Şimdi Ara

Bitcoin’de kara gün: Fiyat çakıldı (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
105
Cevap
3
Favori
11.716
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
31 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Fiyatlar bugün çakılır yarın tavan yapar

dert mi şimdi bu ? Kısa vadeli düşünmeyin.

• E noldu Fed den sonra yine çıkıyor

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Şu yorumu yazmak için ilerlemiş derecede idrak yolları enfeksiyonuna sahip olman lazım.

1- Biz neden avcı oluyoruz ?

2- Kimi avladık ?

3- Bireysel zenginleşirken ülkeye döviz getirisi sağlayıp senin zenginleşmeni sağlayamasak da en azından şimdikinden daha fakirleşmemene yardımcı olduğumuzu hiç düşündün mü?

4- Gerçekten dediğin gibi öylesine yaşayıp gidiyorsam ve kimseye zararım ya da faydam yoksa neden yüzüm kızaracak ?

• Arkadaş gidiyorsunuz altin alıyorsunuz hisse senedi alıyorsunuz, aylarca bekliyorsunuz yerinde sayıyor, bitcoin bir gün %10 çıkıyor ertesi gün %5 düşüyor kıyamet kopuyor.Bu da bir çeşit yatırım aracı,ama malum devletler kontrol edemedikleri için kıyameti kopariyorlar.Ama eninde sonunda yatırım tavsiyesi içermemekle beraber, dünya bu düzene geçecek.Bundan 40-50 yil önce deseydiniz ki,fiziken para artik cok nadir taşınacak, kredi kartlarıyla herseyi alacaksın evine gelecek adamın üstüne gulerlerdi.Bu is de biraz boyle, belki 40-50 yil sonra artık ülkesel para birimleri olmayacak, fiyatını devletin degil, dünyadaki tüm insanların belirlediği bitcoin gibi para birimleri kullanılacak.Ve hatta biraz daha öteye taşıyalım, belki 200-300 yil sonra artik dünya küresel ısınma,şu bu derken yok olma eşiğine gelince, devlet diye de bir kavram olmayacak,tüm dünya kaynakları, tüm insanlar tarafından kullanılacak.Belki ütopik gelebilir ama hani, insanların hak, hukuk, eşitlik kavramları bile cok degil, Fransız Ihtilalini baz alirsam yaklasik 200 yil önce gelmiş.2000 yılında çıkan oyunlara bakin 2021 de neler yapildigina bakin.Teknoloji, bilim inanılmaz bir hızla ve inanılmaz bir seviyede gelişiyor.Cd devri falan vardi onlar da bitti, artik internet uzerinden sanal alanlar oluşturuyor, orada depoluyoruz verilerimizi vb. bir suru şey.
    Hal böyleyken tamamen teknoloji temelli gelişen bir platforma yok çakıldı, şu oldu, bu oldu demek komik kaliyor.Elbette düşecek, çıkacak sonucta bu paranın fiyatını al-sat dengesi ve şimdilik spekülatif haberler belirliyor.Ama biraz kabul edildikten sonra ve iyice yaygınlaştiktwn sonra artik spekülatif haberlerin gücü bitcoini oynatmaya yetmeyecek :)
    Yazdıklarımın hiçbiri yatırım tavsiyesi değildir.Kâri paylaşmiyorsaniz benimle, zararı da bana yüklemeyin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ne güzel işte devamlı alım fırsatı veriyor, nakiti bol olan paranın içinden geçer.

• "Gılışdar SESEGA'yı badırdı" desek olur mu? Olmadı "dıj güjler, dıj güjler" deriz.

• hala zenginim  

saka saka battim ben gidiyom

• Paramın yüzde 80 i bistte , yüzde 10 ı criptoda , yüzde 10 nakitteyim. Her ay maaşımla düzenli fiziksel gram alıcam şimdide. Tüm paranızla criptoya girilirmi , kişinin risk düzeyine bağlı , bir günde paranız yüzde 30 düşebilir , bu tür durumlarda panikseniz uzak durun size göre değil  

• quote:

Orijinalden alıntı: nocnoc

coine güven yok diyosunuz da BİST çok mu sağlam.

adamlar halka arza örnek 10 tlden önceden taleple satış yapıyorlar, tahta açıldığı an 9 a düşüyor, bir ay sonra 6 dan 7 ye çıkar mı acaba diye bakanları ayıklamış oluyorlar. demekki şirketin değeri 10 değilmiş. bu çakallara yatırıpda aylarca 10dan aldığım hisse 9 a çıkar mı acaba diye beklemektense al bi coin dursun. çakılırsa çakıldık dersin en azından garanti çakılma olayı olmaz.

bakın son 10-20 halka arzın grafiklerine ne olmuş

halka arzlarda kumar gibi , bilançoya bakıyorsun şirketin , sağlam nakiti bol diyorsunki 5 gün tavan gider , ilk günden eksi ama dandik hisseye bakıyorsun yüzde 300 yapmış :D

• senneanlarsindumbelek kullanıcısına yanıt

İyide para brimleri genelde enflasyon yüzünden değer kaybediyor.

bircoinin ticarette kullanılması için fiyatının sabite yakın kalması gerekir. Bir para gibi değilde altın gibi değerlendirebilir.

ki bu kadar manipülasyona açık bir ortamda bunun olması çok zor

• Ocak ayından beri yılların maaşını kazandık. Hala ama hala bu işe balon diyenler var yahu diyelim ki balon rüzgarı arkana alsanıza fakir fakir dolanıp kudurmazsınız.

• CXath1 C kullanıcısına yanıt

Para birimleri sabit mi kaliyor?Müteahhitler nasil batıyor, sana evi 100 bin liraya satiyor, demirin kilosu atiyorum 15 tl.Sonra inşaat devam ederken demir 60 tl oluyor.Degil kâr etmek adam maliyeti bile kurtarmıyor.Peki burada değeri değişen demir mi yoksa para birimi mi gerçekte :)

• yeni keriz silkeleme yöntemi çiftlik bankın laciverti    

• quote:

Orijinalden alıntı: axlrose.

Senin gibi geri zihniyetli teknoloji düşmanı ve insanlığın ilerlemesine düşman kişiler gittikçe azalıyor. Az kaldı az.

Doğada en yararlı iyi ve güzel varlıklar hep azalır merak etme. Nerede kötülük, hırsızlık, gasp, aç gözlüsü var ise hep çoğalır. Dünya ve iklim bu yüzden bu durumda, çok da şeyindeydi kriptolar elektrik tüketiyor doğayı bitiriyor hanginiz umurunda. Doğanın dengesi hep sizden yana merak etme.

• BTC'nin düşüş olayı tamamen bir ABD-Çin ekonomik savaşıdır. Ve Çinliler karaborsadan girdiklerini yitirdiklerinde, bazı büyük çinli şirketler BTC ile işlem yapmayı kestiğinde yani Kripto Para ile Çin'in işi kalmadığında BTC eski formuna yeniden kavuşacaktır. Ben ilk yasaklama gelip 29.000 dolara kadar düştüğünde şirketler felan Allah ne verdiyse Çin tek seferde ilişiğini kesti sandıydım. Meğersem hala ilişiği varmış. Eh zamanla son kalan ilişikleri de kesildiğinde Çin'în artık BTC ve diğer kripto paralara bir etki edebileceğini zannetmiyorum. Ama bu süreç çok uzayabilir ve böyle yer yer etkisini göstereblir. Zaten ben Çin'in yerinde olsam birden ilişiğimi kesmem. Koz olarak kullanırım yani.

Birkaç gün önce Evergrande olayında Xi Jinping '' Evler içinde yaşamak içindir, fiyatları ile ilgili Spekülasyon için değildir '' dedi. Bunu önceden söyleseydi, Çinliler evleri yatırım amaçlı olarak görmeyeceklerdi belki de. Talep arttı, talep arttıkça da ev arttı dolayısıyla piyasaya da Evergrande gibi açgözlü şirketler çıktı. Evergrande olayı bir ABD Ekonomik atağıdır. Hasarlı olan şirketi bul. Kendi payını doğru zamanda (pandemi) çekiştir. Ardından medya ile bu olayı büyüt. Sonra şirketin önüne alacaklılar yığılsınlar. Bu olaya hükümet müdahale ederse ciddi bir ekonomik yara alır ve diğer şirketler de bizim borcumuzu yapılandır der ve yara büyür. Eğer müdahale etmezse domino taşları etkisi olabilir. Ülke zenginliği tek bir alana bu kadar fazla yönelmemeli. Tıpkı bir yatırım gibi. Çin Hükümeti Madem herşeyi kontrol ediyor, ülke zenginliğini de sepet kur işine dönüştürseydin, bu kadar etkilenmezdin bu ataktan. Hükümet buna ancak şöyle müdahale edebilir; medyayı kontrol altına al, şirketin önüne yığılmış küçük yatırımcıların paralarını Evergrande'ye hemen ödet ve kalabalığı dağıt. Ardından, Evergrande'nin bütün herşeyini kontrol altına alarak yatırımcıların parasını geri ödemesini kontrol et ve yönet. Ardından belli düzenlemeler ile bir şirketin bu kadar borç altına girmesini engelle. Hükümet buna kasasından müdahale ederse çok yara alır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-96EA43C7C -- 30 Eylül 2021; 15:57:32 >

• por favor kullanıcısına yanıt

Henüz 1,5 ay önce bu mesajı yazdığımda Lrc (loopring) 0,41 usd idi, şimdi 1,30 usd !!!

Skl (skale) 0,28 usd idi, şimdi 0,39 usd !

• por favor kullanıcısına yanıt

polkadot, bitcoin cash ve shiba hakkında ne düşünüyorsun hocam.

• ozoz15 kullanıcısına yanıt

İlk ikisi ile hiç ilgilenmedim.

Shiba çok kısa zamanda x11 yaptı. Hiç ciddiye almadığım bir meme coin ciddi, manyak iş yaptı.   Hiç almadım çünkü yükselişlerden önce pozisyon almak gerekiyor. Yükselirken almam, elimde patlar dedikçe prim yaptı. Alıp kazanana helal olsun. 0,43 ve 0,35 destek görünüyor. 0,66 ve 0,72 ciddi dirençler. Kısa sürede bu kadar primli olan coine ben asla girmem.

Uzun süre tutup para kazanmak isteyen Mana (Decentraland) alıp en az 1 yıl tutsun. Metaverse der fazla uzatmam. İnşallah yolun başında. Düşer kalkar ama 2022 sonunda en az 7-8 usd bekliyorum.

Enjin de alıp sepete atın. Skl satıp Enjin aldım.

Yani 3 coin var sepette. Ciddi miktarda.

Bu konuyu 1 yıl sonra hortlatayım ve bakalım loopring, mana ve enjin nerelerde olacak ?

Tabi yazdıklarım asla ama asla yatırım tavsiyesi değil. Sadece kişisel tahmin.

Tanımadığınız kişilerin fikirleriyle kendi paranıza yön vermeyin. Kaybederseniz onlara bir şey olmaz size olur.

• Block chain ve kripto paraların gittiği yer bellidir.

Kripto para piyasasındaki tüm, problem çözen, yaşamı kolaylaştıran her türlü ciddi proje, uzun vadede bilinen tüm yatırım araçlarını (hisse senedi, altın, dolar) ezip geçecektir.

Okuyun, araştırın, takip edin göreceksiniz.

Bilmediğiniz şeyden korkarsınız, istemezsiniz. Çözümü araştırmak öğrenmek. Biraz zaman ayırın, fenomenlerden, atıp tutanlardan uzak durun. her şeyi kendiniz değerlendirin. İnanın atla deve değil.

Öncelikle geçmiş yıllara bakın, ilk 20 deki kripto paraların birer yıl arayla, fiyat hareketlerine bakın ne dediğimi anlayacaksınız.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.