Şimdi Ara

Bisikletle yapabildiğiniz hız kaç km/saat? (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.068
Cevap
14
Favori
178.830
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bn 46,8 oldu gebericemi zannettim bi an zuahahaha.....

Bazi arkadaslar demiş bn 98 e çiktim..... bnde geçen istenbul parkta alonso yu sollamiştim biskletle en son km saati 320 yi göteriodu

• quote:

Orjinalden alıntı: sahinoz31

Bu da benden bi video, basit bi kullanıcı olmadığımı anla diye koyuyorum:

http://www.youtube.com/watch?v=BXFBwsgqb1Q

Hala yapamayacağımı mı düşünüyorsun??
    .
    .
    .

Ya kızma ama, cidden güldürdün beni, Allah da seni güldürsün Hayır yani, birşeyleri kanıtlamak için o video'yu koymuşsun, ama oradaki görüntü çok vasat. O yükseldiğin seviyeye ben herhangi bir rampaya gerek duymadan bunny hop ile yükselebiliyorum misal olarak, hatta benden daha iyi yapıp, daha yükseğe çıkabilenler de var olduğu yerde. Yani çok matah bir hareket değil o rampadan geçmek, rampadır en nihayetinde. Trafikte setlerden atladığımızda da aynısını yapabiliyoruz, en profesyonelinden, en amatörüne... Hayal kırıklığına uğrattın şahsen beni o görüntüyle, daha iyi birşey bekliyordum.

• Yok abi ne kızması, ben yeni rampadan atlamaya başladığımda çekilmiş bi video ordaki, sadece sıradan bi kullanıcı olmadığımı anlasın diye koydum, yoksa dediğin gibi bisiklet işinin içinde olanlara göre çok sıradan hatta dandik bi video haklısın. Bunny hop yaparak ben o kadar yapamıyorum belki bisiklet ağır olduğu içindir belki de tekniğim iyi değildir bilmiyorum. Bunda zaten o kadar zıplamak rampayı temizlemek için yetiyordu, ben daha çok dikey denge nasıl oluyor onu algılamaya çalıştım zaten toplasam 15 kere atlamışımdır, bu video da 5.si falan..

Ha bu arada set derken neyi kastettin merak ettim, eğer banketlerden atlıyorsan bi ara senle sürüp biraz teknik kapmak isterim
  • Şimdi netten araştırdım, ben bunny-hop değil kazma-hop yapıyomuşum Yani önü hiç kaldırmadan direk çift teker zıplıyorum ben. Bu rampada zıplamayı denedim bi kere çok ileri gitmişti dedim boşver, o yüzden zıplama yerine denge çalıştım. Şu ön kaldırıp zıplama olayını az buçuk köyde denemiştim dandik bi bisikletle ama verimli yapamamıştım, haftasonları motocross'a girmeden önce biraz bunny-hop çalışsam iyi olacak, arada Polonez'deki piste gidip orda da rampa çalışırım.

Aslında yukarda haklı olarak baya güzel ezdin beni Ama ben gıcık olmak yerine ders çıkarmayı bilen bi insanım, demek ki çalışmak gerekiyor, psikolojim biraz bozulur gibi olmuştu kötü hissettim falan ama eksiklerimi görmemi sağladığın için saol. Önceki mesajda da dediğim gibi bi gün senle biraz takılmak isterim, sanırım öğrenecek çok şey var

• OHA 70 80'den bahsediliyor
  • Kızmadığına sevindim gerçekten, dost acı söyler mantığıyla, biraz acı söyleyeyim dedim Aslında bakma ben de abarttığın kadar teknik öğretebilecek kapasitede değilim, yani tekniğim tabiki yaptığım türde fena sayılmaz, ama böyle hoplamak, zıplamak, rampalardan uçmak pek bana göre değil. Ben daha çok vücudumu zorlamayı, bünyemden ter fışkırtmayı seviyorum. Uzun ve dik yokuşlarda ciğerlerim patlayacak derecede yormayı, akabinde yokuşun bitiminde yere oturup dinlenmeyi seviyorum Arazide keyfini ala ala binmeyi seviyorum, ama bu aralar fırsat bulup çıkamıyorum. Bir de acil paraya ihtiyacım olduğundan amortisörümü satmıştım, şuan vasat bir amortisör var üzerinde, keyif vermiyor hiç Ama uygun bir zamanda bineriz tabi, ama yarı yıl tatilinden erken olacağını sanmıyorum, ÖSS-YDS hazırlıkları var malum. Ben de senden biraz motocross teknikleri öğrenmek isterim, ama henüz bir cross'um yok

• Dost acı söyler olayı kesinlikle doğru, abartmak da bazen karşıdakini gaza getiriyor (bkz. ben gaza geldim motocross'un yanında bisiklet çalışmalarına da başlıyorum ) Aslında dediğin gibi kendimi öldürmeyi ben de seviyorum hele stresli olunca çok iyi geliyor, mesela lise3'te koşu yapardım bolca, bisikletle minibüs yolundan olabildiğince hızlı gitmeye kasardım okula. Arazide de tadını çıkarmayı severim tabi, ama hoplama zıplamayı da hepsinden çok severim çünkü en çok eksik olduğum konu zıplamalar.

Ha bu arada benim bisikleti alsan vasat amortisörü görürsün Ben şu motoru hayırlısıyla piste bi atayım da cross işini bi çözeyim, şu anda teorik olarak biliyorum ama pratiğim çok eksik, yani teknik anlatabilirim ama kendim yapamıyorum şimdilik

Okulda da milleti toparlayıp bi klüp kurmaya çalışıyorum bisiklet-paten-kaykay türü ortaya bi karışık hesabı. Bakalım ne olacak..

• 50

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emre D -- 16 Haziran 2011; 23:30:04 >
  • motorla 120 yaptığım yokuştan aşşağı denicem
  • yıl 96-97;hayal meyal hatırlıyorum yokuş aşagı 50km/h'i görürdüm ama düz yolda bu hıza çıkmak oldukça zor olsa gerek,70-80leri gördükçe kendi kendime soruyorum acaba arabalardaki geliştirmeler gibi bisikletlerdede yeni donanımlar koyulduysa bilemem:p
  • bu yaz ankaralılar belki bilir antaresin oraya yeni yol yapıldı.trafige kapalı olması nedeniyle denemeleri orda yapıyorum max 56 km yi gördüm daha fazlası ürkütüyor bide kulaklardan fffıııyyy ffııyy ses geliyor sormayın
  • 120+

70-80'i abartı karşılıyor olabilirsiniz, inanmayabilirsiniz ama benim yaptığım hız 120+'dır. bir yol (yarış) bisikletinin dişli kombinasyonu ile düz yolda ve arkadan rüzgarla 80 kms hıza çıkmak mümkün. bu hıza çıkabilmek için çok iyi antrenmanlı ve rüzgarın ciddi bir şekilde arkadan esmesi gerekiyor. bazen rüzgar bu hızın üzerine çıkabilmenizede imkan tanır fakat dişli kombinasyonu yetmeyecektir.

peki ben nasıl 120+ yaptım? kocaelinde yaşayanlar bilir. kandıra yolunda 8 km'lik eğimi yüksek bir yokuş var. orada ve takım aracının arkasında rüzgar direncinin sıfırın altına indiği bir durumda yaptım. araç arkasında bir çeşit vakum oluşur ve sizi sürekli olarak ileri iter. bu akımı değerlendirerek yeterli dişli kombinasyonu ile 200+ hızlara çıkmak dahi mümkün. bu işi yaparken araca oldukça yakın durmanız gerekiyor, yolu görmüyorsunuz, çok tehlikeli denemenizi önermem...

• Haa sen önden giden aracın hava boşluğundan yararlandım diyorsun, olabilir baya etkiler. Araç olmasa ancak 80 yapardın diye düşünüyorum, baya baya iyiysen 90 olabilir ama çok zor..
  • Tour De France yarışçıları da benzer bir tekniği kullanıyorlar Birbirlerinin rüzgar koridorlarına girerek, yarışıyorlar. Bisiklet ile 180 km/h düz yolda hız denemesi olacak, çalışmaları devam ediyor. Kurtköy F1 pistinde olacak deneme. Denemenin yapılacağı bisikleti henüz göremedik, ama antrenmanların yapıldığı bisikletin ayna dişlisi ve bisikletin kendisi şöyle:

Bisikletle yapabildiğiniz hız kaç km/saat?

• quote:

Orjinalden alıntı: sahinoz31

Haa sen önden giden aracın hava boşluğundan yararlandım diyorsun, olabilir baya etkiler. Araç olmasa ancak 80 yapardın diye düşünüyorum, baya baya iyiysen 90 olabilir ama çok zor..

dediğin gibi, araç olmasaydı 90'ı dahi göremezdim...

quote:

baya baya iyiysen

iyiydim sanırım. mtb'de tr şampiyonluğu dahil birçok derece yapmıştım. yoldakilerde cabası...

sercan

atilla abiye yeni kadro yapılıyor sakaryada. yakında biter herhalde...

• km takmıştık , en fazla 70 e çıkabilmiştim..düz yolda..
  • quote:

Orjinalden alıntı: SERCAN_MTB

Tour De France yarışçıları da benzer bir tekniği kullanıyorlar Birbirlerinin rüzgar koridorlarına girerek, yarışıyorlar. Bisiklet ile 180 km/h düz yolda hız denemesi olacak, çalışmaları devam ediyor. Kurtköy F1 pistinde olacak deneme. Denemenin yapılacağı bisikleti henüz göremedik, ama antrenmanların yapıldığı bisikletin ayna dişlisi ve bisikletin kendisi şöyle:

Bisikletle yapabildiğiniz hız kaç km/saat?

Oha düz yolda 180 mi deneyecekler, orta dişliyi görünce hö?! dedim zaten o ne ya

quote:

İyiydim sanırım. mtb'de tr şampiyonluğu dahil birçok derece yapmıştım. yoldakilerde cabası...

Trial tarzıyla aran var mı yoksa daha çok bisikletinle ortalığın tozunu attırmayı mı seviyorsun?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sahinoz31 -- 6 Kasım 2007; 20:53:06 >

• ......

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sahinoz31 -- 6 Kasım 2007; 8:33:07 >
  • düz yolda 180 le giden bir cihaz hiç mi titremez?
  • quote:

Orjinalden alıntı: HarryBlade

düz yolda 180 le giden bir cihaz hiç mi titremez?

lastikler ne işe yarar...?
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.