleşik Arap Emirlikleri, kuraklığa karşı kendi yapay yağmurunu yapıyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
0
Favori
5.625
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
31 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu proje ülkemize sunuldu. Daha güvenli bir şekilde yapılacaktı. elinin tersiyle geri ittiler ..! Uzun süre bir sessizlik vardı. Bunuda Araplar hemen kapmış Türkiye'de kuraklasmaya gidiyor biz ise bunu elimizin tersiyle ittik..

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • gun kullanıcısına yanıt

Yani aşı zorunlu olsun mu diyorsun.

• fizyoterapik F kullanıcısına yanıt
    Bu yazdığıma tekrar baktım bu anlaşılmıyor. Ancak aşı zorunlu değilde aşı olmayanlara kısıtlamalar gelmeli bence. Okula gidememe, toplu taşımaya binememe gibi devlet ksıtlamaları ile beraber. Avm ve benzeri yerlerin sadece aşılıları alması, özel sektörün aşı olanları hizmet sektörüne alması gibi.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: SilenthillDream

Bu proje ülkemize sunuldu. Daha güvenli bir şekilde yapılacaktı. elinin tersiyle geri ittiler ..! Uzun süre bir sessizlik vardı. Bunuda Araplar hemen kapmış Türkiye'de kuraklasmaya gidiyor biz ise bunu elimizin tersiyle ittik..

Kendi paralarıymış gibi milletin parasını böyle şeylere harcıcaklarına neyse bilen biliyor ne yaptıklarını

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Naruto45 -- 24 Temmuz 2021; 15:33:6 >
  • Aynen bende bu yoruma katılıyorum her sokak başına yada her evin önüne 100 kişilik bir cami yapmak varken bu yapılan ümmete ihanettir. Ülkemizi örnek alsınlar her sokakta yada ev önünde cami olana kadar yatırıma devam yağmur duasına çıksalar zaten yağacaktı , 15 milyon dolar ile kaç tane 200 kişilik cami yapılır ümmet cami azlığından yetersizliğinden sadece cumalara gidebiliyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ercanwins -- 24 Temmuz 2021; 16:9:23 >
  • gun kullanıcısına yanıt
    Aşının seni koruduğuna inanıyorsan olursun. Olmayan seni ilgilendirmez. Git bulduğun tüm aşıları vurdur.

• cami yapmanın sevabı yeter boş iş bunlar

• baycalh kullanıcısına yanıt

Bence bu aşıcılara kokteyl yapsınlar her aşıdan biraz birazda sirke eklesinler sirke virüsü öldürüyo diyorlar hatta alkolde koysunlar tamam işte niye yapmıyorlar anlamadım.

covid yüzünden aşı bandı geliştirilmiş iğneden korkanlar için düşünün covidden önce iğneden korkan yokmuş onları düşünüp aşı bandı yapmışlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-7EE534877

Bu mesaj silindi.
    En azından sel mağduru vatandaşların kafasına çay fırlatmıyorlar

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Statik elektriklenmeyle yağmur mu🤔 Pek aklıma yatmadı benim.

• Şuna çok güldüm.  

gbçtwitter
    “Bu bilimsellik gerçeği yansıtıyor olamaz. O dronelar dua etmek için yukarı yükseldiler ve yağmur böyle yağdı. Yetti bu bilgi kirliliğiniz.. https://t.co/JhP9Jnq7A4”
    https://twitter.com/gbcelebi/status/1419031741931589635?s=20
  • asderty A kullanıcısına yanıt

Her şeyin herkesin aklına yatmasına gerek yok.  

• hakikat sen serçe demişsin ya, bahçelerin yerini beton yapılar almaya başladı başlayalı, bizim burada da serçeler kayboldu gitti. eskiden ne çok vardı, yerlere bile inerlerdi. bizim evin balkonuna bile konardı, sabahın köründe cıvıl cıvıl öterlerdi ya Allah Allah.. şimdilerde hiç göremiyorum. çok acı verici.. kumrular neyse ki hala var. güvercin keza parklarda daha bol.

baraj yaparsın iyi güzel, hes yaparsın iyi güzel, dağlardan gelen suyun önüne set yaparsın yaparsın iyi güzel.. vb. suyun akış yönünü değiştirir, dereleri kurutursun iyi güzel.. tüm bunların elbetteki yansımaları olacaktır. böylelikle sadece yerüstü değil, yeraltı su kaynaklarına da müdahale etmiş oluyorsun. bu projelerin elbetteki bir yansımaları olacaktır. misal, eskiden 100 metreden su çıkardığın yerlerde artık su min. 500 metrelerde çıkıyorsa, ani oluşan obrukların sayısında bir artış olduğunu görüyorsan, barajlardaki suyun seviyelerinin düşük olduğundan sürekli şikayet ediyorsan, çok değil, otuz sene sonrasına su kıtlığı yaşanılabileceğini ön görüyorsan, ne kadar proje yaparsan yap, doğaya müdahale ettiğin sürece projenin olduğu yere afet uğrar. dereleri kurutuyorsun, bu sefer aşırı yağışlar başlıyor. dereler taşıyor ve yetmiyor tarlalar, evler de su altında kalabiliyor. ondan sonra iklim değişikliğinden veya diğer adıyla küresel ısınmadan bahsedersin tabi. kısaca dünyanın çivisi kesinlikle çoktan çıktı.

Bir arkadaş Mikail meleğini hatırlatmış. Allah c.c. adeta kıyameti öteliyor desek yeridir. yeni kıta yanıyor, orta asya'yı sel vuruyor. insanoğlu nereye el atsa adeta düzeni bozuyor. ben ülkemizin kıyılarında hortum çıktığını hiç bilmezdim. kuraklık sorununu yaşarken, artık biz de hortum görmeye başladık. bu aslında iyi bir şey diye düşünüyorum. gören de kötüye yorumluyor. sen denizden suyu al gökyüzüne kaldır sonra indir yeryüzüne, bunu insan nasıl başarsın? Mikail hz.'leri aslında görevini yapıyor, boşuna kızmayalım şimdi.  

• 10 numara yorum dostum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fizyoterapik F kullanıcısına yanıt
    Hepsi düzenlenebilir kanun ile. Sonuçta ciddi toplum yararına olan şeylerde bu tür şeyler delinebiliyor.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • bu cloud seeding olayı çok riskli. doğrudan doğal dengeyle oynanıyor. havada olması gereken nem zorla yer yüzüne indiriliyor. bu gece gündüz arasındaki sıcaklık farkını artırır kuraklığın artmasına sebep olur.

ayrıca başka yerlerde yağmur olarak düşecek suyu kendi topraklarına zorla indiriyorsun. bu da başka ülkeleri de kuraklığa sürüklemek demek.

• Arap emirliklerini yonetenler zeki ve vizyoner insanlar. Petrol ekonomisinin sonunun geldigini gorup bir masal sehri yaratarak turizm ile ayakta kalmayi planliyorlar. Planlari akillica, ulkeleri ufak ve zengin, ulke icinde mumkun ama cevre cografyasinin onlari kendi hallerine birakmasi pek olasi degil. Arap emirliklerinin tersine komsu ulkeler buyuk, sadece turizm ile ayakta tutamazsin. Kacinilmaz olarak buyuk is savaslar huzursuzluklar cikacak, butun bir cografyayi kana bulayacak. Buyuk bir ulkeyi kurtarabilmek icin butun bir toplumu egitip kafa yapisini ve kulturunu degistirmek gerekir ki bu gercekden cok zor bir is. Bir kac zeki ve vizyoner liderle mumkun olsaydi turkiye kendini kurtarmisti.

• BAE candır.Dubai <3
    evet yapay bina yapay şehir seviyorum.Yaklaşık 28-29 tane ülkeye gittim çoğu avrupa benim için Dubai/Abu Dhabi çok ayrıdır Top 1'dir net.Dubai petrol zengini vs diyenler gitsinler görsünler Internet City'de hangi firmalar var EMEA bölgesini nereden yönetiyorlar bir baksınlar.Burj Khalife'ye Jumeirah Beach'e Burj El Arab,Miracle Garden'a,Deira çarşısındaki turistlere baksınlar.Dubai diğer ortadoğu emirlikleri gibi vizyonsuz değil evet para çok fazla fakat petrol sonrasına yatırım yapıyorlar.
    Ayrıca maliyeti dolayısıyla The Creek Tower yapımı şuanda durduruldu.Birde UAE vatandaşları ülkede 2 milyon civarında çoğu İngiltereden mezun UAE'de yapı işlerini filipinden malezyadan gelen kişilere yaptırıyorlar.Bu kişilerde Şarjah/Deira'da kalıyor ben gittiğimde daha ucuz olduğu için Deira'da kalmıştım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Marrusia -- 25 Temmuz 2021; 13:24:26 >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.