Şimdi Ara

Bisiklete Motor Takmak İçin >> (54. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
1.363
Cevap
12
Favori
146.779
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5253545556
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • kaynak sağlam olur gibi geliyor ama kaynakta düzgün olurmu bilmem
  • İşte riske gerek yok. Zaten aynı şey olacak.Sadece şu an yaptığımda demir yerine şemrel koyacağım kalın bir tabaka yaptığımda yüzey düzleşecektir.Bir de ne kadar gergin olması gerekiyo bu kayışın?Ayrıca bu gerginlik motorun krankının balansına zarar verebilir mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: oguzhan1992

evet çok mantıklı.Tamam şemrelden kalın bir yuvarlak tabaka oluşturucam ve kanallar açıcam üstüne.Demir halkası kaynatmama gerek kalmadı.Hata payımda sıfıra yaklaştı bu durumda.

zamanla o kayış şamreli parçalar diye dşünüyorum sonuçta yapıştırma olacak parçalanamasa bile çıkar gibi geliyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: llmertll

quote:

evet çok mantıklı.Tamam şemrelden kalın bir yuvarlak tabaka oluşturucam ve kanallar açıcam üstüne.Demir halkası kaynatmama gerek kalmadı.Hata payımda sıfıra yaklaştı bu durumda.

zamanla o kayış şamreli parçalar diye dşünüyorum sonuçta yapıştırma olacak parçalanamasa bile çıkar gibi geliyor

denemeden bişey demek zor.Ama bence kolay kolay parçalanmaz.Bayramda deneyeceğim bunları.
  • quote:

quote:

quote:

denemeden bişey demek zor.Ama bence kolay kolay parçalanmaz.Bayramda deneyeceğim bunları.

eğer bu olmazsa hangi alternatife yöneliceksin ?

• O zaman demir halka kaynatıcam işte.
    Bu arada matkap ve taşlama makinesi araştırıyorum.Fikirlerinize ihtiyacım var.Ucuz ama yarı yolda bırakmayacak bir makine tavsiye edebilir misiniz?
    MATKAP
    TAŞLAMA MAKİNESİ

bunlar nasıldır?

• quote:

O zaman demir halka kaynatıcam işte.
    Bu arada matkap ve taşlama makinesi araştırıyorum.Fikirlerinize ihtiyacım var.Ucuz ama yarı yolda bırakmayacak bir makine tavsiye edebilir misiniz?
    MATKAP
    TAŞLAMA MAKİNESİ

bunlar nasıldır?

ben çok kısa süre önce bi taşlama aldım alırken biraz araştırdım 30 liralıklar verdı ve bide orda 39,90 adam 10 liraya bakma dbk marka al dedi işte 39,90 a dbk yı aldım alman lisanslı çin üretimi (artık hepsi çin üretimi bosch bile) kullanıyorum memnunum 500 w gücünde matkabıda skill marka aldım 60 tl vidalama var darbe var kısaca her işi görüyor şunları gönül rahatlığıyla alabilirsin ister matkapta ister taşlamada

ucuz olarak:

einhell
    dbk
    skill

pahalı olarak

de walt
    bosch

• aldığım alet bu memnunum

http://www.makinahirdavat.com/pinfo.asp?pid=4127

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi llmertll -- 27 Ekim 2011; 20:35:58 >
  • buda tam sana göre bir alet

http://www.makinahirdavat.com/pinfo.asp?pid=12131

bu siteyi çok uzun zamandan beridir dolanırım güzel şeyler var burda
  • Kaynak yaptırılacaksa nerdeyse milim hesabı ile yapılmalı. Merkezden kaçık olursa kranktaki rulmanı zamanla yer ve parçalar diye düşünüyorum. Dikkatli olmak gerek
  • Mert verdiğin linklere bakıyorum ayrıca bilgiler için de teşekkür ederim.
    Evet uniprof ben de aynı şeyi düşünmüştüm.O yüzden kaynak en son aşama.Şu an zaten tam ortalanmış durumda çünkü orjinal parça takılı olacak.İlk önce şemrelle deneyeceğim.Eğer yırtılırsa ya da olmazsa bu sefer daha sert bir yuvarlak plastik parça geçirip deneyeceğim.(Mesela sandalye ayaklarına takılan plastikler olabilir).Yine olmazsa artık kaynak.Ama zaten ucu ucuna giren bir halka seçeceğim o yüzden yanlış kaynak olayı olmaz diye düşünüyorum
  • Kayışı aldım.Çamaşır makinesi tamir eden bir yerden temin ettim.5 tl gibi cüzi bir rakama aldım hemde.
    Yaklaşık 160 cm uzunluğunda.Tam istediğim uzunlukta ama genişlik olarak benim istediğimin iki katı genişlikte.İkiye ayırmayı düşünüyorum falçatayla umarım bir sorun çıkarmaz bu işlem.

Bisiklete Motor Takmak İçin >>
     Bisiklete Motor Takmak İçin >>

• bende pek sorun cıkacağını sanmıyorum ama sen yinede keserken dikkatli ol falçata bu keserken felan kayar kayışı parçalamayasın

üstteki fotoda sandiviç var(sanırım uzun süre beklemiş ) bi de yanında sadece bir kabak çekirdeği var ilgimi çekti
  • quote:

bende pek sorun cıkacağını sanmıyorum ama sen yinede keserken dikkatli ol falçata bu keserken felan kayar kayışı parçalamayasın

üstteki fotoda sandiviç var(sanırım uzun süre beklemiş ) bi de yanında sadece bir kabak çekirdeği var ilgimi çekti

Bi an kafama esti memlekete geldim.Bugün 2 saat kadar zaman ayırabildim.Kasnak kısmını ve kasnaktan çıkacak zincir kısmını hallettim.Şimdilik bir sıkıntı yok.Belki biraz daha güçlendirebilirim.Zincirde atma falan da yok.Haftaya bayramda motorun debriyaj işini halledeceğim.
    VİDEO
    NOT:Bir öğrencinin masasının en toplu halidir o gördüğünüz .Ordaki ekmek 1 aylıktır ne yiyebiliyorum ne de atmaya kıyabiliyorum öyle duruyo yani

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-86F0316EC -- 30 Ekim 2011; 0:52:28 >

• O sandviclerin kaderi oyledir zaten ne atiilirlar nede yenirler. Insan ne yapacagini bilemiyor
  • o nasıl bir sistem öyle işi çok uzattın sen yaa uff :)
  • bu sefer işe yarayacağından eminnim ama görüntüyü ne edicez sanayide felan grenaj mı yaptırsak
  • quote:

bu sefer işe yarayacağından eminnim ama görüntüyü ne edicez sanayide felan grenaj mı yaptırsak

İyi fikir .
    Cbr 125 in grenajları uymazmı buna ya .
    Uniprof haklısın hem hala da duruyolar
    Altnkrtl bu sefer başarıcam.Gerçekten olacak bu sefer.
    Arkadaşlar kayışı motora takmadan önce elle denedim.Gerginliği iyi ayarladığımda gerçekten çok zor kayıyo hatta bazen hiç kaymıyo.

• beyler şu naztek motorun sattığı bisiklet motorları hakkında ne düşünüyorsunuz ???
  • beyler bende bisiklet var ama motor yok bisiklete motor alıp taksam takabilirmiyim ? ne tür motor almam gerekir ?
  • 
Sayfa: önceki 5253545556
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.