Şimdi Ara

OCZ SSD KULLANANLAR İÇİN ÖNEMLİ BİLGİLER ! (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
161
Cevap
13
Favori
23.492
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: viperc

lapa1 :
    Bende sizin gibi sorunlar ile karşılaştım. Desktop pc SSD yi ikinci hdd olarak bağladım ve toolbox ile update etmek istedim. Ama bir türlü olmadı, olmamasının tek sebebide anakart biosunda AHCI seceneğinin olmamasıymış. Bende buranın birinci sayfasındaki update yöntemlerinden ikinci seceneği yaptım. SSD nin takılı olduğu laptop üzerinde yaptım ve hiç bir sorunla karşılaşmadım. Veri silinmeside olmadı. Ama her ihtimale karşı verilerini yedeklemeni öneririm.

Evet az önce ocz toolboxu tekrar indirip denedim ve ssdyi gördü, tabi henüz yedek almadığım için upgrade yapmadım bir yedek alıp deneyeceğim, umarım sistem üzerindeyken sıkıntı olmaz, ocz bu şekilde tavsiye etmiyordu güncelleme yapmayı.
  • Maalesef ana diske işlem yapılamaz hatası veriyor.
  • SSD için yukarıdaki ATTO değerleri çok düşük arkadaşım
    Ben 4x500gb seagate kullanıyorum RAID0'da bundan çok hızlı, sadece erişim süresinde yavaş kalabilir. Bir önceki sayfada benim ATTO test var.
  • Arkadaşlar 1 nci sayfada belirtilen 2 nci seçeneğide (win cd ile açıp) denedim, maalesef SSD’yi yine göremedi. (Galiba bu toolbox’un yakını görememe sorunu var ve AHCI gözlüğü gerekiyor ).

SUBZERO6 arkadaşım; görüşlerin için teşekkür ederim. Asus anakartı dikkatli incelediğimde disket drive bağlantısının olmadığını gördüm. Arada bir lazım olsa da eski (DOS) dost’tanda vazgeçemiyorum. Asus la özellikleri benzer bir anakart olan Gigabyte ga-890gpa-ud3h modelini incelemeye aldım. Bunda da disket sürücü bağlantısı var ama memory ok düğmesi ve kolay overclok imkanı yok. Doğruyu söylemek gerekirse kararsız kaldım. Bu kartı kullanan varsa görüşlerini bekliyorum.

http://www.ocztechnology.com/ssd_tools/OCZ_Vertex_2,_Vertex_LE,_Agility_2/

bu linkteki firmwarenin büyüklüğü çok küçük 128 KB . (Version 1.29 toolbox)

Ocz’nin forumunda aşağıdaki link te görünen ise çok büyük (198 MB) SSD update. ? (Link to 1.29 Download a tıkladığımda)
    Her ikisi de aynı işlemi yapmıyor mu? Aralarındaki fark ne? Çözemedim.
    http://www.ocztechnologyforum.com/forum/showthread.php?85528-Sandforce-Firmware-update-1.29

Gerçi her ikisinide denedim. Maalesef ssd yi görmüyor. Anakartı değiştirmekten başka bir çarem kalmadı.

• ssd de sorun olabilir. anakartı değiştirmeden ssd yi başka bir bilgisayarda deneyin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Teacher
    DİKKAT BU İŞLEM SIRASINDA SSD DEKİ BÜTÜN VERİLER SİLİNECEKTİR!!!!!!!!

1. Öncelikle burdaki LİNK ten hdderase programını indiriyoruz.(Sandforce lu VERTEX 2 kullanıcıları)

2 İndirdiğiniz dosyayı BOOT OLABİLEN BİR USB FLASH DİSKE YÜKLEYİN.
    USB yi bootable yapan birçok program var.Nette araştırın.
    Örneğin DOS-ON-USB programını kullanabilirsiniz . LİNK
    (Eğer bu programı kullanırken windows 7 de sorun yaşarsanız Boot ederken F8 basıp windows 7 yi safemod da çalıştırın öyle kullanın. Fat32 dosya formatnı seçmekte yarar var.)

3.Bilgisayarı kapatın ve bütün hardiskleri anakarttan sökün.Sileceğiniz SSD nin sadece SATA kablosunu sökün güç kablosu bağlı kalabilir.USB Yİ SİSTEME TAKIN

4. Bilgisayarı çalıştırın BIOS a girin.Bios da diskleri İDE moda getirin.
    BOOT sırasına birinci sırada USB yi işeretleyin.Bios ayarlarını kaydedip çıkın bilgisayarı çalıştırın.

5.Bilgisayar usb den BOOT edip DOS ekranı görününce SSD nin kablosunu takın.

ben yeni sistem kuracağım bu nedenle hard format atmak istedim ancak daha önceden sistem kurduğum usb ile boot ettiğimde içindeki dosyaların eksik olduğunu söylüyor verilen linkteki rar dosyasını indiriyorum açtığımda içinde bir kaç dosya ve iso dosyası çıkıyor bu iso dosyasındakilerimi flaşa atmalıyım yoksa direk rar içindekilerimi gerçi her ikisinide denedim ama olmadı deneyen yada yapmış olan varmı

• UPDATE: This procedure will most likely also work if you have a Windows 7 or Vista 32-bit (NOT 64-bit) Install or Recovery CD/DVD and a USB stick. Copy the 3 files (pkg and the 2 ssdupdate files) to a blank USB drive (does not have to be bootable).

EDIT: The updater runs fine in Windows 7 or Vista 64-bit, it will NOT run from a 64-bit Install DVD or Recovery CD

1. Boot to the disc (also make sure your USB Stick with the files on it is plugged in)
    2. Select repair computer, then select command prompt.
    3. Once at the command prompt type "Diskpart"
    4. At the new Diskpart prompt type "List Volume"
    5. Displayed on the screen will show the various drive letters available, one of them will be your USB stick. Note its drive letter.
    6. Type "Exit" at the Diskpart prompt.
    7. Now type <DriveLetter>and then a colon ( : ) where <DriveLetter> is the letter from step 5.
    8. Now type "ssdupdate" that you put on the USB stick and you will see everything as above.
    9. Once complete, the system will reboot automatically.

arkadaşlar...
    ocz forumdan alınan bu yazıdaki gibi 1.29 yapmaya çalışıyorum ancak cd den başlatıp komut ekranında yapmaya çalıştığımda usb nin içindek dosyaları görmüyor...

bu şekilde yapabilen var mı

http://www.ocztechnologyforum.com/forum/showthread.php?85528-Sandforce-Firmware-update-1.29

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2D4E48676 -- 6 Mart 2011; 10:44:51 >

• fat 32 format attıktan sonra program gordu hdd i bende
  • Başka bir anakartta da denemeyi yaptım (Asus P4p800se eski 7 yıllık) Bu anakart SSD yi gördü ancak yine güncellleme yapamadım. Sol alt köşe Download Firmware yazarken bir kaç sistem dondu. Bir kaç kezde download firmware 9-10 saniyede tamamladı ancak yine kontrol ettiğimde güncellemediğini gördüm.

Bu anakartta Sata, Native İDE olarak görünüyor, AHCI seçeneği yok.

Win 7 başlangıç cd siyle yaptığımda ise "update firmware failed-HTTP not available" hatası verdi. (modem açık internete bağlıydı)

alprkrkmz aşağıda verdiği linkteki firmware yi denedim. SSD yi o da gördü ancak "pgk" uzantılı dosyayı program kabul etmedi. Hata verdi.

• arkadaşlar internetle falan uğraşmayın o anda güncel firewire'yi bilgisayarınıza indirin
    ssd'yi başka bir bilgisayara bağlayın
    "UPDATE tool" programını çalıştırın ve güncellemesinde o dostyayı gösterin yada direk o program netten indirip kursun
  • quote:

Orijinalden alıntı: liviera

arkadaşlar internetle falan uğraşmayın o anda güncel firewire'yi bilgisayarınıza indirin
    ssd'yi başka bir bilgisayara bağlayın
    "UPDATE tool" programını çalıştırın ve güncellemesinde o dostyayı gösterin yada direk o program netten indirip kursun

hangi dosyayı biraz açar mısın? kafayı yiyecem yaw :(
  • bu değerler nasıl sizce ocz vertex 2 60 gb kullanıyorum.yazma bana biraz düşük geldi ama..

OCZ SSD KULLANANLAR İÇİN ÖNEMLİ BİLGİLER !
  • quote:

Orijinalden alıntı: turgut_fb

bu değerler nasıl sizce ocz vertex 2 60 gb kullanıyorum.yazma bana biraz düşük geldi ama..

anakart ahci mode da mı? sata 2 mi anakartınız?
  • anakart sata 2 fakat ahci modu biosda yok abit in9 32x anakart kullanıyorum biosu güncelleyemiyorum abit batmış malesef
    quote:

Orijinalden alıntı: tworule

quote:

bu değerler nasıl sizce ocz vertex 2 60 gb kullanıyorum.yazma bana biraz düşük geldi ama..

anakart ahci mode da mı? sata 2 mi anakartınız?

• Anakartı değiştir sen dostum yazık aslında abit süper kartlar yapıyordu zamanında eyt bee:))
  • anakart zaten çok iyi emsalleri uçuk fiyatlarda.sadece ahci modu yok diye anakart mı değiştirilir:) başka bir pc de halledecem artık
    quote:

Orijinalden alıntı: NECROCYBER

Anakartı değiştir sen dostum yazık aslında abit süper kartlar yapıyordu zamanında eyt bee:))
  • quote:

anakart zaten çok iyi emsalleri uçuk fiyatlarda.sadece ahci modu yok diye anakart mı değiştirilir:) başka bir pc de halledecem artık
    quote:

Anakartı değiştir sen dostum yazık aslında abit süper kartlar yapıyordu zamanında eyt bee:))

nasıl istersen dostum:)
  • eyw dostum :)
    quote:

quote:

anakart zaten çok iyi emsalleri uçuk fiyatlarda.sadece ahci modu yok diye anakart mı değiştirilir:) başka bir pc de halledecem artık
    quote:

quote:

quote:

quote:

• arkadaşlar bu ahci modunu açıp firmware güncellemesini yüklediğimizde perfornmans artışı nasıldır? windows puanı artıyor mudur?
  • Intel'in 160 GB'lik SSD'sini düşünürken OCZ Vertex 2 160 GB'yi gördüm. Fiyatı Intel'e göre 100 lira daha ucuz. Üstelik okuma-yazma hızı da yüksek. Intel'in 4K rekorunu da geçmiş. O zaman Intel almanın bir espirisi kalmıyor.

Ancak OCZ'nin firmware işleri biraz düşündürdü. 32 bit sistemle güncelleniyormuş. Birde Gigabyte anakartlarına Beta BIOS update yapmak gerekiyormuş. Gigabyte'da sitesinde Beta kurmayı önermediğini yazmış. Canım sıkıldı bu duruma.

Ayrıca Win7 skoru nedir?

X58A-UD3R (Rev 2.0) + OCZ Vertex 2 kullananların cevaplarını bekliyorum.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.