Şimdi Ara

Bisikletle yapabildiğiniz hız kaç km/saat? (15. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.068
Cevap
14
Favori
178.836
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 60km/h saat hıza ulaştım hafif eğimli bir yolda. Belki dahada hızlanabilirdi ama sonra nasıl dururdum bilemiyorum.

Ölçümüde yanımda benimle başabaş giden bir motosiklet aracılığı ile yaptık.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Tech. Türk

Bisikletimin maş'Allah'ı var, titreme falan olmadı. Gözlük taktığım için de gözlerim sulanmadı.

Pedallayınca denge kurmak zor oluyor ve titriyor..
  • Bisiklet dengesizse ve tekniğin yoksa bisiklet titrer. Kadansım kaç bilmiyorum ama epey hızlı pedal çevirdiğimde bile seledehoplamıyorum. Yani arkadaşlarım hızlı çevirdiğimi söylüyorlar ama bence hâlâ yavaşım.
  • Ayağa kalkarak pedal çevirdiğinde bisiklet sağa sola yatar onu en aza indirmeye çalışıyorum sağ sol uçurum olunca korku basıyor insanı..
  • bn 70 yapmıştım galiba belki daha çoktur
  • quote:

Orjinalden alıntı: adigehalil

120+

70-80'i abartı karşılıyor olabilirsiniz, inanmayabilirsiniz ama benim yaptığım hız 120+'dır. bir yol (yarış) bisikletinin dişli kombinasyonu ile düz yolda ve arkadan rüzgarla 80 kms hıza çıkmak mümkün. bu hıza çıkabilmek için çok iyi antrenmanlı ve rüzgarın ciddi bir şekilde arkadan esmesi gerekiyor. bazen rüzgar bu hızın üzerine çıkabilmenizede imkan tanır fakat dişli kombinasyonu yetmeyecektir.

peki ben nasıl 120+ yaptım? kocaelinde yaşayanlar bilir. kandıra yolunda 8 km'lik eğimi yüksek bir yokuş var. orada ve takım aracının arkasında rüzgar direncinin sıfırın altına indiği bir durumda yaptım. araç arkasında bir çeşit vakum oluşur ve sizi sürekli olarak ileri iter. bu akımı değerlendirerek yeterli dişli kombinasyonu ile 200+ hızlara çıkmak dahi mümkün. bu işi yaparken araca oldukça yakın durmanız gerekiyor, yolu görmüyorsunuz, çok tehlikeli denemenizi önermem...

120+ da koskoca araba savruluyorken nası bisikletin üstünde duruyorsun ?
    Bırakın arkadaşlar yapmayın hiç gerek yok böyle şeylere... Bidefa rüzgardan uçarsın...

• Discovery channelde adamın biri karlı havada kayak pistinden aşşa iniyodu. adamın heryerinde aerodinamik parçalar vardı.(kafası kolları bacakları) adam yanlış hatırlamıyosam 160 km yapmıştı.

bende sarıyer hacıosman yokuşundan kaptırdım 70-75 gördüğümü bilirim. (tehlikeli ama arabalarla yarışırdım )
  • 110 uçmuş o en fazla 80 olur diyorum ben sizcede öyle değil mi
  • 70km hıza ulaştım ..
  • en fazla 50
  • Yokuşu 1 saatte çıktıktan sonra dayımla aşşağı indik motorun ibresi 60 ı geçiyordu , bende onu sollayıp geçtim..gözlerim çeşme olduydu..Tam gaz aşşağı inerken viraja yan yan girmesi güzel oluyor..
  • quote:

Orjinalden alıntı: HarryBlade

Yokuşu 1 saatte çıktıktan sonra dayımla aşşağı indik motorun ibresi 60 ı geçiyordu , bende onu sollayıp geçtim..gözlerim çeşme olduydu..Tam gaz aşşağı inerken viraja yan yan girmesi güzel oluyor..

benımde gozlerımde çok yaş akıyor neden sence
  • quote:

Orjinalden alıntı: TIGERSHARK

quote:

Orjinalden alıntı: HarryBlade

Yokuşu 1 saatte çıktıktan sonra dayımla aşşağı indik motorun ibresi 60 ı geçiyordu , bende onu sollayıp geçtim..gözlerim çeşme olduydu..Tam gaz aşşağı inerken viraja yan yan girmesi güzel oluyor..

benımde gozlerımde çok yaş akıyor neden sence

Rüzgârdan. Bisiklet kullanırken mutlaka gözlük, daha da önemli si kask ve eldiven kullanın.
  • Valla bisikletle keçi yolundan bir daha gidersem kask takacam durmuyor bisiklet..
  • ben yokuş asğıya 70 normal 40 canım cıkıyordu ama
  • en fazla 40-45 km/h yapmışımdır.
  • Ankarada cinnah caddesi var uzunluğu yakklaşık 2 km gece yarısı dağ bisikleti ile pedal çevirmeden digital km 72 gösterdi ama ondan sonra ne yaptıysam hızlanmadı ..Daha yokuşun bitmesinede çok vardı..
  • ben 45 yapmıştım, motorcu bir arkadaşa inandıramayıp acaba ben mi yanlış hatırlıyorum moduna girmiştim, burada 110 filan diyorsunuz :):)
  • Baya eski bir topic bu sanırım önceden de yazmıştım ama hatıralar canlandı tekrar yazasım geldi. Denizli Babadağ asfalt yol inişinde 96 olmuştu sanırım. Bide düz yolda kamyon arkası, rüzgarına girerek 75 idi, 60 km den sonra pedal boşa döndü kamyonun rüzgarı çektirdi. Bisiklet mtb idi ama 1.50 lik kenda yol lastikleri vardı.

ahanda buda videosu.
    http://www.metacafe.com/watch/1346086/super_cyclist/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi infernox -- 22 Temmuz 2008; 18:46:57 >
  • --Bisiklette hız konusunda ufak bir hesap yapalım...

28'' janta sahip bir yarış bisikletini ele alalım...

28'' = 71.12 cm jant çapı,

71.12 cm X π(pi) = 223.43 cm bisikletin jantının çevre uzunluğu,

-Aynakol(pedal) dişlisinin büyük olan kasnağı 52 diş,

ve ruble(jant) dişlisinin de küçük olan kasnağını 11 diş alalım...

-Burada padalın bir(tam) turu jantı 52/11'den 4.7272 kere döndürür.

223.43 X 4.7272 = 1056.1982 cm ; yani pedalı 1 tam tur attırdığımızda

bisiklet bize 1056.1982 cm yol aldırır.

-Bu da 10.561982 m ve 0.010561982 km yol yapar.

-Pedalı saniye bir tur döndürebiliyorsak(ki bunu çoğu kişi rahatlıkla yapar);

saniyede; 0.010561982 km,

dakikada; 0.63371892 km,

saatte de; 38.0231352 km.

--Kısaca 28 ınch janta ve 52 ye 11 dişli sistemine sahip bir bisikletle

pedalı saniyede bir tur çevirmek kaydıyla 38.0231352 km/h hız yapılabiliyor.

-Pedal saniyede kaç tur dönerse bisiklet aynı oran da hızlı gider

fakat pedalı hızlı çevirmek en başta kullanıcının gücüyle bağlantılıdır.

-Hafif ve kaliteli yapılı bisikletler,

ortalama 25 km/h den sonra başlayan aşırı rüzgarın temasını azaltabilecek

giysilerde kullanıcıya exrta yük olmaması açısından önemlidir.

-Yokuş aşağı salmak dışında, düz yolda bunlar geçerli...

-Yokuş aşağı ve düzgün bir bisiklet ve kıyafetleriyle 80-90 km/h yapmanın oluru var gibi görünüyor.

...Herkeze iyi forumlar...

• 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.