Şimdi Ara

OCZ SSD KULLANANLAR İÇİN ÖNEMLİ BİLGİLER ! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
161
Cevap
13
Favori
23.489
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: orhuncoskun

Arkadaşlar bende 4 adet 500gb 32mb Seagate raid0 olarak kullanıyorum mb/sn oranı oldukça yüksek çok memnunum Vertex2 SSD almak bana ne kazandırır ne kaybettirir araştırıyorum, hantal hdd'lerden kurtulmayı düşünüyorum ama SSD'ler de çok pahalı.
    SSD kullananlar versa fikirlerini bekliyorum.

sana en başta erişim süresi nin kısalmasından kaynaklanan bir performans artışı sağlar, bu 1.
    2.sinde de raid den çokta fazla bir okuma hızına sahip olmayabilir ya biraz geçer ya biraz geride kalır ama çok performans istiyorsan ocz nin pciexpress li revox2 li 700mb okuma saniye li modellerine göz atman gerekecek,ben vertex 2 kullanıyorum sormak istediğin bir şey varsa cevaplayabilirim,ben revodrive pciexpress ssd alacaktım ama benim anakartın biosu desteklemiyordu pciexpress bootu,o yüzden sata2 li ocz vertex 2 aldım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi subzero86 -- 17 Ocak 2011; 12:32:56 >

• 2 tane 60'lık alıp raid0 yapsak?
  • quote:

2 tane 60'lık alıp raid0 yapsak?

bende senin gibi düşünmüştüm ancak,ssd ler için raid olayına bir arkadaş bana cevap olarak şunu yazmıştı,, aynen aktarıyorum yazdığını

''''RAID yapsan da bir fark göremezsin çünkü Sandforce SSD'lerin sağladığı hayvani IOPS değerlerini kaldırabilecek bir RAID kontrolcü yok henüz.

Hele hele anakartlar üzerindeki on-boad RAID kontrolcülere bağlayarak bir performans artışı sağlayabileceğini sakın sanma. Bunlar zaten FakeRAID olarak adlandırılan yazılım tabanlı RAID çözümleri ve günümüz SSD'lerine hiçbir faydaları olmaz.''''

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi subzero86 -- 17 Ocak 2011; 14:27:20 >
  • beyler bu firmware update sıkıntısı sadece ocz de yokki corsair dede aynı diğerlerindede yani markası önemli değil update yapabilmek için disklerin AHCI olması gerekiyor saçma sapan işler işte
  • quote:

Orijinalden alıntı: alprkrkmz

arkadaşlar şu hard format yada secure erase işini biri anlatabilir mi.. hazır win7 sp1 çıkmışken ssd yi eski haline getireyim.. 7.5 e takıldık kaldık... hiç yapan yok mu bu secure erase işini ya da bilen biri...

HDDERASE Kullanma kılavuzu update edildi.
  • Benim 4 tane 500gb Raid0'da bu sonucu veriyor, elbette karşılaştırılmaz ama biraz daha idare etmek lazım 60gb çok küçük. 120 gb'lar ucuzlasın geçelim bakalım.

OCZ SSD KULLANANLAR İÇİN ÖNEMLİ BİLGİLER !
  • eyvallah hocam çok teşekkürler...bende son çare sana pm atacaktım ama sen benden önce davranmışsın
    quote:

Orijinalden alıntı: Teacher

quote:

Orijinalden alıntı: alprkrkmz

arkadaşlar şu hard format yada secure erase işini biri anlatabilir mi.. hazır win7 sp1 çıkmışken ssd yi eski haline getireyim.. 7.5 e takıldık kaldık... hiç yapan yok mu bu secure erase işini ya da bilen biri...

HDDERASE Kullanma kılavuzu update edildi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: subzero86

quote:

2 tane 60'lık alıp raid0 yapsak?

bende senin gibi düşünmüştüm ancak,ssd ler için raid olayına bir arkadaş bana cevap olarak şunu yazmıştı,, aynen aktarıyorum yazdığını

''''RAID yapsan da bir fark göremezsin çünkü Sandforce SSD'lerin sağladığı hayvani IOPS değerlerini kaldırabilecek bir RAID kontrolcü yok henüz.

Hele hele anakartlar üzerindeki on-boad RAID kontrolcülere bağlayarak bir performans artışı sağlayabileceğini sakın sanma. Bunlar zaten FakeRAID olarak adlandırılan yazılım tabanlı RAID çözümleri ve günümüz SSD'lerine hiçbir faydaları olmaz.''''

o yüzden hali hazırda 3 tane spinpoint f4 alıp raid yapılırsa daha ucuza ve daha iyi değerler elde edilebilir

• http://www.ocztechnology.com/ssd_tools/OCZ_Vertex_2,_Vertex_LE,_Agility_2/

hayırlı olsun 1.28 imiz çıkmış. ama bu sefer firmware indirilmiyor. ocz toolbox indiriyor. oradan yapmamızı istiyor.
  • maşallah hangi sıklıkla firmware çıkıyor yahu ?. ben ssd alınca öyle 2de1 format atamam makinaya sırf firmware yüklemek için
  • arkadaşlar sonuçlar nasıl açıkcası ben hız farkını hissedemiyorum henüz
    ssd

ssd öncesi sistemin kurulu olduğu hdd samsung HD322HJ

buda windows puanı

Ashampoo HDD Control programı böle bi sonuç verdi biraz canım sıkıldı sizce bu program ne kadar doğru söylüyordur ssd'yi alalı daha 1 hafta olmadı sistemi yeni kurdum alttaki resimde sorunun açıklamasıda yer alıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rog maximus -- 10 Şubat 2011; 4:38:55 >

• Wİndows puanınız gayet iyi. Ama testleri ATTO DİSK BENCHMARK ile yapın.Diğer test programları sandforce kontrolcü ile haberleşmede sorunlu olduğu için yanlış sonuçlar doğururlar.Tek sağlıklı sonuç ATTO diyebilirim.

1.24 yada 1.25 den 1.28 e update etmenin şu an için hiçbir anlamı yok.Çünkü herhangi bir iyileştirme yapılmadı bu sürümde.Sadece 25nm Nand flash lar için destek eklendi.

Update programı SSD nin üzerinde windows kurulu ve o anda aktif olan windowstan kullanılamaz.
    Aynı zamanda INTEL RST 10 SERİSİ SÜRÜCÜLERLE UYUMSUZ.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi L.o.T.u.S -- 12 Şubat 2011; 15:28:44 >
  • hemen birde ATTO DİSK BENCHMARK ile yapayım bakalım
  • birde şimdi yorumlarmısın arkadaşım bi arkadaş koymuş onun ki ile kıyaslayım dedim ama sanırım arkadaş raid yapmış

• o resimdeki tek ssd nin normal degerleri
  • Arkadaşlar forumda yeniyim. OCZ Agility 2 128 GB SSD ile ilgili bir sorunum var. Yardımlarınızı bekliyorum.
    SSD Teknobiyotikten geldiğinde üzerinde orjinal 1.25 sürümü vardı. win 7 derecelendirmede 7.4 verdi. Birkaç gün sonra tekrar derecelendirme yaptırdığımda 7.0 verdi. SSD’nin daha hızlı ve verimli çalışması için firmware güncellemesi yapmak istedim. Ocz Agility 2 SSD’mi önce 1.28 ve en son olarak çıkan 1.29 nolu firmware güncellemesini tüm uğraşmalarıma rağmen yapamadım ve şu hatayı alıyorum ( No OCZ Technology drivers found) Toolbox v2.31'in hata dökümünde de şunlar yazıyor
    SF DEVICE LOG
    STARTED
    Enumeration: Started
    Enumeration: Hardware rescan complete
    Failed to get Identify Data for Drive0
    SATA/SCSI Interface Determination ERROR Returning 0
    Failed to get Identify Data for Drive1
    Enumeration: Complete
    <START>
    Anladığım kadarıyla SSD bulunamadı diyor. Halbuki SSD üzerinde win 7 kurulu ve çalışıyor. Bilgisayarımı Seagate harddiskte de kurulu olan win 7 (32 bit) ile başlattım. Uygulamayı bu harddisk üzerinde açıp çalıştırdım yine aynı hatayı veriyor. Forumlarda yazılı firmware güncelleme uyarılarını dikkate alarak çok çeşitli denemelerime rağmen bir türlü başaramadım. Anakartım Gigabayte GA-M68M-S2P modeli, biosu son sürüm ve AHCI seçeneği yok. Firmware güncellemesinin yapılmaması anakarttan kaynaklanabilirmi acaba? Sorun nerede ? Yardımlarınızı bekliyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: lapa1

Arkadaşlar forumda yeniyim. OCZ Agility 2 128 GB SSD ile ilgili bir sorunum var. Yardımlarınızı bekliyorum.
    SSD Teknobiyotikten geldiğinde üzerinde orjinal 1.25 sürümü vardı. win 7 derecelendirmede 7.4 verdi. Birkaç gün sonra tekrar derecelendirme yaptırdığımda 7.0 verdi. SSD’nin daha hızlı ve verimli çalışması için firmware güncellemesi yapmak istedim. Ocz Agility 2 SSD’mi önce 1.28 ve en son olarak çıkan 1.29 nolu firmware güncellemesini tüm uğraşmalarıma rağmen yapamadım ve şu hatayı alıyorum ( No OCZ Technology drivers found) Toolbox v2.31'in hata dökümünde de şunlar yazıyor
    SF DEVICE LOG
    STARTED
    Enumeration: Started
    Enumeration: Hardware rescan complete
    Failed to get Identify Data for Drive0
    SATA/SCSI Interface Determination ERROR Returning 0
    Failed to get Identify Data for Drive1
    Enumeration: Complete
    <START>
    Anladığım kadarıyla SSD bulunamadı diyor. Halbuki SSD üzerinde win 7 kurulu ve çalışıyor. Bilgisayarımı Seagate harddiskte de kurulu olan win 7 (32 bit) ile başlattım. Uygulamayı bu harddisk üzerinde açıp çalıştırdım yine aynı hatayı veriyor. Forumlarda yazılı firmware güncelleme uyarılarını dikkate alarak çok çeşitli denemelerime rağmen bir türlü başaramadım. Anakartım Gigabayte GA-M68M-S2P modeli, biosu son sürüm ve AHCI seçeneği yok. Firmware güncellemesinin yapılmaması anakarttan kaynaklanabilirmi acaba? Sorun nerede ? Yardımlarınızı bekliyorum.

Bunun maalesef bir çözümü yok, ben 2 ayrı ana kartta 3 farklı işletim sistemiyle denedim ama bir türlü ssdyi gösteremedim.

• lapa1 :
    Bende sizin gibi sorunlar ile karşılaştım. Desktop pc SSD yi ikinci hdd olarak bağladım ve toolbox ile update etmek istedim. Ama bir türlü olmadı, olmamasının tek sebebide anakart biosunda AHCI seceneğinin olmamasıymış. Bende buranın birinci sayfasındaki update yöntemlerinden ikinci seceneği yaptım. SSD nin takılı olduğu laptop üzerinde yaptım ve hiç bir sorunla karşılaşmadım. Veri silinmeside olmadı. Ama her ihtimale karşı verilerini yedeklemeni öneririm.
  • Arkadaşlar verdiğiniz cevaplar için teşekkür ederim. Anladığım kadarıyla bios’unda AHCI seçeneği olmamasından dolayı firmware update yapılamıyor. En kısa sürede anakartımı yenileyeceğim. Bu arada bir tecrübemi de sizinle paylaşmak istiyorum. Daha önce Asus M2N anakartım vardı. 15 gün kadar önce arızalandı ve Gigabyte GA-M68M-S2P modelini aldım. Her iki anakartla yaptığım testler şöyle :
    ASUS M2N anakart windows açılış süresi : (Asus bozulmadan önce yapmıştım)
    SSD 20 sn.
    Seagate Harddisk 34 sn

Gigabyte Anakart windows açılış süresi :
    SSD 24 sn
    Seagate Harddisk 61 sn.
    Testleri Boot Timer adlı programlarla yaptım. Açılışta yüklenen programlar aynı ve Win7 (32 bit). Özellikle normal harddiskle yapılan sonuç çok farklı ve uçuk. M2N anakartı 3-4 yıl önce almıştım halbuki. Gigabyte anakart yeni üretilmiş olmasına (yaklaşık 1 yıl) rağmen çok yavaş. Bu da benim anakartın ne kadar önemli olduğunu anlamama sebep oldu. ASUS a güvenim daha da arttı. Asus M4A89GTD PRO USB3 AMD 890 GX modeliyle sistemimi yenilemeyi düşünüyorum. Bu anakartta forumlardan öğrendiğim kadarıyla AHCI seçeneği var firmware update rahatlıkla yapabileceği düşünüyorum. Bu kartı kullanıpta memnun olmayanlar varsa görüş ve önerilerini bekliyorum. Test sonuçları soldaki SSD sağdaki Seagate Harddisk

• quote:

Orijinalden alıntı: lapa1

Arkadaşlar verdiğiniz cevaplar için teşekkür ederim. Anladığım kadarıyla bios’unda AHCI seçeneği olmamasından dolayı firmware update yapılamıyor. En kısa sürede anakartımı yenileyeceğim. Bu arada bir tecrübemi de sizinle paylaşmak istiyorum. Daha önce Asus M2N anakartım vardı. 15 gün kadar önce arızalandı ve Gigabyte GA-M68M-S2P modelini aldım. Her iki anakartla yaptığım testler şöyle :
    ASUS M2N anakart windows açılış süresi : (Asus bozulmadan önce yapmıştım)
    SSD 20 sn.
    Seagate Harddisk 34 sn

Gigabyte Anakart windows açılış süresi :
    SSD 24 sn
    Seagate Harddisk 61 sn.
    Testleri Boot Timer adlı programlarla yaptım. Açılışta yüklenen programlar aynı ve Win7 (32 bit). Özellikle normal harddiskle yapılan sonuç çok farklı ve uçuk. M2N anakartı 3-4 yıl önce almıştım halbuki. Gigabyte anakart yeni üretilmiş olmasına (yaklaşık 1 yıl) rağmen çok yavaş. Bu da benim anakartın ne kadar önemli olduğunu anlamama sebep oldu. ASUS a güvenim daha da arttı. Asus M4A89GTD PRO USB3 AMD 890 GX modeliyle sistemimi yenilemeyi düşünüyorum. Bu anakartta forumlardan öğrendiğim kadarıyla AHCI seçeneği var firmware update rahatlıkla yapabileceği düşünüyorum. Bu kartı kullanıpta memnun olmayanlar varsa görüş ve önerilerini bekliyorum. Test sonuçları soldaki SSD sağdaki Seagate Harddisk

Asus m4A89GTd Pro/Usb3 anakart kullanıyorum fazla memnun değilim, ramlerde sorun yaratıyor 1600 mhz de çakılıyor oc da sorun oluyor ve 64 bit sistem ssdyi bir ara görüyor bir ara görmemezlik yapıyor,64 bitle alakalı bir durum olabilir belkide,benim asus alma sebebim phenomII x6 lar yeni çıktığında asusdan başka anakart yoktu 938 pin olarak,gigabyte in anakartlarının çıktığını biliyordum ama hala Türkiyeye gelmemişti o zamanlar,bende asus aldım,gigabyte bence daha iyi,artıları var gigabytein bi de onu araştır karşılaştırma yap,sadece ssd bakımından bakma olaya,birkaç arkadaş aynı benim sorunu yaşayanlardan,onlardada ram de bazen sorun oluyormuş defaulttan hariç yalnız(1600mhz)ve de ileride pcixpress ssd alırsan asus için şu an pciexpress boot ssd özelliği kullanılamıyor haberin olsun,pciexpressboot ssd özelliği bazı anakartlarda var.bunlarıda bence gözönünde bulundur biraz uzun oldu ama deneyimlerimi paylaşmak istedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi subzero86 -- 24 Şubat 2011; 16:50:06 >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.