Şimdi Ara

Bisiklet parkurunda bisiklet sürdüğü için kürt aileden dayak yiyen türk

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
85
Cevap
0
Favori
1.686
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bisiklet parkurunda bisiklet sürdüğü için kürt aileden dayak yiyen türkx (formerly twitter)
    Asayiş Berkemal (@asayisberkemal0) on X
    https://x.com/asayisberkemal0/status/1812948902888546446?s=46&t=8jRxE4lbhhvNKPvlnyD8Ng

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Çocuk 'Burası bisiklet parkuru.Ben olmam gereken yerde kayıyorum.Sizin burada olmamanız gerek' diyor karşısında ki 'Burada çoluk çocuk var sen napıyon' diyor.Asıl sen ve ailen o bisiklet parkurunun içinde ne işin var?Çocuk bir de adama düzgün şekilde parkurun işlevini anlatıyor adam hala daha aynı şeyi söylüyor ve üstüne çocuğun üstüne yürüyor.Resmen dağdan gelip bağdakini kovma mevzusu..

Osmanlı döneminde bunlar şehirlere giremezdi.Özellikle İstanbul'a girebilmek için ve yaşayabilmek için izne ihtiyacın vardı.Cumhuriyet sayesiyle şehirlere giriyorlar ama kendileriyle beraber köy hayatınıda şehirlere taşıyorlar...Şehirlerimiz bu gidişle şehir olmaktan çıkıp 'büyük köy' haline dönecek.Osmanlı o kadar örnek aldıklarını söyleyenler bir zahmet Osmanlıdaki bu düzeni getirseler iyi olur..Şehirlere özellikle büyük şehirlere önüne gelenin gelmesi engellenmeli..

Bisiklet yolu yapılır bisiklet yolunda yürüyüş yaparlar rahat rahat bisiklet süremezsin,parka gidersin koşmak için ailecek koşu yolunu doldurarak aheste aheste yürürler yol bile vermezler hatta koşana tip tip bakarlar...Bunlar nasıl insanlar gerçekten anlamıyorum...

Bir de genelde profilleride böyle oluyor...Hiç şaşmıyor...

Arkadaşlar bu ülkede iki tür tartışma var, biri olay yaşandıktan sonra insan gibi diğeri hayvan gibi.

Şimdi kaba kuvvetten anlayan türe anca şarjör boşaltıp meramını anlatmak lazım.

Kürt, Laz bilmem ne.. bu iş cahillikten bile öte, öğrenilmiş ve tecrübeyle oturmuş bir durum.

Orada her türlü kadın ve erkek üstüne saldıran spesimenlere mermiyi boşaltınca herkes birden beyin

sıvısının ani reaksiyonuyla çok barışsever bir atmosfere giriyor.

Ne yazık ki benim 40 yıllık tespitim bu yönde. Ya daha güçlü olup kan dökeceksiniz ya da teslim bayrağını çekeceksiniz.

1980'den beri tamamen boşverilmiş şehirciliğin sonuçlarından biri daha.

minibüs mafyası da şehir plansızlığı,

'iklim değişikliği' de

konut fiyatları da

ulaşım sorunu da

eğitim kalitesizliği de

üretim düşüklüğü de

sokak köpekleri de...

Hepsi, teker teker şehir plasızlığının dolaylı sonuçları. Parklar yeterli olsa bu acaip insanların çocukları beton üzerinde oynayacak kadar da acaip değillerdir herhalde. Aileleri öyle olsa bile çocuklar o kadar acaip değildir.

Ne demek istediğimi anlamak için biraz dünya şehirlerine bakalım.

Kamusal yeşil alanların şehir alanına oranları *

Moskova %54

Singapur %47 (yapay 'cazibe merkezi')

Sidney %46

Viyana %45

Şenzen %45

Taipei %3.6

Şangay %2.8

Bombay %2.5 (Mumbai - 'Hindistan videosu' çekilen berbat şehir)

İstanbul %2.2

Dubai %2 (çölün ortası)

İstanbul'lu Marmara'nın içinde çölde yaşıyor, Avrupa'da bir konsantrasyon kampında tutuklu, haberi yok.

* https://www.treehugger.com/global-cities-most-and-least-public-green-space-4868715
  • Arkadaşlar bu ülkede iki tür tartışma var, biri olay yaşandıktan sonra insan gibi diğeri hayvan gibi.

Şimdi kaba kuvvetten anlayan türe anca şarjör boşaltıp meramını anlatmak lazım.

Kürt, Laz bilmem ne.. bu iş cahillikten bile öte, öğrenilmiş ve tecrübeyle oturmuş bir durum.

Orada her türlü kadın ve erkek üstüne saldıran spesimenlere mermiyi boşaltınca herkes birden beyin

sıvısının ani reaksiyonuyla çok barışsever bir atmosfere giriyor.

Ne yazık ki benim 40 yıllık tespitim bu yönde. Ya daha güçlü olup kan dökeceksiniz ya da teslim bayrağını çekeceksiniz.

• DH yönetimi ırkçı başlıklara izin mi veriyor?

• Karinin kizin yaninda iyice cosmus, genc keske polis cagirsaymis. Isgalciligin luzumu yok. Kurt mudur onu bilmem ama yuksek ihtimal tabi, onla bi sikintimiz yok, bir Ic Anadolulu da yapabilirdi ayni seyi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sirkiye cumhuriyetinde sıradan bir gün.

• Çocuk 'Burası bisiklet parkuru.Ben olmam gereken yerde kayıyorum.Sizin burada olmamanız gerek' diyor karşısında ki 'Burada çoluk çocuk var sen napıyon' diyor.Asıl sen ve ailen o bisiklet parkurunun içinde ne işin var?Çocuk bir de adama düzgün şekilde parkurun işlevini anlatıyor adam hala daha aynı şeyi söylüyor ve üstüne çocuğun üstüne yürüyor.Resmen dağdan gelip bağdakini kovma mevzusu..

Osmanlı döneminde bunlar şehirlere giremezdi.Özellikle İstanbul'a girebilmek için ve yaşayabilmek için izne ihtiyacın vardı.Cumhuriyet sayesiyle şehirlere giriyorlar ama kendileriyle beraber köy hayatınıda şehirlere taşıyorlar...Şehirlerimiz bu gidişle şehir olmaktan çıkıp 'büyük köy' haline dönecek.Osmanlı o kadar örnek aldıklarını söyleyenler bir zahmet Osmanlıdaki bu düzeni getirseler iyi olur..Şehirlere özellikle büyük şehirlere önüne gelenin gelmesi engellenmeli..

Bisiklet yolu yapılır bisiklet yolunda yürüyüş yaparlar rahat rahat bisiklet süremezsin,parka gidersin koşmak için ailecek koşu yolunu doldurarak aheste aheste yürürler yol bile vermezler hatta koşana tip tip bakarlar...Bunlar nasıl insanlar gerçekten anlamıyorum...

Bir de genelde profilleride böyle oluyor...Hiç şaşmıyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Long Nightt -- 17 Temmuz 2024; 0:20:59 >

• 10 milyon hdp oyu nereden geliyor sanıyorsunuz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

• Bisiklet parkurunda bisiklet süren bir çocuğa saldıran şahıs yakalandı.

• Şahsın 'tehdit' ve 'kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma' gibi suçlardan kaydı olduğu öğrenildi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 17 Temmuz 2024; 5:31:40 >
  • 1980'den beri tamamen boşverilmiş şehirciliğin sonuçlarından biri daha.

minibüs mafyası da şehir plansızlığı,

'iklim değişikliği' de

konut fiyatları da

ulaşım sorunu da

eğitim kalitesizliği de

üretim düşüklüğü de

sokak köpekleri de...

Hepsi, teker teker şehir plasızlığının dolaylı sonuçları. Parklar yeterli olsa bu acaip insanların çocukları beton üzerinde oynayacak kadar da acaip değillerdir herhalde. Aileleri öyle olsa bile çocuklar o kadar acaip değildir.

Ne demek istediğimi anlamak için biraz dünya şehirlerine bakalım.

Kamusal yeşil alanların şehir alanına oranları *

Moskova %54

Singapur %47 (yapay 'cazibe merkezi')

Sidney %46

Viyana %45

Şenzen %45

Taipei %3.6

Şangay %2.8

Bombay %2.5 (Mumbai - 'Hindistan videosu' çekilen berbat şehir)

İstanbul %2.2

Dubai %2 (çölün ortası)

İstanbul'lu Marmara'nın içinde çölde yaşıyor, Avrupa'da bir konsantrasyon kampında tutuklu, haberi yok.

* https://www.treehugger.com/global-cities-most-and-least-public-green-space-4868715

• Karbon 12 K kullanıcısına yanıt

Hocam mlsf şöyle bir gerçek var diye biliyorum. Yanlışsam düzeltin.

Şehir planlaması ülkelerde ancak köyden kente göç akını durduktan sonra uygulanabilir. Türkiyede bütün şehirler yıllarca kapasitesinin çok üstünde insan kabul ettiler. 1950lersen başlayıp 2010larsa Türkiyede son bulan bir köyden kente akın oldu. Yüksek insan sayısı, yüksek acil konut talebi şehir planlamasını bloke ederek adeta barajı yıkan bir sel gibi plansız yapılaşmaya her tarafa yaydı ve bu biraz bu sürecin etkisi idi.

Örneğin Fransa'da Paris'in şu anki düzenli şehir yapılanması 3. Napoleon tarafından 1870lerse Paris'in ciddi bir bölümünün yıkılması ile ancak elde edildi. ( Fransa'da nufus artış hızı 1914lerde 0a yaklasmıştı) ( Hatta bu nedenle Alman Genel kurmayı, Verdun'da iki tarafı bir insan kıyma makinesini sokup demografik kriz içinde olan Fransa'yı tam tersi durumda olan Almanya karsısında pes ettirmeyi düşünen bir strateji kurmuştu)

Fakat bizim bahtsızlığım şu ki daha şehre hucum eden köylü akımı 2010larsa bitmişken. Şu an kentler bu köylüleri öğütmekle ve şehirlerde sizinde bahsettiğiniz facia planlama sorunları ile ilgilenirken de ava bir Ortadoğu göçü ile adeta en başa geri döndük. Bu göç durdurulmasını sürece herhangi bir planlama boşuna bir çaba olacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 17 Temmuz 2024; 13:39:16 >

• Cahilliğin ırkı da olmaz okuyanı da olmaz okumayanı da olmaz cahillik bireyin kendisindendir.

• buradan bir taytlı geçti kullanıcısına yanıt
    Durun siz kardeşsiniz ;)
    Sen soldakine, aile sağdakine oy veriyor.
    Birbirinizi itham etmek yakışmıyor.
    Bisiklet parkurunda aile oturuyor ise oturmasını hoş görmeniz gerek :))

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • OverClocKing kullanıcısına yanıt

Benim kime oy verdiğimi nereden biliyorsunda çıkarım yapıyorsunBisiklet parkurunda bisiklet sürdüğü için kürt aileden dayak yiyen türk 

• buradan bir taytlı geçti kullanıcısına yanıt
    PİROM diye tepinen tayfadan değilmiydin?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.