Şimdi Ara

Bitirme Projesi Olarak Ilginç Fikirlerinizi Bekliyorum Yardım Edin Dostlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
789
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Üniiversite bitirme projesi yapmamız gerek. Proje konusu ise kontrol sistemleri, robot ve ya bu tarz konular. Sizin de fikirlerinizi sormak isterim. Eminim ki aranızda vardır düşünen tasarlayan yardımcı olursanız sevinirim. Değişik fikirlerinizi ya da yapılmış projeleri örnek olarak bekliyorum.

Iyi Günler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Biraz daha tutarlı bişeyler olabilir insanlığa yararlı olması ilk tercihim. Tabi ki geliştirileblilir. Patent hakkında bişey diyemem projenin sonuna bağlı. Para kazanılacak bişey gibi düşünüyorsan zaten çıkartırsın patenti. Beraber de geliştirebiliriz ama biraz daha açman lazım.
  • Dört tarafı sensörlerle çevrili bir mini robot, görevi içerisine konduğu ortamın 3 boyutlu şeklini kablosuz bir şekilde bir bilgisayara aktarıp görüntülenmesini sağlamak.
    Depremde enkaz halindeki binaların içerisine gönderilip içine girdiği ortamı 3 boyutlu resmedebilecek.
    Belki daha önce yapılmıştır ama ilginç ve uygulanabilir olduğu için yazmak istedim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ucanturk45 U kullanıcısına yanıt
    Evet güzel ve toplumsal bir proje olur. Tabi bunun için gerçekten emek, bilgi birikimi ve ciddi miktarda para gerekebilir. (Gerçi gelişmiş ülkelerin (ne kadar insana önem vermeseler de) gelişmiş teknolojilerin de bu tarz yapılmış-yapılmak ta olan- robotları vardır.)

• ialtinkopru kullanıcısına yanıt
    Evet güzel bir bitirme projesi olabilirdi.
    O zaman bir başka önerim daha olabilir.
    İki adet robot ya da benzer bir cihaz olsun.
    Bunlara herhangi bir nesneyi bir yerden alıp bir yere götürmeleri komutu verilsin ve bu robotların ortaklaşa hareket ederek bu görevi yapması beklensin. Tek bir robotun bir nesneyi taşıması değil!
    Burada önemli olan robotlara sadece başlangıçta bir komut vermek ve gerisini robotlara bırakmak!

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ucanturk45 U kullanıcısına yanıt
    Ikinci fikrin daha yapilasi bi proje aklıma da yattı önerin için teşekkürler gelişmeleri bildiririm sana

• Baska onerisi olan arkadaslar bekliyorum cevaplarinizi

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.