Şimdi Ara

Bitki biyolojisine çalışmamak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
2.484
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 12.sınıfta bu konuya başladığımız günden beridir biyoloji derslerini dinlemiyorum. Sistemleri insan vücudu kendimizi tanıma diye diye zorlayarak bitirdim fakat şu garabet konunun ne zaman başına otursam meristemden öteye gidemiyorum. 12.sınıfta 3-4 aylık bir zaman dilimi kaplayan bu konudan geçen sene 1 soru gelmiş ve 2012'den itibaren bitkiden gelen sorular azalmaya başlamış. Yani bu uzun ve buram buram sıkıcılık kokan konuya bakmamayı ve bitkiye harcanacak zamanı daha henüz bitirmediğim manyetizma, radyoaktivite, transformatörler, alternatif akım, Kçç ve organiğin bir kısmına aktarıp üstüne zaman kalırsa AYT fen konularını tekrar etmeyi düşünüyorum. 1 ya da 2 soru gelecek bitkiye çalışmaktansa AYT'nin kalan yerlerine ağırlık vermek bana net getirisi açısından daha mantıklı geliyor. Sizin düşünceleriniz nedir bu konuda?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Kesinlikle hatadır. ÖSYM bitki biyolojisinde son yıllarda mantar dokunun bosluklu yapiya sahip oldugu haricinde ayrinti isteyen bir soru sormadı. Yuzeysel bilmen bile kesinlikle yararina, kaldi ki sistemlere gore on kat kolay bir konu zorlasan 1-2 gunde biter. Manyetizmaya gunlerini harcayip 1 tane yorum sorusu icin caba harcamayi goze alıyorsan 1 sorusu garanti 2.si belki olan bitki biyolojisini es geçmemelisin derim

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mordhau_

Kesinlikle hatadır. ÖSYM bitki biyolojisinde son yıllarda mantar dokunun bosluklu yapiya sahip oldugu haricinde ayrinti isteyen bir soru sormadı. Yuzeysel bilmen bile kesinlikle yararina, kaldi ki sistemlere gore on kat kolay bir konu zorlasan 1-2 gunde biter. Manyetizmaya gunlerini harcayip 1 tane yorum sorusu icin caba harcamayi goze alıyorsan 1 sorusu garanti 2.si belki olan bitki biyolojisini es geçmemelisin derim
    Hocam benim asıl sıkıntım biyolojinin kendisiyle aslında. Kimya ve fizikte ev-okul arası 1:30 saati bulduğu için açıyorum konu anlatımını otobüste öğreniyorum eve gelip birde üstüne test çözünce konu tam olarak oturuyor. Tekrar geriye dönüp bakmama gerek kalmıyor genellikle. Ama biyolojiye gelince o an konuyu ne kadar öğrenirsem öğreneyim belli bir süre geçtikten sonra unutuyorum ve tekrar bakmam gerekiyor. Özellikle sistemlerde haftalık tekrar yapmazsam bi kısmı uçup gidiyor konunun. Bitki de hemen hemen sistemlerle aynı uzunlukta bir konu olduğundan gözümü korkutuyor. Fakat tavsiyeyi dikkate alacağım. En kötü ihtimalle yüzeysel bir şekilde öğrenip potansiyel bir kolay soruyu kaçırmamış olurum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CauseIt -- 27 Mart 2019; 20:48:37 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Mordhau_

Kesinlikle hatadır. ÖSYM bitki biyolojisinde son yıllarda mantar dokunun bosluklu yapiya sahip oldugu haricinde ayrinti isteyen bir soru sormadı. Yuzeysel bilmen bile kesinlikle yararina, kaldi ki sistemlere gore on kat kolay bir konu zorlasan 1-2 gunde biter. Manyetizmaya gunlerini harcayip 1 tane yorum sorusu icin caba harcamayi goze alıyorsan 1 sorusu garanti 2.si belki olan bitki biyolojisini es geçmemelisin derim
    Bitki biyolojisi sorusu garanti mi?

• Ben de dinlememiştim sonra mezuna kaldım haberin olsun.
  • Ben konu anlatımını yeni bitirdim . 2 günde ilk gün dokulara yazarak çalıştım diğerlerini de selin hocadan yeni videoları izleyerek çalıştım.

• Geçen sene 2 soru geldi. 1 değil. Ayrıyetten daha 3ten az soru geldiği sene yok sanırım(geçen sene hariç ve eskiden ygsde de çıktığını katarak dedim)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Moleküler Biyoloji ve Genetik
    15 yıl önce açıldı
    geometri temeli için kitap
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Themida46 kullanıcısına yanıt
    Evet hocam 1 soru %100 diyelim ikincisi de cok yuksek ihtimal, ayt icin tabii. Genelde birisi banko ureme, digeri de dokulardan(kok,govde,yaprakvs. Hepsi)nden geliyor

• CauseIt C kullanıcısına yanıt
    Biyoloji unutmak çok doğal hocam ama kolay hatırlanıyor, kalan surecte hic degilse 1-2 sb bitirip her firsatta denemeyle taze tutmak lazim bilgileri

• evrim ve davranis mufredattan kalkti onlarin yerine bu sene 3 bitki bile gelebilir 1bitki kisimlari 1 ureme 1 hormon yonelim hareketi felan hata yaparsin bence

• bitki biyolojisi en sıkıcı konu neden öğrenmek zorundayız hiçbir zaman mantıklı gelmedi ama mecbursun selin hocayı günlere yayarak çalış

• böyle sakın düşünme 2018 de bende bitkiyi salmıştım en basitinden parankima sorusu gitti o 1 net
  • Hadi bakayım bilocan :D

Bitki biyolojisine çalışmamak
  • hocam bile bile lades dersiniz gecen sene ben de sizin gibi yaptim cok basit yuzeysel sorular geldi ama yapamadim

• Hocam emin olun günde 2 saatten otursanız 2 bilemedin 2.5 günde biter. Öyle çok zor bir konu değil ama bol tekrar istiyor sistemler gibi.
  • Dostum sakın öyle bir şey yapma. Yukarıda birisi yazmış zaten evrim müfrefattan kalktı. Geçen sene son soru evrimle ilgiliydi. Bu yıl onun yerine de bitki sorsalar olur sana 3 soru. 3 ayt sorusu gerçekten çok önemli, üstelik bitki biyolojisi kolay bir konu ve ösym kesinlikle zor soru sormuyor. Son gün okusan bile emin ol bitkiden gelen soruları yaparsın.

• Kolay bir konu ve en az 2 soru çıkacak. Bana da sistemler çalışmak mantıksız geliyor. Konu anlatımı olarak ayt’nin %60’ını oluşturuyor ve en az 1 ay zaman harcıyorsun fakat çıkacak soru sayısı 3, küçük bir ihtimal 4
    Bitki biyolojisi soru çözümüyle beraber 3-4 günde bitiyo ve 2 net garanti

• Ben bitki biyolojisine sadece sinav sabahi calistim (2017) uc soru cikti ikisini yaptim bence cokta onemli bi konu degil halledilir

• Konu açıp notlarımı paylaşsam bir yararı olur mu ne dersiniz?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • lunlumo kullanıcısına yanıt
    bu forumun böyle adamlıklara ihtiyacı var..
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.