Şimdi Ara

OCZ SSD KULLANANLAR İÇİN ÖNEMLİ BİLGİLER ! (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
161
Cevap
13
Favori
23.489
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • hocam bende sistem kurulu iken yapıyorum işlemleri ancak ilk başta sistem achi modda yüklendi sen sitemi achi moda getir ve formatı çak ondan sonra kesin olur anlattıklarında tek sorun olarak gördüğüm achi mod olmaması
  • Az önce 2x500gb raid0 sistem diskimi 160 gb ssd ye easeus partition master 8 ile clone yaptım sonuç gayet başarılı. Hiç bir program windows 7 x64 de dahil kopyalandığını anlamadı. Ssd puanım 7.5 görünüyor win 7 de.
    Birazdan iş yerinde kullandığım hp laptoptaki 120 gb vertex 2 yi de update edeceğim bakalım 7.4 ün üstüne çıkacakmı.
    Benim update ilginç oldu raidli diskleri vertex 2 ye kopyalamayı denerken hirens boot cd 14 le açtım pc yi bir ara, linux yükledi partedmagic gibi bi program. Orda ocz ssd lerin sandforce lu olanları update etmek için hazır tool var, menüde. Direk update etti kendisi 1.33 e. İlginç ama arkadaşlar sorun yaşayan arkadaşlar için hirens boot cd den açıp rahatça update yapabilirler yani.
  • Bedlam kardeş su işyerindeki hp i update edersen tam oalrak nasıl yaptıgınını anlatabilimisin bana.Bu hirent boot kısmında değiğin tools kısmı var buraya tıklayınca yeni firmware dosyasının yerini gostermek gerekmiyormu.yoksa kendisi en yeni firmwarei bulup indiriyormu nasıl oluyor bu konuyu biraz daha acabilirmisin kardeşim.dosy yeri gosteriliyorsabu 1.33 firmware dosyası nerden yuklenecek
    liveria kardeş bu arada ahci moda getirince direk sistemi yeniden yuklemek gerekiyor birfirmaware için cok zahmetli şey değilmi bu.baska bir yolu yokmu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi girayhan1 -- 18 Haziran 2011; 9:51:25 >
  • Çok onemli bir konu başlığı ama cok hareketsiz heyecanla birisi cevaplar diye gunde 50 defa girip cıkıyorum belki ama sanırım pek umut yok
  • arkadaşım achi mod update için değil ssd'yi tam performansı ile kullanabilmen için. sen achi modda format at daha sonra ocz toolbox'u çalıştır. progream açılınca ssd'yi görecektir oradan sürümüne bak eski sürüm ise üst tarafta i,kinci sekme olan tools kısmına gel ve update de o kendisi dosyayı indirir yükler ve bilgisayarını kapatır hepsi bu kadar
  • bu arada en son 1.33 var
  • Kardes AHCİ modda sistem dahamı performanslı calışıyor. . Yani ahci moda aldık sistemi kurduk firmware update ettik sonra sistem o sekildemi kalsın yoksa tekrar ata moda cevirip tekrarmı sistem kuralım. Bu arada ben ocs 120 ssd den bir tane daha alıp raid0 yapıcam.Heriki ssd yide ayrı ayrı ahci modda sistem yukleyip sonra raiod0 yapıp tekrarmı sistem kurmalıyım .Ahci mod satadan dahamı performanslı
    quote:

Orijinalden alıntı: liviera

arkadaşım achi mod update için değil ssd'yi tam performansı ile kullanabilmen için. sen achi modda format at daha sonra ocz toolbox'u çalıştır. progream açılınca ssd'yi görecektir oradan sürümüne bak eski sürüm ise üst tarafta i,kinci sekme olan tools kısmına gel ve update de o kendisi dosyayı indirir yükler ve bilgisayarını kapatır hepsi bu kadar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi girayhan1 -- 19 Haziran 2011; 14:14:02 >

• Acil yardım beyler,,ben laptopa ssd almayı düşünüyorum,,bende ocz vertex 2 ssd 60 gb var masaüstü bilgisayarda, ancak laptopa da almayı düşünüyorum ama laptop un sata 1 mi sata 2 mi desteklediğini tam olarak bilemiyorum everest ile kontrol ettim ancak sadece sata controller olarak görünüyor sata 1 yada sata2 olarak görünmüyor sadece kontrolcü ismi var.bende laptopun sata1 mi sata 2 mi desteklediğini anlamak için şöyle yaptım,Masaüstündeki ocz vertex 2 yi pc den söktüm tutup laptopa taktım ve atto ile test yaptım aşağıdaki sonuç laptop un anakartına takılı haldeyken alınmış okuma yazma değerleri,bu verilere bakarak laptopun anakartının sata 1 mi sata 2 mi desteklediğini nasıl anlarız,kimileri diyorki sata1 ise 150 mb sınırı var 150mb dan fazla okuyup yazamaz diyorlar ama aşağıdaki sonuçta 275 mb a kadar okuyup yazıyor o zaman sata 2 mi oluyor laptopun anakartı,ona göre ssd alacaz,sata1 mi sata2 mi cevap bekliyorum şimdiden teşekkürler

OCZ SSD KULLANANLAR İÇİN ÖNEMLİ BİLGİLER !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi subzero86 -- 19 Haziran 2011; 21:38:56 >

• subzero86 bu kadar uzun uzun anlatıp kendini yoracağına laptopunun marka ve modelini soyleyip konfigrasyonundan kısaca bahsetseydin daha kolay yardımcı olunurdu diye dusunuyorum
  • hocam laptop 2008 model,,datron ms1724 aero,,2.4 core2 duo işlemci,4gb ddr2 ram,,512 mb paylaşımsız nvidia 8600 ekran kartı,320 gb hdd aşağıdaki linkten laptop hakkında bilgi edinebilirsin

bir de şunu söyleyeyim,2008 de laptopu alırken sata3 yoktu bundan eminim yani,,laptop ya sata1 yada sata 2 bu ikisinden biri,sata3 ler 2010 yılında çıktı. ben laptopu aldığımda 2008 yılında olduğumuz zaman sata3 yoktu yani,,bu değerlere bakarak sata1 yada sata 2 diyebiliriz ancak.sata 2 ise sipariş vereceğim sata 1 ise değmez yani ssd için.sata I olsaydı 200 mb a bile gelmezdi değil mi okuma yazma hızı

http://www.datron.com.tr/ms17.php
    http://www.chip.com.tr/urun/Datron-Aero-MS1724_i2213.html

• @subzero86; arkadaşım bilgisayarının seri numarasını kullanarak üretici firmanın sitesinden bakabilirsin sata I veya II olduğuna

@girayhan1; raid işini bilmiyorum o konuda yardımcı olamayacağım ancak achi mod daha performanslıdır bios'a bakarsan ide, ata gibi modlar görürsün bunlar yanlış bilmiyorsam ide ve sataI gibi bağlantılar için achi modda kalsın ve öyle kullanmaya devam et eğer merakına yenik düşersen sonra ata yada ide moduna al ve sonuçlara bak konuyu baştan sona okudun mu bilmiyorum ama en baştan beri achi moda alınması gerektiği söyleniyor yoksa update gibi şeylerde sorun çıkıyor bende baya uğraşmıştım ilk başlarda illaki x32 sistem ve update edeceğimiz ssd'de sistem çalışmıyor olması gerekliydi şimdi bu çok kolaylaştı sistem çalışıyormuş x32'imiş x642'imiş fark etmiyor. anladığım kadarıyla ısrarla achi moda alıp format atmıyorsun ama günlerdir uğraşıyorsun her mesajımda achi moda alıp format atmanı söylüyorum gel beni dinle sorunların bitsin

• Valahi dayanamadım diğer ssd in gelmesini bekleyemeden elimdeki ssd yi liveria kardeş değin gibi yaptım ahci ye aldım ultimate 32 kurdum hemen ardından firmware yükledim cok basit problem olmadan 1.33 e terfi ettim .Şimdi diğer ssd yide bekleyip aynı işlemi tekrarlayıp sonrada raid0 olarak sitemi kuracağım.Yardımların için cok sagol kardeş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi girayhan1 -- 19 Haziran 2011; 23:55:17 >
  • @girayhan1; yardımcı olabildimse ne mutlu arkadaşım güle güle kullan bu arada 64 sistem kursanda birşey fark etmeyecekti update açısından 64 sistem kullanırsan biraz daha performans farkını hissedebilirsin

@subzero86; arkadaşım senin hdd sata II. başka bir konuda da aynı yardım iştemişsin oradaki arkadaşlarda sata II olduğunu söylemişler ama tatmin omamaışsın sanırım.
    verdiğin linkte
    "• Sabit Disk
    1 adet 2.5” 9.5mm SATA HDD 5400 rpm
    Desteklenen kapasiteler 120/160/250/320 GB"
    yazıyor eğer sata II olmasa sata değil ata yazardı
    sata III'ler yeni yayılıyor zaten zaten piyasaya. birde sendeki hdd 5400rpm'miş ssd'yer geçtiğinde farkı felaket hissedeceksin

• liviera haklı özellikle laptoplarda sonuçlar mucizevi oluyor
    Bende masaüstü pc mde kopyalama yaptığım için raid açık mecburen, eski diskler raid olduğundan, ahci ya çevirince biostan mavi ekranı yiyorum direk. Sistemi yeniden kurmayı gözüme kestirene kadar raid e devam.
    Şu halde read test suite de ortalama 220mb civarı okuma veriyor aida64, windows 7 puanıda 7.5. Aslında burda ilginçlik var patronumun 4 yıllık laptopuna taktığım ocz vertex 2 7.9 puan verdi. Yeni i5 hp laptop 7.4 verio benim i5 750 masaüstü 7.5. Gerçekten acaip. Windows puanı çokta güvenilir bir şey değil gibi.
    Hp laptopumdaki diski bu gün yedek alıp sonra update edeceğim 1.33 e. SSD disklerin en iyi yanlarından biri yedek almak kısa sürüyor.

• http://www.ocztechnology.com/ssd_tools/OCZ_Vertex_2,_Vertex_LE,_Agility_2/
    adresinden yeni ocz toolbox ı indirdim. xp sp3 modunu seçtim ve direk sistem kurulu ssd ye update yaptım. Sonuç olarak firmware 1.33 oldu (1.29 du) performans windows puanına göre aynı yine 7.4 çıktı.
    Update sırasında hiç bir sorun çıkmadı. xp sp3 modunuda intel 10 serisi rst driver kullanıyorum diye yaptım.

OCZ SSD KULLANANLAR İÇİN ÖNEMLİ BİLGİLER !

Buda aida64 ile read test suite sonuçları. Hp i5 laptop için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bedlam -- 20 Haziran 2011; 17:04:42 >

• forumdam mirae arkadaştan vertex 2 120 gb aldım
    direkt sistemde boş bir sata 3 portuna taktım.win 7 64 bit dvd taktım
    dvd den vertex 2 ye win 7 kurdum.
    Malesef vertex de boot olmuyor. naptıysam ahcı mahci vertex seçiliyken boot mgr hatası veriyor
    Harddiskten boot seçince başlangıçta ikinci win 7 seçilerek vertex deki win 7 çalışıyor.
    Win 7 puanı 6,9 ve atto da max 190 mb okuma görüyor.
    Sıkıntım vertex 2 den kaynaklanmadığını düşünüyorum:
    Fikri olan varsa yardım bekliyorum.
  • OCZ Vertex 3 120 gb SSD aldım. Windows 7 32 bit sürümünü ve gerekli sürücüleri yükledim. Atto ile yaptıgım testlerde 300/350 mb/sn okuma ve yazma değerleri alıyorum. Biryerlerde Marwell sürücülerinini düşük sonuçlara neden olduğunu okumuştum. Sisteme format atıp Marwell sürücülerini yüklemeden kurulum yaptım. Ancak sorun çözülmedi, sadece hafif performans artısı oldu. SSD firmware 2,06 (ocz tools bilgisi ). Acaba firmware eski diye mi bu performans düşüklüğü var. Anakartım Gigabyte
    Sistem Bileşenleri :
    i5-2500k
    Zotac gtx570
    2x2 gb 1600 mhz ram
    Gigabyte p67a-ud4-b3
    Ayrıca 2. sata 3 yuvasına da WD 640 gb hdd takılı

Sizce performans düşüklüğünün nedeni nedir?

Edit : Ide/Ahci modda ide seçili

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi curukcul -- 18 Eylül 2011; 21:53:29 >
  • vertex 2 ilk hibernate de kullanılmaz hale gelebiliyor dikkat edin hibernate ssd lerin genel sorunuymuş zaten okuduğum kadrıyla, kulladndığım vertex 2 60 gb ilk hibernate de makinayı kitledi reset den sonra tekrar makinaya gösteremedim birtürlü, garantiden değişim geldi kullanıcılarına bilgi olarak düşmek istedim
  • Arkadaşlar an itibarı ile OCZ Vertex 2 120 GB lık SSD diskimin 1.24 olan firmware ini yeni toolbox ile 1.33 e yükselttim.
    SSD primary olarak takılı. Toolbox u açtım. Yeni firmware i indirdi. Sonra klasik "SSD Primary olarak takılı, yapamam" gibi bir şeyler yazdı. 15 saniye sonra kapatıcam dedi. Bir sonraki restarta yeni firmware yüklü olarak açıldı makine. Şu an sorunsuz çalışıyor.
    İşletim sistemi Win7 x64.
  • quote:

Orijinalden alıntı: curukcul

OCZ Vertex 3 120 gb SSD aldım. Windows 7 32 bit sürümünü ve gerekli sürücüleri yükledim. Atto ile yaptıgım testlerde 300/350 mb/sn okuma ve yazma değerleri alıyorum. Biryerlerde Marwell sürücülerinini düşük sonuçlara neden olduğunu okumuştum. Sisteme format atıp Marwell sürücülerini yüklemeden kurulum yaptım. Ancak sorun çözülmedi, sadece hafif performans artısı oldu. SSD firmware 2,06 (ocz tools bilgisi ). Acaba firmware eski diye mi bu performans düşüklüğü var. Anakartım Gigabyte
    Sistem Bileşenleri :
    i5-2500k
    Zotac gtx570
    2x2 gb 1600 mhz ram
    Gigabyte p67a-ud4-b3
    Ayrıca 2. sata 3 yuvasına da WD 640 gb hdd takılı

Sizce performans düşüklüğünün nedeni nedir?

Edit : Ide/Ahci modda ide seçili

AHCİ açık olacak.

Marwell değil intelin sürücülerini yüklemen lazım

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.