Şimdi Ara

Biyel kolu kırıldı sıkıntı çok büyük (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
77
Cevap
0
Favori
8.963
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Cok basit bir parca, viraj demir lastigi. Parmak kadar plastik bir sey. Usta 30lira dedi ciftine, yok kardes ben kendim alirim sen iscilige bak dedim. Ciftini 5tl ye aldim. Parcalari kendiniz almaya calisirsaniz daha uygun olabilir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Araba ya daha önce satılacak kadar toplanmış yada kilometre düşürülmüş ve çok daha yüksek kilometrelerde. 200.000 km araçta yaşadığınız sıkıntı hele de yeni bakım sonrası olması pek mümkün değil. Yağsız kalma durumu da yok çünkü araç yeni bakımdan çıkmış.
    Listeyi incelediğimizde aracınzın motorunun komple rektifiye edileceği görünüyor. Nerden baksanız 4000 TL üzerinde masraf var. Yerinizde olsam piyasadan komple yeni motor bakarım. Bazen çok uygun fiyatlatlara 5.000 TL gibi rakamlara yeni motor bulmak mümkün oluyor. Çıkan bozuk motoruda hurda fiyatına satar, en azından turbosu da dahil olmak üzere komple yeni motor sahibi olmuş olursunuz. Diğer bir seçenek de iyi bir pazarlıkla komple çıkma veya yarım motor almak. Ancak çıkmacıya gitmeden önce piyasadan yeni için bulabileceğiniz en ucuz rakamı alarak gidin. Çıkmacı yüksek rakam söylerce yenisi şurda şu kadar diye belirtirsiniz.

• Liste benim aracın listesi ancak aynı motora sahip olduğu için arkadaşıma bilgi vermesi açısından paylaştım. Bunlarda çıkma motor 4500 civarı ruhsat falan derken 5500 ü bulur ki ona ne kadar güvenilir ayrı. Bu nedenle 2-2.5 arası komple parça 1.5 a da rektefiyr +işçilik ödemek daha iyi

• Geçmiş olsun bir açı doyurun fakiri sevindirin ve siz bir zarar almadan bu kadar belayı atlattığınız için sevinin bence. Bu ikinci el araçlarda yaşanan olumsuzlukları gördükçe ve insanlardan kapalı kutu lafını duydukça sıfır araba almak için şartlanıyorum.
  • Çok geçmiş olsun...Allah daha beterinden korusun...
  • Bir kurban kes fakir doyur hocam geçmiş olsun

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest_1999

kasko bu gibi durumları karşılarmı
    ben bazı kasko klozlarında hararet gibi olaylarda motor hasarlarının karşılandığını okumuştum

Karşılamaz.

• Bizzat sanayide yaşadığım olayı anlatayım;

bir arkadaşa astra H alacağız, ustayla muhabbetimiz iyiydi zaten, bilgisayara bağladı arıza kayıtlarına filan baktı, derken muhabbet muhabbeti açtı, liftteki aracı gösterdi,

vectra b kasa motor krankta filan ciddi 5bin TL'lik sorun var, ama al satçı 1-2haftalık idare edecek kadar yap diye zorlamış, bu aracı göstermelik yapmam için zorladı, diğer türlü de araç burada kalacak, tam yapsak parasını vermeyecek vs. adam mecbur yapıyor. bunu 1haftaya satsa, satın alanın en iyi ihtimal 2hafta sonra elinde kalır diyor...

Edit: imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sadece Sürücü -- 6 Haziran 2016; 0:08:06 >
  • malesef 2004 model arabanın 200 binde olması bana pek mantıklı gelmedi. en az 400 bindir o araç. ha piyasada illaki vardır o yaşta düşük km li dizel araba. ama onlar istisna. ben kendi şahsi aracımla 40 bin km yol gittim 2 sene de.. o yüzden ben o yaşlarda dizel araba almazdım. ya daha yüksek modelli dizel ya da o yıl olacaksa benzinli bir araç seçerdim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: maverick8141

Siz fiyatı daha da düşürebilirsiniz, ben bu tamirciden kazık yiyeceğim siz yemeyin. Mesela balata spreyi 5 adet yazmış halbuki yazılmaz, yapıştırıcı yok 2 adet Atf. Bunlar bu tamircinin kötü niyetli olduğunu gösteriyor ki ben de ona gereken dersi başka yollar ile vereceğim. Malesef en yakınımızın tanıdığı dahi olsa bu adamlar kısa gün karı peşinde. Haram zıkkım olsun. Ha ben sadece haram etmeyip başka şeyler yapacağım ona o ayrı bir mevzu.
    Lafın özü bunun gibi pislik adamlar ile uğraşacağınıza başında durun baştan dişinizi gösterin.
    quote:

Orijinalden alynty: maverick8141

Siz fiyaty daha da dü?ürebilirsiniz, ben bu tamirciden kazyk yiyece?im siz yemeyin. Mesela balata spreyi 5 adet yazmy? halbuki yazylmaz, yapy?tyrycy yok 2 adet Atf. Bunlar bu tamircinin kötü niyetli oldu?unu gösteriyor ki ben de ona gereken dersi ba?ka yollar ile verece?im. Malesef en yakynymyzyn tanydy?y dahi olsa bu adamlar kysa gün kary pe?inde. Haram zykkym olsun. Ha ben sadece haram etmeyip ba?ka ?eyler yapaca?ym ona o ayry bir mevzu.
    Lafyn özü bunun gibi pislik adamlar ile u?ra?aca?ynyza ba?ynda durun ba?tan di?inizi gösterin.

Büyük geçmi? olsun satycydan kazyk yemi? olsanyz bile artyk bunu dü?ünmesinin size kendinizi yypratmaktan ba?ka hiç bir ederi olmaz bundan sonrasynda Aracynyzy emanet edece?iniz ustayy iyi seçin Özellikle rektefeci ça?yrtyp kontrol edip ölçüm yapsyn yaparkende siz muhakkak ba?ynda olun motorda gerçekten bir yypranma varmy kranktaki hasar silindirleri vs. tamamen ölçsün büyük ihtimalle rektefe tavsiye edecek ki bence kesin rektefe yaptyryn Sonuçta baya para verecen bi kere ver

Hocam onlar kötü de?il aksine dürüst oldu?unu gösterir Balata spreyi çokta ucuz bir?ey de?il adam kullandy?yny yazar bunda art niyet aramayyn bu heryerde böyle bunu yazmasa i?çili?e katar yine senden alyr.

• quote:

Orijinalden alıntı: cesmuru

quote:

Orijinalden alıntı: Guest_1999

kasko bu gibi durumları karşılarmı
    ben bazı kasko klozlarında hararet gibi olaylarda motor hasarlarının karşılandığını okumuştum

Karşılamaz.

Karşılamaz çünkü bu bir kaza değil. Kaza durumunda kaporta hasarı ile birlikte bu arıza meydana gelseydi karşılardı.
    Bu nedenle bazı kimseler böyle arızaları kaskoya geçirmek için aracı itekleyerek uçurumdan atmak veya başka bir araçla çarpıştırmak gibi muhtelif CSI Şaşmaz Oto Sanayi tarzı dizi senaryonaları sahneye koyarlar. Kaybeden hep masumlar olur.

• Burayı okudukça ikinci el araba alınmaz diyorum.
    sanayi esnafına piyasası olmayan bir araçla yakalanırsan allah başka dert vermesin.
  • Gecmis olsun can sagligi olsun onemli olan o hallolur bir sekilde

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçmiş olsun bile bile lades olmuş 201bin km dizel ve o psa/ford motoru bu kırılgan gücü az ekonomik tamircilerin sevdiği bir motor yıllardır motor toplayan/yenileyen tanıdıklarım var piyasada patlayan 206/c3/fiesta çok boldur elden çıkarma şansınız varsa tokatlayın.

• Adam fordcuymus diyince istemsizce güldüm hocam

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Teterboro

malesef 2004 model arabanın 200 binde olması bana pek mantıklı gelmedi. en az 400 bindir o araç. ha piyasada illaki vardır o yaşta düşük km li dizel araba. ama onlar istisna. ben kendi şahsi aracımla 40 bin km yol gittim 2 sene de.. o yüzden ben o yaşlarda dizel araba almazdım. ya daha yüksek modelli dizel ya da o yıl olacaksa benzinli bir araç seçerdim.

Geçmiş bakımlarının yapıldığı yılları ve kilometreyi, muayenedeki kilometreleri inceleyince bana mantıksız gelmemişti. Bu saatten sonra ispat edecek bir kanit da olmadigi icin eski sahibine iddia edebilecegim bir hak yok malesef.

• Hocam çok geçmiş olsun,çok üzüldüm Yardım edeceğim birşey var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: atrix1212

Burayı okudukça ikinci el araba alınmaz diyorum.
    sanayi esnafına piyasası olmayan bir araçla yakalanırsan allah başka dert vermesin.

hocam niye albea multijet aldım sanıyorsun...
  • geçmiş olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: Urbanrevolt

Hocam çok geçmiş olsun,çok üzüldüm Yardım edeceğim birşey var mı?

Çok teşekkür ederim düsunmeniz bile yeterli

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.