Şimdi Ara

BİYO GAZ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
361
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    hayvan gübresinden biyo gaz üreten arkadaşlarımız var mı?
    yada bana tam anlamıyla yardımcı olabilecek arkadaşlarımız...
    bunu amatör bir şekilde yapacağım bilgisi olan varsa yardım edebilir mi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tarkan_23 -- 4 Ağustos 2017; 22:3:16 >

• Önce rahatliyorsun

Sonra tuvalete gidip eline aldigin kavanozla birlikte kapiyi kapatiyorsun

Sonra eğilip kavanozu açıyorsun

Sonra var gücünle içine osurup kavanozu kapatıyorsun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kaç yaşındasın sen?

• Evde copteki herşeyi şişeye biriktirip güzelce ağzını kapat , ucuna hortum tak.

Youtubede baya rehber video var.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet onların çoğunu izledim fakat ufak tefek ince sorularım var onların cevaplarını youtube den alamadım

• quote:

hayvan gübresinden biyo gaz üreten arkadaşlarımız var mı?

dur vanayı kapatıp geliyorum. ürettiğim gazı depoluyorum da vanayı kapamazsam kaçar.
    türbin yakıtı feedback pump pressure high alarmı almamak için sistemi sürekli check ediyorum da.

edit: hah tamam vanayı kapadım geldim.
    buyur hoca ne sorcaktın.
  • Soruları alayım bu işle baya uğraştım

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1- 1000lt tankı doldurdun diyelim 4/3 ünü bu tank kaç günde reaksiyona geçer

2- diyelimki reaksiyon başladı atık tankın içindeki oluşan basınç gaz tankını doldurman için yeterli oluyormu yoksa ekstre bir materyal kullanılıyormu? Sonuçta gaz tankın içinde de bir basınç oluşuyo bu sayede eve basınç yapıyor.

3- basıncı da halletik diyelim atık tankını ne kadar sıklıkla beslemeliyim?

4- beslerken fazlalığı nasıl dışarı atılacak bunu sormamın sebebi içerde oluşan bakterilerin korunması. Korunurken fazlalılarla dışarı atmamak.

5- fazlalıkları dışarı atarken içerdeki basınc nasıl sağlanır?

6- atık tankın içine karıştırıcı bir sistem kurulmalı buda dışardan tahrikli bir sistem ile oluşmalı bu sistemi nasıl entegre edebilirim ve tabi bunu yaparken içerdeki basınç nasıl korunmalı.

Vs....

• hoca sen ciddi ciddi bakteri şovu yapmayı düşünüyorsun.nerde yapıcan evde mi? burda detayları anlatacak kişiyi bulamazsın,bizde goy goy takıldık. tavsiyem ingilizce araştır. ingilizce çok kaynak var. aslında güzel bir konu ama kim detaylara senin gibi kafa patlatır,zaman ayırır bilemem.

Buarada bu iş şakaya gelmez, ciddi izolasyon yapmazsan pis koku kaynağı olabilir ve şikayet alabilirsin,şakaya gelmez patlama bile olabilir.bu ciddi bir tesis işi ev-bahçede yapılmaz gibi geliyor bana. Ama çok güzel bir konu bulmuşsun tebrik ederim.biraz pis iş ama olacak o kadar. konuyu tam bilmemekle birlikte ufak bir google araştırmasıyla gördüklerimi yazmaya çalışayım.

quote:

1- 1000lt tankı doldurdun diyelim 4/3 ünü bu tank kaç günde reaksiyona geçer

quote:

The biomass stays in the digester for 2-3 weeks and the fermented slurry can subsequently be used as crop fertilizer.
    2-3 hafta diyor ama malzeme tipine göre değişiyo, 4 gün ile 30 gün arası demek daha doğru. sanırım süre sonunda atık tamamen boşaltılıp işleme baştan başlatılıyo ama emin değilim o konuda.
    quote:

2- diyelimki reaksiyon başladı atık tankın içindeki oluşan basınç gaz tankını doldurman için yeterli oluyormu yoksa ekstre bir materyal kullanılıyormu? Sonuçta gaz tankın içinde de bir basınç oluşuyo bu sayede eve basınç yapıyor.

ısıtma işlemi var,atığı belli bir ısıda sabit tutman lazım.fazla yada az ısıtmak olumsuz sonuç doğurabilir. organik atığa hayvan gübresi de ilave ediliyor sanırım. sızdırmaz kablar,atıktaki su oranı, ph oranı, karbon-azot oranı gibi konular çok önemli diyorlar.

kapta yüzde 40 atık, yüzde 50 su, yüzde 10 hava boşluğu olmalı.
    birçok kaynak var da mesela şuraya gözatabilirsin.evde uğraşma sonuç rezalet olur ürettiğin kaçar ve çok pis koku ortaya çıkabilir.http://www.motherearthnews.com/renewable-energy/how-to-make-biogas-in-5-easy-steps-zbcz1410

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pokajy -- 5 Ağustos 2017; 15:54:42 >

• google'da

details about biogas, how to produce

yaz arat. biçok konu var. ingilizcen yoksa google çeviri ile çevir,çeviremediğini buraya yaz yardımcı olanlar çıkar.
  • BİYO GAZ

BİYO GAZ
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.