Şimdi Ara

Bisiklete Motor Takmak İçin >> (64. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.363
Cevap
12
Favori
146.687
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6263646566
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar ben mobilet motorundan yapmayı düşünüyorum bana detaylı biçimde bağlanış şeklini filan foto atarmısınız
  • quote:

Orijinalden alıntı: l4n0lum333

arkadaşlar ben mobilet motorundan yapmayı düşünüyorum bana detaylı biçimde bağlanış şeklini filan foto atarmısınız

mobilet motoruyla yapıyorum ama römork yaparak motoru taktım yani düşündüğünden farklı olmuş olabilir
  • benim yapacağım bisiklet amortisörlü ondan dolayı arkaya oturak takıp onun üstüne yerleştireceğim pedala uzak olduğu için pedalı söküp yapamam mecburen tekerin sol tarafına bir dişli daha yerleştirip zincit takmam lazım ama sorun şurda motorla ilgili birşey bilmiyorum sen bana nereye bağlayacağımı falan görterirsen çok yardımcı olmuş olursun
  • quote:

Orijinalden alıntı: l4n0lum333

benim yapacağım bisiklet amortisörlü ondan dolayı arkaya oturak takıp onun üstüne yerleştireceğim pedala uzak olduğu için pedalı söküp yapamam mecburen tekerin sol tarafına bir dişli daha yerleştirip zincit takmam lazım ama sorun şurda motorla ilgili birşey bilmiyorum sen bana nereye bağlayacağımı falan görterirsen çok yardımcı olmuş olursun

şimdi sen yolun başındayken sana söyliyim mobilet motorunu montajlamak normal motorları montajlamaktan daha zor çünkü mobilet motoru hareket etmek zorundadır çalışırken bu yüzden hareketlidir ve iki demir parça tarafından asılır bir yay tarafındanda gerilir, motoru montajlıyacağın yeri yapmak seni fazla uğraştırabilir tavsiyem sen bi gezin internette bakın bütcen varsa büyük motor öneririm 6,5 luk kavramalı ipli motorlar gibi ben büyük motorla yapmak istemiştim ama bütçe işte benimkinin ana hatları bu foto biraz eski gibi izmire gidince son oynamaları yapıp tamamlıycam
     Bisiklete Motor Takmak İçin >>

• benim bütçem 150 tl bisiklet hariç ama başka bir motor bulma şansımda yok siteleri de gezindim dediğim gibi benim yapmam istediğim şey aslında hepsinden kolay pedalı söküp yerine zinciri motora takacağım benim zorlandğım şeyleri söyliyim ben bu arka tekere dişli alcam ya ne diycem adama ,gaz telini nasıl takcam ,fısfısı nasıl takcam,depoyu nasıl takcam ve enson marşı nasıl takcam
  • Akadaşlar uzun zamandır motoru arıyordum sonunda birkaç gün önce 2 zamanlı çıkma bir motor aldım havayla soğuduğu için biraz sıkıntılı bir soğutucu ekleyip bisiklete takmayı düşünüyorum.Bir yerde vites kutusu eklemeyi görmüştüm 2 zamanlılara böyle bir şey va mı bilgisi olan var mı ?
  • Selam arkadaslar. foruma yeni üye oldum. Bende böyle isler meraklsiyim. Bende bir üc tekerli bisiklet yapmayi düsünüyorum. biraz arama yaptim vede size yardimci olacak seyler buldum. Temin olayi biraz sorun olabilir ama bir yolunu bulursaniz ki neden olmasin o zaman bu kadar islerle ugrasmaniza gerek kalmaz. simdi size verece adreste 50 cc lik bisikletler icin hazirlanmis motorlar var. 50 ile 100 euro arasinda yani birtane alsaniz cok isinizi görür. bu arada bisiklete 30 km fazlasi cok tehlikeli. Simdi üc tekerli hakkinda bana yardimci olacak arkadaslar lazim.. Kolay gelsin hepinize...!

adress

http://www.ebay.de/sch/i.html?_nkw=motor%20cross%20mini&clk_rvr_id=370651409376&adpos=1t1&MT_ID=42&crlp=14896204622_109&tt_encode=raw&keyword=motor+cross+mini&geo_id=33041

• quote:

Orijinalden alıntı: ichbin2121

Selam arkadaslar. foruma yeni üye oldum. Bende böyle isler meraklsiyim. Bende bir üc tekerli bisiklet yapmayi düsünüyorum. biraz arama yaptim vede size yardimci olacak seyler buldum. Temin olayi biraz sorun olabilir ama bir yolunu bulursaniz ki neden olmasin o zaman bu kadar islerle ugrasmaniza gerek kalmaz. simdi size verece adreste 50 cc lik bisikletler icin hazirlanmis motorlar var. 50 ile 100 euro arasinda yani birtane alsaniz cok isinizi görür. bu arada bisiklete 30 km fazlasi cok tehlikeli. Simdi üc tekerli hakkinda bana yardimci olacak arkadaslar lazim.. Kolay gelsin hepinize...!

adress

http://www.ebay.de/sch/i.html?_nkw=motor%20cross%20mini&clk_rvr_id=370651409376&adpos=1t1&MT_ID=42&crlp=14896204622_109&tt_encode=raw&keyword=motor+cross+mini&geo_id=33041

Aslında çok hoş, ama insanın kendisi uğraşması bu motor işleriyle o da ayrı bi duyguymuş onu anladım, ben pek güzenemedim bi türlü şu internet üzerinden siparişe bide bu site yabancı ama çok ünlü bi site şimdi sipariş etsek teee elin ülkesinden ayağıma kadar getiriceklermi ? getirseler bile bunun maliyeti ne olur karfo felan bi bilgin varsa ... ama bidakine sipariş edebilirm belki, tşkr

• tam bir sene gecmis 55 ten 71 e atladim anlasilan ne oguz ne mert yapabilmis ama ben yapicam ulen agac kesme motoru + kayisli bi sistemle. ne kadar basarili olurum bilmiyorum ama bende birinci oncelik estetik . motor hakkinda burda anlatilanlardan baska bir bilgim yok . ama (sallama bilgiler bunlar) tahminim hic birseyle ugrasmicam mile kayisin dislisini baglarim ayni sekil tekerin sol tarafina bi disli kaynatirim yada
    sıkstırırım . motor yine arkaligin ustune monteli .yorumu olan?

edit: mobilden giriyorum sayfa sayilari o yuzden buyuk :)

edit2: oguz yapmis . ozur dilerim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OguzhaniuM -- 10 Ağustos 2012; 5:30:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• arkadaslar cevapladiginiz icin tesekkürler.. Benimm forumdaki üc teker bisiklet yapan arkadaslardan bir ricam var. eger mümkünse tecrübelerini siteye aktarsinlar ki biz de bilgilenelim. arkadaslar bilgi paylasildikca güzel. bu arada motor icin adres vermistimya o sirketlerden birisi almanyada yani yakin. ama türkiye ye satis yapiyormu bilmiyorum. ben almanya da yasiyorum. gelecek yil gelirken kendim icin getirecem bir tane. 3 tekeri sifirdan kendim yapmak istiyorum. ama basitte olsun istemiyorum. durum suki. bana bir difransiyel lazim. üc tekerler icin var ama hem pahali hemde motora dayanmaz diye düsünüyorum. simdi yapan arkadaslardan vede bilen arkadaslardan rica ediyorum bildigi böyle bir ise uyan difransiyel varsa iyi olur. bu arada insallah gelecek sene yaparsam bisikletimi sizide bilgilendirecem. simdi paylasma zamani. arkadaslar her zaman giremiyorum cünkü yeni geldim almanya ya sinavlarim var yani kosusturmaca. onun icin bakmiyor zannetmeyin zamanim yok. ama sinavlar bitsin tecrübe ve bilgi alisverisine son surat devam etmek istiyorum. arkadaslar hicbir seyden asla yilmayin. kendiniz yapin paraniz bosa gitsede. bozmadan ögrenemezsiniz. tabiki bütün paranizi da yatirmayin. ama sigara icen arkadaslara sesleniyorum bende biraktim böyle islere harcamaya karar verdim. bi düsünün derim. acaba para nereye bosa gidiyor diye. Arkadaslar kücük seyleri yapamazsak büyüklerini hayal etmeye hakkimiz yok...! o zaman birinci görev sigarayi birakmak...! son bir cümle..! cenabi mevlam bize soracak bildiklerinle kime ne ögrettin diye...! oturup yazmaniz fotoraflarlada desteklemeniz sizce ne kadar zamaninizi alir. lütfen paylasalim bilgiyi ve tecrübeyi...! cevap yagmuru bekliyorum arkadaslar....! ALLAH yapanlara hem maddi hemde zihni destek verir insallah...! Kolay gelsin herkese...!

• ichbin2121

üç tekerlekli yapsak aktarırız sorun olmaz o, ama motorlar ve kavramalar hakkında yardımcı oluruz ancak çünkü sadece onları öğrenebildik.

OguzhaniuM

çok kısa bir süre sonra edit3 yazıp bendende özür dileyeceksin gibi geliyor daha dün kaynak makinası aldım o yüzden ama neredeyse bitti ama bitiremedim 3-5 tane elektrot vardı bitti gitti elektrot bi gelse 1 günlük işi kaldı sadece ben gelişmeleri aktarmıyorum o yüzden böyle zannediliyor
  •  Bisiklete Motor Takmak İçin >>

son durum bu, bu bi günlük çalışma

• arkadasim ilgilendigin icin sagol. benim 28 e kadar sinavim var onlar hayirlisi ile biter bitmez sizinleyim.kafamda birkac proje var üc tekerli üyerin de. difransiyel olayi da benim icin cok önemli bir kac gün icinde difransiyel hakkinda bir cizim yapacam ve size sunacam zamanim olursa insallah. yani basit bir sistemle kendimiz difransiyel yapabiliriz aslinda. onun icin oguz kardesimizin yaptigini ve ilgilendigini gördüm. eger oda bu yazimizi okursa ona da seslenmek istiyorum. yaptigi bisiklet farkli bir sekil almissa eger yani burda yoksa fotolari eklese iyi olur... hafta sonu cizmeye calisacam kafamdaki dfransiyel sistemini ..! kolay gelsin hepinize...!
  • Arkadaslar baskalari yaptimi bilmiyorum ama ben kafamdakini cizip sizin huzurlariniza sunuyorum. eger isinize yarayacaksa yapmis kadar mutlu edersiniz beni. Ben türkiyeye gelince böyle bir sistem yapmayi planliyorum. Resimi yüklüyor ve yorumlarinizi elestirilerinizi yada fikirlerinizi bekliyorum. cünkü bazen benim görmedigimi siz görebilirsiniz....!

• burda edindigim 3 resim daha var sizi bilgilendirmesi acisindan

• quote:

Orijinalden alıntı: ichbin2121

burda edindigim 3 resim daha var sizi bilgilendirmesi acisindan

gayet hoş güzel ama bunları imal edebilmek için çok teknik malzemeler kullanmak gerekiyor ve kaliteli ürünler ama yapılırsa çok hoş olur, elinde yeteri kadar para ve teknik malzeme varmı? (boru. taşlama, matkap, kaynak makinesi...) eğer yok ise bu iş gerçekten çok zor bir hal alıcak o yüzden bayağı uzun bir süredir harçlıkları toplayıp alet edavat edinmeye çalıştım

bu arada benim projede bitti ben çift teker yapmayı düşündüm ama yapım zorluğundan ve maliyetinden dolayı vaz geçtim bir teker var ama yanlara iki küçük sanayi tekeri koyucam denge için

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi llmertll -- 22 Ağustos 2012; 15:09:09 >

• Arkadasim hic bir zaman zor deil dedigin kaynak makinasi falan tanidik bi atelye varsa geri kalan malzemeler benim hesabim en fazla 200 lira ....! tabiki kaynak makinasi falan olsa hersey daha iyi olur. ama hicmi samimi oldugun kaynak atelyesi yok sanayide. hele birde köy yerinde isen...! projeleri bitirenlerden resim ve yorum bekliyorum. bu arada bire bir aynisini yaparak ama normal demir kullanarak yapmak lazim. ben kalvenizli olsun demiyorum. bizde ucuz normal demir yapalim.... yapan arkadaslar cok ilgisizler...!
  • merhaba arkadaşlar.Ancak fırsat bulup memlekete gelebildim.Takip ediyorum ama hiç uğraşamadım benim bisikletle.Bugün tekrar motoru çalıştırmayı deneyebilirim
  • 
Sayfa: önceki 6263646566
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.