Şimdi Ara

Otomobil lastik tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
344
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese hayırlı forumlar. Yazlık kışlık lastikleri değiştirmekten ve depolamaktan bıktım usandım. Şu an Hem yazlık Hem de kışlıklar eskidi. Yaşadığım şehirde de çok kar kış olmuyor hem bu nedenlerle Hem de masraftan kaçmak için 4 mevsim lastik almayı düşünüyorum ama onu da herkes kötülüyor. 4 mevsim lastik gerçekten alınmaz mı yoksa bunlar şehir efsanesi mi ?
    Bir de bu yabancı lastik karşılaştırma sitesinden pek bir şey anlamadım lastiklerin kalite sıralamasını içeren bir link varsa alabilir miyim

• Yaşadığınız yer neresi ? Egede ve Akdenizde pek gerek yok bana kalırsa. Ben yıllardır 4 mevsim kullanırım hiçde öyle şehir efsanesi falan değil. Ama yazın yaz lastiği kullanmayı tercih ederim.
  • motograter M kullanıcısına yanıt
    Hocam kocaelide yaşıyorum ama 6 ay içinde tayin durumu olabilir. Bir de yanlış anlaşıldı sanırım 4 mevsimin ne yazın ne kışın tam görevini yerine getiremediği şeklinde bir anlayış var toplumda ben bunun doğru olup olmadığını merak ettim. Sanırım 4 mevsim alıp geçeceğim ne kadar kötü olabilir ki.
  • Merhaba;

4 mevsim lastiklerde marka ve model çok önemli, Michelin Cross Climate kullanmış biri olarak 3 sene 35.000 kilometre sonra lastiklerde diş kopması yaşadığım için çöp oldu.

Kullanım süresi zarfında yaz sezonunda alt seviye bir yaz lastiği (petlas, starmaxx vs) gibi performans gösterirken, kış şartlarında da 2-3 sezon kullanılmış kış lastiği gibi bir davranış gösteriyordu.

Bulunduğum bölge kış şartlarının çetin geçtiği bir bölge, lastiği kullandığım aracım ise 4x4 sedan bir araçtı.
  • ankarada 5 yıldır falken as210 kullanıyorum. 4 yıl/50-55bin km yaptım yine gittim falken as210 aldım. lastikten oldukça memnunum. hiç bir zaman keşke yazlık veya kışlık alsaydım demedim.

Lastiğin son hali:

Otomobil lastik tavsiyesi

Ek: kış gelene kadar daha da kullanırdım ancak maket bıçağı derin gitince yama olmadı. tek lastik bulamayınca 4 lastik almıştım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metinTasci -- 7 Ağustos 2024; 0:53:1 >
  • metinTasci M kullanıcısına yanıt

Görseldeki lastik kaç yıl/km kullanıldı.

• motograter M kullanıcısına yanıt
    4 yıl 50-55bin km olması lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: metinTasci

4 yıl 50-55bin km olması lazım.

Epey bir çatlama parcalanma var ama yine de diş derinliği fena değil.

Bende de aynından var. Yine 4-5 yıllık perişan görünüyor ama hala çok iyi iş yapıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi motograter -- 7 Ağustos 2024; 0:59:33 >
  • Podgoritsa kullanıcısına yanıt
    4 mevsim olarak hangi marka model tavsiye edersiniz hocam.
  • 4 mevsim lastik diye bir şey yoktur. yazın yaz kışın kış lastiği kullanılır.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.