Şimdi Ara

Biyolojinin ve tıp'ın neden sayısalda olduğunu merak ediyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
103
Cevap
3
Favori
12.556
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar. Arkadaşlar gerçekten bunu çok merak ediyorum. Biyoloji ezbere dayalı bir ders. Fizik ya da kimya sayısal işlem içeren sayısala yönelik ders olmasına rağmen biyolojide biz her şeyi ezberlemek zorundayız. Tıp bölümü de öyle değil mi? Ezber yapılıyor. Bence tıp eşit ağırlık bölümünde olsaydı eşit ağırlıkçılar daha iyi ezber yapabildikleri için daha başarılı olurlardı o alanda en azından üniversite dönemi boyunca ezberlemek açısından çoğu sayısalcı gibi baya zorlanmazdı. Sözelci ya da eşit ağırlıkçı arkadaşlara üç fen dersi verin, biyolojiyi kavrarken öbürlerinde inanılmaz zorlanır ve çoğu kez anlamaz. Peki neden biyoloji sayısal ders olarak kabul ediliyor? Fikirlerinizi merak ediyorum, bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz? Tıp için sayısalda çok yüksek netler gerekli. Tıpın illaki sayısalla ilişkisi vardır diye düşünüyorum ama daha çok ezbere dayalı bir eğitimi var. Tıpın sayısalla ilişkisi nedir? Biyoloji gibi ezbere dersin sayısalla ilgisi nedir? Düşüncelerinizi paylaşır mısınız gerçekten bu soruları çok merak ediyorum. Teşekkürler şimdiden

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ezberlediğin bilgileri yorumlayıp duruma göre kullanabilmen gerekiyor.Mesela matematikte bütün integral formüllerini ezberle sadece ezber soruları çözmene yetmeyecek.Tıpta da işin hastane boyutunda tam olarak bu gerekli.Ezberlediğin bilgileri o anki hastaya ve şartlara göre değerlendirip kullanmalısın.Bunu da sayısal çıkışlı insanların daha kolay yapabileceğini düşünüyorum.Fizik,kimya vs sonuçta bu derslerde de bir problem üzerine düşünüp çözmeye çalışıyoruz
    Hayatımda gördüğüm en saçma konu ve entry, forum yine beni şaşırtmadı. Edebiyat'ın saçma sapan safi ezberiyle Biyoloji ve Tıp fakültesi derslerini nasıl bir tuttun anlayamadım. Bir de savunmuşsun üstelik :D Getir eşit ağırlıkçıları; protein sentezi, histoloji, embriyoloji vb. Derslere sokalım, sonunu görürlerse ben yerimi salarım onlara.
    Cevap vermeyeyim diyordum da duramadım. Ulan zaten tıp Tm'ye geçse, tıp isteyen kişilerin hepsi de beraberinde Tm'ye geçer. Böylece başarılı olmayan TM'ler geride kalır. Cidden bunu da düşünemeyip, insanlara salak demek komik. Bu yorumu yedi kişinin beğenmiş olması ise daha komik. :D
    Küçümseyeyim derken saçmalamışsın. Öncelikle edebiyattan anladığın şeyin , lisedeki yazar-eser ezberi olması cahilliğini geçiyorum. Eşit ağırlığın derece öğrencilerinin zaten tıp kazanabilecek kişiler olmasını da geçiyorum, sen gidip kendini profesörlerden vs. de üstün görmüşsün. Çok bilindik bir örnek olduğu için bunları kullanıyorum. Gerçekten İlber Ortaylı, Celal Şengör vs. kişiler tıp okusa başarısız mı olacaklardı? Derslerin sonunu getiremeyecekler miydi? Ya da sen atıyorum tarih okusan İlber Ortaylı mı olacaktın? Bu kafayla bence en fazla fesli deli olurdun da o yüzden söyledim.
    Yapay Zekanın Yanıtı

Biyoloji ve Tıp'ın Sayısal Olmasının Nedenleri

Biyoloji ve tıp, araştırmaları ve uygulamaları büyük ölçüde sayısal verilere dayanan disiplinlerdir. Bunun nedenleri çeşitlidir.

• Nicel Verilerin Önemi: Biyoloji ve tıp, organizmaların ve fizyolojik süreçlerin incelenmesini içerir. Bu süreçler genellikle sayısal olarak ölçülebilir, örneğin kalp atış hızı, hücre sayısı veya gen ifadesi seviyeleri.
    • Deneysel Tasarım: Biyoloji ve tıpta hipotezleri test etmek ve yeni bilgiler elde etmek için deneyler kullanılır. Bu deneyler sıklıkla kontrol grupları, değişkenler ve istatistiksel analiz içerir.
    • Veri Analizi: Biyoloji ve tıpta toplanan büyük miktarda veri, istatistiksel yöntemler ve biyoinformatik araçlar kullanılarak analiz edilir. Bu analiz, kalıpların belirlenmesine, çıkarımların yapılmasına ve bilgilerin yorumlanmasına yardımcı olur.
    • Tıpta Sayısal Teknolojiler: Tıp alanında, MRI ve EEG gibi sayısal teknolojiler, hastalıkları teşhis etmek ve tedavi etmek için yaygın olarak kullanılır. Bu teknolojiler, hastaların sağlık durumunu nicelleştirmek ve takip etmek için sayısal veriler sağlar.

Sonuç olarak, biyoloji ve tıp, sayısal verilerin toplanması, analizi ve yorumlanmasına büyük ölçüde dayanan sayısal disiplinlerdir. Bu sayısal yön, organizmaların ve fizyolojik süreçlerin daha derin bir anlayışını elde etmemizi ve hastalıkların daha etkili bir şekilde teşhis ve tedavisini sağlamamızı sağlar.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Hayatımda gördüğüm en saçma konu ve entry, forum yine beni şaşırtmadı. Edebiyat'ın saçma sapan safi ezberiyle Biyoloji ve Tıp fakültesi derslerini nasıl bir tuttun anlayamadım. Bir de savunmuşsun üstelik :D Getir eşit ağırlıkçıları; protein sentezi, histoloji, embriyoloji vb. Derslere sokalım, sonunu görürlerse ben yerimi salarım onlara.
  • Çünkü sayısal bir derstir.

• Gerçekten saçma bir başlık hocam.

• Ezberlediğin bilgileri yorumlayıp duruma göre kullanabilmen gerekiyor.Mesela matematikte bütün integral formüllerini ezberle sadece ezber soruları çözmene yetmeyecek.Tıpta da işin hastane boyutunda tam olarak bu gerekli.Ezberlediğin bilgileri o anki hastaya ve şartlara göre değerlendirip kullanmalısın.Bunu da sayısal çıkışlı insanların daha kolay yapabileceğini düşünüyorum.Fizik,kimya vs sonuçta bu derslerde de bir problem üzerine düşünüp çözmeye çalışıyoruz
  • Bi nedeni yok

• analitik düşünme, hızlı karar alma gerektiriyor

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ileride biyoloji ea ya dahil olur belki

• quote:

Orijinalden alıntı: maviyedairhayat

Gerçekten saçma bir başlık hocam.
    Merak ettiğim bir şeyi sormak istedim, gerçekten çok saçma ve yıkıcı bir yorum hocam.

• quote:

Orijinalden alıntı: Dr James Wilson

Ezberlediğin bilgileri yorumlayıp duruma göre kullanabilmen gerekiyor.Mesela matematikte bütün integral formüllerini ezberle sadece ezber soruları çözmene yetmeyecek.Tıpta da işin hastane boyutunda tam olarak bu gerekli.Ezberlediğin bilgileri o anki hastaya ve şartlara göre değerlendirip kullanmalısın.Bunu da sayısal çıkışlı insanların daha kolay yapabileceğini düşünüyorum.Fizik,kimya vs sonuçta bu derslerde de bir problem üzerine düşünüp çözmeye çalışıyoruz
    Örneğini verdiğiniz durum psikolog için de geçerli hocam. O da o anlık kararlar verebilmeli, hastayı şartlarına göre değerlendirip ona göre davranmalıdır.

• ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi faber12 -- 11 Mart 2021; 1:40:34 >
  • Dostum biyolojide bir sürü faktör Kimya ve Fizik ile alakalı, hatta Matematiksel kısımlar da var. Bana EAdan biy ile alakalı bir şey gösterebilir misin? Belki psikoloji bir nebze.

• Allah askina iki uc tane denklem gorunce bi derste hemen bu sayisal digeri degil diyecek kadar sig insanlarsaniz nasil liseyi bitirdiniz abi siz. Sistematik bir pozitif bilimdir biyoloji bir fen dalidir. Liseye yeni baslayan tiplerin yaptigi gibi eeee biyoloji full ezber abi o zaman neden sayisalda ehuehuehu diyecekseniz bence oturup bir dusunun ben napiyorum diye.

• tıpı ve biyolojiyi ezberlediginiz edebiyat ile karıştırmayın çok farklı şeyler
  • Dr James Wilson kullanıcısına yanıt
    Kusura bakmayın da bu eşit ağırlık ve sözellere biraz hakaret olmuş. Biz ezberledikten yorumlamıyor muyuz niye? Bütün edebiyat/tarih vs. bilginiz liseden mi ibaret?

Bahsettiğiniz şey analitik zeka bu arada. Ve evet, sayısalların analitik zekasının daha yüksek olduğu doğru. Ama uygun eğitim verilirse (Ki TM ve TS'yi geçtim, MF'lere bile pek verilmiyor bu) diğer alanlardaki öğrenciler de analitik zekasını geliştirebilirler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YKSBİRİNCISIOLACAKADAM -- 31 Temmuz 2019; 11:2:30 >
  • keşke olsa o zaman iyi mühendislikler de şimdiki prestijini kaybederler
  • Biyoljiyi calisip cikmislari cozerseniz neden mf de oldugunu anlarsiniz

• Evet doktorun hızlı ve doğru karar vermesi gerekli belki o an müdahale edilmezse ölecek olan hastayla karşı karşıya ama her doktorun böyle olduğunu düşünmüyorum bazen o kadar salak doktorlar ve sayisalcilar görüyorum ki artık sayisallari zeki sanmaktn vazgecin her matematik çözen zeki değil malesef eşit agirlikcilara ezberci gözüyle bakmaniz çok yanlış edebiyat salt ezber değil tarih de öyle gayet keyifli dersler okuma anlama yorumlama irdeleme istiyor ve insana keyif veriyor he belki yksde ezber soruyorlar bilmiyorum ama bizim yazılı sinavlarimiz çok keyifli oluyordu ezbere dayalı asla olmuyordu

• ben de hukuk ve psikoloji neden tm de onu anlayamıyorum mesela.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.