Şimdi Ara

Biyolojinin ve tıp'ın neden sayısalda olduğunu merak ediyorum (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
103
Cevap
3
Favori
12.556
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Hocam biyoloji ve ilişkili bilim dallarını vs çok severim ancak cidden hekimlik bana da biraz amelelik gibi geliyor ama yanlış anlamayın, o kadar yüksek puan tutturuyorsunuz, 6 sene zor derslerden geçip sonrasında ülkenin en zor sınavlarından birine giriyorsunuz, 33 saat mi ne nöbetiniz oluyor, bunların sonucunda da cühelanın biri gelip asistan doktor mu sen aslını getirsene bana diyor, aptallara maruz kalıyorsunuz, yakınım doktor anlatır hep zor taraflarını. Gerçekten zor meslek, zorluğunun karşısında da getirisi az bence.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • QaptanYosun Q kullanıcısına yanıt

bitmez işte bu gibiler neyse  

arkadaşım 36 saat nöbeti sadece cerrahi asistanlar tutuyor onlar da nöbetin karşılığını alıyorlar fazlasyıla 1 nöbetin karşılığı 36*30 1080 tl ve her hasta başına da 2-3 tl alırlar puan olarak(uzman da daha fazladır) bedavaya mı çalışıyor sanıyorsunuz anlamıyorum

bir de amele falan diyor

asistanların çoğu ve uzmanların da hepsi bu durumda değil sabah 9da başlar akşam 4 olmadan evinde olurlar

hafta sonunda da pol lar kapanıktır

-------

özele gitseniz sadece bir muayene ücreti 500tlden aşağı değil küçük bir operasyon mesela burun yaptırsalar (konu dışında baya yaygın bir konuydu) 10-15bin altında değil ücretler

özellerde de çok iyi kazançlar varken

bunun gibi örnekleri say say bitmez

başka birinin onlar ameleler diğeri ben onları ezecem gibi söylemlerin olması çok güldürücü sadece  

---------

biirleri sizleri çok iyi yemiş de kim sizi bu derece kandırmış ben de şaşkınım sadece

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 13 Kasım 2020; 14:16:50 >

• Ankaratıplı kullanıcısına yanıt

Yazımı iyi okusaydınız keşke, övmüştüm ben tıpçıları yazım boyunca, gerçekten işlerinin zor olduğunu ve yetkin insanlar olduklarına dem vurmuştum, devlette karşılaştıkları kötü durumlardan dolayı da amele benzetmesi yapmıştım, bu benzetmenin de amacı koşullarının iyileştirilmesi gerektiği hakkındaydı ancak sizde bunu anlayacak analitik zekâ yok sanırsam. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi QaptanYosun -- 13 Kasım 2020; 14:20:11 >
  • QaptanYosun Q kullanıcısına yanıt

bitmez işte bunun gibi 5-10tane kişi var

şartların iyileştirilmesi için söylüyorum alttan onlar zaten amele gibi çalışsınlar der ezerler

----------

devletimiz çok iyi de bakıyor ve çok iyi de veriyor maaşları ne bu şartların iyi olmaması gibi söylemler eskiden görüyorduk hastane koşullarını siz de iyi bilirdiniz hastane yok hastane şimdi 7-8yıldızlı hastaneler var şartların iyileştirilmesi diyorsunuz

ben de sizi bir türlü anlamıyorum devletimiz en iyi olanakları ile herkese yetmeye çalışırken sizin isteğiniz nasıl ben anlayamadım

bence gayet hakkıyla ve fazlasıyla veriyor devletimiz bugün bir asistan 0 tecbureyle ortalama tüm ücretlerle covid dışı 13 gibi alırken covidle 20ye yakın almasının nesi az ben anlamış değilim

ben devletimizi çok iyi bir konumda buluyorum bu noktada herkese çalıştığının karşılığını vermeye çalışan bir devlet olarak görüyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: Kurtçu Restrop

şimdi ilk olarak bölüme sayısal diye değil matematik ve fen olarak bakmamız lazım ve biyoloji bir fen dersi bunda hemfikiriz zaten, biyolojide abartıldığı kadar ezber olduğunu düşünmüyorum en fazla fiziğin 1 tık üstü ezber var. tıp bölümünü ve doktorluk mesleğini ben de sevmiyorum ama bir sözelcinin ya da eşit ağırlıkçının yapabileceği iş değil (bu cümlede eşit ağırlıkçıdan kasıt mat yapamayıp tm seçenler)

Hocam fiziğin bir tık üstü abartı olmuş hiç yok falan deseydiniz.

• Mramelex kullanıcısına yanıt
    abartı değil bir konunun en basit halini bilip üstüne koyarak ilerleyebiliyorsunuz iki derste de tek fark fizik gözümüzün önünde olduğu için gözlemlenebilirlik daha fazla bir de bazen biyolojide küçük istisnalar olabiliyor

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Mramelex kullanıcısına yanıt

gören de fiziğin hiç bir ezber olmadığını sanacak o zaman herkes yapardı sen niye fazla soru çözüyorsun fiziği iyi yapmak için soru kalıplarını ezberlemek için kimse bana demesin

tüm sorular f=m.a çıkıyor falan demesin soru kalıplarını falan öğrenmezseniz sizin tabirinizle ezberlemezseniz yapabileceğiniz en fazla net birkaç netten öteye gitmeyecektir

-------------

genelde insanlar ezber diyip küçümsemekten ibaret değiller ama işin aslını öğrenseler anlayacaklar da

basite kaçıyorlar o ezberledi ve yaptı aynısını ben de yapardım diğeri de ama biz aklı kullanmayı seçtik gibi ifadeler kullanıyorlar çok anlamsız şeyler anca kendini rahatlatma çabaları sadece

• fen derslerini yapamayan bir insan tıp okuyamaz sadece biyolojisi sağlam olan bir insan tıp okuyamaz çünkü tıp biyolojinin yanında fizik kimya matematik gibi pozitif bilimleri de içine alıyor sadece bunları değil aynı zamanda tarih coğrafya felsefe ve psikoloji yi de içine barındıran bir bilim çünkü doktor insana hitap eder .Tıp fakültesi çok yönlü insanların okuyabileceği bir ders ayrıca içinde ezber olan bir ders ama içinde ezber olmayan bir bölüm yok ea öğrencisi neden fizik yapamıyor yapılan tek şey formülü ezberlemek bence biraz bunu sorgulayın ben neden fiziği beceremiyorum deyin zaten böyle şeyleri de becerebildiğiniz zaman bu tarz şeyleri sorgulamazsınız

• Hocam bana göre de biraz sığ bir başlık olmuş ama olabilir, ben çok basit bir soruyla konuyu anlamanıza yardımcı olmaya çalışayım. İnsan vücudunda fiziksel,kimyasal, matematiksel olaylar oluyor mudur sizce ? Hukukta, işletmede fiziksel kimyasal reaksiyonlar var mı ?

• Tıpta ezber yok diyen arkadaşları komite sınavı öncesi buradan selamlıyorum.

• Sta07 S kullanıcısına yanıt

ezber her ders olduğu kadar ama %99 mantıkla yapılıyor zaten derecelere sorarsanız onlar da aynı cevabı verecektir

hatta derecede olmak bile çok kolay mesela bugün 4 ders işlensin hocaları dikkatle dinleyin sonrasında eski notları ve hocanın üzerinde durduğu yerleri göz atın ardından text okuyun günde max 3-4 saat çalışmayla hallolur hiç de ezberlemeye falan gerek yok

sonra hafta sonunda da 3-4 saat bu hafta ne işledikleirnizi gözden geçirin kesinlikle dersanlerden tam bursları alırsınız o kadar kolay bir sistem

-------------

hiç de ezberlemedim hayatım boyunca bir bilgiyi (belki 1. sınıfta ingilizce dersinde o hataya düşmüş olaiblir o zaman da hoca beni uyardı kelimeleri cümleler içinde kullanarak akılda kalıcığı sağlamıştı o olay hariç hiçbir zaman bu hataya düşmedim)

zaten de ezberlenen bilgilerin kalıcılığı hiç olmaz hekimlik yaptığınızda da hasta size geldiğinde o zamana kadar öğrenmeyip kuru bir ezber yaptıysanız başınıza derdi alırsınız sonra niye malpraktisler var diye de şikayet edersiniz tabii ki bu yüzden

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 13 Kasım 2020; 22:41:37 >

Hocam bi ara tıpta ders ders önerdiğiniz textbookları attığınız bir başlık açsanız müthiş olur.

• Ankaratıplı kokmuş burası. Boş yapmış ezberlemiyoruz öğreniyoruz diye bir de. Gerçi o da haklı. Evet tıpta her şeyi ezberliyoruz bizim işimiz bu mu desin?

Eskiden tüp, yağ kuyrukları vardı devletimiz çalışıyor da dersin sen yakında

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bakıyorum da pozitif bilimlerden kimse bahsetmemiş

• letmeinnow L kullanıcısına yanıt

vazgeçmeyicen değil mi neyse senin dediğin olsun seni mi kıracam  

Kırsan ne olur kırmasan ne? Sanki gerçeği bilmiyoruz.

haklısın   

Bu çok doğru.Kimya dersinde de böyle.Fizik ve matematiğin temeli verilirse gerisi akıyor zaten.Biyoloji ve kimya öyle değil.Müfredatta her şey açıklanmıyor

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.