Şimdi Ara

Bitcoin tekrardan yükselişe geçerek 21 bin dolar seviyesini gördü: Bitcoin neden yükseliyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
1.194
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bitcoin tekrardan yükselişe geçerek 21 bin dolar seviyesini gördü: Bitcoin neden yükseliyor?
    Bitcoin, ABD enflasyonunun düşmeye devam etmesiyle birlikte iki aydan uzun bir süredir en yüksek fiyatına yükseldi. Piyasa değerine göre dünyanın en büyük dijital para birimi, 8 Kasım’dan bu yana ilk kez 21.000 doların üzerine çıkarak değerini  yüzde 16 civarında artırdı. Dünyanın en büyük ve en bilinen kripto para birimi olan Bitcoin, 1 Ocak'ta yılın en düşük seviyesi olan 16.496 dolar seviyesine göre ise değerini yüzde 26,6 oranında artırdı.

Bitcoin neden yükseliyor?

Perşembe günü açıklanan ABD enflasyon verileri ılımlı bir gerileme gösterdi. Tüketici fiyat endeksi Aralık ayında aylık bazda Dow Jones tahminleriyle uyumlu olarak %0,1 azaldı. Bununla birlikte, fiyatlar yine de yıldan yıla %6,5 arttı. Öte yandan ABD enflasyonu Haziran’da zirveyi gördüğü %9,1’den sonra emin adımlarla düşmeye devam ediyor. Bu durum da FED’in faiz indirmesi beklentisini daha da güçlendiriyor. Faizlerin düşmesiyle de doğal olarak Bitcoin gibi kripto paralara tekrar geri dönüşün yaşanması bekleniyor.

Ek olarak önümüzdeki 2024 yılı Bitcoin için Halving yılı olacak. Bitcoin halving etkinliği, madencilerine verilen Bitcoin ödüllerinin yarıya indirilmesidir. Bu yarılanma işlemi Bitcoin’in mucidi Satoshi Nakamoto tarafından protokole entegre edilmiş ve her 4 yılda bir gerçekleşiyor. Halving, arzın daralmasına yardımcı olduğundan, bu olay genellikle Bitcoin'in fiyatı için olumlu olarak görülüyor. Tarihsel olarak yarılanma, Bitcoin'in fiyatına ivme kazandırmak için çok iyi bir işaret olarak görüldü.

Ayrıca Bkz.FTX borsasının kayıp 5 milyar doları kurtarıldı

Geçtiğimiz günlerde FTX borsasının kayıp 5 milyar dolarının kurtarıldığı ve likit şekilde olduğu şirketin avukatları tarafından doğrulanmıştı. Dolayısıyla bu olumlu haber piyasa için iyi bir gelişme olarak görülüyor. Öte yandan Bitcoin, Kasım 2021'deki tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 68.990 dolara karşı değerinin yüzde 70’ini kaybetmiş durumda. O dönemden bu yana ise kripto para piyasasından yaklaşık 1,4 trilyon dolar değer silindi.

Ek olarak Bitcoin’den sonraki en büyük kripto para olan Ether, bir önceki güne kıyasla yüzde 7, son 5 güne kıyasla yüzde 17 artışla 1.553 dolara yükseldi. Ether son günlerde işler yolunda giderken Binance’in BNB token’ı son bir haftada yaklaşık %13 artışla 310 dolara yükseldi.

Kaynak:https://www.reuters.com/technology/bitcoin-rises-6-19005-2023-01-12/
    Kaynak:https://www.cnbc.com/2023/01/12/bitcoin-jumps-above-18000-to-highest-level-in-a-month.html
    Kaynak:https://www.forbes.com/advisor/in/investing/cryptocurrency/bitcoin-prediction/

• Siz bitcoinmi cekiyonuz la burda napiyonuz

• Ben dahil kerizleri silkelediler, şimdi yeni kerizlerin iştahını kabartıyorlar başka bir şey değil 😣

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Fomocuları silkme hareketi.

• Elon musk 200 lilyar dolar para kaybetmiş ,o açığı kapatmak istiyordur,gelsin bikoyun diyor yine,kimse kanmasın aman ha

• Fake Pump

• Eee bu piyasa böyle milletin elinden aldılar sonrada çıkartıyorlar
    Sonra tekrar alacaklar yine batıracaklar arka planda çok kirli oyunlar dönüyor

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Milletin parasına çöktüler şimdi artık yavaş yavaş göz boyamaya başlarlar

• Ekran kartlarını tekrar etkiler mi? Sorma sebebim eth in versiyonu değişti filan deniyordu

• Şimdi arttığını gören yine giricek sonra sonuç hüsran yine

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Beni sıfırladıktan sonra dönen galanın allah belasını versin yuva yıktın şere..siz

• Enayilere gel gel yapıyorlar, aman dikkat.

• 16k dan aldım 20k'dan sattım; %25 kar bereket versin piyasayı okuyamayanlara geçmiş olsun :D

• FED faiz maiz indirmeyecek. 2 yıl düzen böyle devam edecek. ABD en büyük sorunu enflasyon olarak görüyor. Enflasyon düşüp de düştüğü yerde kalıcı olacağı belli olmadıkça FED faizi kullanır. Bundan sonra çok artış olmayacak gibi. Belki 25-50-75. Ama tahminim 2 yıl faiz düşmez. Belki ikinci yılın sonuna doğru faiz 25 25 düşmeye başlar.

Enflasyon düştükçe ve faiz artmadıkça Bitcoin yükselir. Bu normal. Ama arada bir keskin düşüşler yaşanır. 2 yıl boyunca parasını koinde tutamayacak olan koinlere yatırım yapmasın. Al sat için çok tehlikeli günler.

Yazdıklarımı yatırım tavsiye olarak gören, parasını Mehmetçik Vakfı'na bağışlasın. Bu işlerle uğraşmasın. Koin yatırımıyla iddia oynamak arasında hiçbir fark yoktur. İkisinde de biraz kazanır, çok kaybedersin.

• Batıyoruz ali kaptan

ow s..t here we go again

Bitcoin tekrardan yükselişe geçerek 21 bin dolar seviyesini gördü: Bitcoin neden yükseliyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Naruto45 -- 15 Ocak 2023; 3:47:46 >

• millet bunu göz boyama yada silkeleme olarak değerlendiriyor. doğru ama eksik. aynı zamanda shortları patlatıyorlar. aman dikkat edin kaldıraçlı işlemlerden uzak durun, yoksa silkerler...YTD

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Hands0meJack kullanıcısına yanıt
    Ekran kartı madenciliği tamamen bitti. ETC eğer gün gelir de 1500$ olursa belki devam eder madencilik. Fakat 2028-2029 yıllarına kadar ekran kartı madenciliği olmayacak diye düşünüyorum. ETHw abcdefg ne çıkarsa çıksın ekran kartı madenciliği artık bitti. Eylül ayında da söylemiştim. 5 ay sonra da bu şekilde yazıyorum. O zamandan bu zamana kadar yine aynı. Bir sürü ekran kartı var. Bitcoin eski seviyesine gelse 75K olsa yine 5 kat yükselir fiyat olarak ETC ama zorlukta 10 kat olur. Yine 1-2 lira kazandırır (ya da oldukça fazla zarar ettirir.) BTC 75K olunca ETC gibi 80 tane ayrı kripto olması lazım POW içinde. Yani kısaca için rahat olsun :)
    Eski bir madenci olarak yazıyorum bunu. Tabi şuan aldığım kartlarla render yapıyorum o ayrı. :)

• Naruto45 N kullanıcısına yanıt

Şimdi de başkalarını soyma zamanı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.