Şimdi Ara

Bitmek bilmeyen SSD sorunları ve en güvenilir SSD markası ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.182
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selam millet,

Şu ana kadar hep kendi bilgisayarımı topladım ve genelliklede kaliteli markalardan şaşmam. 1 sene kadar evvel kendime yeni bir oyun makinası topladım ama SSD sorunları nedeniyle makineyi doğru düzgün kullanamadım bile.

İlk Corrsair in 120 GBlik SSD si vardı. Ara,ara mavi ekran veriyordu loglarda SSD hatası veriyordu,zamanla windows açılmamaya başladı, format attım bir süre idare etti, sonrası bilgisayar harddisk i hiç görmemeye başladı.

1 aydan fazla süre harddisk serviste kaldı.

İade talep ettim yerine sağlamdır diye Sandisk etreme serisi aldım. Harddisk i kullanmaya başlayalı bir kaç hafta oldu, windows harddisk hatası vermeye başladı. şu an çalışıyor ama arıza çıkarması an meselesi bence.

Bir ay evvel bir abimize yeni makine topladık. Hadi Corsair sorunlu diye OCZ aldık. Daha alır,almaz harddisk ölü çıktı, anakart görmüyor bile.

Uzun lafın kısası, 3 büyük markayıda denedim hepsinde bir sorunla karşılaştık. Resmen SSD lerden soğudum. Tamam düzgün çalışırken windows açılış, oyun yükleme süreleri süper ama bu tür sorunlardan bilgisayarı kullanamaz oldum. Eski mekanik diskimi yıllarca kullanırdım hiç bir sorun hatırlamıyorum.

Merak ettim tek bahtsız ben miyim ? Sizde benzer sorunlarla karşılaştınızmı..birde uzun süre SSD kullanıp hiç hata almayan arkadaşlar hangi markayı kullanıyorsunuz acaba ?

Cevaplar için şimdiden teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kerem_DuUrden

Selam millet,

Şu ana kadar hep kendi bilgisayarımı topladım ve genelliklede kaliteli markalardan şaşmam. 1 sene kadar evvel kendime yeni bir oyun makinası topladım ama SSD sorunları nedeniyle makineyi doğru düzgün kullanamadım bile.

İlk Corrsair in 120 GBlik SSD si vardı. Ara,ara mavi ekran veriyordu loglarda SSD hatası veriyordu,zamanla windows açılmamaya başladı, format attım bir süre idare etti, sonrası bilgisayar harddisk i hiç görmemeye başladı.

İade talep ettim yerine sağlamdır diye Sandisk etreme serisi aldım. Harddisk i kullanmaya başlayalı bir kaç hafta oldu, windows harddisk hatası vermeye başladı. şu an çalışıyor ama arıza çıkarması an meselesi bence.

Bir ay evvel bir abimize yeni makine topladık. Hadi Corsair sorunlu diye OCZ aldık. Daha alır,almaz harddisk ölü çıktı, anakart görmüyor bile.

Uzun lafın kısası, 3 büyük markayıda denedim hepsinde bir sorunla karşılaştık. Resmen SSD lerden soğudum. Tamam düzgün çalışırken windows açılış, oyun yükleme süreleri süper ama bu tür sorunlardan bilgisayarı kullanamaz oldum. Eski mekanik diskimi yıllarca kullanırdım hiç bir sorun hatırlamıyorum.

Merak ettim tek bahtsız ben miyim ? Sizde benzer sorunlarla karşılaştınızmı..birde uzun süre SSD kullanıp hiç hata almayan arkadaşlar hangi markayı kullanıyorsunuz acaba ?

öncelikle geçmiş olsun, ssdlerin sıkıntılı mıydı sendemi bir sorun vardı bilemiyorum..sırasıyla ocz agalty/corsair force/şimdide ocz vertex 4 kullanmaktayım...inan daha birinde dediğiniz yapısal sorunlar olmadı..mavi ekran hatasını ocz agalty de aldım ama bu benim hatam olduğunu gördüm...yeterince araştırmadan ssd ye geçmiştim,kullanıcı hatalarından dolayı sıkıntı yaşadım...şimdi yeterince tecrubelendim (tabiiki hala eksiklerim var) artık sorun çıkmıyor...anakartın sata kontrolcüsü nedir ssd ninki nedir öğrenince ona göre çözümlerde üretebiliyor..kendinize zaman tanıyın..birazcık sabır ile sizde bir çok konuda bilgilenecek vede sorunların üstesinden gelebileceksiniz....
    BOL SABIRLAR

• Samsung ssdleri çok methediyorlar. İncelemenizi tavsiye ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zamanında ocz kullandım ilk çıktığı zamanlar 64 gb idi sanırım bayada para dökmüştüm hiç sorun çıkarmadı gayet güzel işimi gördü daha sonra kapasite yüzünden sattım sonra ssd almakda kısmet olmadı baya talihsizlik yaşamışsın bu arada sorunu diğer bileşenlerde aradınmı ssd ler biraz narindir her anakartı beğenmez tepkisi çok farklı olur çıkan fw leri çipseti ve anakart biosu güncel tutmakta fayda var kurulumdan sonra bi dünya ayarı var forumda konusu vardı hatta bana göre hala tam oturmadı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yücel52 -- 13 Mayıs 2013; 8:44:46 >
  • Arkadaşlarında dediği gibi SSD biraz araştırma ister,zamanla daha rahat kullanırsın.Ben almadan önce bir ay nette çok saglam araştırdım ,nasıl çalışır,kontrolcüsü ne, anakart uyumu ,hızı vs vs ,kısaca ssd çok çeşit ama aralarında en stabil ve sorunsuz çalışan marka olarak Benim tavsiyem İNTEL veya SAMSUNG SSDler .Samsung biraz daha pahalı ama tam kullanıcı dostu ve hızıda çok iyi ,İNTEL ise daha ucuz ,hızı biraz daha düşük kalıyor ki bunu normal hayatta anlamanız çok zor ancak Testlerde farkı anlarsın,ben tercihimi İntel 330 serisi 120 Gb ssd aldım hiç sorun yaşamadım ,imkanın varsa 240 Gb al derim haftasonu indirimleri ile digerlerine oranla gayet makul fiyata geliyor.Ve sorunlardan yılıp SSD den vazgeçme gerçekten nimetmiş ,mecbur kalmadıkça Harddisk kullanmayı aklıma bile getirmiyorum.
    Aşağıdaki linkten SSD hakkında daha detaylı bilgi edinebilirsin.

SSD Hakkında Herşey

• arakadşım bende 64 gb a-dadata ssd aldım 1 hafta sonra elimde koca bir dvd oldu 4 seneelik 1 tb hdd tekbir hata verden hala kullanmakdada devam ediyorum tavsiyem arkadaşım pcex slot çıkmadıkça asla sddlere yatatırım yapma

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DonsuzBalık -- 13 Mayıs 2013; 4:31:14 >
  • Sandisk extreme 120gb kötü müdür?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Acer güvenilir bir marka mı
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kerem_DuUrden

Selam millet,

ssd'lerin daha yerine oturmmasına en az 1 sene var...halen belli bir yazma silme ömrü var....biraz daha sabrlı olun ve ssd'lerin gelişmesini bekleyin...bide bi kaç gün önce vatan'a gittim orda asus formula anakart 32 gb ram ekran kartına bakamadım ama iyi bişidi...ve 120 gb sandisk vardı...sabah gitmiştim daha açmamışlardı bende hızını görmek istedim..talep ettim açtılar,ve baktım inanın arkadaşlar windowsun açılmasında sadece 2-3 sn fark yonuo ama oyun içi kesinlikle bişi deyemem....biraz daha sabr...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fm3541 -- 13 Mayıs 2013; 12:01:46 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.