Şimdi Ara

OCZ SSD KULLANANLAR İÇİN ÖNEMLİ BİLGİLER !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
161
Cevap
13
Favori
23.489
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

OCZ SSD KULLANAN ARKADAŞLARA YARDIMCI OLACAK BAZI ÖNEMLİ BİLGİLER DERLEDİM . UMARIM İŞİNİZE YARAR !

1-) OCZ SSD FİRMWARE UPDATE ETME

Öncelikle bu işlemleri yapmadan önce mutlaka bir BACKUP yapmanızı öneririm.

Firmware update yada ssd format yapmak için hepsini içinde barındıran bir Linux tabanlı programı USB ye yazdıracağız. Yani USB BELLEĞİNİZİ Bootable yapacağız , ve sistemi ondan başlatacağız.

Bu programın desteklediği SSD ler şunlardır:

Agility 2
    Vertex 2
    Solid 3
    Agility 3
    Vertex 3
    RevoDrive
    RevoDrive X2
    IBIS

1. Bunun için öncelikle şu programı indiriyoruz.

UNİVERSAL USB İNSTALLER İNDİR

2. Sonra USB Belleğe yazılacak İSO dosyasını indirin.

TOOLS FOR OCZ SANDFORCE SSD İNDİR

İlk indirdiğimiz programı çalıştırıyoruz Ve " I AGREE " ile devam ediyoruz

Listeden " Try unlisted Linux ISO (New Syslinux) " seçiniz

Sonra ikinci indirdiğimiz ve rar dan çıkardığımız dosyayı " BROWSE " a basarak gösteriyoruz.
    Sonrada onun altında STEP 3 yazan yerde usb belleğin takılı olduğu sürücü harfini seçiyoruz. Bilmiyorsanız bilgisayarımdan bakın.

Sonrada en altta CREATE diyoruz. Bu işlemden takılı olan flash belleğinizi komple formatlayıp yeni programı yükleyecektir.

-- Bu işlemden sonra bilgisayarı kapatın ve bütün harddisklerin sata kablolarını sökün.
    -- Anakartın bios ayarlarından boot edilcek sürücü olarak "USB HARDDİSK" seçin.
    -- USB bellek takılı bir şekilde bilgisayarı çalıştırın. Bilgisayar usb bellekten yüklenecek.1-3 dakika sonra program açılacak.

En üstteki "Graphical Boot " seçin.

Arayüz bu şekilde çıkacak

-- Firmware update yapmanız için sistem mutlaka internete bağlı olmalı. Eğer ekranın sağ alt kısımında KIRMIZI bir işaret yoksa sistem internete bağlandı demektir.
    NORMALDE SORUNSUZ İNTERNETE BAĞLANMASI GEREKİR.

-- Kırmızı işaret varsa masa üstünden "WiCD network manager" tıklayın. Manuel olarak bir ağa bağlanın.Şifre falan istiyorsa burda girilmeli tabiki ayarlardan.

Manuel ayarlar buradan yapılır

-- ŞİMDİDE SADECE GÜNCELLEMEK İSTEDİĞİMİZ SSD NİN SATA KABLOSUNU TAKIYORUZ.
    --SÜRÜCÜ GÜNCELLEMEK İÇİN " UPDATE FIRMWARE " TIKLIYORUZ MASAÜSTÜNDEN

Burdan sonra enter diyoruz. Program ssd nizi tanıyacak ve internetten en güncel firmware 'i indirip kuracak.

Eğer Hata verirse resimde olduğu gibi :

1- Ssd nin güç kablosunu çıkarın ve 30 saniye bekleyin ve tekrar takın. Sonra update firmware işlemini tekrar edin.
    2- Laptop kullananlar bunu yapamayacağından dolayı onlar masa üstünde bulunan " UNFREEZE " tıklayacaklar. Ve enter diyecekler. Bu işlem sonucunda sistem uyku moduna düşecek.30 saniye bekleyin ve bilgisayarınız düğmesine basarak uykudan çıkarın bilgisayarı. Hemen masaüstüne dönecektir.Sonra işlemi tekrarlayın.

Eğer ssd niz güncel ise ve update ihtiyacı yoksa şu uyarıyı alırsınız

Bu uyarıyı ssd nizin gerçekten GÜNCELLENİP GÜNCELLENMEDİĞİNİ anlamak içinde kullanabilirsiniz.!!!!

SECURE ERASE ( SSD YE FORMAT ATMAK )

SSD ler zamanla yavaşlama gösterebilir. Böyle bir durumla karşılaşırsanız secure erase ile formak ssd nizi eski günlerine kavuşturur. " DİKKAT BU İŞLEMİ SIK SIK TEKRARLAMAK SSD YE ZARAR VERİR "

-- Masa üstünde ki " SECURE ERASE " e tıklıyoruz.

Sonra en alttakini seçiyoruz VE CONTINUE dşyoruz

Diğer adımda formatlanacak SSD yi seçiyoruz. Burasına dikkat edin !!!!!
    Önerim diskleri karıştırmamak için bilgisayara sadece formatlamak istediğiniz ssd yi bağlayın.

Diğer adımlarda
    1. OK
    2. Yes
    3. close 'a basın

-- Eğer hata verirse ssd güç kablosunu çıkarıp 30 saniye bekleme yöntemini kullanın. Laptoplarda "unfreeze" sekmesi masaüstünden.

- İşlem başarıyla bitince bilgisayarı kapatıp tekrardan usb ile başlatınız. Yani üstüne bir firmware update yapılacaksa bir restart atınız.

2-) GİGABYTE ANAKART ÜZERİNDE OCZ SSD KULLANANLAR

OCZ SSD lerini Gigabyte anakartlarla kullanan arkadaşlar beta anakart BİOS larını indirmeyi unutmasınlar.

OCZ SSD lerin gigabyte anakart üzerinden SMART özelliği çalışmamaktadır.Bu sorun için çıkarılmış beta bioslar sorunu çözmektedir.Bizzat p35 c ds3 r ile denenmiştir.

Aşağıdaki linkten indirebilirsiniz.

BETA BİOS İNDİR

3-) PROGRAMLARIN HIZ ÜZERİNDE Kİ ETKİSİ

Kendi gözlemlerime dayanarak tan aşağıdaki programların ssd ye kurulu olması okuma değil ama ssdnin yazma performansını düşürdüğünü gördüm.Eğer yazma test verilerinizde bir gerileme varsa öncelikle suçu bunlarda arayın

* Kaspersky
    *spyware doctor
    *tuneup utilities
    *deamon tools

Tek tek deneyerek kendiniz daha ayrıntılı sonuçlar alabilirsiniz

4-) ESKİ ASUS ANAKARTLARDAKİ SSD TANINMAMA PROBLEMİ

Asus eski anakartlara bios desteği vermediği için ssd nin bios tarafından görünmeme problemine karşı aşağıdaki BETA sürücüler yüklenmesi gerekiyor. " TÜM RİSK SİZE AİTTİR "

Güncelleme ICH9R Option ROM Version 7.5.0... dan 8.9.0.1023. 'e
    - Rampage Extreme - BIOS 1301 <-- Link http://www.mediafire.com/?uwkjj7s5ztjnd3x
    - Rampage Formular - BIOS 1001 <-- Link http://www.mediafire.com/?031zdhr28vx4cbq
    - Maximus Extreme - BIOS 1302 <-- Link http://www.mediafire.com/?5p6gxijomhhgd77
    - P5E3 Premium Wifi - BIOS 0803 <-- Link http://www.mediafire.com/?s6i4d1bzxh54hmq
    - P5E3 Deluxe - BIOS 1502 Beta <-- Original ASUS link http://www.asus.de/product.aspx?P_ID=FcwW0RXruL9KFv3Z&content=download

Update Intel RST v.10.0.0.1046, JMB363 v.1.08.01_RAID
    - P5KE Wifi AP - BIOS 1301 <-- Link http://www.sendspace.com/file/mt423e
    - P5E - BIOS 1201 <-- Link http://www.sendspace.com/file/vwwxlf

UMARIM YARDIMCI OLUR

[

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi L.o.T.u.S -- 15 Şubat 2012; 21:43:12 >

• açıklama için teşşekkür ederim
    benim gibi ssd almak üzere olanlar için faydalı bilgiler
  • Ben de teşekkür ederim, benim için çok önemli bilgiler aktarmışsınız.
  • Özellikle Firmware update konusu çok işime yarar. Teşekkürler.
  • OCZ VERTEX 2 İLE KARŞILAŞTIĞIM BİR SORUNDAN DAHA BAHSEDECEĞİM.

Windows 7 de uykudan uyandırdığınız zaman bilgisayarı windows ta garip bir titreme takılma hissediliyor.

Bunun çözümü üzerinde ocz şu anda çalışıyor en kısa zamanda yeni firmware le sorunu çözeceklerini söylüyorlar.

YENİ FİRMWARE E KADAR BU SORUNLA KARŞILAŞANLAR ŞU GEÇİCİ ÇÖZÜMÜ YAPABİLİRLER.

BİLGİSAYARIM / ÖZELLİKLER / AYGIT YÖNETİCİSİ / EKRAN BAĞDAŞTIRICI / DAN ekran kartınızı bulun.
    Çift tıklayın ve yukarıdaki sekmelerden "ayrıntılara" tıklayın.

Sorunun çözüldüğünü göreceksiniz. Bana daha çok amd ekran kartı sürücüsü problemi gibi geldi ama önümüzdeki günlerde çözümü görürüz herhalde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi L.o.T.u.S -- 17 Aralık 2010; 22:33:21 >

• secure erase yada hdd erase sadece Sandforce-Vertex2-LE-Pro-Agility2-Vertex2-Agility2-EX-REVO ve HSDL sürüclerine uyglanıyor.Sanitary erase ve wiper ise Indilinx - Vertex, Agility, Turbo, Solid V2, Colossus ve Z-Drive sürüclerine uygulanabiliyor.Hdderase veya sanitary erase hakkında takılanlar olursa buradan yardımcı olmaya çalışacağım.
  • kaspersky zaten başlı başına sistem katili

eğer internette para ile uğraşmıyorsanız tavsiye etmem yüklemenizi

fakat para ile uğraşıyorsanız kaspersky dan şaşmayın
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Depolama için Harddisk Öneri
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • OCZ 60 GB VERTEX 2 SSD SATA2 almaya niyetliyim şu aralar. Gigabyte P35-DS3R anakartım var. Açtığınız başlığı görmem çok iyi oldu. Anakart ile ilgili problem olma ihtimali benim de kafamı kurcalayan bir soru idi.
    Bahsettiğiniz bioslar Gigabyte ın kendi sitesinde yok sanırım. Sitedeki en son bios ile çalışması smart dışında başka bir problem çıkarmıyordur inşallah. Bildğim kadarıyla smart, HDD nin herhangi bir arızaya karşı önceden haber vermesi üzerine çalışan bir özellik. Bu olmasa da olur desek beta bios olmadan çalıştırsak sorun olur mu?
  • bende vertex 2 60 gb kullanıyorum. smart ile alakalı bir sıkıntı görmedim,yaşamadım.ssd yi alırken firmware'nin en son sürüm olduğuna dikkat edin.en son sürüm 1.24 şu anda...
  • quote:

Orijinalden alıntı: zeytinpark

OCZ 60 GB VERTEX 2 SSD SATA2 almaya niyetliyim şu aralar. Gigabyte P35-DS3R anakartım var. Açtığınız başlığı görmem çok iyi oldu. Anakart ile ilgili problem olma ihtimali benim de kafamı kurcalayan bir soru idi.
    Bahsettiğiniz bioslar Gigabyte ın kendi sitesinde yok sanırım. Sitedeki en son bios ile çalışması smart dışında başka bir problem çıkarmıyordur inşallah. Bildğim kadarıyla smart, HDD nin herhangi bir arızaya karşı önceden haber vermesi üzerine çalışan bir özellik. Bu olmasa da olur desek beta bios olmadan çalıştırsak sorun olur mu?

Beta biosu hiçbir sıkıntı yaşamadan kullanabilirsiniz.Zaten mevcut biosun ocz ssd lerde smart özelliğinin düzeltilmiş hali. İstersen hiç yükleme ssd normal çalışıyor sadece smart dan vazgeçersin.Ama ben kesinlikle yüklemeni öneririm.

• Bugün 120 lik Vertex2 siparişi verdim. Perşembeye elimde kısmetse...
    Aklıma takılan bir iki şey var:
    Şu anda Win7x64 kullanıyorum. Gelen SSD diske acronis ile çalışan diskimi klonlasam sorun yaşar mıyım sizce? Yani Windows 7 nin SSD ler için bazı ayarları otomatik yaptığını biliyoruz. Ama bu ayarlar sadece kurulum aşamasında mı oluyor, yoksa Win7 SSD diski gördüğü herhangi bir zamanda da bu ayarları yapabiliyor mu? Aslında en akıllıca olanı sıfırdan SSD üzerine temiz bir kurulum ama malum bir sürü yazılım var, makineyi eski haline getirmek bir kaç günümü alır. Ev kullanıcısı olsam sorun değil ama iş yeri olunca bu büyük dert. Ama en sonunda olmazsa temiz kurulum yaparım artık mecburen...

Ayrıca şu firmware meselesini tam anlayamadım. Yani şu anda kullandığım makineye ilave disk olarak SSD yi taksam direk firmware update yapamıyor muyum? Firmware için gerekli toolu açıp, dosyayı gösterip direk yüklenmiyor mu?

• sorun yaşamazsın, en mantıklısı da bu zaten. tabii illaki sıfırdan kurulum yapmak istiyorsan o başka...
  • quote:

Bugün 120 lik Vertex2 siparişi verdim. Perşembeye elimde kısmetse...
    Şu anda Win7x64 kullanıyorum. Gelen SSD diske acronis ile çalışan diskimi klonlasam sorun yaşar mıyım sizce? Yani Windows 7 nin SSD ler için bazı ayarları otomatik yaptığını biliyoruz. Ama bu ayarlar sadece kurulum aşamasında mı oluyor, yoksa Win7 SSD diski gördüğü herhangi bir zamanda da bu ayarları yapabiliyor mu? Aslında en akıllıca olanı sıfırdan SSD üzerine temiz bir kurulum ama malum bir sürü yazılım var, makineyi eski haline getirmek bir kaç günümü alır. Ev kullanıcısı olsam sorun değil ama iş yeri olunca bu büyük dert. Ama en sonunda olmazsa temiz kurulum yaparım artık mecburen...

Ayrıca şu firmware meselesini tam anlayamadım. Yani şu anda kullandığım makineye ilave disk olarak SSD yi taksam direk firmware update yapamıyor muyum? Firmware için gerekli toolu açıp, dosyayı gösterip direk yüklenmiyor mu?

firmware yüklemek için ocz tools kullanman gerekiyor.zaten ssd ler en son firmware ile gelirler.değilse bile ocz tools ile çok rahat firmware update yapılabiliyor.daha fazla ayrıntı için;

http://www.ocztechnologyforum.com/forum/showthread.php?79667-OCZ-Toolbox-for-Sandforce-based-SSD-drives.-%28Agility2-Vertex2-Vertex2-Pro-Vertex-LE%29

• Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim arkadaşlar. Perşembeden sonra gelişmeleri sizlere de aktaracağım inşallah...
  • quote:

Bugün 120 lik Vertex2 siparişi verdim. Perşembeye elimde kısmetse...

diski takıp hemen yapabilirsin tabiki update. Ama sistem kurmadan ssd ye sistem kurulu diskinden windowsu boot et sonra tool ile takılı ssd diskini gösterir update edersin.
    ssd güncel firmware ile gelebilir ama gelmeyebilirde.Mesela benimki gelmemişti.Talimatlara uyarsan update 5 saniye civarından sürüyor.

• Gerekli Windows fix i kurup biostan AHCI modunu da aktif ettim. Şimdi yarını bekleyip SSD yi update etmeye kaldı iş (eğer firmware 1.24 değilse).
    İlk önce SSD üzerine sistemi klonlayıp deneyeceğim. Daha sonra zaman bulursam sıfırdan temiz bir format ile mutlu sona ulaşmayı düşünüyorum ;)
  • hard format dediğiniz fabrika formatı dimi.. eğer bi zararı yksa SSD için oldukça iyi.. performasn kaybı oluşursa eski haline getirip tekrar kullanabiliriz
  • 120 lik Vertex 2 geldi.
    Önce ikinci disk olarak taktım. Update için baktığımda firmware inin 1.24 olduğunu gördüm. Güncellemeye gerek kalmadı.
    Direk üzerine temiz kurulum olarak Win7x64 ü kurdum. Sorunsuz çalışıyor şu anda. Eski Windowsu da şimdilik silmedim. Gerekirse diğer diskten boot edip kullanmak gerekebilir diye.
    Windows içinde yapmam gerek başka bir ayar falan yok sanırım.

Ama aletin dış malzeme kalitesini hiç beğenmedim. Üzerine yapıştırılmış marka etiketi bile çok dandik duruyor.

Bakalım inşallah uzunca bir süre sorunsuz kullanırız.
  • Ocz Vertex 2 60gb lık modeli var ve update yapmak istiyorum ama bir türlü başarılı olamadım. Başka bir pc ye ikinci disk olarak taktım ssd yi. OCZ Toolbox programını yönetici olarak çalıştırıyorum. Program ssd yi görüyor ve Tools menüsüne girip, Update Firmware seceneğini tıklıyorum. Bir süre bekledikten sonra Download Firmware Complate yazısını çıkıyor. Yazı çıkınca Drives menüsünü tıklıyorum. Drives menüsündeyken 2 saniye sonra ssd listeden kayboluyor ve bir daha çıkmıyor. Ayrıca ssd sürücüsü pc den komple kayboluyor. Yani bilgisarım menüsünde de göremiyorum. Pc restart yapınca yeniden windows görüyor. Bu arada kullandığım windows 7 64 bit ultimate. Update işleminin neresinde yanlış yapıyorum.
  • bilgiler süper... OCZ marka SSD düşünüyordum tamda konu güzel olmuş...
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.