Şimdi Ara

Bisiklete Motor Takmak İçin >> (65. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.363
Cevap
12
Favori
146.740
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6364656667
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • hos geldin oguzhan. diger yorumlarini ve resimlerini gördüm ugrasman hosuma gitti. ben almanya da yasiyorum. burdan edindigim bilgilerle gelecek yil türkiyede 3 tekerli bisiklet yapmak istiyorum ve bu bisilete linkte ve resimde verdigim tek motor yani capa ve su cekmelerde kullanilan motorlardan takmayi düsünüyorum. normalde bisiklet icin satilan motorlardan takmayi düsünüyordum ama bu motorlar hep sesli hem de 8500 d/dk. ve üstü ile calistiklari icin devir düsürme sorunu cikacak karsima. ama bahsettigim capa motorlarinin devri 3500 d/dk ve 4 zamanli. bütce sorunum yok. benim sizden ricam bilenlerden bu motorun artisi ve eksisi. olursa neden iyi olur olmazsa neden olmaz. iyi diyen arkadaslardan bir de bu tek motorlar icin marka tavsiyesi istiyorum. bir de ikinci resimdeki verdigim görüntüyü ben cizdim. yeni olan bisiletten esinlenerek. bu bisiklete difransiyal kullanmak istiyorum. cünkü oldumu iyi olsun. difrasyeli kendim yapmak istiyorum resimde gösterdigim gibi. ama sizin bildiginiz bisiklete takabilcegimiz veya uydurabilecegimiz difransiyel varsa söylerseniz iyi olur bende ugrasmamis olurum. linkte verdigim üc tekerli bisiklete takilan difrasiyeller var ama bunlar motora dayanmaz dediler. cünkü motorun cekisi bu difransiyellerin icini kirarmis. yani anlayacaginiz resimde gösterdigim gibi basit ama saglam bisey yapmak istiyorum. olaki hazirda varsa hemen alip takmak daha cok isime gelir.

Kolay gelsin herkese...!

difransiyel linki

http://preiswerte-fahrradteile.de/media/images/product/popup/5163_1.jpg

• 3 tekerlekli yapmak hoş olabilir aslında..
    Diferansiyelden bahsettiğinize göre arkaya 2 tekerlek öne 1 tekerlek koymak istiyorsunuz.Öne 2 arkaya 1 tekerlek koymayı neden düşünmediniz? Direksiyon kısmı biraz uğraştırır ama diferansiyeldeki kayıplardan kurtulmuş olursunuz.
    Bahsettiğiniz motorlar bence bu iş için uygun.Benim aklıma 2 eksi yönü geldi:
    1-Boyutları biraz büyük olabiliyor monte edeceğiniz yeri önceden belirleyin derim
    2-Baya ağır olabiliyorlar şasiyi ona göre tasarlayın derim

Diferansiyel için ise 4x4 ATV lerden çıkma ya da muravey diferansiyeli(hiç görmedim ama forumda çok meşhur) kullanabilirsiniz diye düşünüyorum.
    Motordan aktarmayı nasıl yapmayı düşünüyorsunuz?
  • oguzhan cevabin icin sagol. bahsettigin defransiyel benim icin cok uygun. tamda benim istedigim tipten. bilmiyordum sagolasin.

1-) neden arka iki tekerlek: cünkü bunu 52 yasindaki annem kullanacak ve önde iki teker onun icin sorun olur kullanmada.
    2-) difransiyeldeki kayip: benim icin bunun önemi yok cünkü en fazla 30 km yapacak.
    3-) motorun boytunu : ben inceledim arka aks üzerine rahat monte edebilirim bu boyutlari.
    4-) motorun agirligida önemli degil cünkü bisikletin zaten biraz agir olmasini istiyorum. diger yandan ben aksi da zaten saglam yapmayi düsünüyorum. bu arada hep bildigimiz demirlerden kullanacam üzerine boya atarim olur biter. cok kaliteli kalveniz olsa daha iyi olur ama bu is icin kalvenizli demire yazik.

motordan devir düsürme sorunuda altta linkide verecem: bu motorlar zaten en fazla 3600 d/dk ile calisiyor. yani ben mile 11 yada 12 disli bir cark taksam difransiyalin üzerinde zatenbüyük 36 disli cark var. yani en yüksek devirde bile bu motor 1000 d/dk ya düser. Bende diyorum 2000 d/dk ile sinirlasam hizini motor gaz ayarindan o zaman isimi görür diye düsünüyorum. cok sikinti yaparsa 48 yada 60 disli carklar var ondan atarim o zama daha iyi olur.

Bu arada ben bir de bu motorlarin mars li sistemlisinden olsun istoyorum. markalimi yok sa markasizmi bilmiyorum ama 400 lira ya var marsli 6.5 hp gücünde markaya göre fiyat yukari dogru cikiyor. benim istedigim honda marka motorlar cok pahali. bu ucuz markalar arasindan kullanan arkadaslar varsa sikintilarini yada artilarini yazsalar cok iyi olur. Bu ucuz markalarin icinden bana marka tavsiye etsinler.

Sigara icipte para yok diyen arkadaslar. ben yurt disindayim ama sigarinin parasini bu gibi islere harcamak icin sigarayi biraktim. ve insan sevdigi bir hobby ile ugrasirsa o zaman sigara falan unutuluyor. sizden ricam kücük bir hesap yapin ve bu gibi isleri yarim birakmayin. sigarayi birakin lütfen.

Not : ayda en 150 lira veryiorsunuz sigaraya.

Kücük bir hesapla : motor 400 lira ama marslisi yani 300 liraya da var. geri kalan da 600 lira tutsa en fazla 1000 lira yapar cok para da gitmiyor yani. hadi 1 yillik sigara parasi gitsin oda 1800 lira. lütfen birakmaniz gereni birakin. asil yapmaniz gereken bu gibi hobi isleri. unutmayiniz ki bir cok icatlar zengin cocuklarinin hobi isleri ile icat edilmis...!

Hadi herkese kolay gelsin... bu isleri yapamada ve de sigarayi birakmada...!

motor linki

www.ziraidepo.com
    Hata ! - Ziraidepo - Türkiye'nin En İşlek Tarım & Pet Shop Sitesi
    http://www.ziraidepo.com/SOLAX-YM168F-2-MARSLI-BENZINLI-TEK-MOTOR,PR-804.html

• çok şükür sigara içmiyoruz

daha yeni girdim foruma kusura bakmayın fotoları çekemedim küçük bir karbüratör sorunu yaşadım onu halletim derken fotoğraf işini unuttum gitti

şimdi ichbin

şu çapa makinası motorları daha önce yazıldığı gibi hem ağır hemde boyutu büyük ve devri düşük yani şanzıman sistemi seni zorlayabilir ve bu motorlar dizel olduğu için tork yüksek titreşim senin yaptığın aracı montaj yerlerinden bile sökebilir madem annen kullanıcak al bi tane marş motorlu kavramalı benzinli motoru istenildiği zaman kolayca çalıştırırsınız

sana tavsiyem madem ekonomik manada sorun yaşamıcaksın en azından bir taşlaman olmalı senin yapacağın şey oğuzhanınki (abide diyelim büyüğüm sonuçta ) gibi ince iş içermekle birlikte bayağı bir malzeme kesmen gerekecek ki bana kalırsa bir kaynak makinasıda şart çünkü ne kadar hesap edersen et ama bi hata çıkıyor montaj sırasında tekrar tekrar söküp taktığım parçalar oldu o yüzden öneriyorum, ama tanıdık atölyem var diyorsan şimdiden söyliyim bayağı meşgul etmen gerekecek hem adamları hemde adamların malzemelerini

ha bu arada yaş kaçtı ? benimki 17 ce şu linketeki motor açılmıyor

bide bunlara bi göz at

https://www.katanashop.com.tr/index.php?route=product/category&path=36_43_55

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi llmertll -- 25 Ağustos 2012; 1:53:34 >

• llmertll kardesim benim yas 29 ama abi deme mecburiyetinde deilsin. sigara icmemen beni sevindirdi. bende icen arkadas olupta bu islere paraca harcamak istemeyenlere söylemistim zaten.

Simdi gelelim benim derdime. Annemin ehliyeti yok.yeni sadece bisiklet kullanabilir. akülü bisiklet almak istedim ama akü derdi beni biraz düsündürdü. yani aküler hem cok pahali. pahali olmasi bir yana . yil icinde annem onu 4 veya 5 ay kullanacak. bu demek oluyorki aküler 6 veya 7 ay hic sarj edilmeden duracak vede bozulacak. uzun lafin kisasi benzinli benzini koy git. fazla bakimda gerektirmez.

Benim bahsettigim motorlarin benzinliside var. titresim konusu da sikinti degil. ben traktör fabrikasinda calistim. yani motorlardanda anliyorum. titresimini alirim ben. bizim köy düz bir arazi yani motorda faz yükte olmayacak. uzun lafin kisasi bu motoru takmaya niyetliyim. sizden ricam honda yamaha gibi motorlar deil diger markadalardan iyi olanlari bana tavsiye etmeniz. bu arada senin saydigin malzemelerin hepsi a-z ye hepsi var. kaynak makinasi taslama gibi. tanidigim atelyede var o dükkan benim sayilir. sahibine cik git desem yok demez gider. o derece yani. ama onu sikmaya gerek yok simdilik. her sey var bende. ney

motorun özellikleri :

ATİMA 6.5 HP BENZİNLİ MARŞLI MOTOR
    MODEL AT200E

MODEL TİPİ 4 ZAMANLI, ÜSTTEN VALFLİ, TEK SİLİNDİR

ÇAPxSTROCK 68x54mm.

SİLİNDİR HACMİ 196cm.

SIKIŞTIRMA ORANI 8,5:1

MAKSİMUM ÇIKIŞ GÜCÜ 6.5 HP 3.600 d/dk

ATEŞLEME SİSTEMİ ELEKTRONİK ATEŞLEMELİ

ÇALIŞMA SİSTEMİ MARŞLI

YAKIT DEPO KAPASİTESİ 3.6Lt.

YAKIT CİNSİ KURŞUNSUZ

YAKIT TÜKETİMİ 230gr/HP-h

YAĞ KAPASİTESİ 0,6 Lt.

SOĞUTMA SİSTEMİ HAVA SOĞUTMALI

AĞIRLIK 17Kg.

bu linkte

http://www.peysajmarket.com/asp/product/9916/ATIMA-6-5HP-MARSLI-BENZINLI-TEK-MOTOR

resim de ekliyorum tekrar..!

kolay gelsin

• [simage]
    [/simage]

bitmiş hali bu biraz geniş bir çalışma yaptım bu daha ilk olduğu için ama bidahakine daha küçük bir sistem kurmayı planlıyorum

şimdi ich bin abicim ben çocukluğumdan beri ilgi duyarım böyle şeylere zaten bu go kart mevzularını felan raştırmaya 5. sınıfta başlamıştım o yüzden edindiğim izlenim bu motolar ikiye ayrılıyor honda vb(astronomik fiyata sahip olanlar) ve çin malı olmak üzere, o yüzden bulabileceğin en ucuzunu al derim benama bu motorda kavrama yok kavrama olarak ne kullanmayı düşünüorsun ?

• sagolasin ilgilendigin icin ama ben kavrama olmadigindan haberim yoktu. su cekme isini anladim kavrama olmasada olur, peki bu capa makinalarinda nasil kullaniliyor kavramasiz. neyse birde kavrama derdi cikti basimiza. onuda siz cözün. siz benden tecrübelisiniz..! bir yolunu bulun. ya bana kavramali düsük devirli motor bulun yada bu motora kavrama takalim. düsünün arkadaslar...! imkansiz deildir nasil yapalim bu isi. Bu arada bu motorlar 4 zamanli, yani iki zamanli motorlardan daha sessiz oluyormus..! hadi arkadaslar düsünülim...! ben bu isi gekecek yil yapacam ama simdiden bilgi ve malzemeleri toplamam lazim. insallah gelecek yilda yaparsam yapilmis halini en ince ayrintisina kadar paylasmak istiyorum...! simdi düsünme zamani arkadaslar..!
  • çapa makinalarında debriyaj ve vites kutusu var onlar tamamen ap ayrı bir sistem elimde yeteri kadar para olsa gözümü kırpmadan alırım parçacısından diferansiyel şanzıman debriyaj felan hepsi içinde oluyor sistemin

daha önce verdiğim linkteki katana motorların hepsi kavramalı ve bana kalırsa en rahatı onlar alıyosun motoru montajlıyosun dişliyi sonra takıyon motoru derdin tasan kalmıyor

ama gergili bir sistem ayarlıyacaksan yada bir şanzıman bulabilirsen ki bu sistemin boyutunu artırır ve bu üç tekerli bisikletten çok üç tekerli motorsiklete benzer ama bence bi sakıncası yok, kavramasız olara piyasanın en ucuzlarından palmera öneririm motor olarak

http://www.724magaza.com/PALMERA-PA065-BENZINLI-MOTOR,PR-27596.html

• skyhawk motor kıtı yapmıstım baaya kullandım sattım.
    şimdi tamamen kendım yapmak istiyorum.
    Bisiklet hariç ne parça almam lazım resım lınk vs ısım ve malıyet hakkında benı bılgılendırecek olan varmı?
    Tesekkurler.!

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tekrar merhaba

arkadaslar sinavlar bitti cok sükür. Neyse konumuza dönelim. Ya arkadaslar bir kac arkadas tavsiylerde bulundu ve yerinde oldu sag olsunlar. Tecrübelerini aktardiklari icin Tesekkür ediyorum hepsine teker teker..!

Son olarak IImertII arkadasimizin dedigi gibi arastirdim benim söyledigim motorlarin kavramasi yokmus. Yine ayni arkadas bana katana diye bir motor tavsiye etti ama sitesine telefon ettim oda elimde yok dedi. Neyse fazla uzatmayacam. Simdi ben bir tane marslisindan alsam. Sizde bana gaza basinca hareket ettirerecek birakinca durduracak bir kavrama bulsaniz. Hani eski mobiletlerde vardi onlara benzer. Yani bu sefer sizden kavrama tavsiyesi istiyorum degerli arkadaslar. Kavrama yeni olursa sevinirim...!

Kolay gelsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: Uniprof

Arkadaşlar merhaba. Elimde işe yaramayan çalışır durumda testere motoru var. Bisiklete takmak istiyorum ölçüler herşey tamam arkadaki yük koyduğumuz yere motoru sabitlemeyi planlıyorum. Ordanda zincirle direk büyük dişliye gücü aktaracağım. ancak motor 52cc ben yapacağım bu araç için ruhsat ve ehliyet almak zorundamıyım ?

Son hızı 50 km saati geçiyorsa sürücü belgesi gerekir. Motor hacmi 50 cc yi geçtiği için de a2 sınıfı belge olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 15

Uniprof hocam sen daha yapmadın mı?

Aslında basit iş.Önemli olan motoru bulmak.Şu arka tekerin üstünde oturak için demirden bişey varya ona monte edersin motoru zinciri de alttaki dişliye iletirsin.Pedallara giden dişliyi de boşluğa atarsın.yakıt bittiği zaman normal bisiklete çevirirsin

Yalnız benim bu motorlar hakkında hiç bilgim yok.Bunlaeın sessiz ve küçük olanı yok mu?Kontrolü,hızlanmayı nasıl sağlayacağız?Bir de bu motorlar ne yakıyor?Kmde kaç kuruş yakar

Bisiklete her iki yanında da dişli takacak yiv olan bir teker bulun. Sol tarafa normal pinyon dişli takımı takın. Sağ taraf için de bir pinyon dişli takımının dişlilerini sökün tornada bir ayna dişli taktırın ve onu da tekerin sağ tarafına monte edin. Bu sayede motor çalışırken pedal, pedal çalışırken motor dönmez.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• forumda dolasırken konuya denk geldim

http://www.motorlubisiklet.com/Default.aspx

belki işinize yarar size fikir werebilir bu site arkadaslar profesyonel ürünler
  • selamın aleyküm
    abiler bende hazır kitiler vardı bisiklete takılan ben onu taktım ama ondan zevk alamadım saatte 50 km hıza çıkıtordu amam kalkışlar çok yavaştı abiler bende bu motordan yapmak istiyorum bütün mazemeler hazır sizlerden bilği almak istiyorum bana bi yapdımcı olurmusunuz cep tel 0505 636 69 69 bu numaraya ulaşın
  • Muhtemelen 35 cc lik bir kittir verim alamaman normal diye düşünüyorum. : ) Ama kullanmadım belki de sana az geliyordur verim olarak . )
  • Şuan o işe bende uğraşıyorum kavrama kısmındayım çok az kaldı yakında bitecek İnşaAllah : )

http://resim.donanimhaber.com/m_68147021/mpage_1/f_/key_//tm.htm#68147021
  • ben böyle bir şey yapmak istiyorum kesim motorundan hem bisiklet hem motor birde motorun ağzına ufak bisiklet dişlisi kocam bisikletteyken motoru çevirmeyecek ve hız kesmeyecek nasıl olur abi
  • Kardeşim senin ne yapmak istediğine bağlı bisikletin el veriyorsa kadroya koyup ek dişliyle hem bisiklet hem motor olarak kullanabilirsin.Ancak rölantide motorun bisikletine etki etmemesini istiyorsan kampana vs. uğraşman lazım bende ona uğraşıyorum ama yapacak bir tornacı henüz bulamadım herkes anlamıyor yani o olaydan motorcular desen bulamazsın diyorlar.Senin kastettiğin motor sanıyorum şu odun, hızar motorlarından benim de şuan elimde bulunan motoru almadan önce aradığım motor türüydü o fakat yarısı diyor bisikleti kaldırır yarısı diyor kaldırmaz yani olay tamamen kapalı kutu. 35 cc hızarda var 50 cc de. Ayrıca motor şuanda elinde mi yoksa arayacak mısın? Çünkü gerçekten çok zor bulunuyor çıkma 2 zamanlı ben 6-7 ay aramıştım... Eğer aldıysan ne kadara buldun ?
  • bizim bir milyoncu dükkan var ne alırsan 1 tl hesabı dükkana malı ben alırım geçen toptancıda biri kesim motoru konuşuyor sordum adama adam bana bu motor kargoda benzin deposu kırılmış dedi adam paletini zincirini kendi motoruna takmış motorda toptan fiyata 50 tl ye bıraktı motor daha sıfır zaten bende benzin deposunu büyütecektim işime geldi birde ben bisiklet tamircisiyim aklıma bu motorlardan takmak geldi işte video yu seyret
    macaroni262youtube
    chainsaw bike
    http://www.youtube.com/watch?v=wULrHJwhfr0

• mert lazboy oguzhan bunlarla görüşmen lazım tel varmı sende bide sen cep telini bi versene
  • 
Sayfa: önceki 6364656667
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.