Şimdi Ara

Bisiklete Motor Takmak İçin >> (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.363
Cevap
12
Favori
146.740
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Elektrik motoru daha çok uğraş gerektirir hem onun sürücü devresi falan bi sürü zımbırtısı var.Hem bi süre sonra akülerin şarjı daha az gitmeye başlayacak.Hemde akün bitti diyelim ne yapacaksın ? Ama benzinlide al yanına fazladan bi şişe benzin bitince doldur devam
  • Beyler motor bu. Motorun oturduğu alüminyum şase yük yerine montelemek için gayet idealdi.

Bisiklete Motor Takmak İçin >>

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nielsen -- 14 Haziran 2011; 12:36:27 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 15

Hocam sendeki motor çok bütyükmüş yahu

Sanırım bu ancak köyde falan kullanılabilir.Yoksa Ankara gibi bir yerde sürsem herkes bana bakar

Motor büyük falan değil. Şasesi fazlaca büyük. Aslında o şaseyle bisiklete daha kolay sabitleme imkanı var. Yani ben onun sayesinde yapmıştım. Yoksa sırf motoru alıp direk montelemeyezsin. İllaki motor mount yapman gerekecek.

• quote:

Orijinalden alıntı: 15

beyler şuraya bi bakın isterseniz.250 ye verse alırım aslında ben.

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-spor-bisiklet-motorlu-bisiklet-kiti-skyhawk-80cc-kargo-bizden-300tl-kapiodemel-51859968/detay/

66cc çok fazla fazla sesli olur diye düşünüyorum ama yinede sen bilirsin.

• Motor resmi için teşekkür ederim açıklayacı oldu baya. Bisiklet dişlisini oraya kaynakla monte edebiliriz sanırım.Sen(uniprof) daha önce böyle bir proje yaptın sanırım fotoğrafını ekleyebilme şansın var mı ?
  • evet aynısı. Bianchi ares fs
  • çok özür diliyorum google sketchup ta çizimi yapıyordum bilgisiyar kafayı yemeye başladı çizemedim bisiklet üzerinde gösteriyim dedim.

mor renkle çizilmiş olan şey benzin deposu
    mavi renkle çizilmiş olan şey motor
    gri renkle çizilmiş olan şey motordan çıkan çark
    beyaz renkle çizilmiş olan şey vites kolu
    yeşil renkle çizilmiş olan şey vitesten motordaki gaz kelebeğine gidecek olan tel

şimdi ilk önce sol taraftaki ayna kol çıkarılacak

1:) kırmızıyla boyadığım yerden çıkarılan ayna kolun yuvasına uyacak şekilde çark hazırlanıp takılacak
    2:)depoya benzin koyulacak
    3:)gri çarklan kırmızı çark zincirle birbirine bağlanacak
    4:)vites kolu ileri itilecek ve bisklet hareket etmeye başlıyacak

ortaya 21 vitesli motorsiklet çıkacak

edit:bu sistemi uygulamak için bisikletin arkadan amörtisörlü olmamsı gerekiyor.

bu sistemede pedal olmayacak bisiklet sadece motrla hareket edecek.

1. viteste her yeri çıkabilir emin olabilirsiniz

Bisiklete Motor Takmak İçin >>

• Şekil için sağolasın.Evet bu güzel ama arka amortisörün bu sistemle alakasını anlayamadım
    Bu arada ıvırzıvırın 100 tl tutması çok zor gibi. Ne var ki abi bu kadar tutacak. 2 adet dişli alacağım bisikletçiden hadi kazık yedim diyelim 10 tl verdim. Zincirede 10tl versem.Ayrıca gazı ayarlamak için gidona kadar uzatsam telle oda 10 tl tutsa en fazla 30 tl eder

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-86F0316EC -- 14 Haziran 2011; 13:35:07 >
  • Öncelikle yazdığınız mesajlara göre cevap yazayım,

Bu proje için 50cc ideal aslında. cc arttıkça ses artar diye bir orantı kuramayız. Ona bakarsan normal bir binek araç 1.6 motor ama benim motorun 1/10 sesi çıkarıyor Bu iki motoru karşılaştırmak çok doğru değil sonuçta biri 2 zamanlı diğeri 4 zamanlı süpablı bir motor. Ama 66cc ile 50cc arasında çok ses farkı olur mu orasını bilemem. Sana şöyle söyliyim, mesela fastfoodcuların motorlarını eminimki biliyorsunuzdur (fastfood derken BK, MC vs) o tip motorlardan kat kat çok fazla sesliler. Testere motoru kullanacaksınız lütfen gidin ve sesini duymadan almayın.

Arkadaşlar benim proje 1-2 saatde oldu ve bitti Yaptığım tek şey sıfır bir yük sepeti aldım gittim sanayiye motoru kaynak yaptırdım ve uygun bi zincir alığ taktım. O Sesle sürecek yer bulamayınca tamam bu iş İstanbul için hiç uygun değil dedim söktüm şuan kenarda duruyor.

15, o kiti alma bence. motoru 50 liraya 100 lira ıvır zıvır demişsin, Tamam mooru 50 liraya alsan 100 lira ıvır zıvır olmaz realist olalım

• Kenarda duruyorsa motoru satmaya ne dersin
  • quote:

Orijinalden alıntı: oguzhan1992

Kenarda duruyorsa motoru satmaya ne dersin

Yaptığım projenin arkasından gelenlere yardımcı olmak tabiki isterim. Şuan işime yaramıyor. Benim için bir mahsuru yok
  • bende 125cc lik motor var :)) onu kullanacam. Arka amörtisörlü olursa arkada motoru koyacak yer yok motor oraya sığmaz.
  • Neden olmasın ki acaba farklı şeylerden mi bahsediyoruz ? Bisiklete arkalık takıp onun üstüne kaynak yaptırmayı düşünüyorum. Arkalık takmada zaten sorun yok zaten mevcut arkalığım var
    uniprof pm attım
  • Başlanmış iş bitmiş iştir abi .Hele bi başlıyalım.
    Birde bu motorun gazı ayarladığımız mekanizmasını merak ediyorum.Telli bir sistem mi? Eğer öyleyse teli uzatarak gidona kadar getirebiliriz.
  • 15, RC araçlarla ilgilenen bir insanım belki imzamdan anlamışsındır. Egzozun ses kesmek için çok fazla işe yaramadığını kendi aracımda gördüm. Sonuçta ikiside yakıt motoru.
    Skyhawk'ın ses testere motorundan arda kalacağını sanmıyorum. Sırf sesi için 150-200 lira daha fazla para vermek biraz para israfı olur diye düşünüyorum. Sonuçta piston çapının 1-2cm değişmesi ile ses ne kadar artıp azalabilir ki..

Oğuzhan, dediğin gibi motorda küçük bir pim var. ordan teli uzatıp güzel bir tetik yaparsan sorun olmaz. Ayrıca gazın kesilmesi için yay teline ihtiyaç yok. Benim motorda gaza basp çeince motor yine rölantide kalabiliyor. Muhtemelen sizlerinde bulacağınız motorlar aynı mekaniğe sahip olacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nielsen -- 14 Haziran 2011; 14:04:03 >
  • Bende motoru arkaya koyma taraftarıyım .Resimde olduğu gibi arka tekerleğe bir dişli taktırmayı düşünüyorum.Gaz için tam olarak düşünmedim ama zor olmaz heralde.Fren zaten bisikletin orjinal frenleri kalacak.Motorda gazı kestiğimizde otomatik olarak boşa alıyormuş zaten
  • Hayırlı uğurlu olsun o zaman motor elime geçsin fotoğrafları burdan paylaşacağım hatta videoda çekebilirsem eklerim.Aşama aşama hem herkese yardımcı olur hem de yardıma ihtiyacım olursa daha iyi olur
  • Bende merakla bekliyorum kendi projemi . Abi yapma gözünü seveyim türkiyede yaşıyosun benzini almak tek problem olsun
  • Benzin almayı kolay sanıyorsunuz ama öyle değil Motor bana kargoyla geldiği gün benzinliğe gittim, adam resmen bana molotofçu gözüyle bakmıştı benzinide vermemişti orası ayrı mesele Ben istanbuldayım burda böyle inşallah sizde öyle bir sorunla karşılaşmazsınız

15, son mesajını çok beğendim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nielsen -- 14 Haziran 2011; 14:38:34 >
  • Alt komşunun benzinliği var istesem varille alırım donanımhabere dağıtırım . Vallahi umarım tek sorun o olur başka sorun çıkmaz. Olmadı arabanın benzinliği ne güne duruyor hortumda var Babam çakmaz umarım
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.