< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
Bitti Arkadaşlar Boşanıyoruz, Desteğe İhtiyacım Var (31. sayfa)
![](/static/forum/img/close.png)
Bitti Arkadaşlar Boşanıyoruz, Desteğe İhtiyacım Var
(En Son Oy Tarihi: 11.5.2024)
-
-
6 yıldır emek var diyen olmuş. Zararın neresinden dönersen kardır. 35li yaşlarda olduğunuzu varsayıyorum ortalama yaşam süresi 70-80. Ayrılmanız daha iyi gözüyle bakıyorum
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
eğer o kadının dost hayatı yaşadığı biri yoksa, veya olmadıysa, ,, ben 40 yıl boşa yaşamışım
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Sorunlu bir ilişkiye alışmaktansa yokluğu alışmak daha kolay ve kabullenilebilir bir durum.
-
Kantarın topuzu kaçalı çok olmuş.
Böyle lakayt cevaplar verince karşılıklı geçip konuşacaktınız.Dünden bugüne değişen nedir diye.
Ha tutku bağlılık saygı kalmamış.Bir yöne giden terazi ve sorumluluk alma durumu varsa o iş bitmiştir.
Çoktan ayrılmanız lazımdı.Geçirdiğiniz aylara yıllara günlere yazık.İyi bir avukat bulun ve ayrılın.
Kendinize biraz saygınız olsun.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M3lank0lik -- 14 Kasım 2020; 4:38:34 > -
Okurken hem üzüldüm hem de sinirlendim. Yaşın kaç bilmiyorum kardeşim ama kendine bu zulmü hak görme. En beğenilen mesajda yazıldığı gibi eşin seni erkek olarak görmüyor.
Asla geri adım atma, verdiğin karar ruh sağlığın için en iyi karar. Arkasında dur. Bu karaktersiz insanın seni daha fazla kullanmasına izin verme
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bunu yazacağım aklıma gelmezdi ama emeklerinizi hiçe sayan bir insanın kuru bir özrü oluyorsa zaten baştan bitmiş olay. En iyisi kafanızı toplayıp yeni planlar yapın ve nacizane tavsiyem bekarlığa alışmanız olur. Bir süre birikim yapın ve yurt dışına çıkıp yeni bir hayat ve yurt edinin. Orada birisini bulup mutlu olmanın yolunu arayın 6 yıllık yarayı anca böyle kapatır...
hocam seninle sevişmek istemiyor kadın, benim de vajinusmus problemli bir kız arkadaşım vardı tedavi olmak istiyorum derdi ama ne zaman iş ciddiye binse o gün bir bahane bulur doktordan kaçınırdı. bıraktım, çok ağladı çok üzüldü ama bıraktım.. bir ömür boyu mutsuz olacağıma bir kaç ay üzülürüm dedim bıraktım, nafakasız ayrılmaya bak sen s...tir et
-
Hocam ben de boşanmış biri olarak sanırım birkaç kelam edebilirim. Sizin evliliğiniz özelinde değil söyleyeceğim şeyler ama bir evlilikte ne kaybolunca bitiyor ben de gözlemleyebildim naçizane.
Saygı, empati (veya anlayış da diyebiliriz) ve güven.
Bir evliliğin temelinde bunlar yoksa o evlilik asla sağlam bir evlilik değildir. İlla yıkılır demek değil bu ama ilk büyük sallantıda bir şeyler düzeltilemeyecek kadar kırılıp dökülür.
Ev işlerindeki paylaşımdı, cinsel sıkıntılardı falan bunlar inanın çözülmeyecek şeyler değil. Bu konuda çok kalifiye terapistler var profesyonel yardım sunabilecek.
En temelde buna istek olmalı ama. Bu istek yoksa bunun altında yatan sebebe bakmalı. Size saygı duymuyor mu veya en baştan anlayışsız biri miydi yahut tam tersine sizin bütün güveniniz sarsıldı mı bu yaşadıklarınızdan? Meseleyi ne olduğu üzerinden değil neyin olmadığı üzerinden tahlil etmenizi tavsiye ederim şahsen. Güveniniz sarsıldıysa ve daha önce de benzer şeyler yaşayıp aynı noktaya geldiyseniz bu size bir şeyler anlatmalıdır. Ya da size saygı duymuyorsa artık bu kolayca değişecek bir bakış açısı asla değildir. Keza insanlarla empati kuramıyorsa, yakın veya uzak ilişki kurduğu insanların hatalarına eksiklerine anlayış göstermeyen bir karakteri varsa bu da bir şeylerin göstergesidir.
Muhakkak sizin de yanlış yaptığınız noktalar vardır kurduğunuz bu ilişkide. Kendinizi de bu süzgeçten dürüstçe geçirebilmeniz önemli sonrası için. Sonunda ne karar verirseniz verin ruh sağlığınızı koruyabilmeniz kendinize ve eşinize dürüstçe bakabilmekten geçiyor. Çünkü eğer bitirmeye karar verirseniz, mahkeme sürecinde çok tatsız şeylerle de karşılaşabilirsiniz, sizi caydıracak zorluklarla da. O süreç biraz tatsızlaşıyor genelde benim gözlemim. Hele de eşiniz ben vazgeçtim dediyse buna karar verişini ve bundan vazgeçişini iyi analiz edin. Altta yatan motivasyonu sizi vereceğiniz karara daha sağlıklı bir yoldan götürür kanımca.
Ve son olarak bir ilişki iki tarafı da sürekli incitiyor, yoruyor, mücadelesiz ilerlemiyorsa, bu ilişkiyi sürdürmek bir taraf bitirmeyi istemese bile sağlıksızdır. İş bu noktaya geldiyse duygularınızla değil aklınızla hareket edin. Bencil bir mantığı değil sağduyulu bir aklı kastediyorum burada yanlış anlaşılmasın. Menfaatlerinizi değil ikinizin menfaatlerini düşünerek değerlendirme yapın ve öyle karar verin.
Dilerim bundan sonraki zorlu haftalarınız aylarınız su gibi geçer ve siz de eşiniz de huzur bulursunuz.
Dipnot:
Anlattığınız kadarıyla dan dun bir insan değilsiniz. Burada okuduğunuz cinsiyetçi ve ataerkil bakış açısıyla size fikrini beyan edenler muhtemelen yakın çevrenizde de vardır. Onların değerlendirmelerini mümkün mertebe kulak arkası etmenizi temenni ederim. Toplumsal bir tecrübeden ileri geliyor bu düşünce yapısı. Kendi içinde tutarlı da olabilir bu bakış açısı belki ama toplum sadece tecrübelerle değil sağduyuyla ilerler. Başka türlü hala kız çocuklarını gömüyor olurduk.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uchanmimar -- 14 Kasım 2020; 5:32:51 >
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
-
Hocam seni çok iyi anlıyorum tanlız değilsin İnan Allah gönlüne göre versin senin dışardan gazel okumak kolay başına gelmeyen anlayamaz bizimde bu dünyada sınavımız bu olsa gerek
quote:
Orijinalden alıntı: uchanmimar
Hocam ben de boşanmış biri olarak sanırım birkaç kelam edebilirim. Sizin evliliğiniz özelinde değil söyleyeceğim şeyler ama bir evlilikte ne kaybolunca bitiyor ben de gözlemleyebildim naçizane.
Saygı, empati (veya anlayış da diyebiliriz) ve güven.
Bir evliliğin temelinde bunlar yoksa o evlilik asla sağlam bir evlilik değildir. İlla yıkılır demek değil bu ama ilk büyük sallantıda bir şeyler düzeltilemeyecek kadar kırılıp dökülür.
Ev işlerindeki paylaşımdı, cinsel sıkıntılardı falan bunlar inanın çözülmeyecek şeyler değil. Bu konuda çok kalifiye terapistler var profesyonel yardım sunabilecek.
En temelde buna istek olmalı ama. Bu istek yoksa bunun altında yatan sebebe bakmalı. Size saygı duymuyor mu veya en baştan anlayışsız biri miydi yahut tam tersine sizin bütün güveniniz sarsıldı mı bu yaşadıklarınızdan? Meseleyi ne olduğu üzerinden değil neyin olmadığı üzerinden tahlil etmenizi tavsiye ederim şahsen. Güveniniz sarsıldıysa ve daha önce de benzer şeyler yaşayıp aynı noktaya geldiyseniz bu size bir şeyler anlatmalıdır. Ya da size saygı duymuyorsa artık bu kolayca değişecek bir bakış açısı asla değildir. Keza insanlarla empati kuramıyorsa, yakın veya uzak ilişki kurduğu insanların hatalarına eksiklerine anlayış göstermeyen bir karakteri varsa bu da bir şeylerin göstergesidir.
Muhakkak sizin de yanlış yaptığınız noktalar vardır kurduğunuz bu ilişkide. Kendinizi de bu süzgeçten dürüstçe geçirebilmeniz önemli sonrası için. Sonunda ne karar verirseniz verin ruh sağlığınızı koruyabilmeniz kendinize ve eşinize dürüstçe bakabilmekten geçiyor. Çünkü eğer bitirmeye karar verirseniz, mahkeme sürecinde çok tatsız şeylerle de karşılaşabilirsiniz, sizi caydıracak zorluklarla da. O süreç biraz tatsızlaşıyor genelde benim gözlemim. Hele de eşiniz ben vazgeçtim dediyse buna karar verişini ve bundan vazgeçişini iyi analiz edin. Altta yatan motivasyonu sizi vereceğiniz karara daha sağlıklı bir yoldan götürür kanımca.
Ve son olarak bir ilişki iki tarafı da sürekli incitiyor, yoruyor, mücadelesiz ilerlemiyorsa, bu ilişkiyi sürdürmek bir taraf bitirmeyi istemese bile sağlıksızdır. İş bu noktaya geldiyse duygularınızla değil aklınızla hareket edin. Bencil bir mantığı değil sağduyulu bir aklı kastediyorum burada yanlış anlaşılmasın. Menfaatlerinizi değil ikinizin menfaatlerini düşünerek değerlendirme yapın ve öyle karar verin.
Dilerim bundan sonraki zorlu haftalarınız aylarınız su gibi geçer ve siz de eşiniz de huzur bulursunuz.
Dipnot:
Anlattığınız kadarıyla dan dun bir insan değilsiniz. Burada okuduğunuz cinsiyetçi ve ataerkil bakış açısıyla size fikrini beyan edenler muhtemelen yakın çevrenizde de vardır. Onların değerlendirmelerini mümkün mertebe kulak arkası etmenizi temenni ederim. Toplumsal bir tecrübeden ileri geliyor bu düşünce yapısı. Kendi içinde tutarlı da olabilir bu bakış açısı belki ama toplum sadece tecrübelerle değil sağduyuyla ilerler. Başka türlü hala kız çocuklarını gömüyor olurduk.İyi ki Müslümanlık gelmiş ki, kadına hakettiği değeri vermiş.Kiz çocuklarını gomulmekten kurtarmış zamanında. Guzel bir noktaya deginmissiniz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi geng -- 14 Kasım 2020; 6:7:25 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
İmanızı gayet iyi anlıyorum ama hassasiyetlerimiz zaaflarımızdır Geng Bey.
Ve hayır, ben bunu herhangi bir dini inanışa bağlamak amacı gütmedim. Siz bağlamışsınız. "Kadınları cadı diye yakardık hala..." deseydim "Ortaçağ geride kalmış iyi ki..." demeyecektiniz.
Kastım sizi rahatsız ettiyse çözüm basit; olmayın.
Kız çocuklarının gömülmesi Cahiliye Dönemi Arap düşüncesinden bahsedilip altmetinde müslüman aşağılamak için kullanılıyor sıkça. Benim kastım ise gayet açıktı. Böyle bir bağlam kurmanız "ataerkil ve cinsiyetçi" tabirinden rahatsız olduğunuzu gösterir yalnızca. Maalesef toplum yapımız çoğunlukla böyle. Ben de cadı analojisi yerine daha tanıdık olan kız çocuğu gömme analojisini kullandım bunun değişmesi gerektiğini ifade ederken. Bu bir tespiti örneklemek için kullanılmış bir şey yalnızca. Rahatsız olacağınız bir durum yok.
-
quote:
İmanızı gayet iyi anlıyorum ama hassasiyetlerimiz zaaflarımızdır Geng Bey.
Ve hayır, ben bunu herhangi bir dini inanışa bağlamak amacı gütmedim. Siz bağlamışsınız. "Kadınları cadı diye yakardık hala..." deseydim "Ortaçağ geride kalmış iyi ki..." demeyecektiniz.
Kastım sizi rahatsız ettiyse çözüm basit; olmayın.
Kız çocuklarının gömülmesi Cahiliye Dönemi Arap düşüncesinden bahsedilip altmetinde müslüman aşağılamak için kullanılıyor sıkça. Benim kastım ise gayet açıktı. Böyle bir bağlam kurmanız "ataerkil ve cinsiyetçi" tabirinden rahatsız olduğunuzu gösterir yalnızca. Maalesef toplum yapımız çoğunlukla böyle. Ben de cadı analojisi yerine daha tanıdık olan kız çocuğu gömme analojisini kullandım bunun değişmesi gerektiğini ifade ederken. Bu bir tespiti örneklemek için kullanılmış bir şey yalnızca. Rahatsız olacağınız bir durum yok.Yoo, ben sizi gayet iyi anladım.O yüzden bu yorumu yazdım.Musluman olmadığınızı düşünerek yazdım.
Gayet bilinçli yazdım yani.
Kiz çocuklarınin diri diri gömülmesi Müslümanlık öncesi bir adetti Araplarda.İslam geldikten sonra kız çocukları diri diri gömülmekten kurtuldular ve o günün şartlarındaki bir Dunyada, kadınlar toplumda birçok haklara sahip oldu.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi geng -- 14 Kasım 2020; 6:44:20 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Farkettim aslında ama anlamadığınızı yüzünüze vurmak istememiştim. Belli ki defansif bakış açınız sadece defansif değil saldırganca da. Şimdi alıntıladığınız mesajı tekrar okursanız onu da anlamadığınızı belki farkedersiniz. Orada "Cahiliye Dönemi" deniyor zaten. Emin olun sizden iyi biliyorum İslam Tarihini ve bu tırnak içindeki ifade tarihsel bir dönemi ifade ediyor. İslamiyet öncesini yani. Ve evet aynı şeyi söylüyoruz.
Benim dini inanışımın ne olduğu ise asla bu muhabbetin konusu değil.
Evlilik 3 temel şey üzerine kuruludur ; SAS yeni Saygı, Aşk ve Sex. Bunlardan biri eksik oldu mu o evlilik yürümez. Mesajınızdan anladığım kadarıyla sizde bu 3 ü de yok. 14 senelik evli biri olarak şahsi fikrim boşanmanın daha hayırlı olacağı. Boşuna kendini yıpratma, dünyanın sonu değil boşanmak. Belki ileride karşına sana hak ettiği değeri veren biri çıkar.
Çok haklısınız hocam, daha kötüsü nafaka için evlenir olur boyu bu kadını beslersinizquote:
Orijinalden alıntı: we[AGRA]13 yıllık evli bir insan olarak konuşuyorum. Evliliğin inişleri çıkışları olur. Kendi ailen ile eşin arasında sürekli sıkışıp kalırsın. Detaylar örnekler çoktur. Ortada aşk varsa çoğu aşılır.
Size verebileceğim en büyük tavsiye size hayran aynı zamanda kendi ayakları üstünde durabilen biriyle evlenin.
Etrafında dört döndüğünüz size aşık olmayan biriyle evlenmeyin. Sizinle evlenmesi için türlü şaklabanlığı yaptığınız kişi sizi ömrü boyunca ezer, cesaret ederse de aldatır.
Davul bile dengi dengine.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Bitir derim adamım. İlgi göstermemiş hem de 6 yıldır. Hele ki çocuk bile düşünmemişse hiç boşa gitsin. Kendi ömrüne yazık etmişsin. :(
-
quote:
Farkettim aslında ama anlamadığınızı yüzünüze vurmak istememiştim. Belli ki defansif bakış açınız sadece defansif değil saldırganca da. Şimdi alıntıladığınız mesajı tekrar okursanız onu da anlamadığınızı belki farkedersiniz. Orada "Cahiliye Dönemi" deniyor zaten. Emin olun sizden iyi biliyorum İslam Tarihini ve bu tırnak içindeki ifade tarihsel bir dönemi ifade ediyor. İslamiyet öncesini yani. Ve evet aynı şeyi söylüyoruz.
Benim dini inanışımın ne olduğu ise asla bu muhabbetin konusu değil.Müslüman misiniz, bu gizli bir soru değil, utanılacak bir şey de değil.
Bunu yazıyorum, çünkü satır aralarında yorumlarınız var, durduk yerde yazmıyorum yani.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Anlaşıldı, had bildirme furyasının bir neferisiniz belli ki. Bu soru gizli değil ama konuyla ilgili değil. Ataerkil ve cinsiyetçi tabiri sizi rahatsız etmiş bu bariz. Etmeli de anlaşılan. Birkaç konuya yaptığınız yorumlara bakarak söylüyorum. Kadının yeri hakkındaki görüşünüz gayet bariz. Meseleyi ısrarla İslam'a bağlamaya çalışmanız da bu konudaki bilgisiz ve saldırgan tavrınızı açıklıyor aslında.
Siz muhatabım değilsiniz bu son söyleyeceklerimden sonra.
6 yıl İmam Hatip okudum, 1 yıl Medrese eğitimi gördüm ve Müslümanım. Bunu sadece söylediğiniz önyargılı, saldırganca ve cahilane sözlerden bir nebze utanırsınız diye söylüyorum. Ama bu konuda çok umudum yok açıkçası. Selametle.
(sonradan ekleme: imam hatip okumuş olmam medrese eğitimi almış olmam beni herhangi birinden daha Müslüman yapmayacağı gibi okumasaydım da beni sizden daha az Müslüman yapmazdı. İslam'ı doğru anlasaydınız bunu bilirdiniz. Ancak bir konuda ahkam kesmeden önce karşınızdakini de dinlemeniz gerektiğini göstermek amacıyla bunu paylaştım sizinle.)
Yeri olmayan bir yerde fuzuli baş ağrıttık. Kusura bakmayın arkadaşlar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uchanmimar -- 14 Kasım 2020; 10:30:8 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X