Şimdi Ara

OCZ SSD KULLANANLAR İÇİN ÖNEMLİ BİLGİLER ! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
161
Cevap
13
Favori
23.489
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: viperc

Ocz Vertex 2 60gb lık modeli var ve update yapmak istiyorum ama bir türlü başarılı olamadım. Başka bir pc ye ikinci disk olarak taktım ssd yi. OCZ Toolbox programını yönetici olarak çalıştırıyorum. Program ssd yi görüyor ve Tools menüsüne girip, Update Firmware seceneğini tıklıyorum. Bir süre bekledikten sonra Download Firmware Complate yazısını çıkıyor. Yazı çıkınca Drives menüsünü tıklıyorum. Drives menüsündeyken 2 saniye sonra ssd listeden kayboluyor ve bir daha çıkmıyor. Ayrıca ssd sürücüsü pc den komple kayboluyor. Yani bilgisarım menüsünde de göremiyorum. Pc restart yapınca yeniden windows görüyor. Bu arada kullandığım windows 7 64 bit ultimate. Update işleminin neresinde yanlış yapıyorum.

* Unutmayın update yaparken diskler AHCI modunda olmalı.
    * update ti yapmak için boot ettiğiniz sistem windows 7 32 bit olmalı.(yada vista 32 bit windows)

YİNE BAŞARISIZ OLURSA İLK MESAJDAKİ "İKİNCİ YÖNTEMİ DENEYİN"

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi L.o.T.u.S -- 17 Aralık 2010; 19:36:36 >

• ASUS Anakartlar için bilgi güncellemesi yapılmıştır. İlgilenenler okusun. !!
  • Anakartın Biosun da Ahci seceneği yoktu. Bende regedit ten düzeltme yaptım. Ama yine de güncelleyemedim. Anakart ise Gigabte G31M-ES2C modeli ve bu anakartta Ahci modunun olmadığını anladım.
    İkinci seceneği denemeyi düşünüyorum ve bu yöntemi ssd nin bağlı olduğu laptopta yani ana hdd olarak bağlı olduğu makinadamı yoksa ssd yi ikinci olarak bağladım desktop pc de yapmalıyım. Ama desktop pc yukarda yazdığım anakarta sahip olduğundan yine olumsuz sonuç alıcam.
    Başka yöntem varmı. SSD nin şu anki versiyonu 1.11. Update edersem daha iyi mi olur. Eski versiyon ile sorun yaşarmıyım.
  • Bence önce pc de dene usb flashı hazırla. Windows 7 32 bit cd si ile boot et.
    Sonuç alamazsan laptop u denersin !
    O da çare olmazsa çevrenden bir ahci modda bilgisayarını çalıştıran bir arkadaşından rica et.Sonuçta çok kısa bir iş. Ama normalde sen de sorunsuz update edebilmen gerekir.

--------------
    YANLIZ ŞUNUDA HATIRLATMAM GEREKİYOR

Bazı kullanılıcılar dolu ssd yi 1.24 update ettiklerinde performans düşüşü yaşamışlar.Bunun nedeni ise windows 7 nin trim özelliğini tam kullanamasıdır update den sonra.1.24 ssd de büyük değişiklere needen olduğu için window sa trim i tekrar tanıtmak gerekiyor. Bunuda en iyi yapmanın yolu yukarıda açıkladığım HARD FORMAT.
    (ben öyle bir düşüş yaşamadım şahsen ) Sizde de öyle bir şey olursa windowstan bilgilerinizi backup yapıp ssd format atın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi L.o.T.u.S -- 17 Aralık 2010; 22:28:39 >
  • Desktop pc ler sadece işyerinde var ve hepsinde de gigabyte anakart var. Bende mecburen ikinci yöntemi laptop da yaptım ve hiç bir sorun yaşamadan 1.24 e yükseltebildim. Update işlemi 1 dk gibi bir süre yaptı ve bu kadar kısa yaptığına inanamadım restart için 3-4 dk bekledim. Yani boşuna desktop pc de uğraşmışım. En az 2 saati mi almıştır. Nerdeyse de işyerinin pc sini çökertecektim.
    SSD yi 1.11 den 1.24 e yükseltince biraz daha hızlanma meydana geldi. Test yapmadım ama windows açılışı daha kısa süre sürüyor.
  • beyler ocz vertex 2 ssd yi ilk aldığımda yani 2 ay önce aldığımda win7 64 bit yükledim o zaman fabrikadan geldiği firmware 1.23 dü ve windows deneyim dizininde puanı aldım ve 7.7 vermişti ilk başta 1.23 fw ye,sonra 1.24 çıktı ve 1.24 yaptım bu sefer puan 7.7 den 7.4 e düştü,okuma yazma hızları aynı ama puan 7.7 den 7.4 e düştü böyle olan arkadaşlar varmı,acaba microsoft puanlarımı updateledi yani önceki yıllarda ssd falan yoktu ya acaba bir güncelleme mi oldu windows deneyim dizininde,çünkü yeni yeni ssd ler çıktı ya ona göre sıralama puan yapmış olabilirmi,eskiden 7.7 alıyordu şimdi 7.4 mü oldu acaba gelişen teknolojiyle artan ssd ler bu puanın değişmesine etki edip microsoft tarafından bir puan değişikliği yapılmış olabilirmi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi subzero86 -- 14 Ocak 2011; 15:31:46 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: subzero86

beyler ocz vertex 2 ssd yi ilk aldığımda yani 2 ay önce aldığımda win7 64 bit yükledim o zaman fabrikadan geldiği firmware 1.23 dü ve windows deneyim dizininde puanı aldım ve 7.7 vermişti ilk başta 1.23 fw ye,sonra 1.24 çıktı ve 1.24 yaptım bu sefer puan 7.7 den 7.4 e düştü,okuma yazma hızları aynı ama puan 7.7 den 7.4 e düştü böyle olan arkadaşlar varmı,acaba microsoft puanlarımı updateledi yani önceki yıllarda ssd falan yoktu ya acaba bir güncelleme mi oldu windows deneyim dizininde,çünkü yeni yeni ssd ler çıktı ya ona göre sıralama puan yapmış olabilirmi,eskiden 7.7 alıyordu şimdi 7.4 mü oldu acaba gelişen teknolojiyle artan ssd ler bu puanın değişmesine etki edip microsoft tarafından bir puan değişikliği yapılmış olabilirmi

yukarıda arkadaş demiş zaten senin çözümün hard format

---

arkadaşalr SSD ayarları BIOS ta nasıl olmalı bundan hiç bahsetmediniz ? yani SSD den full performsn almak için windows hakkında konulştunuz hep te BIOStada modlar var hangisi enable disable olacak bahsedne yok

• quote:

Orijinalden alıntı: X-FI

quote:

beyler ocz vertex 2 ssd yi ilk aldığımda yani 2 ay önce aldığımda win7 64 bit yükledim o zaman fabrikadan geldiği firmware 1.23 dü ve windows deneyim dizininde puanı aldım ve 7.7 vermişti ilk başta 1.23 fw ye,sonra 1.24 çıktı ve 1.24 yaptım bu sefer puan 7.7 den 7.4 e düştü,okuma yazma hızları aynı ama puan 7.7 den 7.4 e düştü böyle olan arkadaşlar varmı,acaba microsoft puanlarımı updateledi yani önceki yıllarda ssd falan yoktu ya acaba bir güncelleme mi oldu windows deneyim dizininde,çünkü yeni yeni ssd ler çıktı ya ona göre sıralama puan yapmış olabilirmi,eskiden 7.7 alıyordu şimdi 7.4 mü oldu acaba gelişen teknolojiyle artan ssd ler bu puanın değişmesine etki edip microsoft tarafından bir puan değişikliği yapılmış olabilirmi

yukarıda arkadaş demiş zaten senin çözümün hard format

---

arkadaşalr SSD ayarları BIOS ta nasıl olmalı bundan hiç bahsetmediniz ? yani SSD den full performsn almak için windows hakkında konulştunuz hep te BIOStada modlar var hangisi enable disable olacak bahsedne yok

hard formatta bilgiler gidiyor değil mi?yoksa ssd update de ki gibi kalıyormu bilgiler

• bilgiler gidiyor backup al...
  • quote:

Orijinalden alıntı: X-FI

bilgiler gidiyor backup al...

sağol hızlı cevap için,yarın deneyeceğim,dediğin gibi backup alayım öyle deneyeyim
  • hardformat nasıl yapılır bi öğren bu farkl ısanırım bende bilmiyorum SSD alırsma öğreinirm ama
  • aynı şekilde benim de ssd vertex2 60gb ve 1.24 ten sonra 7.7 den 7.5 düştü.. bi ara 7.4 e de düşmüştü ama stabil 7.5... kesin çözüm nedir ki yani hard format nasıl atılıyor ssd ye. ocz tool görmüyor bende ssd yi...
    quote:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2D4E48676 -- 14 Ocak 2011; 20:41:21 >

• quote:

Orijinalden alıntı: alprkrkmz

aynı şekilde benim de ssd vertex2 60gb ve 1.24 ten sonra 7.7 den 7.5 düştü.. bi ara 7.4 e de düşmüştü ama stabil 7.5... kesin çözüm nedir ki yani hard format nasıl atılıyor ssd ye. ocz tool görmüyor bende ssd yi...
    quote:

usta bendede görmüyordu şimdi görüyor tam bilmiyorum neden böyle yapıyor ama ahci mod olan bir pc ye 2. disk olarak takıp ssd firmware update yapılabilir,sendeki 64 bit ise ondanda kaynaklanıyor yazmışlar görmemesi,hardformatı araştıracağım ocz forum sitelerinden bakarım bir ara.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: alprkrkmz

aynı şekilde benim de ssd vertex2 60gb ve 1.24 ten sonra 7.7 den 7.5 düştü.. bi ara 7.4 e de düşmüştü ama stabil 7.5... kesin çözüm nedir ki yani hard format nasıl atılıyor ssd ye. ocz tool görmüyor bende ssd yi...
    quote:

usta bendede görmüyordu şimdi görüyor tam bilmiyorum neden böyle yapıyor ama ahci mod olan bir pc ye 2. disk olarak takıp ssd firmware update yapılabilir,sendeki 64 bit ise ondanda kaynaklanıyor yazmışlar görmemesi,hardformatı araştıracağım ocz forum sitelerinden bakarım bir ara.

şimdi acaba uyumluluk mu diye düşündüm ve xp sp3 e aldım uyumluluğunu düzeldi görüyor ssd yi.. hard format dedikleri arkadaşların galiba secure erase.. ocz toolbox yapıyor bu işi ama nasıl.. bir de konunun en başında arkadaş bir secure erase programı vermiş.. acaba o olur mu deneyimli arkadaşlardan bir yardım alsak

• UP !
    ---

arkadaşalr SSD tam performsn ayarları BIOS ta nasıl olmalı bundan hiç bahsetmediniz ? yani SSD den full performsn almak için windows hakkında konulştunuz hep te BIOStada modlar var hangisi enable disable olacak bahsedne yok
  • UZUN İŞ UPDATE ALIRKEN OCZ ALMAM OLUR BİTER
  • Bilgiler için teşekkürler.
  • bilgiler için çok teşekkürler.
  • arkadaşlar şu hard format yada secure erase işini biri anlatabilir mi.. hazır win7 sp1 çıkmışken ssd yi eski haline getireyim.. 7.5 e takıldık kaldık... hiç yapan yok mu bu secure erase işini ya da bilen biri...
  • Arkadaşlar bende 4 adet 500gb 32mb Seagate raid0 olarak kullanıyorum mb/sn oranı oldukça yüksek çok memnunum Vertex2 SSD almak bana ne kazandırır ne kaybettirir araştırıyorum, hantal hdd'lerden kurtulmayı düşünüyorum ama SSD'ler de çok pahalı.
    SSD kullananlar versa fikirlerini bekliyorum.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.