Şimdi Ara

OCZ SSD KULLANANLAR İÇİN ÖNEMLİ BİLGİLER ! (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
161
Cevap
13
Favori
23.489
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Teacher

quote:

Orijinalden alıntı: curukcul

OCZ Vertex 3 120 gb SSD aldım. Windows 7 32 bit sürümünü ve gerekli sürücüleri yükledim. Atto ile yaptıgım testlerde 300/350 mb/sn okuma ve yazma değerleri alıyorum. Biryerlerde Marwell sürücülerinini düşük sonuçlara neden olduğunu okumuştum. Sisteme format atıp Marwell sürücülerini yüklemeden kurulum yaptım. Ancak sorun çözülmedi, sadece hafif performans artısı oldu. SSD firmware 2,06 (ocz tools bilgisi ). Acaba firmware eski diye mi bu performans düşüklüğü var. Anakartım Gigabyte
    Sistem Bileşenleri :
    i5-2500k
    Zotac gtx570
    2x2 gb 1600 mhz ram
    Gigabyte p67a-ud4-b3
    Ayrıca 2. sata 3 yuvasına da WD 640 gb hdd takılı

Sizce performans düşüklüğünün nedeni nedir?

Edit : Ide/Ahci modda ide seçili

AHCİ açık olacak.

Marwell değil intelin sürücülerini yüklemen lazım

Driver
    Yukardaki linkten sadece intel driverını yükledim zaten. Bide AHCI modu deneyecem haftasonu Birde firware 2.06 yüklü. Son firmware ise 2.39 çok etkisi olur mu acaba performansta?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi curukcul -- 22 Eylül 2011; 1:38:18 >

• arkadaşlar vertex2 ve 2 serisi ssd ler için 1.35 çıkmış ancak sorun yaşayan bir iki kişi gördüm. deneyen var mı?
  • IDE modunda mevcut win 7 açılışı secure erase (mevcut harddiskteki win 7 ile)
    sata 1 e vertex 2 takılımı ; sistemden harddisklerin sökülmesi
    biosu ahciye döndürmek
    sadece vertex 2 takılı iken win 7 kurulumu
    1.35 update ve diğer harddisklerin takılması
    explorer ve diğer ince ayarlar
    okuma hızı 280 e Maşallah Ulaşılmıştır...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zobaa16

IDE modunda mevcut win 7 açılışı secure erase (mevcut harddiskteki win 7 ile)
    biosu ahciye döndürmek

Aynı işlem Sata3 hdd'lerde de geçerli.
  • quote:

Orijinalden alıntı: orhuncoskun

quote:

Orijinalden alıntı: Zobaa16

IDE modunda mevcut win 7 açılışı secure erase (mevcut harddiskteki win 7 ile)
    biosu ahciye döndürmek

Aynı işlem Sata3 hdd'lerde de geçerli.

Sağolasın verdiğin bilgi için
    makinayı açıp boş bi sataya takıp win 7 kurmayla bu işler olmuyormuş performans 150 den 280 e çıktı

• Merhaba, benim SSD'nin Win 7 notu 7.5 iken şimdi formattan sonra 6.9'a düştü. Hard format yapsam düzelir mi acaba usb üzerinden? Teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: shumin

Merhaba, benim SSD'nin Win 7 notu 7.5 iken şimdi formattan sonra 6.9'a düştü. Hard format yapsam düzelir mi acaba usb üzerinden? Teşekkürler.

Windows yüklerken Önce tüm bölümleri SİL ile temizle birleşsin sonra YENİ BÖLÜM OLUŞTUR ile oluşturup format'la düzeliyor. Hard formata gerek yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orhuncoskun -- 27 Kasım 2011; 2:02:52 >
  • once tum bolumleri sil derken neyi kast ettiniz acaba? tesekkurler cevap icin. simdi yapmam gereken bir daha format atmak fakat format sirasinda kurarken toptan silmek hard diski? zaten kurarken de oyle yapmistim ondan soruyorum :/
  • Win. kurarken Gelişmiş Disk Seçeneklerinde bu işlemleri yapıp kuruluma devam edeceksin.
  • Hocam dediğiniz şekilde olmadı. Hard Format atacağım. Boşuna bir kez daha format atmış oldum. Hard diskin iki bölümünü de sildim. Fakat olmadı maalesef.
  • 6.8'e düştü not bir kez daha format attım. Şu dediğiniz işlemi bir anlayabilsem dediğiniz gibi olacağını da sanmıyorum ama siz de olduysa tam olarak yapmak istiyorum. Format sırasında

Gelişmiş Disk seçeneklerine tıklıyorum

İlk denememde

100 mblik sistem dosyalarının olduğu kısmı siliyorum
    Daha sonra 52 gb gözüken hard diski siliyorum.
    Boş gözüken kısmı seçip direkt oraya windowsu kurdum.
    fakat not 6.9 oldu.

ikinci denememde

100 Mb'lık sistem dosyalarının olduğu kısmı siliyorum.
    Daha sonra 52 gb gözüken hard diski siliyorum.
    Daha sonra new diyorum.
    Oluşan hard diskin 52 gb olan bölümüne format diyorum.
    Daha sonra windowsu kurdum
    fakat not 6.8 oldu.

anlamadım nereyi yanlış yapıyorum. format derken bilgisayarda bulunan bütün disklere mi format atmam lazım? ki bu benim için imkansız gözüküyor.

hard format gerekse bir süre bekleyeceğim artık zira kasanın yeri çok saçma sapan bir yerde tüm hard diskleri çıkartmam zaman alacak.

yardımcı olursanız çok sevinirim.

• Yardım edebilecek kimse yok mu acaba? Bu performans düşüşünün sebebi nedir?
  • Sendeki SSD'nin aynısı ile daha fazla puan alan varmı?
  • Arkadaşlar koskoca OCZ nin forum sitesi database hatası veriyor 2 gündür bu nasıl iştir? ocz agility 3 firmware uptade yapacagım ama sistem ssd de kurulu ve laptop, ocz nin belirttiği linux sistemle yükleme yapacagım ama siteye giremedigimden ocz_fwupd isimli dosyayı indirebilecegim linki alamıyorum elinizde varsa upload eder misiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: faithhh

Arkadaşlar koskoca OCZ nin forum sitesi database hatası veriyor 2 gündür bu nasıl iştir? ocz agility 3 firmware uptade yapacagım ama sistem ssd de kurulu ve laptop, ocz nin belirttiği linux sistemle yükleme yapacagım ama siteye giremedigimden ocz_fwupd isimli dosyayı indirebilecegim linki alamıyorum elinizde varsa upload eder misiniz?

buyur hocam upload etmedim ama linkini buldum inşallah işini görür.
    https://****------.com/files/2654935502/ocz_fwupd_2.68.12.zip
    aradaki çizgileri sil.

• quote:

Orijinalden alıntı: nmm1716

quote:

Orijinalden alıntı: faithhh

Arkadaşlar koskoca OCZ nin forum sitesi database hatası veriyor 2 gündür bu nasıl iştir? ocz agility 3 firmware uptade yapacagım ama sistem ssd de kurulu ve laptop, ocz nin belirttiği linux sistemle yükleme yapacagım ama siteye giremedigimden ocz_fwupd isimli dosyayı indirebilecegim linki alamıyorum elinizde varsa upload eder misiniz?

buyur hocam upload etmedim ama linkini buldum inşallah işini görür.
    https://****------.com/files/2654935502/ocz_fwupd_2.68.12.zip
    aradaki çizgileri sil.

teşekkür ettim hocam

• güzel konu
  • Takip de kalın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi L.o.T.u.S -- 15 Şubat 2012; 21:41:47 >
  • merhabalar beyler anakartım Gigabyte GA-P43-ES3G işlemci E7500 overclock lu hali 3.90mhz soğutuculu.BUNA uygun nasıl bir ssd kullanabilirim.bilgilendirirseniz sevinirim.
  • çok faydalı bilgiler teşekkürler
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.