Şimdi Ara

Bisikletine Motor Taktı, Saatte 60 Kilometre Hız Yapabiliyor-CİHAN HABER AJANSI-

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
1
Favori
2.332
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  •  Bisikletine Motor Taktı, Saatte 60 Kilometre Hız Yapabiliyor-CİHAN HABER AJANSI-

Bisikletine Motor Taktı, Saatte 60 Kilometre Hız Yapabiliyor-CİHAN HABER AJANSI-

CİHAN HABER AJANSI
    Bisikletine Motor Taktı, Saatte 60 Kilometre Hız Yapabiliyor
    Kırıkkale'de lise öğrencisi Semih Topluışık, bisikletine taktığı motor ile herkesin ilgi odağı oldu.

Bilim Adamları Panik Atağı Yok Ettiğini Açıkladı!
    Kırıkkale'de lise öğrencisi Semih Topluışık, bisikletine taktığı motor ile herkesin ilgi odağı oldu. Hurdalıktan topladığı malzemelerle bisikleti motora çeviren genç mucit, saatte 60 kilometre hız yapabiliyor. Tek silindirli ve çift zamanlı olan bisiklet yağ karışımı benzinle çalışıyor.

Bisikletine taktığı motor ile hem pedal çeviren Topluışık, hem de yorulduğu anlarda motorunu çalıştırarak 1 litre benzin ile 60 kilometre yol yapabiliyor. Küçük yaşlardan beri teknolojiye merakı olduğunu anlatan Topluışık, "Bünyem zayıf olduğu için bisikleti kullanmakta zorlanıyordum. Daha az benzin ile daha fazla yol gidebilmek için arayışlarda bulunurken, bisikletime motor takmak geldi aklıma. Yaklaşık 1 ay çalışarak, bisikletime motor takmayı başardım. Küçük bir motor olduğu için karşıdan çok fazla fark edilmiyor. Daha sonra ise mekanizmasını oluşturdum." dedi.

Bisikletimin pedalını çevirip gittiğim sırada, motoru çalıştırmak ve motorla hareket etmek istediğimde debriyaja bastığını belirten Topluışık, "Motor kendiliğinden çalışıyor. Bundan sonra ise gaza basarak yaklaşık 60 kilometre sürate ulaşabiliyorum. Tekrar bisiklet kullanmak istediğimde motoru devreden çıkarıyorum. Bisikletimi hem spor amaçlı kullanıyorum, hem de daha hızlı ulaşım amaçlı kullanabiliyorum. Motor takılı bisikletimi görenler ise hayretle bakıyorlar." diye konuştu.

Bisikletinin üst kısmına 2.5 litrelik bir de benzin deposu monte ettiğini belirten Topluışık şu bilgileri verdi: "Motor çok küçük ve az benzin yaktığı için 1 litre benzin ile 60 kilometre yol gidebiliyorum. Bisiklet hafif bir yapıya sahip olduğu için, motor rahatlıkla 60 kilometre sürate kadar çıkabiliyor."

Yaklaşık 20 yıldır sanayide çalıştığını ve araçlara gaz sistemi taktığını açıklayan Savun Ekici, "İlk defa bisiklette motor takıldığını gördüm. Bu zamana kadar motosikletlere gaz takanlar oldu. Eğer Semih izin verirse ben de bisiklete gaz takmayı düşünüyorum. Bunu yaparsam Türkiye'de bir ilk olacak." dedi.

Topluışık'ın bisiklete benzin aldığını gören istasyon çalışanı, Topluışık'ı tebrik ettikten sonra seri üretime geçmesi temennisinde bulundu.
    LİNK VE VİDEO

• Mağara
  • quote:

Orijinalden alıntı: viper17

Mağara

bu haber dün çekildi bugun yayınlandı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: semihh95

quote:

Mağara

Sana demedim ki, bisiklete motor takmak yeni birşey gibi sürekli haber yapanlara dedim.
  • quote:

quote:

quote:

Mağara

Sana demedim ki, bisiklete motor takmak yeni birşey gibi sürekli haber yapanlara dedim.

o benim hocam yolda giderken zorla korna sinyal korna sinyal durdurdu bi haber yaptık arkadaşla
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Mağara

o benim hocam yolda giderken zorla korna sinyal korna sinyal durdurdu bi haber yaptık arkadaşla

Siz uyarmadınız mı peki bu olay çoktandır var diye

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Mağara

Siz uyarmadınız mı peki bu olay çoktandır var diye

ben tek değilim gibisinden dedim ama

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • la sen Yaşar abinin oğlu musun?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ALBAY

la sen Yaşar abinin oğlu musun?

yiğeniyim?abisi orhanın oğlu.
    Siz kimsiniz??

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Siz kimsiniz??

Bizim fabrikada çalışıyo amcan soyaddan bildim.
  • quote:

quote:

quote:

Siz kimsiniz??

tamamdır anladım.
    Teşekkürler

• quote:

quote:

quote:

quote:

Siz kimsiniz??

tamamdır anladım.
    Teşekkürler

bu arada güvenlikti sanırım değil mi? karıştırdım bi an.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Siz kimsiniz??

tamamdır anladım.
    Teşekkürler

bu arada güvenlikti sanırım değil mi? karıştırdım bi an.

vinç operarör ü olması lazım

• quote:

Mağara

Aynen biz 30 - 35 sene önce takıyorduk bunları, hele mopet türü motorlara 4 e kadar motor takıp motorsiklerle kapışmakda ayrı zevkti ama okumaz araştırmaz (hele bu gazete çalışanı olunca) komik oluyor, sanki ilk gibi yayınlıyorlar.
  • birincisi mağara gerçekten ikincisi ise çok tehlikeli. ben az bir hızda frenleri tutturamıyorum 50-60 da fren de tutmaz kesinlikle bisikletlerde motor takılmasının yaygınlaşmadığı kadar var. Yapacağınız son şey olsun. Çok meraklılar varsa gitsin motosiklet alsın 600e bile 2. el motor alınıyor..
  • quote:

Orijinalden alıntı: terbüyesüzcanavar

birincisi mağara gerçekten ikincisi ise çok tehlikeli. ben az bir hızda frenleri tutturamıyorum 50-60 da fren de tutmaz kesinlikle bisikletlerde motor takılmasının yaygınlaşmadığı kadar var. Yapacağınız son şey olsun. Çok meraklılar varsa gitsin motosiklet alsın 600e bile 2. el motor alınıyor..

cok rahatda duruyor bir sikinti olmuyor kirikkalede olan varsa deneriz beraber

• Ağırlığa ceteris paribus dersek, 50-60 km süratlerde v fren bile sıkıntı yaratmaz. (Komponentlerin sorunsuz olduğu varsayımıyla). Kaliteli V-fren takımınız varsa daha yüksek süratlerde de problem yaşamazsınız.
    Kısacası düşük süratlerde bile frenleriniz tutmuyorsa bisikletinizde sıkıntı vardır.
  • frenler normalde zor tutuyor, siz motor takılınca da tutar diyorsanız sizin yorumunuz derim. Bence motor takmak hiç sağlıklı değil, ama eğlenceli olur mu çok olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AhalTeke

Ağırlığa ceteris paribus dersek, 50-60 km süratlerde v fren bile sıkıntı yaratmaz. (Komponentlerin sorunsuz olduğu varsayımıyla). Kaliteli V-fren takımınız varsa daha yüksek süratlerde de problem yaşamazsınız.
    Kısacası düşük süratlerde bile frenleriniz tutmuyorsa bisikletinizde sıkıntı vardır.

sonuna kadar haklısınız ayda bir pabuc degısımı.
    2 3 ayda bir komple fren degıstırıyorum.
    Bu arada cok zevklı ve ınsanların o bakısları benı durdurup bırseyler sorması o bakısları ve yasadıgım bazı komık olaylar harıka

• quote:

Orijinalden alıntı: terbüyesüzcanavar

frenler normalde zor tutuyor, siz motor takılınca da tutar diyorsanız sizin yorumunuz derim. Bence motor takmak hiç sağlıklı değil, ama eğlenceli olur mu çok olur.

Bu motorlu bisiklet için demedim genel olarak bahsettiğim süratlerde v-fren bile yeterlidir. (Ağırlığa o nedenle c.paribus dedim) Teknik olarak böyle yorumum değil. Keza tecrübemle de. Türkiye de daha disk fren dahi yokken, 50-70km (Ki downhill de çok da yüksek süratler sayılmaz) hızlarla downhill de eskime vb durumlar dışında problem yaşayan yok. 200 Liralık market bisikleti ve onun V-frenleri bağlamında konuşmuyorum elbette.

Bu motorlubisiklet çerçevesinde bakarsak kullanılan komponentlerin ağırlıklarını da hesaba katarsak 30-40km üzeri hız yapmamakta fayda var elbette.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GullyFoyle -- 30 Haziran 2012; 19:34:30 >

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.