Şimdi Ara

Bisiklete Motor Takmak İçin >> (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.363
Cevap
12
Favori
146.687
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: 15

quote:

Orijinalden alıntı: Uniprof
    Merak etmeyin motorunuz çalışır haldeyken bile rölantide bekleyecek.

Ses sorununuz yoksa birde siz deneyin. Strafordan başka çaremiz yok hocam.

quote:

quote:

Beyler sakin

Motoru takıp denedim. Sonuç başarılı ama şehir içinde kullanılmaya hiç müsait değil.
    Bu motorlarda (benzin motorlu bahçe aletlerinde) kavrama sistemi mevcut. Kavrama derken bilidğimiz arabalardaki debriyajdan bahsediyorum. Basmadığınız zaman motor rölantide kalabiliyor. O konuda sorun yok yani.

Ne açıdan hocam ses mi çok çıkıyor?Heralde daha sessiz çalışan bir şeyler vardır?

Bir de ne kadar yakar ki bunlar?Yokuş yukarı falan çıkarken zorlanmaz değil mi?
    En fazla kaç km yapabiliriz?Bir de kontrolü nasıl sağlayacağız?

Hocam benim motor 52cc haliyle baya ses çıkarıyor. Aslında şaşırmadım ama bu kadarınıda beklemiyordum. Motorun gücüne bağlı zorlanıp zorlanmaması. ama 48cc'den aşşağı düşmeyin derim ben

Bunların mazotla çalışanı yok mu yaBenzin pahalıya gelmez mi?Gerçi ben 60 kiloyum.Çok yakmaz heralde motor.
    Ses sorununu çözebilirsek şehirde kullanılır yoksa köyde kullanırım.Dedemin varillere hortumu atıp mazot da çekerim

Motorun fotoğrafını koyma şansın var mı hocam?
    Nasıl kontrol edeceğiz motoru?

Dizel işine girersen 4 zamanlı motor almak zorunda kalırsınki, bir bisiklet için değmez.
    Ahanda sana motor

Bisiklete Motor Takmak İçin >>

• quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: oguzhan1992

Ya bunlar küçük ayrıntılar asıl önemli olan kısmı parçaların tedariği ve montajı. Motoru nerden almayı düşünüyorsun? Hurdacılarda falan bulabilirmiyiz acaba ? Yada 2.el nerde bulurum ?

Hurdacılara hiç girme. 100 liraya sıfır testereler var. Git onlardan al bi tane. Nede olsa ilk işin olacak fazla para harcama.

sen 50 liraya almışsın sanırım hocam.100 lira pahalı olur ya.Hurdacılarda 40-50 liralık bir motor bulamaz mıyız?

Yahu bulunur ben 50 liraya memleketten arkadaşa aldırttım kendime yollattım. Sizde öyle yapacaksınız ozaman
    Şimdi gidiceksiniz hurdacıya söküleceksiniz 50 lira, öbür gün piston kol kırınca kaldırıp çöpe atacaksınız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nielsen -- 14 Haziran 2011; 0:00:43 >

• baya baya oldu gibi şimdi kabaca resmini çizdim paintte ekliyorum
  •  Bisiklete Motor Takmak İçin >>

Uploaded with ImageShack.us
    Mavi kısımlarla bisiklete oturtacağım.Kırmızı kısımlardan yuvarlak olan takacağım dişliyi gösteriyor.Düz olanlar ise zinciri. Sorunum sarı ile gösterdiğim kısmdaki parça acaba zincire engel olacak mı ?

•  Bisiklete Motor Takmak İçin >>
    olmuştur umarım
  • onu zaten biliyorum abi önemli olan varolanı kullanmak değil var etmek
  • Abi gereksiz pahalıdır şimdi bu.Ben gene kendim uğraşma yolunu seçiyorum. 26cc lik bi motor ne kadar iş görür peki ?
  • Uniprof ne kadar o taktığın testere motoru nerelisin bu arada ege bölgesiyse benim bisikletede takalım :))
  • 26cc buldum gibi ama bulamamışta olabilirim bilmiyorum
    Olmadı 50-60 liraya alcaz bitane. Eğer bir adım atan olursa burda resimleri paylaşsın en doğru ve en güzeli oluşturmaya çalışalım
  • 26 cc yetmez şimdi çiziyorum ama yapılmışını gördünüz
  • altnkrl merakla bekliyorum çizimi .
    Halen şunu merak ediyorum acaba testere motorunun kendi zinciri bisikletin dişlisine uyar mı?
  • Arkadaşlar 26cc motor işinizi görmez. Dediğim gibi en az 40cc'den aşşağı düşmeyin. Yoksa her düşük açılı yokuşta bile pedala yüklenmek kalırsınız, bunun yanında çiğ benzin atar motor.

Linkte gösterilen motor kiti bisikletin V noktasına koymak için tasarlanmış. Sizin alacağınız testere motoru oraya sığmaz :) olayısıyla yapacağınız en mantıklı şey, arkadaki yük koyduğumuz yere motoru monteleyip ordan dişli çıkarmak.

Oğuzhan, dişli meselesi sorun değil. Motorun milinin merkezinden bi dişli kaynatırsın tornacıda olur biter.

Motor tabiki hava alacak ama strafor tam mat değildir. Yani havayı elbette biyerden geçirecektir. Veya hava filtresini dışarıya taşıyabiliriz buda bi alternanitf.

Egzoz sesi çok engellemeyecktir. O yüzden egzoza fazla umut bağlamamak en iyisi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nielsen -- 14 Haziran 2011; 11:37:37 >

• Strafor mantıklı olabilir.Evet yük konulan kısıma koymak daha mantıklı gibi hem bacaklara da rahatsızlık vermez motor.Ayrıca allah korusun bir arıza yada yangın olursa kucağımızda yanmasındansa arkamızda yanması daha mantıklı . Haklısın sanırım daha yüksek cc li bişeyler aramaya devam o zaman. Dişli problem değil diyorsan tamamdır.Peki motordan çıkan zinciri direk arka tekerleğin sol tarafına taktıracağım dişliye versem acaba yeterince ivmelenme ve hız sağlayabilir miyim?
  • Motorun soluna yeni bir dişli mi koyacaksın?
  • motorun değil bisikletin soluna yeni bir dişli koyacaktım ama şimdi düşündümde motorun zinciri sağ taraftan çıkıyor bu yüzden pek mümkün değil gibi.Onun yerine sanırım ön dişlilerdeki en büyük dişliye takacağım
  • quote:

Orijinalden alıntı: oguzhan1992

motorun değil bisikletin soluna yeni bir dişli koyacaktım ama şimdi düşündümde motorun zinciri sağ taraftan çıkıyor bu yüzden pek mümkün değil gibi.Onun yerine sanırım ön dişlilerdeki en büyük dişliye takacağım

Motorun dişlisi soldan çıkıyor Benim koyduğum resimden yola çıktıysan bu söylediğine, motoru ters çevirirsin al sana motorun dişlisi şimdide sağdan çıkmış olur
  • dönme yönü değişecek ama onu hesaba kattınız mı ?
  • Döndürmeye gerek yok motorun dişli çıkışı zaten solda. Resimdeki gördüğünüz o metal şey pullstart. Çekme ipinin girişi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nielsen -- 14 Haziran 2011; 12:02:28 >
  • Valla canlı olarak görmek lazım bi tane motoru.Kafam karıştı herşey rayına oturacak sanırım .Eğer soldaysa direk tekerleğe de verebiliriz o zaman
  • Elektrik motoru tamamen saçmalık. Pil derdi var akü ömrü var güç derdi var..
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.