Şimdi Ara

bisiklet ile ilgili soru(n) - ön attırıcı 3 e geçmiyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
10.191
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ön attırıcı 3 e arka attırıcı da 1 e gelmiyor. şu vidalarla oynayarak bunu nasıl düzeltebiliriz tam olarak? bilen var mı? ön attırıcının soldaki vidasını biraz çevirdim. zincire yanaştırdım demiri (vites 7 de iken yaptım bunu) fakat olmadı yine. 3 e geçmiyor ön. sanırım arkaya bi ayar yapmak gerekiyor? nasıl yapabilirim bunu. tam olarak mantığını öğrenmek istiyorum da.

• Zamanın varsa deneye deneye bulabilirsin.

Zamanın yoksa bisikletçinin halletmesi 1 dk'yı bile bulmuyor

Bende de yama yukarı çıkarken vites yükseliyor. Ön aktarmayı neredeyse hiç kullanmıyorum. Sorun arka aktarmada. Özellikle pedallara çok abanınca oluyor.
  • arkda attırıcıdaki vidayı gevşet öndekini sık
  • Vites kolundan ön dişliye giden bir tel olması lazım. Ön dişliyi en üstteki çarka al, vistesi değiştirmek için zincirin ortasından geçen bir alet olması lazım.Teli gerdirerek zinciri o aletin ortasına getirmeye çalış. Sonra vidayı sık. Umarım anlatabilmişimdir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xoßi -- 10 Mayıs 2011; 22:29:00 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Xoßi

Vites kolundan ön dişliye giden bir tel olması lazım. Ön dişliyi en üstteki çarka al, vistesi değiştirmek için zincirin ortasından geçen bir alet olması lazım.Teli gerdirerek zinciri o aletin ortasına getirmeye çalış. Sonra vidayı sık. Umarım anlatabilmişimdir.

ön dişli en üstteki çarka geçmiyor. sorun bu zaten?
  • Elinle geçireceksin zaten onu.
  • HER İKİ ARTTIRICIDADA 2 VİDA VARDIR

H VE L VİDASI

ÖN ARTTIRICIDA H

ARKA ARTTIRICIDA L Yİ SIK
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • kısmen anladım. denicem. teşekkür ederim.
  • Yaz geldi mi bisiklet tamiri benden sorulur10 yıllık hurdayla yola çıkmak kolay değil
  • quote:

Orijinalden alıntı: seF[o]

Yaz geldi mi bisiklet tamiri benden sorulur10 yıllık hurdayla yola çıkmak kolay değil

buyur hocam yardım et. bisikleti yeni aldık daha. hiçbi ayarı oynanmamış. default yani. yukarda da sorunumu anlattım.
  • Bisikleti görmemiz lazım 1 tane sorunu olmaya bilir belki kutuda birşey vardır bazen oluyor içi hamur gibi oluyor benim 12 yıllık bisiklette yavaş yavaş görüyorum bunu artık yağlama felan işe yaramıyo
  • Bisikleti tamir ettirmeden önce sorun gerçekten vites aksamında mı yoksa senin vites atışında mı onu anlamaya çalış...

Vitesi şu biçimde değiştirirsin:
    Diyelim ki 21 vitesli bir bisiklete sahipsin, böyle bir durumda arkada 7 önce üç çark olur.
    sağ elindeki kontrolcü arkayı sol elindeki de önü kontrol ediyor diyelim..

Önce sağ elindekiyle sırayla 1-2-3 atarsın. 4'e de olabilir ama 5 değil..
    Sonra sol elindekini ikiye atarsın.. Ondan sonra tekrar sağ tarafta 5-6-7 diye devam edebilirsin..
    En son vites için zaten solda 3'e atarsın bunu biliyorsun...

Eğer bu sıraya uymazsan, zincir çıkması olayı çok olur. Vites atmama sorunu da olur bahsettiğin türden.
    Ayrıca, vites aksamının da ince ayarları zaman içinde kaybolur. Yalnız böyle yaparsan hem vites aksamın
    daha uzun süre dayanır hem de diğer dediklerim çok nadir olur...

Eğer bu şekilde vites atıyorsan ve o halde de böyle bir sorun varsa tabi ki sorun vites aksamında...
    O zaman orta pedal çarkı'nın markası ile vitesinin markasını kontrol et. Çünkü orta pedal çarkı
    ucuza gelsin diye vitesin markasından farklı bir çark takabiliyorlar. Bu da uyumsuzluk yapıyor..

Eğer bu ikisinin de markası aynıysa, o zaman ince ayar yaptırtmak için eli yüzü düzgün ve profesyonel
    bisiklet satan bir bisikletçide (ki böyle adamlar için bisiklet hem bir meslek hem de hobidir) ince ayar yaptırt derim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lath.Crusader -- 11 Mayıs 2011; 17:32:49 >

• şanzuman gitmiş
  • sorun vites atışımda değil diye düşünüyorum. forumda lisanslı sporcular, bisikletlerle çok içli dışlı insanlar var diye sordum. basit bir ayarının olduğunu biliyorum çünkü. zaten üstteki arkadaşlar bir kaç öneri vermiş. deniyecem bakalım. teşekkürler hepinize
  • Hocam bisikletten anlamak başka bisikleti kullanmak başka.

Ben kendi açımdan söyleyeyim. Çok extreme bir şekilde kullanmasamda iyi bisiklet kullanırım. Yani 2 tekerleğin üstünde ayaklarımı yere bile değdirmeden durabiliyorum, rüzgarı kullanabiliyorum, vites geçişlerini zamanında yapıyorum.

5 yaşımdan beri bisikletle çok içli dişliyim fakat gelki lastiklerin mil ayarlarını bile kendim yapamıyorum

Yaz başlamadan bisikleti bisikletçiye bırakırım. Eksiği kırığı varsa yaptırırım, vitesini frenini ayarlatırım, fren pabuçları eskidiyse değiştiririm sonra bütün yaz binerim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.