Şimdi Ara

Bitirme tezi için renk seçen robot seçtim fakat!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
462
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Ben bir robot tasarlamayı düşünüyorum. Robotun toplam ağırlığı 2.5 kg olacak en fazla. Bu robotu 2 tane nema 14 step motor ile kaldırmayı yürütmeyi düşünüyorum. Robotun hızlı gitmesine gerek yok. Hız ihtiyacım değil.

Nema 14 motorunun özellikleri:
    - Çalışma Voltajı: 2.7V
    - Faz Başına Çektiği Akım: 1000mA @2.7V
    - Faz Direnç Değeri: 2.7 Ohm
    - Faz Endüktans Değeri: 4.3 mH
    - Adım Açısı: 1.8°
    - Tur Başına Adım Sayısı: 200
    - Tutunma Torku: 1.4 kg-cm
    - Ölçüler: 35x35x36mm (NEMA 14)
    - Motor Mil Kalınlığı: 5mm
    - Kablo Uzunluğu: 25cm
    - Ağırlık: 180g

Bu motor sizce benim robotumu yürütebilir mi? Deneyimli olan arkadaşlar bana yardımcı olursa çok güzel olur. Teşekkür ederim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seregual -- 7 Temmuz 2016; 14:49:37 >

• bu birazda senin istediğin hıza bağlı ama 2 motorla yavaş olur 2.5 kg'lik robotu yürütmek
  • Redüktör koymadan robotunuzu hareket ettiremezsiniz. Redüktörlü dc motor kullanın. Tanesi 40 lira civarında. Eğer tekerin ne kadar döndüğü lazımsa enkoder kullanırsınız.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Verdiğim örnek hesaplamayı baz alarak hareketi hesapla lütfen.

2 adet motor sana 2,8 kg.cm tork sağlayacaktır.

Örnek teker yarıçapın 5 cm olsun, (10 cm lik tekerlek ufak bir robot için epey büyük )

2,8 / 5 = 0,56 kg itme gücüne sahip olacaksın.

0,56 kg lık çekiş gücü ile tırmandırabileceğin maksimum rampa eğimi ;

2,5 x Cos Ø = 0,56

Cos Ø = 0,56 / 2,5 = 0,224

Ø = 77.06 derece

Rampa açısı 90 - Ø = 12,94 derecelik bir rampayı tırmanabilir.

Daha küçük bir teker çapı ile daha fazla güç aktarabileceğin gibi dişli sistemi ile aktarılan gücü artırabilirsin.
  • goçhisar kullanıcısına yanıt
    Ben bu hesaplamaları dikkate alarak motor seçimimi yapayım. Çok teşekkür ederim
  • ivmelenme ve maksimum hız hesabını da hesaba katmalısın.

Genellikle eşdeğer güce sahip motor ile hızlanma testi yapar ve sürtüme kuvvetlerini de hesaba katarız. İşlevsel görmezsek sürtünme kuvvetlerini de aşacak şekilde daha güçlü bir redüksiyon veya güç verecek motor seçeriz. Tabi istediğimiz çalışma süresine bağlı pil ağırlığına göre harcanacak güç zaman aralığı optimizasyonuna sahip pil motor ilişkisi grafiğini de çıkartmalısın.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.