Şimdi Ara

Bisikletimden gelen sesler (YARDIM)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
416
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, bisikletimden pedal çevirirken farkettiğim 2 tür ses geliyor. Birinci ses zincir orta aktarıcıya sürtüyormuş gibi bir ses, bir diğer ses ise pedal çevirdikçe ÇIT ÇIT birşey çatlıyomuş gibi yada ince bir metalle başka bir metale vurursunuz ya o şekilde ses geliyor birşeyler kırılıyor gibi hissediyorum.Bu seslerin sebebi (Özellikle 2.sesin) ve çözümünü bilen yazabilir mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• öncelikle geçmiş olsun diliyorum size,1 . sorun muhtemel sebebi ; aktarıcı ileri veya geri kaymış olabilir zincir doğal olarak orta aktarıcıya sürter rahatsız edici ses çıkartır, bisikletçiye götürüp bir baktırın yada alyan yardımı ile gevşetip ayarlamanız mümkündür.2. si ise, muhtemelen zinciriniz veyahut aynakolun dişlileri aşınmış olabilir bu nedenle kavramayarak ses yapmasına neden olabilir.umarım çözersiniz iyi forumlar.
  • 2. sorunuzun çözümü pedalların sökülüp aynakola takılan klavuzlu kısımlarını yağlamak olacaktır. Ses devam ederse aynakolu söktürüp orta göbek milini gres yağı ile yağlayın, eğer tekrar aynı sıkıntı varsa göbeği söktürüp bilya - rulmanların yağlanmasını sağlayın. Aynı ses bende de vardı pedalları söküp vida yerlerini yağladım geçti. Umarım sizde de işe yarar.
  • Merhaba yanıtlarınız için teşekkür ederim,

Pedalın aynakola olan bağlantısının sıkılığını kontrol ettiğimde bi sıkıntı farkedemedim fakat pedalın döndüğü yerden itibaren biraz titrek, hala çözemedim ses hevesimi kırıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.