Şimdi Ara

Biz boşuna uğraşıyoruz... (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
224
Cevap
3
Favori
6.692
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • civic ne ara 69 bin olmus en son sordugumuzda 57 bin tl di elegance'ı
  • Batman'daki Vergili köyünün ismi becerman olarak (Türkçe anlamı Vergisiz) olarak değiştirildi,köyün ismini değiştiren kişide maliye bakanı.......

Konu kapansın artık.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mclaren34

Hocam enflasyon denilen bir illet var herkes bekliyor ki her şey gittikçe ucuzlasın yok öyle bir şey - enflasyon demek üretiminin bitmesi demektir.Ben %90 hükümet yandaşı olan bir ilçede yaşıyorum herkes çiftçi kıt kanaat geçiniyor.Ön yargı kötüdür.Bu hükûmet bir çok alanda başarısız olmuş olabilir ama ekonomide eli
    öpülesidir.

Enflasyon mu var? Şimdiki resmi enflasyona enflasyon diyorsan biz 90'larda neyi yaşadık acaba? O zamanlar %100 enflasyona alışıktık ama maaşlar aynı oranda artardı.Şimdi enflasyonu düşük gösterip aslında yüksek olması üçkağıttır.Maaşlara resmi orandan zam yapıyorlar alım gücün düşüyor.
    Geçen sene aldığım hangi ürün %8 zamlanmış ki? Hep %20-25 artıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: eren15935

Millette para var demekki. Aldiklarina gore. Halbuki daga tasa soyluyoruz sifir almayin diye onlae bile dile geldi bizim millet ayni hala. Bizim ulkedr protesto kulturu diye bisey yok arkadas. Benzin olmus bilmem kac tl otv bilmem nekadar. Olsun diyor millet.

"Şükret kardeş."

• IslakFasulye kullanıcısına yanıt
    Hep aynı tavır neden çünkü hükümete az buçuk hak veren cahil,koyun yada menfaatçinin biri ne yazmışsınız ne cevap vermişim.Siz aslında var olan başarıyı kabul ediyorsunuz ancak başarıyı ya olağan sebeplere,ya Kemal Dervişe,yada Ecevite bağlıyorsunuz.Eleştirisel göz lazım gerçekleri görebilmek için ama bu ülkede siyaset renk körü yapar insanı (tüm partiyi destekleyenler için)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tolsthor -- 26 Mayıs 2014; 9:26:53 >
  • makas acılıyor
    zengın fakır acısı buyuyor butun dunyada oldugu gıbı
    2002 den önce kredı almak zordu sımdı kolay ve faızı dusuk...
  • quote:

Hep aynı tavır neden çünkü hükümete az buçuk hak veren cahil,koyun yada menfaatçinin biri ne yazmışsınız ne cevap vermişim.Siz aslında var olan başarıyı kabul ediyorsunuz ancak başarıyı ya olağan sebeplere,ya Kemal Dervişe,yada Ecevite bağlıyorsunuz.Eleştirisel göz lazım gerçekleri görebilmek için ama bu ülkede siyaset renk körü yapar insanı (tüm partiyi destekleyenler için)

Hocam kusura bakmayın sert yazmadım ama öyle anlaşıldı galiba. Koyun yada cahil diyemem size Estağfurullah.

Bu ekonomi başarısını Kemal Derviş başardı. Akp hükümeti ise biz yaptık diyor. Bu onurlu bir davranış değil. Bunu demek istiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: IslakFasulye

quote:

Hocam kusura bakmayın sert yazmadım ama öyle anlaşıldı galiba. Koyun yada cahil diyemem size Estağfurullah.

Bu ekonomi başarısını Kemal Derviş başardı. Akp hükümeti ise biz yaptık diyor. Bu onurlu bir davranış değil. Bunu demek istiyorum.

Saygı duyuyorum.Teşekkür ediyorum,iyi günler.

• Benzin 8 tl olduğu gün türkiye de otomotiv ile ilgili bütün sıkıntılar çözülür.(trafik , park , pahalı araç, sıra bekleme, vb ...)
  • Pazar dar bireysel alıcı bazında bakarsak sanırım 500 binlik bir satış bile yok ülkemizde ( tam rakamı bilen varsa paylaşsın bireysel alıcı yalnız,filo,şirket alımları değil) 70 milyonluk ülkeyi düşününce bu çok büyük bir rakam değil ve bu kadar aracı alacak maddi güce sahip insan sürekli bulunur birşekilde.Nasıl forumda üç aşağı beş yukarı aynı kişiler varsa otomobil alanlarda onlar.Durumu anlamak için daha çok istatiki bilgiye ihtiyaç var.
  • Ben bu fiyatlarla satış oranının en az %15-25 arasında düşeceğini düşünüyorum, sene sonu hep beraber görücez rakamları.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ensnksr

quote:

Orijinalden alıntı: Disconnectus_Erectus

Aslinda burda bi yanılgı var , modern dünya ile kıyaslayinca bizde satışlar cok düşük.
    Rekor(?) kirarken de düşüktü.
    Somada madenden sag çıkan işçi "kredi borcum var , mecburen tekrar madene girecem" demişti.
    Işte hali pur melalimizin ozeti !

Aynen öyle hocam almanya ya çalışmaya giden işçiler 5 yıl çalışıp 5.20 ile türkiyeye gelirdi bizde de 30 yıl çalışıp emekli olunca emekli ikramiyesi ile zar zor bir Passat alınıyor bu arada Passat örnek sadece hemen vagcı demeyin

Birkaç samimi arkadaşım, oraya gidenler yemeyip içmeyip para biriktiriyor Türkiye'ye arabasıyla vs. hava atmak için derdi. Yıllarca Almanya'da yaşadı yeni geldi sayılır Türkiye'ye.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Amadeus_M

civic ne ara 69 bin olmus en son sordugumuzda 57 bin tl di elegance'ı

Elegance otomatik sunroof 67 bin ortaya ekran ekletirseniz 69 dediler ki eco bile değildi

• quote:

quote:

Elegance otomatik sunroof 67 bin ortaya ekran ekletirseniz 69 dediler ki eco bile değildi

Yok artık kafayı yemişler iyice
  • quote:

quote:

quote:

Yemişler ama 2 honda Civic ve 1 honda CRV musteri buldu CRV 1.6 dizel manuel 4x2 araca 105 bin verdi aklım almıyor

• quote:

quote:

quote:

quote:

Yemişler ama 2 honda Civic ve 1 honda CRV musteri buldu CRV 1.6 dizel manuel 4x2 araca 105 bin verdi aklım almıyor

Zaten bu fiyatların sebebi o insanlar firmaların suçu yok yarın 79 bin olsa yine alıcısı çıkar

• 200ugececekaga kullanıcısına yanıt
    Türkiye'de çalışan kesimin gelirlerini incelediğin de yazdıklarını düzeltebilirsin.İlk aracını alırken kredi kullanıyor vatandaş.Çoğunluğunu 800 ile 3000 aylık geliri olanlar oluşturuyor bu ülkeyi.Toz pembe değil havuz medyasının sunduğu gibi gerçekler.
  • nk061 kullanıcısına yanıt
    Yaşadığın ili,neden yeni araç almak istiyorsun,ihtiyaç mı?.Ben bekar ve 5bin net geliri olan bir insanım,ailemin yanında kalıyorum.Her gün Başakşehir,Çekmeköy arası mekik dokuyorum toplu taşıma ile.Otomobile ihtiyaç duymuyorum İstanbul gibi bir yerde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sefa Ayrılmaz

Türkiye'de çalışan kesimin gelirlerini incelediğin de yazdıklarını düzeltebilirsin.İlk aracını alırken kredi kullanıyor vatandaş.Çoğunluğunu 800 ile 3000 aylık geliri olanlar oluşturuyor bu ülkeyi.Toz pembe değil havuz medyasının sunduğu gibi gerçekler.

Tabi ki toz pembe degil. Sana cevremden 3 ornek vereyim.

1. Biz. Allah'a sukur maddi durumumuz iyi. Arac almak bizim icin zor birsey degil. 10bin 20bin neyse pesinat verip bi arac aliriz. Kredi ister binlira olsun 2binlira odemede bi skntimz yok olmaz. Ama piyasaya bakinca araclar ederinden en az 10binlira daha pahaliya ve bibu paralar verilmez hem 10bin fazladan hem kredinin geri donusu zarar 15bini geciyor. Bende 0 arac aldirmiyorum. 2.el araclara bakiyoruz...

2. Yakin arkadasim... askerden geldi biray oldu. Aklinda bi arac almak var 20binlira parasi var belki az daha fazla arac bakiyor. 25binlik araclara bakmiyor zaten o kadar param yok 25bin vermem icin aracin tertemiz ve kelepor olmasi gerek diyor gayet haklida.

3. Gene bi yakinim. 1300lira maas aliyo ve calistigi sirket bazen gec odeme yapiyordu 15gun kadar. Zor geciniyordu. Araba alcam diye kalkti ayaga kafasinda 6 7bine broadway vardi. Bana araba bak dedi.uzun uzun konustuk. Sirketparanizi bi veriyor bivermiyo icerde paraniz kaliyo halihazirda 5 6 binliran yok kredi cekme dedim haklisin dedi, konu kapandi 1hafta gecmeden aradi bni araba nasil diye. 15 16bin kredi ayda 500küsür.

Parasi olan aliyoda paradi olmayan neden debeleniyor arac almak icin...etraf gulluk guneslik. Ayagini yorganina h
    Gore uzatamayanlar yada fazlasini isteyenler refah durumundan sikayetci...

• şu an sıfır araba almak delilik.
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.