Şimdi Ara

Bitcoin fiyatı şaha kalktı. 44 bin doları gördü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
326
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bitcoin fiyatı şaha kalktı. 44 bin doları gördü

Son haftalarda FED faiz arttırımı ihtimali ve Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle büyük satış baskısı altına giren ve 34 bin dolar seviyelerine kadar sarkarak yatırımcısına kabuslar yaşatan Bitcoin dün gece adeta şaha kalktı.

Bitcoin fiyatı ne kadar oldu?

İki taraf arasında çözüm görüşmelerinin başlaması ile birlikte dün gece saatlerinde sevindirici bir yükseliş yaşaayan Bitcoin soluksuz olarak 44 bin dolar seviyesine kadar çıktı. Kısa pozisyonları da likidite eden bu çıkış sonrasında Bitcoin fiyatı 43000$ seviyelerine oturdu. Gece kapanışını da bu seviyelerde yaptı.

Ayrıca Bkz.Hamstercoin saldırıya uğradı, kayıp büyük

Altcoin sezonunu başlatması beklenen Ethereum da hızlı bir yükselişle 3000$ sınırına kadar çıktı. Şu sıralar 2900$ seviyesinde geziniyor. AVAX fiyatı 86$, AXS fiyatı 55$, SOL fiyatı 97$ seviyelerinde destek arıyor. Çözüm görüşmelerinin seyrine göre en azından FED toplantısına kadar Bitcoin fiyatının bir düşüş trendine girmeyeceği ümit ediliyor.

• Bunun yatırımla ilgisi alakası yok, Rus oligartları yani ultra zenginleri paralarını ve yatırımlarını dondurma kararı alan batı ve ABD'ye karşı Rus'lar tüm varlıklarını hesabı sorgulanamayan kripto paraya çevriliyor. Böylece kolaylıkla ülkeden kaçırabiliyor, değerini de koruyor görülüyor ki kar da ediyorlar. Belki de swap işlemlerini kripto para ile kırmayı bile düşünüyor olabilirler. Yarın ABD kripto para yasası çıkartır ise o zaman cümbüşü görün.
  • Bunun yatırımla ilgisi alakası yok, Rus oligartları yani ultra zenginleri paralarını ve yatırımlarını dondurma kararı alan batı ve ABD'ye karşı Rus'lar tüm varlıklarını hesabı sorgulanamayan kripto paraya çevriliyor. Böylece kolaylıkla ülkeden kaçırabiliyor, değerini de koruyor görülüyor ki kar da ediyorlar. Belki de swap işlemlerini kripto para ile kırmayı bile düşünüyor olabilirler. Yarın ABD kripto para yasası çıkartır ise o zaman cümbüşü görün.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi monacomen -- 1 Mart 2022; 09:11:27 >
  • Yarın biri hapşırır 30 bine düşer yine. Her şeyden bağımsız güvenli para birimi ya :P

• Rusyayı swiftten atan batı, rusların kripto aldığını delillendirirse kendi ülkelerinde kapatırlar o borsaları sonra altın kapıları kan olan birileri feryat edebilir. Tabi bu farklı bir düşünce.

• Devletlerin bu işi kontrol almak için yasa çıkarmasına gerek yok. Muhtemelen cüzdanları takip ediyorlar kayde değer olan cüzdanlarında kimlere ait olduğunu biliyorlar. Daha evvelde gördük ki, hükümetler istediğinde cüzdana aktarılmış paraya bile müdahale edebiliyor (Amerikan petrol şirketinin fidye olarak verdiği parayı fbi ve microsoft un fidyecinin hesabından geri alması olayı). En olmadı büyük borsalara baskı kurup cüzdanlardan işlem yapılmasını engelleyebiliyor. Birkaç bitcoin hırsızlık olayında borsaların o hesapları bloke etmesi gibi.

Uzun lafın kısasi yok zincir teknolojisi, yok anonimlik filan diye kimse hikaye okumasın. Herkes bu işin tatlı getirisi peşinde teknolojisi kimsenin umrunda değil. 5-10 bitconin vardır piyasayı kovalarsın da 0.003 bitcon alacak paran varsa da kendine dert edinmeye gerek yok bu saatten sonra.

Bu iş saadet zinciri işi gibi işe ilk girişte girdiysen parayı kazanırsın, sonradan dahil olanlar için süreç baya bir aksiyon doludur.

• cryptdlg kullanıcısına yanıt
    Aynen katılıyorum. Anonim'in a'sı yok. Herkes her şeyi istiyorsa takip ediyor. Ha mesela geçen tr'de bir tekstil firmasının sistemleri hacklemişler, üstüne bitcoin ile ödeme istemişler açmak için. Parayı almış hacker hırsız. O anonim kalır işte. Çünkü peşini kimse kovalamaz. Ama git yabancı büyük bir firmayı hackle, coin ile fidye iste, buluyorlar. Yani yersen anonim. Etrafımda bitcoinlere girenlerin çoğu yok 3 bin batmış 5 bin batmış. 1 milyar kişiden 100 dolar bile götürsen al sana saadet zincirini besleyecek bir ton para. Kimisi mesela biliyorum epey para kaybetmiş ama çaktırmamaya çalışıyor hala savunuyor. Zamanında saadet zincirine girip beni de sokmak için bir ton söylenen arkadaşım da, artık saadet zinciri patlayıp haberlere çıktıktan sonra bile yok aslında pek para kaybetmedim de, iş yürüyordu da diye savunmaya çalışıyor, ki kardeşi falan söylemişti ailecek 50 bin batırdık bunun yüzünden diye :D

Mesela şu geçen metaverse den ilk girinler zengin olacak furyası ile de bir ton adı sanı duyulmamış, belki hatta şimdi kapanmış firmalar mini oyunlarını çıkarttılar arsa satıyoruz diye. Etrafımda da hemen hemen herkes 100-200 yatırdı ya tutarsa diye. Tüm dünya da bir anda reklamı yapıldı ve söndü. Düşünün 1 milyar kişi 100 lira yatırsa, temiz para. Ya tutarsa, kısa yoldan köşeyi dönersekcilerden toplanan 100 milyar lira.

Tamam arada olta atmak lazım ama gerçek iş güçlere de abanmak lazım.

• Dün ne olur ne olmaz diye stop limit koymuştum, sadece 20 lira ile patlatıp aynı dakika uçmuş gitmiş. Hepsi benim yüzümden

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vedkum -- 1 Mart 2022; 11:28:3 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • yatırım uzmanları show yapmış gene, aslan parçaları.

• cryptdlg kullanıcısına yanıt
    Transaction akışında her hangi bir borsa ya da devletin ele geçirip baskı kuracağı bir kurum yoksa anonim kalabilir. Dünyanın her yerinde şu an yasal olsa da olmasa da bitcoini paraya çevirebilir bir şey alabilrisin. İstersen anonim kalabilirsin yani. Güzel bir yanı da bitcoinin asıl hedefi borsa olayı değil zaten. Peer to peer transfer için kullanılması hedefleniyor. Devletlerin bu baskıları gerçek kullanım amacına doğru itecek bitcoini. Swift'in blocklanması ve ukranyadaki savaş sonucu insanlar birikimlerini bu yolla güvene alacak. ABD bunun üstüne borsalar'a baskı kuracak bu bitcoinlerin borsalara akmasını engelleyecek. Bu baskılar bitcoinin 10 senede ulaşması gereken hedefi 1 seneye indirecek. Çünkü borsaya para gönderemeyen kişi direk şahıslara para gönderip ticaret yapacak. O bitcoini alan kişide onu borsaya gönderemediği için oda başkası ile direk bitcoin üstünden ticaret yapacak.

Bu Devlet, sistem ya da düzen baskıları ve yasakları kısa ve orta vadede bitcoine fiyat yönünden zarar versede, uzun vadede asıl amacına ulaşmasını hızlandıracaklar. Bu beni heyecanlandırıyor (insanların zarar görmesi vs değil, insanların ekonomik ÖZGÜRLÜĞÜ'nü eline almaları).

• SWIFT'ten çıkarılma korkusu rusları kripto paralara yönlendirdi anlaşılan :D

• Savaş ortamında normalde kriptoda düşüş, altında yükseliş beklenirken bir anda yükselmesi rusların kriptoya yatırım yaptığını gösteriyor gibi.

• Bu bitcoin de işlem hacmine bakıyorum,bitcoin değeri 33bin dolarlara inince 60 milyar dolarları görüyor işlem hacmi.Yani tekrar 40bin doları geçince satıp kâr ederim düşüncesiyle herkes bitcoin alıyor benim anladığım 33bin dolar iken;ancak ilginç olan bitcoin 40bin doları geçip işlem hacmi 15 milyar dolarlara inince(yani herkes elindeki bitcoini satınca) bitcoin yine aynı değerinde kalıyor.2021 aralık ayında olduğu gibi serbest piyasada insanlar dolara yüklenince dolar değerleniyo,elindeki doları satıncada doların değeri düşüyo TL karşısında serbest piyasa şartlarında ama bitcoini ben yanlış mı yorumluyorum yukarıda? yoksa bu işte bir terslik mi var?

• 2018 yilindan beri aliyorum ortalamam bitcoin icin ortalamam 28 bin... suan battik bittik dedikleri yerde bile satsam kardayim.

Ozetle finansin borsanin abc'sini bilmeyenler kaybeder. hergelen sazan gibi bilmeden okumadan arastirmadan atladigi icin kaybediyor, Bu iste 100 kisiden 90í 10ár lira kaybeder diger 10 kisi o 900 lirayi kazanir.

guzel bir anonim var: Cahiller olmasa biz ac kalirdik

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.