Şimdi Ara

OCZ SSD KULLANANLAR İÇİN ÖNEMLİ BİLGİLER ! (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
161
Cevap
13
Favori
23.489
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • sürüm 2.15 diyor
    acaba son sürümü yüklediğimi nasıl anlayabilirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: svstrgmr

sürüm 2.15 diyor

quote:

Orijinalden alıntı: svstrgmr

sürüm 2.15 diyor

İlk sayfada anlattığım güncelleme yi yap. O esnada zaten güncel uyarısı alırsan gerek yok demektir.Varsa zaten yapar..
  • quote:

Orijinalden alıntı: subzero86

quote:

Orijinalden alıntı: lapa1

Arkadaşlar verdiğiniz cevaplar için teşekkür ederim. Anladığım kadarıyla bios’unda AHCI seçeneği olmamasından dolayı firmware update yapılamıyor. En kısa sürede anakartımı yenileyeceğim. Bu arada bir tecrübemi de sizinle paylaşmak istiyorum. Daha önce Asus M2N anakartım vardı. 15 gün kadar önce arızalandı ve Gigabyte GA-M68M-S2P modelini aldım. Her iki anakartla yaptığım testler şöyle :
    ASUS M2N anakart windows açılış süresi : (Asus bozulmadan önce yapmıştım)
    SSD 20 sn.
    Seagate Harddisk 34 sn

Gigabyte Anakart windows açılış süresi :
    SSD 24 sn
    Seagate Harddisk 61 sn.
    Testleri Boot Timer adlı programlarla yaptım. Açılışta yüklenen programlar aynı ve Win7 (32 bit). Özellikle normal harddiskle yapılan sonuç çok farklı ve uçuk. M2N anakartı 3-4 yıl önce almıştım halbuki. Gigabyte anakart yeni üretilmiş olmasına (yaklaşık 1 yıl) rağmen çok yavaş. Bu da benim anakartın ne kadar önemli olduğunu anlamama sebep oldu. ASUS a güvenim daha da arttı. Asus M4A89GTD PRO USB3 AMD 890 GX modeliyle sistemimi yenilemeyi düşünüyorum. Bu anakartta forumlardan öğrendiğim kadarıyla AHCI seçeneği var firmware update rahatlıkla yapabileceği düşünüyorum. Bu kartı kullanıpta memnun olmayanlar varsa görüş ve önerilerini bekliyorum. Test sonuçları soldaki SSD sağdaki Seagate Harddisk

OCZ SSD KULLANANLAR İÇİN ÖNEMLİ BİLGİLER !

Asus m4A89GTd Pro/Usb3 anakart kullanıyorum fazla memnun değilim, ramlerde sorun yaratıyor 1600 mhz de çakılıyor oc da sorun oluyor ve 64 bit sistem ssdyi bir ara görüyor bir ara görmemezlik yapıyor,64 bitle alakalı bir durum olabilir belkide,benim asus alma sebebim phenomII x6 lar yeni çıktığında asusdan başka anakart yoktu 938 pin olarak,gigabyte in anakartlarının çıktığını biliyordum ama hala Türkiyeye gelmemişti o zamanlar,bende asus aldım,gigabyte bence daha iyi,artıları var gigabytein bi de onu araştır karşılaştırma yap,sadece ssd bakımından bakma olaya,birkaç arkadaş aynı benim sorunu yaşayanlardan,onlardada ram de bazen sorun oluyormuş defaulttan hariç yalnız(1600mhz)ve de ileride pcixpress ssd alırsan asus için şu an pciexpress boot ssd özelliği kullanılamıyor haberin olsun,pciexpressboot ssd özelliği bazı anakartlarda var.bunlarıda bence gözönünde bulundur biraz uzun oldu ama deneyimlerimi paylaşmak istedim.

yav ne çok sorunumuz var 3 saattir forumda sorunları okuyorum harbiden bilgisayar derti olmayana dert verme iş :)

• quote:

Orijinalden alıntı: ramazandeveli

quote:

Orijinalden alıntı: subzero86

quote:

Orijinalden alıntı: lapa1

Arkadaşlar verdiğiniz cevaplar için teşekkür ederim. Anladığım kadarıyla bios’unda AHCI seçeneği olmamasından dolayı firmware update yapılamıyor. En kısa sürede anakartımı yenileyeceğim. Bu arada bir tecrübemi de sizinle paylaşmak istiyorum. Daha önce Asus M2N anakartım vardı. 15 gün kadar önce arızalandı ve Gigabyte GA-M68M-S2P modelini aldım. Her iki anakartla yaptığım testler şöyle :
    ASUS M2N anakart windows açılış süresi : (Asus bozulmadan önce yapmıştım)
    SSD 20 sn.
    Seagate Harddisk 34 sn

Gigabyte Anakart windows açılış süresi :
    SSD 24 sn
    Seagate Harddisk 61 sn.
    Testleri Boot Timer adlı programlarla yaptım. Açılışta yüklenen programlar aynı ve Win7 (32 bit). Özellikle normal harddiskle yapılan sonuç çok farklı ve uçuk. M2N anakartı 3-4 yıl önce almıştım halbuki. Gigabyte anakart yeni üretilmiş olmasına (yaklaşık 1 yıl) rağmen çok yavaş. Bu da benim anakartın ne kadar önemli olduğunu anlamama sebep oldu. ASUS a güvenim daha da arttı. Asus M4A89GTD PRO USB3 AMD 890 GX modeliyle sistemimi yenilemeyi düşünüyorum. Bu anakartta forumlardan öğrendiğim kadarıyla AHCI seçeneği var firmware update rahatlıkla yapabileceği düşünüyorum. Bu kartı kullanıpta memnun olmayanlar varsa görüş ve önerilerini bekliyorum. Test sonuçları soldaki SSD sağdaki Seagate Harddisk

OCZ SSD KULLANANLAR İÇİN ÖNEMLİ BİLGİLER !

Asus m4A89GTd Pro/Usb3 anakart kullanıyorum fazla memnun değilim, ramlerde sorun yaratıyor 1600 mhz de çakılıyor oc da sorun oluyor ve 64 bit sistem ssdyi bir ara görüyor bir ara görmemezlik yapıyor,64 bitle alakalı bir durum olabilir belkide,benim asus alma sebebim phenomII x6 lar yeni çıktığında asusdan başka anakart yoktu 938 pin olarak,gigabyte in anakartlarının çıktığını biliyordum ama hala Türkiyeye gelmemişti o zamanlar,bende asus aldım,gigabyte bence daha iyi,artıları var gigabytein bi de onu araştır karşılaştırma yap,sadece ssd bakımından bakma olaya,birkaç arkadaş aynı benim sorunu yaşayanlardan,onlardada ram de bazen sorun oluyormuş defaulttan hariç yalnız(1600mhz)ve de ileride pcixpress ssd alırsan asus için şu an pciexpress boot ssd özelliği kullanılamıyor haberin olsun,pciexpressboot ssd özelliği bazı anakartlarda var.bunlarıda bence gözönünde bulundur biraz uzun oldu ama deneyimlerimi paylaşmak istedim.

yav ne çok sorunumuz var 3 saattir forumda sorunları okuyorum harbiden bilgisayar derti olmayana dert verme iş :)

Sorun nedir? :)))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi subzero86 -- 20 Şubat 2012; 14:50:48 >

• 120 GB VERTEX 3 SERI 2.5 SATA3 6Gb(550/500MB/s)OCZ bu ssdyi aldım arkadaşlar notebooka bağlıycam .takmadan önce ne yapmamı önerirsiniz
  • elimde agility 3 var format atmak istiyorum usb belleği bootabel yaptım birinci ekran açılıyor Graphical Boot' u seçiyorum ve sonra kitleniyor yardımcı olursanız sevinirim
  • usb diskinizi fat 32 oldugundan emin olun yine aynı sorun olursa başka bir flash bellek deneyiniz.
  • Bu anlatılanlar vertex 4 için de işe yarar heralde.
  • Vertex 4 satın aldım fakat format attıktan sonra ahci mode a geçiyorum mavi ekran veriyor ayrıca native ide modda iken grafik kartının sürücüsünü yükledikten sonra duvarkağıdı geliyor masaüstü ikonları ve başlat gelmiyor. ctrl alt del , windows + r falan hiçbiri işe yaramıyor. Dımdızlak ortada kaldım , yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler.
  • Tamamdır arkadaşlar hallettim. Sorun neyden kaynaklanıyordu bilmiyorum ama monitörde bir sıkıntı vardı sanırım. Ekran kartına bir de plazma takılıydı bir açtım masaüstü karşıma çıktı. Şok oldum ! 10 saattir uğraşıyordum hiç aklıma gelmemişti. Oradan görüntüyü montiöre aktardım ve olay halloldu. Aynı sorunla karşılaşanlar bu konuya dikkat etsinler. Kolay gelsin.

Dipnot : Evet malım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • s.a arkadaşlar CORSAIR 120GB FORCE 3 GT SERISI için bir program bulamadım? secure arese yapmak için ? yokmu bilen??
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nikola Tesla

Tamamdır arkadaşlar hallettim. Sorun neyden kaynaklanıyordu bilmiyorum ama monitörde bir sıkıntı vardı sanırım. Ekran kartına bir de plazma takılıydı bir açtım masaüstü karşıma çıktı. Şok oldum ! 10 saattir uğraşıyordum hiç aklıma gelmemişti. Oradan görüntüyü montiöre aktardım ve olay halloldu. Aynı sorunla karşılaşanlar bu konuya dikkat etsinler. Kolay gelsin.

Dipnot : Evet malım

aynı problemden dolayı bende 4 5 kere fomat attıgımı bilirim meğerse tv ye bağlı oldugu için masaüstü gelmediğini çok geç anlamıştım :P

Benimde başka bir sorunum var konuyu uyandırıcaz ama windows 8 kurdum ahci aktifken kurdum fakat windows 7 de 260 mb/okuma yazma ulaşmama rağmen şuanda 170 mb okuma 110 mb yazma gibi hızlarda kalıyorum ne yapmamı önerirsiniz ?

• 2.25 den sorna win7 puanı düşüyor 7.9 olan puan 7.4 e düştü ama disk benchmarkda degisme olmadı..
  • http://www.ocztechnologyforum . c o m/forum/showthread.php?105168-NEW!!-OCZ-Bootable-Toolbox-PC-Edition-(REBUILD)&p=756554&viewfull=1#post756554

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emreial -- 24 Kasım 2012; 13:43:32 >
  • İyi günle Asus X61SL modeli bir cihaza SSD harddisk aldım hardissk' i takıp işletim sistemini yükledikten sonra Windows kendini yeniden başlatamıyor takılıp kalıyor manuel olarak kapattıktan sonra sistem düzgün bir şekilde çalışıyor fakat yine bilgisayarı yeniden başlat dediğimde siyah ekran çıkıp öylece kalıyor. Aynı SSD ye aynı bilgisayar üzerinde farklı kaynaklardan windows 8 ve windows 7 de yüklemeyi denedim fakat yine aynı sonucu aldım. Harddiski başka bir bilgisayara takıp aynı işletim sistemini yüklediğimde ise herhangi bir sorunla karşılaşmadım. Şu an cihazda Windows 8 yüklü fakat belirli aralıklarla sürekli takılıyor,bilgisayarı kapatırken sorun yok fakat yeniden başlatırken sihay ekram çıkıp taklılıyor yine.Başka bir sorun ise cihaz SSD takılıyken Bios'ta takılmalar yaşıyor fakat eski harddiski taktığımda böyle bir sorunla karşılaşmıyorum. Sanırım sorun SSD ile bilgisayar arasındaki bir sıkıntıdan kaynaklı.Bu arada cihazın BİOS' uda güncel. Bir fikri olan var mı?(NOT: SSD OCZ VERTEX 4 tür.)

Cihaz Blgileri:http://www.asus.com.tr/Notebooks/Versatile_Performance/X61SL/

Teşekkürederim...İyi forumlar dilerim...
    Paylaş

• Merhaba arkadaşlar.Sistemimde ocz 64gb ssd var.Birkaç gün önce format atıp ssdye windows 8.1 kurmuştum.Mis gibi kullanıyordum.Bunun yanında bir de samsung 1tb hd var.

Bugün fotoğraf makinesinden pcye fotoğraf aktarırken aktarmanın yarısında pc dondu.Ne yaptıysam tepkı vermedı.Ben de bi reset attım.Atış o atış.Açılış ekranında "reboot and select proper boot device" uyarısını veriyor.Biosa giriyorum ilk boot aracı olarak ssdyi seçmem gerekiyor ki windows başlasın fakat ssd seçenekler arasında gözükmüyor.Diğer hdd ve cd sürücü gözüküyor fakat ssd yok.

Kabloları taktım çıkardım bi değişiklik olmadı.Hdd'in kablolarını ssdye taktım acaba kablolarda mı sıkıntı var dıye durum yıne aynı ssdyı gormuyor.Ramlerı taktım cıkardım , ekran kartını taktım cıkardım yok.

Açılış ekranında biosa girmeden f12ye basarak boot seçeneğine girilebiliyor.Yine boot araçlarını seçiyoruz.Ssd orada da gözükmüyor.ssd mi bozuldu durduk yere yoksa başka bir problem mi var arkadaşlar ?

pcyi ikinci el olarak bi kaç ay önce almıştım.alırken de arkadaş ssd nin ömür boyu garantisi var demişti.ocz ssdler için ömür boyu garanti veriyor mu cidden.Eğer bozulduysa mecbur garantiye yollayacağım.Ama garantiyle vs uğraşmadan sorunu çözebilirsek çok çok iyi olur.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

• Ömür boyu garantisi yok ssd lerin .

3 yil Garantili ssdler :

Vertex
    Vertex EX
    Vertex Turbo
    Vertex Plus
    Vertex Plus R2
    Vertex 2
    Vertex 3
    Vertex 450
    Vertex 460
    RevoDrive
    RevoDrive 3
    RevoDrive 3X2
    RevoDrive 350
    Agility*
    Agility EX*
    Agility 2*
    Agility 3*
    Agility 4*

5 yil garantili ssdler :

Vector
    Vector 150
    Vertex 4

Yasadigin soruna gelince , Bios görmüyorsa büyük bir ihtimal ile ölmüstür ssd . Tek deneyebilecegin , ssd nin takili oldugu sata portunu hot swap yapip , ssdyi söküp takman olabilir . Hangi ocz yi kullaniyorsun bilmiyorum ama 2.5 firmware yükseltmesi yaptiysan bu sekilde sorun yasayabiliyorsun .

Update yapmadiysan , bir arkadasinin bilgisayarinda dene . O da olmazsa ve garantisi devam ediyorsa ver geriye yenisini versinler .

Edit : Bu arada yeni fark ettim , hortlamis konu :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trumpet -- 2 Eylül 2014; 7:27:16 >

• Bende şöyle bir sorun var OCZ Vector 128GB SATA 2.5'' SSD pc taktıktıktan sonra birkere windows çöktü biostan ssd göremediğim için bilgisayarcıya götürdüm ssd çöktüğünü ve format atıp verdi dün oyun oynarken kasılma oldu ve kitlendi bilgisayarda birde 1 tb hdd var pc açılmayınca yeniden başlattım ve gene ssd görmuyor pc ne yapa bilirim yardım edebilecek varmı ?
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.