Merhaba. Samsung 980 Pro 500 GB m2 ssd sipariş ettim. Anakartım prime x570-p ve heatsink (pasif soğutucu) bulunmuyor. Soğutucu blok gerekli mi sizce? Soğutucusuz kullanan varsa ısı değerlerini paylaşabilir mi? Eğer gerekli ise bir tane de soğutucu blok önerisi alabilir miyim? Anakart ve m2 ssd ile uyumlu olanından. Teşekkürler. |
Samsung 980 Pro için ssd soğutucu gerekli mi?
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Soğutmasız, özellikle yaz aylarında sorun yaratır.
-
Aynı anakartı kısa bir süre 1 yıl önce kullandım. Ama bndeki m2 ler 3.0 dı sıcaklık problemi yaşamadım. 4.0 olanlar biraz daha fazla ısınıyor az daha sıcak çalışıyor. Tabi bunda kasanın ne olduğu
hava akışı gibi şeylerde önemli. Şu zamanlarda aşırı bir ısnma olmaz mevsimden dolayı fakat yazın oda ve hava sıcaklığına göre artış olur , işlemci ve ekran kartındaki sıcaklık artışları gibi.
Sıcaklıları ölçüp ona görede alabilirsiniz soğutucuyu ihtiyaç olursa. Boşta 52 - 55 yükte de 65 leri çok geçiyorsa 70 - 72 lere geliyorsa gerekebilir. Çünkü ısılar buralarda dolaşırsa performansı düşer m2 lerin. Anakarttaki 2 m2 de 4.0 destekli standart hali ile kullanacaksanız ilk başta soğutucusuz olarak, en alttaki slota takın işlemci ve ekran kartı ısısndan daha az etkilenir. Sıcaklıklara bakıp takip edip yüksekse ona göre soğutucu siparişi verirsiniz bence.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erhan1982DZC -- 30 Mart 2022; 16:13:9 > -
Teşekkürler arkadaşlar. Isı değerlerini ölçüp ona göre sipariş geçeyim ben de. @Erhan1982DZC @_Dominic_Toretto_
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X