Şimdi Ara

Biz boşuna uğraşıyoruz... (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
224
Cevap
3
Favori
6.692
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    evet çok haklısın ekonomi sadece bazılarına iyi gerisi yine züğürt ama verdiğin rakamlarda c-max 85 bin dizel ise diğerlerine on basar
    superb nedir ya fordun yanında esamesimi okunurda 95 bin çekiyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: samwithwiki

quote:

Orijinalden alıntı: ensnksr

quote:

Orijinalden alıntı: Myronides

quote:

Orijinalden alıntı: ensnksr

quote:

Orijinalden alıntı: Myronides

Millette deli gibi kara para var araba satın alarak akliyorlar işte. Ha illa normal adamlarda vardır ama çoğu dediğim gibi. Superb için falan bekliyoruz bizde 95 bin tl verilirmi o araca yav.

Passat 110 bin düz vites Mondeo hemde eski kasa 105 bin olunca superb masum kalıyor :)

Mumenu öyle ne yazık ki

Hocam superb ye 95 vereceğimize gider passat a 10 küsür kagit daha fazla veririz malum bu ülkede vw olunca araba arsa gibi değerleniyor her sene

Bu fiyatlardan sonra değerlenmez değer kaybeder neden derseniz bu fiyatlar bu araçların göreceği son nokta bundan sonra düşüş olur diye bekliyorum ama bakalım

Hocam diyorum yaşınızı bilmediğim için kusura bakmayın başta.

Hocam bu fiyatlar son kaktırma seansı happy ending vericekler yakında araba alsınlar diye. Doğuşun deposuna gittim geçen gün arkadaşımı görmeye 10 binden fazla araç vardı hepsi dip dibe park edilmiş halde ve tam opsiyonlulardan tut en boşun boşuna kadar vardı. Stokları bu şekilde eritirse doğuş son 10 yılın en büyük karını yapıcağını söylediler elemanlar. Bundan daha fazla stoğu olan firmalar varmış. Araba şuan geliş fiyatı kadar karla satıştaymış. Ne denli doğru bende bilmiyorum ama bu fiyatlar doğruluğunu onaylar nitelikte aslında. 2. el piyasası 0 km piyasasındaki uçuşa rağmen hala deli gibi düşüşte ama galeriler hurda alır gibi fiyat veriyor zaten.Elden gelen bişey yok artık kazığı öyle bir sokuyorlar ki .... Neyse ağzımı bozucam Bizim millete herşey müstehak artık...

Hocam önemli değil yaşım 50 :) bilmiyorum ne yapmaya çalışıyorlar şu an bütün firmalar kampanya yapıyor geçenlerde 4 bin lira Hyundai için facebook indirimi vardı

Root_echo hocam aynen öyle benim için c max ın tek eksi yani otomatik olmayışı :) ancak ne yazık ki c max ta 85 bin etmez

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: samwithwiki

20 yaşındayım ona göre yazayım size benim çocukluk zamanımda en kral ekmek 35 kuruştu.Benim çocukluğumda LCW en baba markaydı fakat kar marjı yüksek olan bir şirket değildi. Benim çocukluğumda babamın maaşı şimdikine göre sadece 600 lira daha düşüktü. Benim çocukluğumda eve birşey alırken annem ay sonunu nasıl getiricez diye düşünmezdi. Benim çocukluğumda markete girip 100 milyona (o zamanın parasıyla) bütün evin aylık alışverişi yapılırdı.Şimdi 200 liraya aldığın şey 2 hafta zor gidiyor. Benim çocukluğumda benzin alırken babam ne kadar yaktı nasıl daha az yakabilirim diye düşünmüyordu. Benim çocukluğumda annem 1 ay eve birşey almayıp kendine altın takı alabiliyordu. Benim çocukluğumda çeyrek altın 20 milyondu. Benim çocukluğumda 1 liraya 3 taze simiti alabiliyordun. Benim çocukluğumda babama sigara almaya gidince 50 liraya 1 karton sigara alabiliyordum. Benim çocukluğumda babam içki alırken 70lik çok pahalı 35 lik alıyım demiyordu.Benim çocukluğumda dolmuş 500 bindi. Benim çocukluğumda parka girdiğinde içtiğin limonata en iyisi 1.5 milyondu. Daha saymamı istersen hepsini tek tek sayarım. Bunların fiyatları 10 katına kadar çıkarken babamın maaşı %30 zar zor artmış 12 yıl gibi koca bir sürede. Benim çocukluğumda ablam üniversiteye giderken 500 milyonla izmirde eve çıkıp rahat rahat geçinebiliyordu. Annem 2004 te emekli oldu 700 milyon maaş alıyordu şimdi 850 lira alıyor 10 yılda 150 lira zam ne demek sen bunları düşündün mü geçmişe bakarak yorum yap gözlerini kapatarak değil...

http://arsiv.sabah.com.tr/2004/01/07/eko101.html

emekliye % 21 zam çıktı

Başbakan Erdoğan, Bağ-Kur ve SSK emeklilerine ilk 6 ay için yüzde 10, ikinci 6 ay için de yine yüzde 10 olmak üzere, 2004 yılı için yüzde 21'lik zam yapılacağını açıkladı.
    Senin annen herhalde sadece 2004te zam almis diger yillarda zam-mam yok simdiye kadar...

Atiyorsaniz ufak atin, b_k atmayin.
    Sen daha bebekken 96-2000 arasini sor bakalim babana ne haldelermis...

Bizim millet maaşallah her zaman ağlar para yok diye ama 100binlik arabadan aşşağı binmez,
    Hattında çağrı atacak parası yok, en pahali telefondan aşşağı kullanmaz,
    Sorsan anası ağlıyor..

Son paragraf sana değil genele @ samwithwiki

• Satışlar, piyasa yerinde olsa, geçen sene 66000 esnaf kepenk kapatmazdı, plazalar galeriler ağlamazdı, sıfır istiyenler yakında 2. el de araç alamayacak, kimisi çıkarı için sustu kimi bana dokunmadı diye sustu isyan etmedi birilerini aydınlatmadı, şimdi sıra o grubta, hükümet zaten almayın diye zamladı sıfır alanlar oldukça daha da isterse zamlar, sonrasında da artık arabayla ilgilenmek yerine boş işlerle, ibadetle ilgilendirecek hale getiricek, iyide olur hakedenlere, susanlara, katlananlara...
  • ensnksr kullanıcısına yanıt
    otomatikleri 1.5 dizel focuslara yeni kasayla koyacaklar yeni kasa focus 1.5 dizellerde powershift koyacaklar c-maxa korlar mı bilmem ama bence powershiftede dsg yede edc yede bulaşma
    ha ben üç sene biner sataram dersen o ayrı alınabilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: _PiSLiCK_

Boşverin hocam sıkmayın canınızı dünya malı dünyada kalır kandil günü sosyal mesajımı verip uzaklaşırım kandiliniz mübarek olsun

Amin Allah razı olsun en güzeli öyle yapmak galiba :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Duratorq_

quote:

Orijinalden alıntı: Toygun_ank

Olan zar zor araç alanlara oluyor diğerleri zaten üçüne beşine bakmıyor.

kafan güzelmiş kardeş.

Ne alaka

• quote:

Orijinalden alıntı: wave61

kimse 2002 den beri halkın refahının yükselişini yok sayamaz...

Doğru, 2002'de eğitim eşitsizliğinden şikayet edenler, şimdileri kendi çocuklarını yurt dışında okutuyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: root_echo

otomatikleri 1.5 dizel focuslara yeni kasayla koyacaklar yeni kasa focus 1.5 dizellerde powershift koyacaklar c-maxa korlar mı bilmem ama bence powershiftede dsg yede edc yede bulaşma
    ha ben üç sene biner sataram dersen o ayrı alınabilir

Dsg kesinlikle almam ancak PowerShift e guveniyorum bir arkadaşımın aracı 1.6 dizel otomatik s60 120 binde tık demedi henüz :) c max a gelsin aynı gün takas girer alırım tabi fiyatlar düşer diye bekliyorum

• Zamların bir özelliği vardı bundan önce olanlar alır bundan sonra olanlar alamaz diye. Annem zam gelince öyle derdi. 950 lira alıyormuş annem ben yanlış hatırlamışım e-devletten doğruladım.Yani verdiği zam nerdeyse yok.

Ha babam ben bebekken sıkıntı çekmemiş çekse rahmetli ablam zamanında bir mr için 5 ev parası verirken çekmiştir. Sağlık gelişmedi diyemem ama o da gelişmese zaten bi halt olmıycaktı ülkede. Babam 2009'a kadar herhangi bir ekonomik zorluk çekmedi ama kriz sonrası tmsf'ye geciktirilen 1 borç yüzünden tüm şirketlerine tmsf tarafından el konulan zeytinoğlu holdingin batmasına kadar zorlayınca bunlar oldu. Hiç paraya yıllık cirosu 250 milyon euro üstünde olan kümaş manyezit işletmesinin sadece 50 milyon liraya peşkeş çekimesi gibi. Şirketin üretimini düşürüp işten adam çıkartmamak gibi şeyleri yaptı ve babam maaşını alamaz hale geldi. Bu kriz teyet geçmiişti dimi?

• deathrider13 kullanıcısına yanıt
    saygısızlık yapmadan yorum yapmayı öğren.. koçumu ancak ve ancak sanal alemde kullanabilecek kadar komik ve zavallı olma.. koçun kim senin!
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Duratorq_

quote:

Olan zar zor araç alanlara oluyor diğerleri zaten üçüne beşine bakmıyor.

kafan güzelmiş kardeş.

Ne alaka

yanlış alıntı hocam o refah seviyesi arttı diyen elemana yazdım onu. mobil olunca karışıyor bazen.

• İyiye giden bir ekonomi göremiyorum, yalnızca belirli bir kesimin göbeğini daha da şişirdiği gerçeği var ve onlar dışındakileri de görmezden gelmeye çalışan bir sistem. Türkiye'de de orta kesimi yok etmeye çalışıyorlar aslında, işin gerçeği bu. Benim çevremde de orta gelirli diyebileceğim insan sayısı azaldı, zenginleşen ya da fakirleşen kesime doğru kayan kutuplaşma başladı. Sizin savunduğunuz düşüncenin aksini ifade edenlerin de hangi partinin mensubu olduklarını bilmek zor değil, ne de olsa bazı şeyler işin fıtratında varmış.

Daha çok söylenecek şey var ama uğraşmıyorum, bu ülkenin başına ne geldiyse çıkarcı ve cahil kesim yüzünden geldi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nk061

quote:

Orijinalden alıntı: goodorevil

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: goodorevil

quote:

Vergileri çatır çatır ödeyipte hizmet alamadığım zamanları bilirim.

Ben hala alamıyorum.
    Geçen devlet hastahanesinin aciline gittim. 2 saat bekledim bir de doktorun üstüme yürümesi ile kavga etme durumuna geldim.

O sistemle alakalı bir sıkıntı. Eskiden bırak 2 saati sabaha kadar beklesen ne muayene olabiliyordun ne de ilaç alabiliyordun.. Parayı ödemeden hastanı çıkartamıyordun, rehin kalıyordu hastan. Ey gidi ey..

Abi sistemle değil doktorun kendini bir şey sanmasıyla olan bir durumdu.

Eskiye göre iyi olması dediğim gibi teknolojiye bağlı bir durum.

Ayrıca şu anda ayda 1000 TL civarı bir vergi veriyorum (Sigorta primi de dahil).
    Peki yılda 12 bin TL edecek ne hizmet alıyorum?

Bu zamana kadar bu kadar vergi odemiyordun belki ama bu kadar hizmette almiyordun,unutma

Dunya her saniye iyi yada kotu daha ileriye gidiyor Türkiye'de buna dahil.Saglik sektöründeki hastanelerdeki sıralardan soz ediyorsunuz ama isinize geldigi taraftan bakıyorsunuz olaylara.O kuyruklar vardi ya o siralar o siralari beklerken sağlık ucretli miydi ?HAYIR.

Simdi donup gunumuze bakalim ;Saglik ocagi muayenesi parali,devlet hastanesi parali,ozel hastane zaten parali..

Ilacini yazdirdin onu almakta parali.

Bu nedenle insanlar artik hastanelere gitmiyor.Eczahaneden ilaclari alarak kendi kendilerini iyilestirmeye calisiyorlar.

Üniversite hastanelerinin durumu ortada, hastalar ne yazık ki asistanların elinde, hocalar hasta bakmıyor, bakamıyor.Paranız yoksa ozel hastanenin kapisindan iceri almiyorlar..

Diyecegim odur ki her konuda oldugu gibi bu konuda koca bir yalandir.Hadi sigortasiz birisi gitsin sira beklemeden hastaneye 5 para vermeden muayene olsun ilaclarini alsin, alabiliyorsa tabi. .

• 95bin 105 bin bu paraları arabalara veren insanları anlamıyorum trafikte 5 binlik şahinde aynı gidiyor 100 binlik Passat da insanların derdi nedir al bi orta sınıf az yakan ikinci el bak keyfine burası Türkiye ...
    Büyük Şehirlerde sürekli şehir içi kullanıyorsanız aldığınız araba 15 bini geçmemeli bence
    Dahada atırsınlar sıfır araç fiyatlarını vergilerini de bu nedir ya az bile yapıyor hükümet ...

• quote:

Orijinalden alıntı: The Power of Faith

İyiye giden bir ekonomi göremiyorum, yalnızca belirli bir kesimin göbeğini daha da şişirdiği gerçeği var ve onlar dışındakileri de görmezden gelmeye çalışan bir sistem. Türkiye'de de orta kesimi yok etmeye çalışıyorlar aslında, işin gerçeği bu. Benim çevremde de orta gelirli diyebileceğim insan sayısı azaldı, zenginleşen ya da fakirleşen kesime doğru kayan kutuplaşma başladı. Sizin savunduğunuz düşüncenin aksini ifade edenlerin de hangi partinin mensubu olduklarını bilmek zor değil, ne de olsa bazı şeyler işin fıtratında varmış.

Daha çok söylenecek şey var ama uğraşmıyorum, bu ülkenin başına ne geldiyse çıkarcı ve cahil kesim yüzünden geldi.

katılıyorum yazdıklarınıza sonuna kadar biz kendi kuyumuzu kazıyoruz

• Eve hatirı sayilir, ortalama ustu bi para giriyor.
    Ben 2 senedir ev almiyorum hem dini boyuttan dolayi hemde kredi mantiksiz geliyor.
    Odeyemezsem isten cikarsam ne olur diye.
    Maaşallah adamin evine giren maas en fazla 2000lira.
    Krediyle ev aliyor, araba aliyor, faturasina ek iphone aliyor.
    Sonra agliyor para yetmiyor, devlet devlet diye.
    Gebermesi lazim bu adamin, ölsün bu ya, beter olsun.
    Yiyemeyeceğinin altina yatmayacaksin bu kadar basit..

Bunlar yüzünden, kullanilan kredi yuzunden ev fiyatlari yukseliyor.
    Araba fiyatlari yukseliyor.
    Kari koca calisiyor ikisi 1800 lira aliyor, gidip 50bin liraya sifir araba aliyor.
    Bizim is yerinde kiz 900tl ye calisiyor, gidip iphone 5s aliyor.
    Ben bu milleti anlamiyorum.
    Yahu ev alacagim, fiyati 150bin lira.
    Alip kiraya versen 500lira kirasi var.
    Bakiyorum diyorum ya kirada sorun var ya fiyatinda, 25 senede kendini cikariyor ev, boyle bir sacmalik var mi? Ben neden bu evi alayim o zaman?
    Amcam çekiyor ordan krediyi, nasil olsa bedava veriyorlar ya.. Çekin çekin hepiniz çekin.
    Kredi kullanmaya devam edin, hem diğer tarafta hemde bu tarafta çıkacak merak etmeyin..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-684118601 -- 26 Mayıs 2014; 1:26:14 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Sythel

Altindan fazla kar etti arac alimi. Hatta altin zarar ettirdi. Bu kadar net. Birebir yasadim

• wave61 kullanıcısına yanıt
    Hocam unutma herşey yaş değildir.Belki bu forumda hatta bu ülkede çok az kişinin yaşadığı olayları yaşadım hayatımda çoğunuzun yaşamak istemiyceği olaylar. Sevgili felan değil. İnsanın en az ile yetinmeyi bilmesini gerektirecek kadar ağır olaylar. Bir ekmek bile alabilecek parasının olmadığı olaylar.Milyonlarca lira borca sahip olmasına neden olan olaylar...
  • Millet neden bu kadar sert tepki verdi anlamadım. Zaten Türkiye başta olmak üzere birçok Avrupa ülkesi bu sistemi uyguluyor. Benzindeki, araçlardaki ötvnin asıl amacı vergi toplamak değil, dışa bağımlı bilinçsiz tüketimi frenlemektir. Alkol ve sigaradaki vergilerin çok fazla olmasindaki gibi... yani benim önerim farklı birşey değil, sadece daha şiddetli uygulanmasını istiyorum...

Bu politikayı uygulamayan ülkelerin başında arap ülkeleri gelir. Hiçbirşey üretemezler, dışa bağımlıdirlar, petrol kaynakları olmasa yiyecek ekmez bulamazlar, açlıktan ölürler... Ha bu arada orda benzin bedava sayılır. :). Yani söylediğim şey ülke menfaatinedir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Combalac -- 26 Mayıs 2014; 1:23:05 >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.