< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
Bisiklet parkurunda bisiklet sürdüğü için kürt aileden dayak yiyen türk (3. sayfa)
-
-
Hala anlayamadığın şey şu. Sen kafana göre insanlara "saldırgan, pasif saldırgan" diyerek şiddeti savunuyorsun. Bu bisikletliye saldıranlarda aynen bu şekilde düşünüyor. "Önce insan" yazman bir şeyi değiştirmez. İşine geldiğinde insanlara şiddet uygulanmasını istiyorsun, destekliyorsun. Nokta.
-
Saldiriyi kafana gore uyduruyorsun. Saldirinin cesitleri var, illede direkt fiziksel saldiri olmasi gerekmez. Ornegin baskasina ait olan bir bahceye, eve, evinin onune, ev sahibinden izinsiz kafana gore kopek mamasi dokemezsin, dokersen ev sahibine baski ve pasif siddet uygulamis olursun. Bununda ustune hakliymis gibi telefonla tahrik edersen, ev sahibide anladigin dille olayi sana izah eder.
Bu ulkede her turlu olan Bisiklet surmek isteyene olur. Gonlunce bisiklet sürmek imkansizdir. Ya bir magandanin ya bir kopegin yada bir trafik canavarinin siddetine maruz kalirsin….
Sokakta basibos kopegin isi yoktur…
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Gene pasif şiddet falan demeye başladın. Bunlar kafana göre uydurmak olmuyor ama benim bizzat bahsettiğim darp olayı kafama göre uydurmak oluyor.
Konuda bisikletliye saldıranlarla birebir aynı mantıkta şeyler diyorsun. Sen de kendini kanun uygulayıcı yerine koyup kafana göre insanlara "ceza" vermeyi haklı görüyorsun. Bunu anlatmaya çalışıyorum ama ciddi olarak anlayamadığını düşünüyorum.
Kanunlar açısından senin daha büyük şiddet olarak gördüğün şeylerin karşılığı para cezası ama "hak ediyor" diye yapılmasını istediğin şeylerin karşılığı hapis cezası. Avrupa'da da bu böyle. İstediğin kadar bana bunun tersiymiş gibi yazıp dur.
-
Yanlisin var, hem bisikletli hemde evinin onune izinsiz mama dokulen insanlar mekan sahipleri. Bisikletli parkurda bisiklet suruyor, orda oncelik onundur. Bu durumda hem bisikletliye saldiran maganda hemde izinsiz kisinin evinin bahcesine kopek mamasi dokenler saldirgan olmus oluyor.
Sen bisiklet parkurunun ortasina cocuklarini saliota bisiklet surenlere saldiramazsin. Siddet cesitlidir, seninki duz mantik sag ve sol yok…
Hala aynı şeyi diyorsun. Evinin önüne dediğin yer sokak bu arada. Ben de sana sokağa çık, yere çöp atan birini döv, yaralara hatta öldür sonra gel "polis bana iyi yapmışsın dedi ve bıraktı" dediğini göster forumu bırakayım demiştim.
Dediğim gibi sen insanları istediğin kadar kafana göre "saldırgan" ilan edip dövülmesini savunmaya devam et, boş laf oluyor. Hukuktaki karşılıklarından bahsetmeye çalıştım, karşılığı yok sende. Yapacak bir şey yok.
-
Kadin insanlarin evinin onune kopek mamasi dokerek, kopekleri oraya topluyor. O kopekler artik orda mama verildigi icin orayi bellerler. Insanlarda evinin onunde kopek surusu istemiyor haliyle. Baskasinin kapisina mama dokmek yerine alsin evine baksin o zaman. Onami kalmis baska yerden gelip orda yasayan kopeklerle ilgilenmek?
Sen il il gezip tavsanlara mamami veriyorsun?
Kimse durduk yere saldirmaz baskasina sokak kopekleri haric. Herkes yaptigindan sorumluluk almalidir. Kafana gore saga sola les yada tavuk eti dokemezsiniz.
Tamam orası hareket parkı olabilir fakat rampanın bitiminde 2 yaşında ufacık çocuk duruyor orada. O çocuk önündeyken rampadan hareket mi yapılır. Çocukları uzaklaştır ondan sonra hareketini yap. Karşısındaki adam hareket parkının ne olduğunu bile bilmiyor muhtemelen. Parkın girişinde muhakkak tabela olur. Bisikletçinin tabelayı göstermesi gerekirdi.
-
2 yaşındaki çocuğun bisiklet parkurunda olmaması sorumluluğu bisiklet parkurunu kullananlara değil ebeveynlerine aittir. Çocuğa yüklenmek yerine kendi çocuklarına sahip çıkmaları gerekiyor.
-
Bazılarına laf anlatamazsınız. Havlayan köpeğe rahatsız oldum desen gider ötede havlar ama bu insanlar laftan anlamaz.
Sokaklarda başıboş insan sorunu var ben ne zaman sahil kenarlarına parklara bahçelere gitsem köpeklerden daha çok bu insanlar beni rahatsız ediyor.
Köpekleri toplayacağımıza medeniyetten uzak nerede nasıl davranılması gerektiğini bilmeyen insanları toplayalım.
-
Köpek düşmanlığından düzgün düşünemiyorsun herhalde. Hala kendi yargı yerine koyup, kanunda suç olan eylemi savunuyorsun.
Konuda geçen saldırıyı yapanlar da aynı senin kafada diyorum o yüzden. Her cevabında da zerre farkın olmadığını gösteriyorsun.
Senin gibi kendi yaptığını her zaman"haklı" gören kitle kadar tehlikelisi yoktur. O yüzden hep haberlerde şiddet izliyoruz.
Niye geçmişte de çok şeyi anlayamadığını şimdi daha net anladım.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Elmayla armut yine karistirilmis. Kanunda baskasinin evinin onune yollara tavuk lesi dokmek, vatandasin can guvenligini sagligini tehlikeye atmakta suctur.
Amerikada kimsenin arazisine izinsiz giremezsin, girersen basina gelecekleri kabul ediyorsun demektir, bak buda yasa.
Kopek dusmani degilim aksine cok severim. Gercek kopek dusmanlari onlari sokakta besleyen ve sokaklari onlarin dogal alani sanip onlara sefil bir hayat yasatanlardir.
Yahu bu suçları kafana göre uyduran sonra cezasını da belirlemeye çalışan sensin. Kafana göre insanları can güvenliğini tehlikeye atıyor diye suçlayamazsın.
İnatla kanunda basit para cezası olan bir şey için karşılığı hapis cezası olan bir eylemi savunuyorsun. Bunu bile anlayamıyorsun. Üstüne inatla kendini yasa uygulayıcı yerine koyuyorsun.
Ayrıca hala sokak ve ev farkını da anlamamazlıktan geliyorsun.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Neyin hapis cezasi var?
Kimse adamin evinden ciktigi yere izinsiz mama dokemez. Birzamanlar Oglum bak git vakasi bardi viral olmustu buda 2. versiyonu olmus, hatta adina film bile cekilmisti.
Sunu kafaniza sokun, sokakta basibos kopek olmaz!
Köpek düşmanlığından düzgün düşünemiyorsun. Zaten olayı devamlı sokakta köpek olmaz diye bitirmenden de bu belli oluyor.
Sokağa yemek döktü diye haklı bulduğun, yapılmasını istediğin şeyin tck karşılığı bu. Dediğim gibi senin tek olayın köpek düşmanlığı olduğu için bunlar bile sana etki etmiyor.
Halk deyişiyle darp etmek olarak kullanılan fiilden kasıt aslen ceza hukukundaki kasten yaralama eylemidir. Kasten yaralama ise 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu madde 86’da düzenlenmiştir. Kasten yaralama TCK madde 86/1 de ‘’ (1) Kasten başkasının vücuduna acı veren veya sağlığının ya da algılama yeteneğinin bozulmasına neden olan kişi, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.’’ şeklinde açıklanmıştır. Kasten yaralamanın hafif olması hali ise madde 86/2’de ‘’ (2) Kasten yaralama fiilinin kişi üzerindeki etkisinin basit bir tıbbî müdahaleyle giderilebilecek ölçüde hafif olması hâlinde, mağdurun şikâyeti üzerine, dört aydan bir yıla kadar hapis veya adlî para cezasına hükmolunur. Suçun kadına karşı işlenmesi hâlinde cezanın alt sınırı altı aydan az olamaz.’’ şeklinde belirtilmiştir. Bu durumda kasten yaralamanın hafif sayılabilmesi için basit tıbbi müdahaleyle giderilebilecek ölçüde olması gerekmektedir. Onun dışında maddeden anlaşılacağı üzere hafif darp halinde ceza mağdurun şikâyeti üzerine dört aydan bir yıla kadar hapis veya adli para cezası olacaktır. Bu fiilin kadına karşı işlenmesi halinde ise ceza altı aydan az olamayacaktır.
-
Ulan şu dünyada ne çok salak var
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Köpek saldirisindan ölen cocuklar zerre umrunuzda degil, gelmis mama dokerken sov yapan kopekcinin cani yanmismis. Birde iusenmemis yasayi eklemis. Ulkede yasa olsa bu kadar insan sokak kopegi saldirisindan ölmezdi. Sokaklar kopeklerden temizlenmelidir bir an once.
Evine esekarisi girse terlikle ölduren adamlar kalkmis esek kadar köpeklerin sokaklarda basibos dolasmasini savunuyorlar.
Bak hala olayı çarpıtmaya çalışıyorsun. Şu konuda ölen çocukları kullanmak çok acınası bir durum. Kafayı köpeklerle sandığımdan daha çok bozmuşsun.
-
Cocuklar kopekler yuzunden öluyor araba altinda kaliyor, benmi kullaniyorum, sark kirnazligi yapmayi birak. Essek kadar kopeklerin suru halinde ne isi var sokaklarda? Tehlike sacacagini ongormek cokmu zor? Kac insan daha ölsün istersiniz ikna olmak icin?
Konu senin şiddeti işine geldiği gibi savunman, haklı bir eylem olarak göstermen ve yere yemek atmanın çok daha büyük bir suç olduğunu iddia etmendi. Ne zaman kanundan bahsetmeye başladım "çocuklar ölüyor" demeye başladın. Bir de "ezan susmaz, bayrak inmez" de bari de taktiği tam uygulamış ol.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X