Şimdi Ara

Bisiklet kullanımı ve seçimi hakkında tavsiye ihtiyacı ++

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
201
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Forumda başka bir konuya yazdım buraya da yazıp eklemek istiyorum.

zamanında üniversitede turlara katılıyorduk geziyorduk basit bisikletler ile ,şimdi iş güç devam ederken her yaz başlangıcında bisiklet alayım düşüncesine giriyorum. kısaca sormak istiyorum;

şehir içinde ve çevresinde sürebileceğim, 20-50 km tek yön gidebileceğim bisiklet tavsiyesine ihtiyacım var..

dağ bisikleti,şehir-yol bisikleti diye ayırıyorlar.neye göre hangisini seçmeliyim? Dağ bisikletinden kasıt dağ taş gezmek için mi? yoksa eğimli yerler için mi? Şehir içi diyorum ama yine illa ki şehir dışına başka yerleşim yerlerine gitmeyi de düşünüyorum.

fazla yormayacak, hafif olması işime gelir diye düşünüyorum.

yaşadığım bölgede dağ taş yok (Tekirdağ/Çorlu), malum asfaltta süreceğim.. ne tür bir model almalıyım. bütçem de 1000 tl civarı. neler önerirsiniz?

180 boy 76 kg yim bu arada..

Her türlü tavsiyeye açığım

şimdiden teşekkür ederim.

• hep asfaltta sürerim diyorsan hiç düşünme şehir bisikleti al derim.

bütçen kısıtlı ise 1000 tl ye başlangıç seviyesi
    mosso 1821 mdm v,carraro sportive 321 alabilirsin
  • Şehir bisikletleri dağ bisikletine göre daha uzun mesafeler kat edebileceğiniz bisikletlerdir sadece asfalt demek yanlış olur patikalardanda geçersiniz ama yol olmayan yerlerde dağa taşa vuracağım derseniz onu yapamazsınız. bu soruyu soran birçok kişinin tercihi şehir bisikleti olmalı bence zaten şehir bisikletinin diğer adıda hibrittir yani ne dağ nede yol arası. Eğer asfalt dışında çok kullanacaksanız ön maşadan kilitli amortisörlü bisiklet tercih etmeniz daha doğru olacaktır.ve eğer çok kilometre yaparım bir heves alıp kenara atmam diyorsanız disk frenli modellerede bakmanızı tavsiye ederim.mekanik disk önermem hidrolik disk daha kullanışlı.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Daha önce baya bir tecrüben varsa hiç düşünmeden yol bisikleti almalısın. Eğer yoksa şehir bisikletlerine bakmalısın. Model olarak değilde, kriter olarak söylemek gerekirse ;

-Düz maşa (yani süspansiyonsuz maşa) almanı tavsiye ederim. Düz yolda çok faydasını görürsün, hafif patika ve arazilerde de sıkıntı çıkarmaz.

-V-fren almanı tavsiye ederim. Disk fren alıp, hele hele birde mekanik aldıysan tamamdır artık onun hiç bir sıkıntısı bitmez. Hidrolik alabilirsin tutuş olarak mükemmeldir ama şahsen şehir bisikletlerinde tavsiye etmediğim fren modelleridir. Onun yerine daha kaliteli bir V-FREN taktırarak hem masraftan, hem yükten, hem uğraşmaktan kurtulmuş sayılırsın.

Model olarak pek model veremeyeceğim ama bulabilirsen carraro sportive 321 al
    Diğer seçenek olarakta Salcano city explorer 40 VR almanı tavsiye ederim.

Hiç model bulamaz isen artık süspansiyon bulunan bir şehir bisikletlerine bak derim;
    Örneğin KRON TX100

Farkettiysen MTB lere hiç değinmedim ile. Dağlarda, arazilerde, şehir içinde hareket yapmayla işin yoksa boşver MTB yi.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.