Şimdi Ara

Bisiklete Motor Takmak İçin >> (66. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.363
Cevap
12
Favori
146.687
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6465666768
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • abiler yapıma başladım dişli alcam yarin bir büyük bi küçük onu kaynak yaptırcam birde daha önce verdigim vidio la bir fikri olan varmı
  • abi bn bu işin tamircisiyim senin dediklerine göre motor zayıflamış benzininin yağını eksik koymuşsun pistonu zayıfltmış ipi kolay geliyorsa pistondadır şayet ipi kolay gelmiyorsa tek sorun kalıyor karbüratör dğşeck yada iyi bir ustanın temizlemesi lazım abi.
  • usta bende böyle bir işe başladım bir ay kadar odu buraları hep takip edyorum.. ama msj yazmayı pek bilemiyordum. kavrama sıkıntısını nasıl hallettin bayadır yazı yorum yok .. ist/pendik den ben becerebilirsem resimde eklerim tşk saygılar..
  • Kardeşim kavrama işiyle bende uğraşıyorum ayrıca benim motor pocket bike motoru olduğu için diğer motorlara oranla bisiklete uyarlaması biraz daha zor benim motorun resminin balata kısmını paylaşacağım bana balata tası lazım(Kampana olayı).Onuda bulamıyorum.Bulursanız haber ediverin :)) Şimdi kardeş senin motora gelince hangi motor, resmini , şeklini bilmediğim için yorum yapamayacağım ama hızar motoru veya o tar bir motorsa ( çim biçme, tırpan vs. ) parçasını bulman daha kolay olur.Tamircilere balata tası diye sorarsın bende artık o şekilde soracağım diğer türlü sağlıklı cevap alamıyorum maalesef :D
  • http://d1212.hizliresim.com/14/2/ghfvd.jpg ---- Motorun balata kısmı----
  • Arkadaşlar bende 80cc lik düşünüyorum şimdi almaya kalksam yolda bi polis gelirde çevirse ceza falan yazarsa diye tedirginim olanlar böyle bir durumla karşılaştımı ceza falan yedilermi cevaplarsanız çok makbule geçer.
  • heaven.. kardeşim alakana teşekkür ederim..telefonum çin malı çeksemde bişey anmazsın sanırım :) kaliteli bişey bulsam çekip koycam hemen .. hava durumundan dolayı biraz iş yavaşlattım diyebiliriz ... evet motor hızar motoru kavraması da üzerindeydi fakat zayıf bir kavrama oldugu için sürekli kaçırdı .. bende sanayide tas yaptrıcam ve sizin kavramadan takacagım ..benimki normal bisiklet değil hocam şekli çok güzel küçük tekerlekli katlanabiir elektrikli bisikletti hurdacıdan aldım .. şu tas olayını çok merak ettim yaptırırsan benden önce haberim olur inş saygılar..
  • Ne demek, bilgim olduğu dahilde yardım etmeye çalıştım. :) Bende motorun kavrama kısmını hemen hemen her yerde aradım sen İnşaAllah yaparsın.Ben artık aramaktan bıktım aslında yine arıyordum ama karşıma başka fırsat çıktı 52cc tırpan motoru geldi elime ucuza onu aldım onun kavrama kısmı mevcut.Diğer motoruda satacağım bi ara veya yedek parça olarak kullanacağım.O balata tasını yapmaya tornacılar yanaşmıyor kolay gibi görünüyor ama çok uğraşmak gerekiyor.İnternettede arattırdım çok ucuza gelmiyor nerdeyse yeni aldığım motorun yarısından fazla fiyatı.Benim bu proje Allah izin verirse bu hafta biter gibi, eğer zaman bulabilirsem resimlerini burada paylaşırım.İstanbul da olmanız sizin için avantaj gibi İnşaAllah bulursunuz.Sonucunu merakla bekliyorum : )
  • erencoe, normalde 50cc üstünde sıkıntı çıkabiliyor ama iyice araştırmanı öneririm.Bisikletin üstünde olduğu için karışmayabilirlerde.50 cc üzeri olduğu için ehliyetsiz felan olduğu için parka felanda çekebilirler :D Hiç duymadım ama polise bağlı durumu biliyorsun buralardaki :D
  • Aynen haklısın Geçenlerde yazmış birisi çok dandik çin malı 6 ay sonra motorda sorunlar çıkıyor en iyisi avusturya malı ( markasını unttum ) İşte o daha iyimiş falan içime kurt düştü tabi sizler daha iyi bilirsiniz yinede araştırıp öyle almalı değilmi
  • Doğru çin malları biraz sıkıntılı bir de motorlar kadroya takıldığı için Alman malı bile olsa titremeden dolayı aşınma olacak :DAvusturyanınkini bende bilmiyorum.Hazır olarak Amerikan Star Fire Skyhawk felan var.İyi araştır belki eline sağlam hızar, tırpan , çim biçme motoru felan gelirse onlarda olabilir.Bendeki 52 cc tırpan motoru :D
  • 103 motoru falanmı taksam
  • Eline geçerse direk tak :D Bu arada benim projede bir sorunla karşılaştım sizlerden acil yardım bekliyorum :D Ben motoru seleye takıp sol taraftan döndürmeyi düşünüyordum.Benim motorun dönüş yönü sol tarafa doğru ancak tekeri sola döndürüp taktığımda zincir sola dönerse boşa dönmüş oluyor.Acaba o dişliyi söktürüp bilyesiz dişli mi taktırmalıyım tekerin dişlisi yerine ?
  • Zor olabilir proje zor aslında en iyisi 100lük breton falan almak yada cub vergide olmaz ama polislerden iyi kaçman gerekir
  • Zevk meselesi ya, kendi yaptığını 100 lüğe değişmezsin : )
  • Konuyu gordum duyguladim.l

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ; ) Çok zaman geçmiş ilk mesajdan bu yana. :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: HeaVeN39

; ) Çok zaman geçmiş ilk mesajdan bu yana. :)

çok zaman geçti ama çokta yol alındı bazı şeyler tecrübe edildi her ne kadar çok başarıya ulaşılmamış olsada ...

Bu arada yeni projeme başladım hatta bitirdim yarın fotoğrafları yüklerim kısa bir süre sonrada deneme sürüşünü yapıp video yükleyeceğim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: HeaVeN39

Eline geçerse direk tak :D Bu arada benim projede bir sorunla karşılaştım sizlerden acil yardım bekliyorum :D Ben motoru seleye takıp sol taraftan döndürmeyi düşünüyordum.Benim motorun dönüş yönü sol tarafa doğru ancak tekeri sola döndürüp taktığımda zincir sola dönerse boşa dönmüş oluyor.Acaba o dişliyi söktürüp bilyesiz dişli mi taktırmalıyım tekerin dişlisi yerine ?

tekeri sola döndürüp taksan bile dediğin gibi cır cır sisteminde olduğu gibi olur işe yaramaz ve diyelimki dişliyi kaynak ettin dönen noktadan yada hareketsiz dişli buldun(bulmak imkansız gibi birşey) dişli janta monte olduğu yerden civatanın sökülmesi gibi dönerek olduğu yerden çıkacaktır o yüzden yataklı iki rulman bulup seleye montajlayıp içinden bir mil geçirerek dişlinin ucunu sağ tarafa aktarabilirsen sağlıklı bir yöntem olacağını düşünüyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Onu forumdan bir arkadaşımızın yardımıyla şu şekilde düşündük.Sol ayna kol ekleyeceğim bisiklete ve motoru seleden o sol ayna kola aktaracağım böylelikle sağ aynakolu döndüreceğim ve arka tekeri döndürmüş olacağım.42-52 lik sol ayna kol aldım.Yarın takacağım İnşaAllah. İlginiz için teşekkürler.Projenizi takip etmeye çalışacağım. :)
  • 
Sayfa: önceki 6465666768
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.