Şimdi Ara

Bisiklet lastik ölçüsü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
361
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar. Yıllar önce kullandığım bisikletime bakım yapıp kullanmaya karar verdim. Ancak lastikleri gözüme çok ince geliyor. Bisikletimin üzerindeki lastiklere baktığımda 26x1.95 yazdığını gördüm. Burda yazan 1.95 değerinin anlamı nedir? Daha kalın bir dış lastik alsam iç lastiği de değiştirmem gerekir mi?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• 1.95, inç olarak lastiğin genişliği. Yaklaşık 5 cm.

İç lastikler aralık olarak verilir. Mesela 28 x 1.50-2.50 yazar, 2.5" genişliğe kadar kullanılabilir. Yeni alıyorsanız ortaya getirmek tercih edilir.

Lastiği genişletmek için çamurluk, fren ve ön çatalın üst kısmlarını dikkate alın. 1.75" yol tipinden 1.75" off-road tipine geçtim. Yine de çok kalın geldi, zar zor ayarlayabildim. Farklı türler aynı yöntemle ölçülmüyor, yani aynı iki ebat yine de pratik olarak farklı olabilir.

• 1.95 lastiğin kalınlığını belirten ifadedir. 1.95'den sonra 2.10 gelir. Daha sonrasında 2.2'ler vardır. Benim size tavsiyem 1.95'de kalmanız fakat gerçekten çok ince geliyorsa ve amacınız yoğun dağ, bayır kullanımı ise 2.10 tavsiye ederim. 2.2 asfalta inince aşırı yoruyor ve sürtünme dolayısıyla sıcak asfaltta resmen yapışıyor gitmiyor.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.