Şimdi Ara

Jant Ve Lastik Tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.436
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar arabaya jant taktırmayı düşünüyorum ama üzerindeki lastik 205 16 ama ben lastiği büyütmek istiyorum 17 yada 18 225 18 gibi olmasını istiyorum bu yüzden lastikde değişecek mecbur. Sizce ortalama ne gibi bir fiyat tutar hangi lastik ve jant önerirsiniz ?
    araba yeni kasa transporter

• Zevkler elbet tartışılmaz ancak, bence yapma.
    Binek araçlara dahi 16" den fazla jant takılmasına karşıyım (B-C segmentleri için) Hem konfordan ödün veriliyor, hem lastik jant ömrü kısalıyor, hem aracın yürüyenine zararı olabiliyor, hem yakıtı arttırıyor... vs. vs. uzar gider yani.
  • hmm ne gibi zarar veriyor ki ön aksama ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: st0nejhen

hmm ne gibi zarar veriyor ki ön aksama ?

şöyle açıklayayım hocam jant ebatı büyüdükçe otomatik olarak lastik yanakları incelecek

bunun sonucunda da çukur tümsek vs engellerde yürür aksama aşırı derecede iş düşecek

ör:
    bizim patronda 2006 civic vardı bi kaç kez çukurlarda jantı yere vurduğuna şahit oldum ( büyük jant + ince yanak lastikle )
  • Jantın büyüğü değil normal boyutlusu tatlı duruyor.Çok büyük jant pek güzel durmaz kamyona benzemesin sonra araba
  • Bu işler biraz zevk meselesi. Bende de 205/55/16 lastik vardı 225/40/18 yaptım. Tabi ki zorlukları var dikkatli kullanmak gerekiyor ama görünüş, yol tutuş olarak + yönleri de var. + ve - leri kafanızda canlandırıp öyle karar verin. Ben zorluklarına rağmen memnunum sağlam bir jant alırsanız hiçbirşey olmaz. Ortalama olarak 2.000 tl civarı bir parayı gözden cıkarmanız lazım çünkü 225/40/18 lastikler daha pahalı.
  • anladım .. siz olsanız transportere ne gibi bir lastik alırsınız hangi marka lastik ve jant iyi dir ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Lastik Tavsiyesi
    8 ay önce açıldı
    corsa d lastik ebat tavsiyesi
    7 yıl önce açıldı
    Hafif Jant Tavsiyesi
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 225*45*17 lastikler var aracımda şu an; yol tutuş vs. konusunda getirisi olsa da Ankara'da bile çukur-kasis dolu yollarda çoğu zaman illallah dedirtiyor.. Arkadaşımın aracında 17 jant ve ince yanak lastik vardı; 15" jant ve lastiğe döndü; araç yumuşadı resmen..
    İyi düşünün derim ben de, sonra pişman olabilirsiniz..
  • zaten üzerindeki lastik 205 16 55 sanırım lastik durup sadece jant mı taktırsam ama aracın lastikleride hosuma gitmiyor fazla :D kafam cok karıştı ya
  • quote:

zaten üzerindeki lastik 205 16 65 lastik durup sadece jant mı taktırsam ama aracın lastikleride hosuma gitmiyor fazla :D kafam cok karıştı ya
  • bak abisi ben modifiye ile uğraşıyorum bir çok aracım oldu hepside full modifiyeli - şunu unutma bnm arabamda 102 ps uzun şasi camlı van sen aracına 215 / 50 / 18 tak bak keyfine bnm aracımdada var aynı ölçülerde jant lastiğide alırken sert lastik alma yumuşak lastik al. emin ol pişman olmayacaksn. haa 18 taktığında bi depoyla 10-20 km daha az gidersin doğrudur ama arabanın performansı diğerinden daha güzel olacaktır. bu lastik boyutlarında araba 120den sonra ne yapacağını şaşırıyor sağ sol yapmaya bşlıyor. arabana birde chip attır bak keyfine bnm arabam şuan 182 ps oldu chip attırdım. 240'ı görüyor. Arabam güzel gözüksün istiyorsan arabayı az indirt 5 ila 10 cm arasında bak sen arabaya sonra birde 5 veya 6 kol jant taktınmı tamamdır..
  • quote:

anladım .. siz olsanız transportere ne gibi bir lastik alırsınız hangi marka lastik ve jant iyi dir ?

transporter a replika bmw jantları ve mak marka jantlar güzel duruyor açıkcası
    şunuda söyleyeyim t5 in bijon ölçüsü 5x120 dir
  • quote:

Orijinalden alıntı: 33TransPorteR33

bak abisi ben modifiye ile uğraşıyorum bir çok aracım oldu hepside full modifiyeli - şunu unutma bnm arabamda 102 ps uzun şasi camlı van sen aracına 215 / 50 / 18 tak bak keyfine bnm aracımdada var aynı ölçülerde jant lastiğide alırken sert lastik alma yumuşak lastik al. emin ol pişman olmayacaksn. haa 18 taktığında bi depoyla 10-20 km daha az gidersin doğrudur ama arabanın performansı diğerinden daha güzel olacaktır. bu lastik boyutlarında araba 120den sonra ne yapacağını şaşırıyor sağ sol yapmaya bşlıyor. arabana birde chip attır bak keyfine bnm arabam şuan 182 ps oldu chip attırdım. 240'ı görüyor. Arabam güzel gözüksün istiyorsan arabayı az indirt 5 ila 10 cm arasında bak sen arabaya sonra birde 5 veya 6 kol jant taktınmı tamamdır..

Nasıl yani chip ile 80 beygir mi kazandınız???

• bak ben 235 / 45 / 18 taktırdım süper oldu ortalama fiyatda üstündekiler iyi lastik olduğu için 2200 tuttu. ama süper oldu bide süper helezyon alıcam arabayı hafif düşürcem tamamdır foto yükleniyorsa siteye yüklerim ama nasıl yükleniyor bilmiyorum
  • bende bundan önce 215 / 55 / 18 vardı bu felan boşmuş lastik büyük olsunki performans da büyük olsn 235 / 45 / 18 tak eğer ince yanak takarsan yıkamacıya verdiğinde arabayı lastiklere parlatıcı sürmesinler jant lastikden çıkar.
  • evet yazılımlı aracım süper oldu biraz masraflı ama süper oldu bmw - audiye rest çekiyorm
  • quote:

Orijinalden alıntı: KeN()

quote:

bak abisi ben modifiye ile uğraşıyorum bir çok aracım oldu hepside full modifiyeli - şunu unutma bnm arabamda 102 ps uzun şasi camlı van sen aracına 215 / 50 / 18 tak bak keyfine bnm aracımdada var aynı ölçülerde jant lastiğide alırken sert lastik alma yumuşak lastik al. emin ol pişman olmayacaksn. haa 18 taktığında bi depoyla 10-20 km daha az gidersin doğrudur ama arabanın performansı diğerinden daha güzel olacaktır. bu lastik boyutlarında araba 120den sonra ne yapacağını şaşırıyor sağ sol yapmaya bşlıyor. arabana birde chip attır bak keyfine bnm arabam şuan 182 ps oldu chip attırdım. 240'ı görüyor. Arabam güzel gözüksün istiyorsan arabayı az indirt 5 ila 10 cm arasında bak sen arabaya sonra birde 5 veya 6 kol jant taktınmı tamamdır..

evet yazılım attırdım yazılımcı yeri ise m-power - adanada var isterseniz ordada us tuning var google ' ye yaz çıkar

• quote:

Orijinalden alıntı: burakkagan

quote:

Orijinalden alıntı: KeN()

quote:

Desteksi atmış işte

240 görüyormuş bir de sanki ülkede Almanyanın hız limitsiz otobanlarından var

kurallar bozulmak için vardır..

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.