Normalde ben bu motoru RC aracıma takmak için almıştım. Ancak motorun oturduğu şase düşündüğümden ağır ve geniş çıktı bu nedenle böyle birşey düşündüm. 52cc'ye araştırırsanız scooterlar var. Yani verimsiz olur demek yanlış olur. O nedenle yasal bir kural olup olmadığını araştırıyorum. Motor aşırı ses yapıyor taksam verimden yana sorunum olmayacak ancak çevresel rahatsızlık vereceğini düşünüyorum. Size danışayım dedim.
Bu arada soran arkadaşlar için söylüyorum; Motorda kavrama sistemi mevcut (bildiğiniz debriyaj) yani ne kadar bassanız okadar gidiyor. Motor benzinli. 1/25 oranında yağ karışımlı benzin. yani bu mobiletlerde kullanılan yakıt
tam yasal anlamda değilde; bence ses olayını halledersen iyi kötü motoruda gizlersin ve kimse sana birşey demez :)) eğer akaryakıt kullanacaksan ki öyle resmi olarak yasal olmayacak trafiğe çıkman..
Benimde bi aralar aklımın ucundan geçmişti arkadaki sepetin kollarını güçlendirip bir mobilet motoru koymak istemiştim ve de yanına küçük bir yakıt depocuğu. Yasal olaylarıda ihmal etmedik tabi motorun etrafını güzelce komufile edip kaplıyacaktık polis yaklaşıncada cikle çekip pedela geri dönüş yapacaktık hala aklımda. Bi mobilet motoru hurda motorsikletçilerde 30 liradan başlıyor fiyatları aslında hala düşünüyorum ama çoğu polisinde eminim hoşuna gider ve bişey yapmaz ama kıl olanlarıda var tabi.
anladim tesekkurler ama ses yalitim isini nasil yapacagim?
bu arada limertli ben benim motoru 50 liraya aldgm.
egzozun ucuna düdük felan tak fülüt bağla yolda gideken notalarda basarsın
aslında fena fikir değil şu düdük mesela traktörlerde (bazılarında) egzozun içinde fan şeklide düdükler var traktörün sesini uzaktan uvultu olarak duyuyosun
aslında biyerlerde bulunabilse iyi olurdu internetede baktım bulamadım
motor iki zamanlı mı
quote:
Orijinalden alıntı: altnkrtl
motor iki zamanlı mı
Evet tek silindir.
Arkadalar şimdi bakın !!! Baktınızmı (:D) Bakmaya devam edin . Şimdi benim alımdan şu geçiyor hani şu üç tekerli bisikletler var ya ondan bi tane alıcaz sonrada bir hurda motorcudan cup motoru alıcaz fazla pahalı değil 200 liradan başlıyor (yazın go kart yapmak iğin küçük bir ar-ge yaptım bu motoru sorduğum yerde polislerin çalıntı motorların satıldığı bir motorsiklet hurdalığı ) bu cup motorunu arkadaki sepete rahatlıkla yerleştirebiliriz iki tekeride tek bir mil döndürdüğünden montajı kolay olur diye düşünüyom hem denge hem yol tutuşu hemde bişeyler taşıma yönünden verimli olur diye düşünüyorum siz nasıl nasıl olur ?
3 tekerli o motoru taşımaz. Size arkadaşın aldığı gibi 50cc lik bir motor lazım.
quote:
Orijinalden alıntı: llmertll Arkadalar şimdi bakın !!! Baktınızmı (:D) Bakmaya devam edin . Şimdi benim alımdan şu geçiyor hani şu üç tekerli bisikletler var ya ondan bi tane alıcaz sonrada bir hurda motorcudan cup motoru alıcaz fazla pahalı değil 200 liradan başlıyor (yazın go kart yapmak iğin küçük bir ar-ge yaptım bu motoru sorduğum yerde polislerin çalıntı motorların satıldığı bir motorsiklet hurdalığı ) bu cup motorunu arkadaki sepete rahatlıkla yerleştirebiliriz iki tekeride tek bir mil döndürdüğünden montajı kolay olur diye düşünüyom hem denge hem yol tutuşu hemde bişeyler taşıma yönünden verimli olur diye düşünüyorum siz nasıl nasıl olur ?
Iyi de hocam iki tekerleği bir mil çevirecek diyorsun ama onun için diferansiyel gibi bir sistem olmalı yoksa virajlarda zor olur dönmek falan
3 tekerlekli bisikletlerde difransiyel yoktur.arka tekerlerin sadece biri döner.
quote:
Orijinalden alıntı: altnkrtl
3 tekerlekli bisikletlerde difransiyel yoktur.arka tekerlerin sadece biri döner.
Ben hala arkadaşın bahsettiği 3 tekerlekli bisikleti anlamadım.
Arkadaşlar zaten arkadaki iki tekeri tek bir mil ortadaki çark sayesinde döndürmüyormu yanlışmı biliyorum Virajlarıda atlamışım doğru orayıda bi düşüneyim
yok dikkat ederseniz tek tekerin döndüğünü görürsünüz
bende böyle birşey düşünüyorum sessiz ve ucuz bir motor nerden bulabiliriz acaba?
quote:
Orijinalden alıntı: zakazuka
bende böyle birşey düşünüyorum sessiz ve ucuz bir motor nerden bulabiliriz acaba?
Sessiz bulmanız zor. Tek zamanlı ve benzinli bir motoru ne kadar sessiz düşünebilirsiniz ki.
tek zamanlı motor varmı :)
Ozaman ucuzunu bulucaz napalım
quote:
Orijinalden alıntı: zakazuka
Ozaman ucuzunu bulucaz napalım
Motor kolay 300 lira kadar paran varsa git bir tanıdığınla motorsiklet hurdalığına veya bildiğiniz bir yer varsa büyük bir 2. el motorsiklet parçacısına veya hiç motorsiklet motoruyla uğraşmak istemiyorsan 350 lira biriktir git bir tarım aletleri satan bir yere 6,5 bg bir moto bulurusn bu linke gir aradığını bulabilirsin şanzımanlı olanı bile var