Şimdi Ara

Bisiklet Hakkında Sohbet - Soru/Cevap - Salcano XRS 030 - NG650 - İnceleme - SS (33. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.423
Cevap
15
Favori
89.698
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben de en son 95 kilogramdım. Agresif kullanmam oldukça hassas olduğumu söyleyebilirim. Bir sorun yaşamadım hala. Ama o kadar kötü oldugunu sanmıyorum. 150 kilograma kadar da sıkıntı olacağını hiç sanmıyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Salcano İnsomnia serisine kadar olan bisikletlerin tümünde aynı jantı kullanılır. X-Prod 8*4 diye bir jant. Eğer göbekte ya da kadroda sıkıntı olsaydı NG 650'den kaynaklıdır diyebilirdim ama jant telinden kaynaklı olduğu için önerebileceğim üst modelinde de aynı jant var onun üstündeki bisiklette de aynı jant var. Taaki 1100 TL lik İnsomnia 50'ye kadar Salcano ürünlerinde aynı jant setini kullanmış. Dolayısıyla size tavsiyem ya bu seriden bir bisiklet almaktır ya da farklı markalara yönelmektir.

Ama ben janttan yana bir sıkıntı yaşamadım. Arkamda heybe varken bile bozuk yollarda gittim ama hiç bir sıkıntı olmadı. Benim düşüncem sizdeki tel kopma olayı fabrikasyon hatası olabilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: noktape

Salcano İnsomnia serisine kadar olan bisikletlerin tümünde aynı jantı kullanılır. X-Prod 8*4 diye bir jant. Eğer göbekte ya da kadroda sıkıntı olsaydı NG 650'den kaynaklıdır diyebilirdim ama jant telinden kaynaklı olduğu için önerebileceğim üst modelinde de aynı jant var onun üstündeki bisiklette de aynı jant var. Taaki 1100 TL lik İnsomnia 50'ye kadar Salcano ürünlerinde aynı jant setini kullanmış. Dolayısıyla size tavsiyem ya bu seriden bir bisiklet almaktır ya da farklı markalara yönelmektir.

Ama ben janttan yana bir sıkıntı yaşamadım. Arkamda heybe varken bile bozuk yollarda gittim ama hiç bir sıkıntı olmadı. Benim düşüncem sizdeki tel kopma olayı fabrikasyon hatası olabilir

Bende fabrikasyon bir hata olduğunu düşünüyorum. Göbekteki milide eğmek kolay iş değil üzerine çekiçle vursan eğilmez. Sanırım oda fabrikasyon hata.

lastikleri 622x47 rubena ile değiştirdim ve sonuç :
    Hızımda kayda değer bir artma olmadı, sanki 29' lastikler daha hızlı gibiydi.
    Yol tutuş acaip azaldı ve kendimi bisikletin üzerinde güvende hissetmiyorum. Sanırım eski lastiklere alışrığım için böyle hissettim. Azıcık daha bu şekilde kullanayım alışamazsam eski haline getireceğim. Virajları tamamlayamayacağım gibime geliyor :))

• Arkadaşlar ben de dün aldım NG 650 V firen. İki günde yakşaık 50 km yol yaptım şimdilik maaşallahı var alışık olmadığım için tabiki pestilim çıktı :). Şu iki ürünü sipariş verdim fiyat gayet uygun kargo bedava kampanyaları da var.
    http://www.bitenekadar.com/panther-bisiklet-on-ve-arka-led-fenerler-22888-firsat-urun?upcid=25691&catid=1-5-6-1
    http://www.bitenekadar.com/profesyonel-bisiklet-tamir-seti-10977-firsat-urun?upcid=37286&catid=1-25-75-1

Benim merak ettiğim şey şu vites sisteminin uzun ömürlü olması ya da en azından sorun çıkartmaması için nasıl kullanmak gerekir. Ara sıra çok sert sesler geliyor vites değiştirirken bunu nasıl önleyebilirim, tecrübeyle mi alakalı yoksa genel bir şey mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Inferius -- 7 Ağustos 2013; 1:38:17 >

• Vites değişirken pedala abanırsanız her viteste ses çıkar. Geçiş tamamlanana kadar az kuvvet uygulamak lazım.

• quote:

Orijinalden alıntı: frt-_-ctn

Vites değişirken pedala abanırsanız her viteste ses çıkar. Geçiş tamamlanana kadar az kuvvet uygulamak lazım.

Pek sert basmamaya çalışıyorum aslında demekki acemiliğimen kaynaklı oluyor. Daha dikkatli olmak gerekiyor demek.
  • Evet arkadaslar yazilarinizi ve butun ikinci el sitelerini yaklasik 3 haftadir gece 3 4 saat takip ediyordum.ve genissss arastirmalar sonucu bugun sirkecide ki yurt bisikletten ng650hd 29" almis bulundum :) fotografini paylasicam zaten suan.ciplak halde :) 590 lira hidrolik disk fren icin iyi bir fiyat gibi geldi :) normalde 730 lira liste fiyati.benim ki biraz.cingene pazarligi gibi oldu ama memnunum fiyattan.ikinci el kron hidrolik bir bisiklete 500 lira verecegime bunu 90 lira farkla almak daha mantikli oldu.abi sagolsun bide sifreli kilit hediye etti :) bisiklet alacaklara yurt bisiklet tavsiye edilir..ve ng650 ye gelirsek ben boylee bir bisiklrtt.gormedim...hidroligin tadi gercektennn bir baskaaaaa ilk gunden bi 15 km yapmisimdir herhalde :)) bundan sonra bende burdayim insallah sorularimdan bikmazsiniz :)
    Bisiklet Hakkında Sohbet - Soru/Cevap - Salcano XRS 030 - NG650 - İnceleme - SS

• Benim bisikletin frenleri eşek anırır gibi ötüyor. Pabuçlardan mı kaynaklanıyor acaba?

• Cevap veren ve ilgilenen herkese teşekkür ederim.
    Dun İstanbul daki bisikletcilerden birisine uğradım ve bana uygun bisikletin (190 boy, 125 kilo ) " Kron Tourer Urban 24 " olduğunu soylediler.
    İnceledigimde urun gercekten hos ve saglam gorunmekte. Fiyat olarak 799 TL yazmakta.
    Ancak urun 2012 model mi 2013 model mi bilmiyorum.
    MD frenler hakkinda çekincelerim var. Diskin göbekten çıkabildiğine veya yamulduğuna dair çeşitli yazılar okudum. Ne kadar doğru bilmiyorum. Ancak sorunsuz olmasi hele ki bu kiloda çok onemli oldugundan V frenler ile ilgilenmekteyim.
    Muhtemelen bayram sonrası kararımı verecegim.
    İyi forumlar, iyi bayramlar

• quote:

Orijinalden alıntı: hasan budak

Evet arkadaslar yazilarinizi ve butun ikinci el sitelerini yaklasik 3 haftadir gece 3 4 saat takip ediyordum.ve genissss arastirmalar sonucu bugun sirkecide ki yurt bisikletten ng650hd 29" almis bulundum :) fotografini paylasicam zaten suan.ciplak halde :) 590 lira hidrolik disk fren icin iyi bir fiyat gibi geldi :) normalde 730 lira liste fiyati.benim ki biraz.cingene pazarligi gibi oldu ama memnunum fiyattan.ikinci el kron hidrolik bir bisiklete 500 lira verecegime bunu 90 lira farkla almak daha mantikli oldu.abi sagolsun bide sifreli kilit hediye etti :) bisiklet alacaklara yurt bisiklet tavsiye edilir..ve ng650 ye gelirsek ben boylee bir bisiklrtt.gormedim...hidroligin tadi gercektennn bir baskaaaaa ilk gunden bi 15 km yapmisimdir herhalde :)) bundan sonra bende burdayim insallah sorularimdan bikmazsiniz :)
    Bisiklet Hakkında Sohbet - Soru/Cevap - Salcano XRS 030 - NG650 - İnceleme - SS

Bisikletiniz hayırlı olsun, Kazasız belasız sürüşler..

• quote:

Orijinalden alıntı: xxSpecter

Benim bisikletin frenleri eşek anırır gibi ötüyor. Pabuçlardan mı kaynaklanıyor acaba?

Evet pabuçların açısından kaynaklanıyor. Kullanma kılavuzunda çözümü var.

• Soyle bir sorunum var.

Bisiklet bostaykende pedal cevirirkense sanki bir sey vibrasyon yapiyor.gidondan bile hissesebiliyorum.Cok rahatsiz edici degil ama aynakol veya gobekten olabilirmi? Birsey surtuyor gibi.fren vs.. Degil.

• quote:

Orijinalden alıntı: edarguner

Soyle bir sorunum var.

Bisiklet bostaykende pedal cevirirkense sanki bir sey vibrasyon yapiyor.gidondan bile hissesebiliyorum.Cok rahatsiz edici degil ama aynakol veya gobekten olabilirmi? Birsey surtuyor gibi.fren vs.. Degil.

Orta göbek sorunu olabilir, zincir sürtüyor olabilir. Düşük bir ihtimal arka göbek veya aktarıcı sorunu olabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: edarguner

Soyle bir sorunum var.

Benimde bu sorunum var ilk aldığımdan beri. Sanki birisi arkadan tekeri çekiyor gibi oluyor değil mi?

• Bayramdan sonra ilk bakim icin gidecem bakalim bir gostereyim.
    Onun haricinde memnunum makineden suan icin .kaldirimdan falan atliyorum herhangi bir sey kirilmadi 100kg yakin olmama ragmen :)

• Bugün tekrar 28' yol lastiklerini çıkarıp kendi 29' lastikleri taktım.
    Bence lastiklerle hiç oynamayın, orijinal lastiklerle daha konforlu kullanın.
  • Bayramınız mübarek olsun arkadaşlar. Bol pedallı günler dilerim :)
  • quote:

Bayramınız mübarek olsun arkadaşlar. Bol pedallı günler dilerim :)

Sağolun sizinde. Gidecek kimsem olmadığı için az sonra bisikleti sürmeye başlarım.
  • quote:

Bayramınız mübarek olsun arkadaşlar. Bol pedallı günler dilerim :)

Teşekkür ederim. Herkese sevdikleriyle daha nice bayramlar...
  • buyincoins'den alışveriş yapanlar aksesuar önerisi yapabilir mi?

kask, kilometre cihazı, matara, arka ışık, ön ışık, sele çantası falan almak istiyorum. varsa başka tavsiyelerde olabilir.
    topluca almak için buyincoins seçtim dx daha pahalı ebayda tek tek satıcılarla uğraşmak lazım.
  • 
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.