Şimdi Ara

Biz boşuna uğraşıyoruz... (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
224
Cevap
3
Favori
6.689
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • BU Millet zorla Aziz NESİN i bir bir haklı çıkarmaya başladı yaaa, yazıklar olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: nk061

quote:

Orijinalden alıntı: goodorevil

quote:

Vergileri çatır çatır ödeyipte hizmet alamadığım zamanları bilirim.

Ben hala alamıyorum.
    Geçen devlet hastahanesinin aciline gittim. 2 saat bekledim bir de doktorun üstüme yürümesi ile kavga etme durumuna geldim.

O sistemle alakalı bir sıkıntı. Eskiden bırak 2 saati sabaha kadar beklesen ne muayene olabiliyordun ne de ilaç alabiliyordun.. Parayı ödemeden hastanı çıkartamıyordun, rehin kalıyordu hastan. Ey gidi ey..

Evet, hastaneler faturayı ödeyemeyen hastaları artık rehin almıyor. Hastaya senet imzalatılıyor, sonra icra memurları geliyor. Ödeyemeyenlere de hapishane yolu görünüyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yıllık %3+3 zam alan adamlar gelmiş burda hükümet şakşakçılığı yapıyor,yok her yer arabaymış da AVM'den çıkmıyorlarmış da bilmem ne. Cebindeki paranın günden güne eridiğinden haberi yok. Her gün konu açılıyor araba niye pahalı,ev fiyatları neden tavan yaptı diye bilmiyorlar ki pahalandığı falan yok ceplerindeki para pul oldu sadece,birileri haksız kazançla yedi sülalesini zengin etsin bunlar hala bik bik ötüyor,Stockholm sendromu tavan yaptı bunlarda.
  • kendinize sorun nokia 3210 zamanı japonlar görüntülü konuşuyorken sizler simdi aynısını yapıyorsunuz
    avrupada navigasyon onlarca yıl önce varken bizde yeni yeni yaygınlaştı.
    dünyayı geriden takip ediyoruz
    ki başbakanımızın danışmanları sağolsun soma açıklamaları sayesinde avrupadan 200 sene geride olduğumuzu beyan ettirdiler
    oturup düşünmek lazım
    teknoloji üretmeden
    bizim halimiz ne olur?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uraltay85 -- 25 Mayıs 2014; 22:59:01 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Balanced blue

1,5 yıl önce 20.000,00 TL peşin, 15.000,00 TL kredi ile 35.000,00 TL ye aldığım araç bugün aynı şartlarda 45.510,00 TL ise kimse kusura bakmasın... Ben bugünün şartları ile fazladan 10.000,00 TL verip borçlanıp bu aracı alamam. Benim yıllık kazancım bunu karşılayacak kadar artmadı onu bırak hala aynı.
    Üniversite mezunuyum ailecek çalıyor olmamıza rağmen durum bu.

25.05.2012 tarihli döviz kuru

EUR/TRY 1 EURO : 2.3139
    USD/TRY 1 USD : 1.8476

25.05.2014 tarihli döviz kuru

EUR/TRY 1 EURO : 2.8461
    USD/TRY 1 USD : 2.0883

Banka kredileri ve kredi kartları ile yaşamaya alışan bir toplum olduk. Bunu sağlayan devletimi baktı ki ipin ucu kaçtı artık cep telefonu satışı için bile kanun çıkarttı.
    Yarın Allah korusun bir kriz olsun, 2 ay sonrası bankaların garajları ve yediemin parkları, otoyollar kredisi ödenememiş araçlar yüzünden dolacak inşallah o günleri görmeyiz.

Aynen bende katılıyorum. Bana göre önceden millet küçük borçlanmalar yapıyordu eşine dostuna borç yapıyorlardı. Bir de eski nesil şu an ki kadar alışveriş meraklısı değildi ve yastık altı yapmayı tercih ediyordu kötü gün için. Ama şu anki nesil alışveriş ve trend manyağı ak parti de bu trendin ufaktan yükseldiği zamanda geldi alım gücü artmadı artsa bile söylenen kadar bir artış değil. Millet artık yastık altı yapmaktansa parasını harcamayı seçiyor. Ben etrafımda önceden benim bankaya borçum var diyen adama rastlamazdım. Şimdi ise etrafımda neredeyse herkez' in bir bankaya bir borcu var.

Uzun lafın kısası bir ülkede bir telefon veya bir ürün " ilk sizde olsun" sloganı ile satılıyorsa insanlar bilinçsiz tüketici olmuş demektir.

• Boşverin hocam sıkmayın canınızı dünya malı dünyada kalır kandil günü sosyal mesajımı verip uzaklaşırım kandiliniz mübarek olsun

• Valla bu konunun tartışılması bile bence zaman kaybı.
    İnsanlar hallerinden memnun ki bu düzeni hunharca savunuyorlar.

Olanları görebilen ve gelecek kaygısı duyan insanlar en ufak protestoda en ağır karşılığı alıyorlar. Daha da acısı ise, bu insanları halkın büyük çoğunluğuna devlet düşmanı, terörist ve ateist olarak lanse ediyorlar. Böylelikle geri dönülmez bir şekilde halk ayrışıyor.
    Umarım yakın gelecekte tek sorunumuz araç fiyatlarının neden bu kadar arttığı olur.
    Lakin, ben çok daha karamsarım.Son 1 yılda bile bu ülkede tarifi mümkün olmayan yaralar açıldı.
  • Hocam yazdıklarınızın altına tekrardan imzamı atıyorum. Gerçekten duygularıma tercüman oldunuz. Emeklilik meselesi zaten tamamen çıkar üzerine planlanmış bir sistem. Bunu kimse inkar edemez heralde. Ben maden mühendisliği okuyorum, hadi diyelim çimento vs. de işe girdim, yeraltında çalışanlara göre daha nezih bir ortamım olur. Babamdan örnek vereyim. Adam kendini bildi bileli ayakkabı atölyesinin içinde. Şimdi bu adam o kadar iğrenç yapıştırıcılar, silme suları, havasız ortamlarda nasıl 65 yaşına kadar çalışsın ? Nasıl dayansın ? İnsan vücudu kaldıramaz o kokuları emin olun. Balley diğerlerinin yanında en hafifi neredeyse.

Neyse hocam biz ne kadar kendimizi paralasak, onu bunu eleştirsekte boş. Kendi çırpındığımızla kalırız anca. Bunları bizler düşünebiliyorken meclistekiler düşünemiyor mu ? Düşünüyor elbette.

Kısacası konuyu başlatanın tamda başlığa yazdığı gibi "Biz boşuna uğraşıyoruz..."

Hayırlı Geceler..

• Sistem bozuk malesef.Eskiden halkın çoğunluğu yaptığı işe göre para kazanırdı.Çalıştığım işyerinde günde 40 ton yük taşıyıp asgari ücret alan insanlar var.Çoğu ayağına ayakkabı alamadığı için fabrikanın verdiği iş ayakkabılarıyla dışarda geziyorlar.Öbür taraftan iş saatini lay lay la geçirip dün işe başlamış 2500 tl maaş alan devlet memuru tanıdıklarım var.Olüks arabaları alanlarda ya karı koca çalışanlar,yada kolay yoldan para kazananlar.Parayı zor kazanan biri o paraları veripte araba almaz bence!
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Ben hala alamıyorum.
    Geçen devlet hastahanesinin aciline gittim. 2 saat bekledim bir de doktorun üstüme yürümesi ile kavga etme durumuna geldim.

O sistemle alakalı bir sıkıntı. Eskiden bırak 2 saati sabaha kadar beklesen ne muayene olabiliyordun ne de ilaç alabiliyordun.. Parayı ödemeden hastanı çıkartamıyordun, rehin kalıyordu hastan. Ey gidi ey..

Abi sistemle değil doktorun kendini bir şey sanmasıyla olan bir durumdu.

Eskiye göre iyi olması dediğim gibi teknolojiye bağlı bir durum.

Ayrıca şu anda ayda 1000 TL civarı bir vergi veriyorum (Sigorta primi de dahil).
    Peki yılda 12 bin TL edecek ne hizmet alıyorum?

Bu zamana kadar bu kadar vergi odemiyordun belki ama bu kadar hizmette almiyordun,unutma

• katılıyorum

• kredi ve kredi kartları ile yaşadığımız mutlu /mesut hayat sona ermek üzere

bunu gören hükümet dahi bazı önlemler almaya çalışıyor (misal cep telefonlarında taksitleri kaldırmak gibi)

Allah esirgesin bir ekonomik kriz yada büyük bir olumsuzlukta komple batacağız , 5 nisan ve 2001 krizleri bunun yanında sıfır kalacak

çünkü hepimiz borçluyuz ,hatta bazıları normalin çok daha üstünde borçlu ve günü kurtardı mı sevinecek cinsten

üretim olmadan korkunç tüketim yapılıyor ve bunu ilk başlarda hükümet özendirdi ama şimdilerde tehlikeyi görüyor ama bence yeterli tedbirler henüz alınmadı
  • quote:

Orijinalden alıntı: bLooP

Arkadaşlar 2002 den önce faytona biniyodunuz nankörlük etmeyin.
    Hatta bu hükümetden önce Iphone bile yoktu. İnsanların çok acayip parası var alıyolar Passatlar filan.

Fayton mu? Siz yanlış biliyorsunuz, 2002 den önce edep yerimizde bir incir yaprağı, ellerimizde mızraklarla topluca ava çıkardık. Getirdiğimiz av etlerini de totem etrafında dansla kutlardık. 2002 den sonra, birden sihirli değnek geldi ve Mersolara binmeye başladık.

Bu hükümetten önce iphone diye birşeyin de olabilme ihtimali kocaman bir "0" (SIFIR). iphone ilk telefonunu 9 Ocak 2007 de üretti çünkü...

İnsanların da çok acayip parası falan yok. Bankalar zihin özürlü adamlara bile 4 er adet kredi kartı dağıttı. Yani herşey krediyle dönüyor. Ha, o kredi karları nereye gidiyor? Yurtdışına.... Çünkü satılmadık bankan kalmadı....

Zeki çocuk....

• quote:

Orijinalden alıntı: volkman

quote:

Orijinalden alıntı: bLooP

Arkadaşlar 2002 den önce faytona biniyodunuz nankörlük etmeyin.
    Hatta bu hükümetden önce Iphone bile yoktu. İnsanların çok acayip parası var alıyolar Passatlar filan.

Fayton mu? Siz yanlış biliyorsunuz, 2002 den önce edep yerimizde bir incir yaprağı, ellerimizde mızraklarla topluca ava çıkardık. Getirdiğimiz av etlerini de totem etrafında dansla kutlardık. 2002 den sonra, birden sihirli değnek geldi ve Mersolara binmeye başladık.

Bu hükümetten önce iphone diye birşeyin de olabilme ihtimali kocaman bir "0" (SIFIR). iphone ilk telefonunu 9 Ocak 2007 de üretti çünkü...

İnsanların da çok acayip parası falan yok. Bankalar zihin özürlü adamlara bile 4 er adet kredi kartı dağıttı. Yani herşey krediyle dönüyor. Ha, o kredi karları nereye gidiyor? Yurtdışına.... Çünkü satılmadık bankan kalmadı....

Zeki çocuk....

Hocam ironi yaptığımı sanmıştım ama sanırım pek başarılı olamamışım.

• Bu ulkede saglam sayida papağan var arkadaş.

• Tasarruf tasarruf tasarruf.

Bir insan gelirinin en az 12% sini tasarruf etmelidir. Bu oran bazi ulkelerde de 50% seviyesindedir.

Eger tasarrufunuz yok ise baska birisinin tasarrufunu satin almaniz gerekir. Yani size tasarruf satilir. Biz buna kredi diyoruz.

Eger tasarruf mahiyetinde altin dolar ev gibi yatirimlariniz yok ise yani tasarrufunuz 0 ise krediye bulasmak akil kari degildir. Yoksa ayaginiz tokezledigi anda sahip oldugunuz herseyi yitirmeniz an meselesidir.

Yillik gelirinizin en az %12 sini tasarruf olarak ayirin. Benden soylemesi

• parasi olan alsin gule gule binsin borca giren de goze almistir bi sorun cikarsa odeyemezse belli bi zararla sifir araba defterini kapatir

hani derlerya bin nasihattan bir msübet iyidir diye o misal... birakin isteyen istedigi gibi yaşasın

hayirli kandiller herkese

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Ben hala alamıyorum.

Abi sistemle değil doktorun kendini bir şey sanmasıyla olan bir durumdu.

Eskiye göre iyi olması dediğim gibi teknolojiye bağlı bir durum.

Ayrıca şu anda ayda 1000 TL civarı bir vergi veriyorum (Sigorta primi de dahil).
    Peki yılda 12 bin TL edecek ne hizmet alıyorum?

Bu zamana kadar bu kadar vergi odemiyordun belki ama bu kadar hizmette almiyordun,unutma

Yahu ne hizmeti alıyoruz kardes. Bize acıkla da bizde bilelim. Senin hizmet dedigin bir sürü sey,bugün teknoloji sayesinde oldu. Bu iktidardan önce bu kadar gelisme saglanmamıstı. Bırakın da bir zahmet hizmet dediginiz seyler gelsin.

Emlak vergisi verdik daha gecen. Fiyatlar iki kat artmış. Ne diye arttı iki kat ? Vergilere calısıyoruz resmen. Kendimizi bile gectik.

Bugün hizmet denilen seyler sadece yollar. Ordan yol yaptık. Burdan yol yaptık. Sürekli duble yol. Madem yol yapıyorsun,istanbul un trafigini de cozsene. Oda yol yaparak cozulmeyecek mi ? Ne yapayım sehirlerarası duble yolları.

Ben anlamıyorum bu işi.

• wave61 kullanıcısına yanıt
    20 yaşındayım ona göre yazayım size benim çocukluk zamanımda en kral ekmek 35 kuruştu.Benim çocukluğumda LCW en baba markaydı fakat kar marjı yüksek olan bir şirket değildi. Benim çocukluğumda babamın maaşı şimdikine göre sadece 600 lira daha düşüktü. Benim çocukluğumda eve birşey alırken annem ay sonunu nasıl getiricez diye düşünmezdi. Benim çocukluğumda markete girip 100 milyona (o zamanın parasıyla) bütün evin aylık alışverişi yapılırdı.Şimdi 200 liraya aldığın şey 2 hafta zor gidiyor. Benim çocukluğumda benzin alırken babam ne kadar yaktı nasıl daha az yakabilirim diye düşünmüyordu. Benim çocukluğumda annem 1 ay eve birşey almayıp kendine altın takı alabiliyordu. Benim çocukluğumda çeyrek altın 20 milyondu. Benim çocukluğumda 1 liraya 3 taze simiti alabiliyordun. Benim çocukluğumda babama sigara almaya gidince 50 liraya 1 karton sigara alabiliyordum. Benim çocukluğumda babam içki alırken 70lik çok pahalı 35 lik alıyım demiyordu.Benim çocukluğumda dolmuş 500 bindi. Benim çocukluğumda parka girdiğinde içtiğin limonata en iyisi 1.5 milyondu. Daha saymamı istersen hepsini tek tek sayarım. Bunların fiyatları 10 katına kadar çıkarken babamın maaşı %30 zar zor artmış 12 yıl gibi koca bir sürede. Benim çocukluğumda ablam üniversiteye giderken 500 milyonla izmirde eve çıkıp rahat rahat geçinebiliyordu. Annem 2004 te emekli oldu 700 milyon maaş alıyordu şimdi 850 lira alıyor 10 yılda 150 lira zam ne demek sen bunları düşündün mü geçmişe bakarak yorum yap gözlerini kapatarak değil...

• quote:

Orijinalden alıntı: ensnksr

quote:

Orijinalden alıntı: Myronides

quote:

Orijinalden alıntı: ensnksr

quote:

Orijinalden alıntı: Myronides

Millette deli gibi kara para var araba satın alarak akliyorlar işte. Ha illa normal adamlarda vardır ama çoğu dediğim gibi. Superb için falan bekliyoruz bizde 95 bin tl verilirmi o araca yav.

Passat 110 bin düz vites Mondeo hemde eski kasa 105 bin olunca superb masum kalıyor :)

Mumenu öyle ne yazık ki

Hocam superb ye 95 vereceğimize gider passat a 10 küsür kagit daha fazla veririz malum bu ülkede vw olunca araba arsa gibi değerleniyor her sene

Bu fiyatlardan sonra değerlenmez değer kaybeder neden derseniz bu fiyatlar bu araçların göreceği son nokta bundan sonra düşüş olur diye bekliyorum ama bakalım

Hocam diyorum yaşınızı bilmediğim için kusura bakmayın başta.

Hocam bu fiyatlar son kaktırma seansı happy ending vericekler yakında araba alsınlar diye. Doğuşun deposuna gittim geçen gün arkadaşımı görmeye 10 binden fazla araç vardı hepsi dip dibe park edilmiş halde ve tam opsiyonlulardan tut en boşun boşuna kadar vardı. Stokları bu şekilde eritirse doğuş son 10 yılın en büyük karını yapıcağını söylediler elemanlar. Bundan daha fazla stoğu olan firmalar varmış. Araba şuan geliş fiyatı kadar karla satıştaymış. Ne denli doğru bende bilmiyorum ama bu fiyatlar doğruluğunu onaylar nitelikte aslında. 2. el piyasası 0 km piyasasındaki uçuşa rağmen hala deli gibi düşüşte ama galeriler hurda alır gibi fiyat veriyor zaten.Elden gelen bişey yok artık kazığı öyle bir sokuyorlar ki .... Neyse ağzımı bozucam Bizim millete herşey müstehak artık...

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.