Şimdi Ara

Biz boşuna uğraşıyoruz... (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
224
Cevap
3
Favori
6.692
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Cari acik hala fazla. Gecen de hber cikti stndard and poors dikkat cekmis. Bu arac fiyatlarinin artisina isaret. Dusmesini beklemeyin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1,5 yıl önce 20.000,00 TL peşin, 15.000,00 TL kredi ile 35.000,00 TL ye aldığım araç bugün aynı şartlarda 45.510,00 TL ise kimse kusura bakmasın... Ben bugünün şartları ile fazladan 10.000,00 TL verip borçlanıp bu aracı alamam. Benim yıllık kazancım bunu karşılayacak kadar artmadı onu bırak hala aynı.
    Üniversite mezunuyum ailecek çalıyor olmamıza rağmen durum bu.

25.05.2012 tarihli döviz kuru

EUR/TRY 1 EURO : 2.3139
    USD/TRY 1 USD : 1.8476

25.05.2014 tarihli döviz kuru

EUR/TRY 1 EURO : 2.8461
    USD/TRY 1 USD : 2.0883

Banka kredileri ve kredi kartları ile yaşamaya alışan bir toplum olduk. Bunu sağlayan devletimi baktı ki ipin ucu kaçtı artık cep telefonu satışı için bile kanun çıkarttı.
    Yarın Allah korusun bir kriz olsun, 2 ay sonrası bankaların garajları ve yediemin parkları, otoyollar kredisi ödenememiş araçlar yüzünden dolacak inşallah o günleri görmeyiz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Balanced blue

1,5 yıl önce 20.000,00 TL peşin, 15.000,00 TL kredi ile 35.000,00 TL ye aldığım araç bugün aynı şartlarda 45.510,00 TL ise kimse kusura bakmasın... Ben bugünün şartları ile fazladan 10.000,00 TL verip borçlanıp bu aracı alamam. Benim yıllık kazancım bunu karşılayacak kadar artmadı onu bırak hala aynı.

Banka kredileri ve kredi kartları ile yaşamaya alışan bir toplum olduk. Bunu sağlayan devletimi baktı ki ipin ucu kaçtı artık cep telefonu satışı için bile kanun çıkarttı.
    Yarın Allah korusun bir kriz olsun, 2 ay sonrası bankaların garajları ve yediemin parkları, otoyollar kredisi ödenememiş araçlar yüzünden dolacak inşallah o günleri görmeyiz.

Özellikle son iki paragraftaki tespitler çok güzel, benim soylemek istediklerime de ışık tutuyor.

• Çok farklı açilardan bakıyoruz hocam malesef. Yıne de fikirlerinize saygılıyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Combalac -- 25 Mayıs 2014; 20:00:17 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: eren15935

Millette para var demekki. Aldiklarina gore. Halbuki daga tasa soyluyoruz sifir almayin diye onlae bile dile geldi bizim millet ayni hala. Bizim ulkedr protesto kulturu diye bisey yok arkadas. Benzin olmus bilmem kac tl otv bilmem nekadar. Olsun diyor millet.

Cidden insan etrafına bakıyor ve gerçekten millete para ver deyip duruyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • parası olan alıyor parası olmayan almıyor
  • Harbi bosa ugrasiyoruz

• quote:

Orijinalden alıntı: Balanced blue

1,5 yıl önce 20.000,00 TL peşin, 15.000,00 TL kredi ile 35.000,00 TL ye aldığım araç bugün aynı şartlarda 45.510,00 TL ise kimse kusura bakmasın... Ben bugünün şartları ile fazladan 10.000,00 TL verip borçlanıp bu aracı alamam. Benim yıllık kazancım bunu karşılayacak kadar artmadı onu bırak hala aynı.

Aynı durum bırakın krizi şu anda mevcut Yediemin otoparkı Evimin yanında eskiden hurda araçlar olurdu şimdi 2013 model araçlar Rabbim o günleri göstermesi kriz olsa çok kötü olur

• Refah arttı derken 4 tane asgari ücretle çalışan kira vermeyen arkadaşım var.Bunların ikisinin 1 er bebeği var ve ceplerinde kuruş yok.Aldıkları para direkt harcamalara gidiyor.Telefonlarında kontör yok.
    Öyle para biriktirip araba, ev almak mümkün değil.Ek iş yapan birisi var o para biriktiriyor bir de avanta iş bulanlar var onlar paralı.
    Böyle insanlar araba ve evleri alamıyorken bazıları çatır çatır alıyor.Bunların nasıl aldığına bakmak lazım.
    Sizin refah dediğiniz şey önceden ayda 2 kilo kıyma alabiliyorken şimdi 3-4 alabiliyorsam benim için geçerlidir.Ancak böyle bir ortam yok.
    Devir siyasi torpille, yolunu bularak para kazanma devri.Böyleleri evleri, arabaları alıyor.Sizde burada zenginleşiyoruz diyorsunuz.
    Kan ağlayan esnafa gelince.Kazıklayamadığı için kan ağlıyordur.Küçük esnaf melek değil.Eskiden büyük marketler yokken bizi iyi kazıklarlardı şimdi işler değişti.5'e alıp 10'a satacak enayi bulamıyorlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: ensnksr

quote:

Orijinalden alıntı: Toygun_ank

Olan zar zor araç alanlara oluyor diğerleri zaten üçüne beşine bakmıyor.

Hocam o kadar çok kredi ile araç alan var ki anlatamam herkeste bir kredi borcu çoğu parası ile değil sürünerek alıyor

Yok hocam ne yazık ki protesto kültürü yok bizim millette ben otomatik alacaktım değiştirmeyi düşünüyordum yazın satamadım aracı kaldı öyle zamlar bir bindi onu arkası yok ondan beri devlet 1 koydu bayi 1 daha koydu 2 euro arttı dolar arttı yakıt koyamıyorum çoğu zaman kimim umrunda

Bizim millet 1-sigarasindan 2-arabasindan vazgeçmez aç gezer ama gene de bu ikisindengeri kalmaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: 06_EMRE

quote:

Orijinalden alıntı: ensnksr

quote:

Orijinalden alıntı: Toygun_ank

Olan zar zor araç alanlara oluyor diğerleri zaten üçüne beşine bakmıyor.

Hocam o kadar çok kredi ile araç alan var ki anlatamam herkeste bir kredi borcu çoğu parası ile değil sürünerek alıyor

Yok hocam ne yazık ki protesto kültürü yok bizim millette ben otomatik alacaktım değiştirmeyi düşünüyordum yazın satamadım aracı kaldı öyle zamlar bir bindi onu arkası yok ondan beri devlet 1 koydu bayi 1 daha koydu 2 euro arttı dolar arttı yakıt koyamıyorum çoğu zaman kimim umrunda

Bizim millet 1-sigarasindan 2-arabasindan vazgeçmez aç gezer ama gene de bu ikisindengeri kalmaz.

Telefonu unutmayalım asgari ücretle geçinen adam içinde kontör yok note 3 kullanıyor

• quote:

Orijinalden alıntı: Indigo

Refah arttı derken 4 tane asgari ücretle çalışan kira vermeyen arkadaşım var.Bunların ikisinin 1 er bebeği var ve ceplerinde kuruş yok.Aldıkları para direkt harcamalara gidiyor.Telefonlarında kontör yok.
    Öyle para biriktirip araba, ev almak mümkün değil.Ek iş yapan birisi var o para biriktiriyor bir de avanta iş bulanlar var onlar paralı.
    Böyle insanlar araba ve evleri alamıyorken bazıları çatır çatır alıyor.Bunların nasıl aldığına bakmak lazım.
    Sizin refah dediğiniz şey önceden ayda 2 kilo kıyma alabiliyorken şimdi 3-4 alabiliyorsam benim için geçerlidir.Ancak böyle bir ortam yok.
    Devir siyasi torpille, yolunu bularak para kazanma devri.Böyleleri evleri, arabaları alıyor.Sizde burada zenginleşiyoruz diyorsunuz.
    Kan ağlayan esnafa gelince.Kazıklayamadığı için kan ağlıyordur.Küçük esnaf melek değil.Eskiden büyük marketler yokken bizi iyi kazıklarlardı şimdi işler değişti.5'e alıp 10'a satacak enayi bulamıyorlar.

Hocam bir kısmı dikkatimi çekti siyasi torpil bir kişi var burada oğlu benim oğlum ile ayni üniversiteyi kazandı benim oğlana yurt çıkmadı aylık 400 lira yurt taksidi var sadece o kişinin tokat ta servis firması var Mercedes e250 ye biniyor çocuğu torpil ile devlet yurdunda seçim döneminde o Mercedesle az girmedi konvoya şimdi o adam araba almasın da ben mi alayım

• quote:

Orijinalden alıntı: EustassKiD26

Bu fiyatlar zaten alt-orta kısmı zora soktu, orta-üst ve üst sınıf için değişen bir şey yok. Adamların zaten parası vardı 3'e 5'e bakmadan alabiliyorlar.
    Olan memura,öğretmene falan oldu yani. Borç harç anca alabileceği araç 5-10bin daha arttı.

Sadece fiyatlardan değilde sistemi düşünürsek bu sistem orta sınıfı bitirdi. Eskiden fakir, orta halli, birde zengin vardı. Şu an orta halli sınıf kalmadı neredeyse. Ya herkes kazandığıyla ancak kendisini, ailesini geçindiriyor yada diğer şekil işte.
  • quote:

Orijinalden alıntı: goodorevil

quote:

Orijinalden alıntı: wave61

her şeyi arabaya göre yorumlamayın lütfen şöyle biraz geri gidin biz de orta halli insanlarız hatta alt gelirli diyorum kendime.. Çocukluğunuzda yediğiniz içtiğiniz giydiğiniz şeylere bakın kullandığınız eşyalara bakın bakın da bakın çevrenize bakın.. azıcık düşünelim bu her şeye muhalefet olan deveye cüce diye muhalefet eden komik anlayıştan vazgeçelim hocam.. saygılar.

2002'den bu yana gelişen teknoloji biraz da bizim refahımızı artıran.
    Evet yapılan yeni yolları ihmal edemem, yeni yolların yapılması ulaşım alanını geliştirdi belki. Önceden bir kamyonun 12-13 saatte gittiği yol şimdi 6-7 saatlik yol oldu ancak, mazotun fiyatını düşünürsek kamyoncu için hiç iyi olmamış gibi duruyor.

Nakliye çok önemli bir sektör. Bugün bu sektörün maliyeti düşürülürse (Mazot fiyatı, lastik fiyatı, sigorta fiyatı vb.) bu yediğimiz ekmekten giydiğimiz pantolona kadar her şeyi ucuzlatır.

Ayrıca refah düzeyimiz artmadı. Aksine, emekçinin, alın teri ile çalışanın hangi sektörde olursa olsun kazandığı para "tüketebilecek ancak biriktiremeyecek" düzeyine çekildi. Önceden bir kamyoncu gayet güzel paralar kazanabilirken, bir devlet işçisi gayet iyi maaş alırken bugün aynı devlet işçisi ayda bir kaç yüz lira kenara atamıyor. Yani bir nevi paralı köleler haline geldik. Ancak temel ihtiyaçlarımızı karşılayıp birazcık olsun lükse kaçan (Atıyorum fotoğraf makinesi almak, yeni cep telefonu almak v.b) ıvır zıvırları da bankaya borçlanarak alabilir kıvamdayız şu anda.

Yani refah düzeyimiz artmadı. Aksine paralı köleler haline geldik ancak teknolojinin yüksek olması sayesinde refah görünebiliyoruz.
    Sistem "parası olan daha çok kazansın, para; para kazansın, parası olmayan sadece karnını doyursun, emekçi karnını doyursun, üstünü giyinsin yeter "mantığı üzerine kurulu.

Devlet ise artık sinekten yağ çıkartma durumuna gelmiş durumda. Vatandaşın evinin değerinin artması karşısında derhal "Rant vergisi" almaya, 50 kuruşluk sudan, bir lokma ekmekten vergi almaya, üstüne üstlük vatandaşı lüksüne düşkün olmakla suçluyor.

Hocam yazınızın altına imzamı atarım. Çok güzel yazmışsınız, elinize sağlık.

Ben öğrenciyim. Gurbette okuyorum. Yeri geliyor yiyeceğim yemeğin bile hesabını yapıyorum ve orada 1 lira bile kar etsem kendimi zafer kazanmış gibi hissediyorum. Yapılan yollar, hizmetler vs. eyvallah lafım yok, olamazda. Her şey ortada çünkü. Babam emekli ve çalışıyor. Küçük çaplı ayakkabı atölyemiz var. Diyelim ki çalışmadı veya çalışamıyor olsaydı ? 900 lira emekli maaşıyla 450 lira ev kirası mı ödesin? Evimi geçindirsin? Arkamdan gelen 2 kardeşimi mi okutsun ? Benimi okutsun ? Ve üzerine işletme olduğu için emekli maaşından da bir miktar para kesiliyor. Zaten sen atölye üzerinden bir dünya vergi alıyorsun ? E bu adam çalışmazsa geçinemeyecek ? Ne yapalım siz söyleyin?
    Kısacası ben refah deyince kendim rahatça geçinebiliyor muyum ona bakarım.

• quote:

Orijinalden alıntı: murderer_utku

quote:

Orijinalden alıntı: Sefa Ayrılmaz

Bankadan aldığı borçla sahip olduğu araç için mi bu refah.Ya sonrası bankaya köle yaşamlar.

Şşşşttt sus yoksa dokuz köyden kovarlar bak adamı.

Taşlamak gibi algılamayın ama bende bu aralar 2.el araba almayı düşünüyorum ve banka kredisi ile düşünüyorum.

Şimdi benim kenarda birikmişim yok, elimde satıpta 1 araba parası çıkartacak yatırım da yok. 91 model bir Kartal'ım var Allah'a şükür tek marş sıkıntısız ama ben daha iyi ve ferah bir arabaya binmek istiyorum. Rahat edeyim istiyorum.

Şimdi ben ne yapmalıyım ? Kem-küm etmeden cevap verirseniz sevinirim.

• biz zaten boşa uğraşmıyoruz ve bu ülkedeki bazı vatandaşların gelirlerinin de çok arttığını da biliyoruz

tam aksine zengin daha zengin ,fakir daha da fakirleşti

orta sınıf ise bitmek üzere ve zaten hükümette bunu istiyor

ya zengin olacaksın yada fakir
  • Bazı arkadaşlarımız ya sallıyor, ya da konuşmuş olmak için konuşuyor. 100 - 150 milyarlık araçlar için konuşmuyorum. Şu anda en fazla 60 milyara kadar olan araçlardan bahsediyorum. Birincisi araba 4 kişilik bir aile için lüks değil ihtiyaçtır. (Buna en güzel örnek de, bir yakınınızın sağlık sorunuyla karşı karşıya olduğu zaman ihtiyacınızın olmasıdır. Hiç bir para gözünüze görünmez) Orta direk dediğimiz kesimin para biriktirerek araba alabilme gibi bir şansı olabilir mi Allah aşkına... Buna inanan varsa, ya saftır ya da Türkiye gerçeklerini bilmiyor demektir. O zaman insanlar da kredi çekerek araba sahibi oluyor. Kaybedeceği bir şey yok ki... Zaten kredisi bittiği zaman ödediği faiz farkından daha çok kar etmiş oluyor. Bizim gibi enflasyonu sürekli yüksek olan ama hile ile hep düşük gösterilen ülkelerde bu hep böyledir. Adam şimdi krediyle almasa, üç yıl para biriktirmeye çalışsa, şu anda 40.000' e alacağı araç 70.000 olur. Oysa krediyle aldığı zaman, o araç 55.000' e gelir ve artı üç yıl da arabayı kullanmış olur. Bu niye bu kadar abes olsun ki... Bir daha hatırlatayım: lüks araçlardan bahsetmiyorum. Orta düzey araçlardan bahsediyorum. Zevkten değil, ihtiyaçtan bahsediyorum. Bu arada ben araba alacağımda, sunroof' muş, navigasyon' muş, yok efendim sport tipmiş gibi lükslere değil, sadece güvenlik donanımının iyi olmasına ve işimi ne kadar iyi göreceğine bakarım. Eminim bir çok kişide böyledir. Bu arada bazıları da "Ele verir talkımı, kendi yutar salkımı..." hikayesi yapıyor. Madem araba alma gibi bir niyetin yok, ne işin var galeride ya da test sürüşünde... 55 yaşımdayım ve hayatımda hiç test sürüşüne gitmedim ve de ilgi duymadım... Bu arada, REFAHIN FİLAN ARTTIĞI YOK... İlk işe başladğımda aldığım maaşla şu anda aldığım maaş arasında 500 dolar kaybım var. Yani sürekli geri gidiyoruz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rutan -- 25 Mayıs 2014; 21:40:25 >

• quote:

Orijinalden alıntı: kemal1414

biz zaten boşa uğraşmıyoruz ve bu ülkedeki bazı vatandaşların gelirlerinin de çok arttığını da biliyoruz

tam aksine zengin daha zengin ,fakir daha da fakirleşti

orta sınıf ise bitmek üzere ve zaten hükümette bunu istiyor

ya zengin olacaksın yada fakir

Bu söylediğiniz çok doğru işte...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Indigo

Refah arttı derken 4 tane asgari ücretle çalışan kira vermeyen arkadaşım var.Bunların ikisinin 1 er bebeği var ve ceplerinde kuruş yok.Aldıkları para direkt harcamalara gidiyor.Telefonlarında kontör yok.

Kucuk esnaf olayi icin cok dogru soylemissiniz agziniza saglik.Gecen yigenim gofret istedi gittik beraber bir bakkala;

markette 50 krs bakkalda 1 lira.
    Kola markette 3 lira bakkalda 3.5lira.
    Bisküvi markette 1 lira bakkalda 2 lira
    Meyveli soda markette 0.75 kurus bakkalda 1.5 lira

Market dediysem bim felan değil migrostan bahsediyorum.Bu ne ya kim gelecek de senden alışveriş yapacak bu durumda.

Herkes tuttuğunu oper olmus bu devirde.Hele birde Akp yandasiysan deyme keyfine gitsin. Onceden seneden bir tatile giderdik yemin ediyorum simdi surdan suraya gidemiyoruz.Komsular felan diyor arabanizin kmsi dusuk iyide nereye gidecez hani para nerde ?

Birakalim tatili sosyal yasantiyi insanlar yiyecek ekmegi zor buluyor hukumet bunu istiyordu ve basardi.Iki torba kömüre oy verecek insanlar var muhtaclar çünkü..

Ama bir de madalyonun obur yüzü var.Karsi sitede oturan eskiden ülkücü olan akp yandasi bir komsumuz var 2005 yilindan beri 5 tane rahat araba degistirmistir.

2000 kasa focusu vardi
    Mondeo aldi
    Bir ara jeepe bindi
    Şimdide bmw 5 serisine biniyor.

E haliyle bu adama gore tabiki istikrar sursun ister.Ona gore alim gucu artti tabi yakinda da sogutozune taşacak ohh kim ister ki bindiği dali kesmeyi ?

Ati alan uskudari gecti bizde burada ustumuzu basimizi yirtalim..

• quote:

Orijinalden alıntı: nk061

quote:

Orijinalden alıntı: murderer_utku

quote:

Orijinalden alıntı: Sefa Ayrılmaz

Bankadan aldığı borçla sahip olduğu araç için mi bu refah.Ya sonrası bankaya köle yaşamlar.

Şşşşttt sus yoksa dokuz köyden kovarlar bak adamı.

Taşlamak gibi algılamayın ama bende bu aralar 2.el araba almayı düşünüyorum ve banka kredisi ile düşünüyorum.

Şimdi benim kenarda birikmişim yok, elimde satıpta 1 araba parası çıkartacak yatırım da yok. 91 model bir Kartal'ım var Allah'a şükür tek marş sıkıntısız ama ben daha iyi ve ferah bir arabaya binmek istiyorum. Rahat edeyim istiyorum.

Şimdi ben ne yapmalıyım ? Kem-küm etmeden cevap verirseniz sevinirim.

Kredi çekeceksiniz tabi akraba eş dost tan borç alabilirseniz başka. Şu an ülkemizde borç alınacak eş dost pek kalmadı. Çünkü herkes bankalardan kredi almış onu ödemeye çalışıyor. Arkadaşın dediğini alıntılamamın sebebi bu büyük kendinizi aşan borçların altına girip nasıl huzurlu refahlı yaşanabilir sorunsalıydı. "Ayağını yorganına göre uzat." diye bir atasözümüz vardır bilirsiniz. Burda demek istediğim sadece elindekini harca değildir. Eğer ödenilebilirse her türlü borcun altına da girilebilr. Eskiden insanlar ceplerindeki kadar harcar en fazla bakkala, manava veya kasapa borcu olurdu. Şimdi sizi 1 ay bile idare etmeyecek bankalara borçluyuz. Kenara koyduğunuz para her geçen saniye eriyor. Her sene zam zam zam. Para biriktirseniz ne yazacak ki? Şu an kredi çekmeden hiç bir şey yapamazsınız. Ev,araba, eğitim, iş liste uzar gider.
    Uzun lafın kısası: Bankalara muhtaç olduk(köleleri olduk), borçsuz harçsız bi halt yapılamayacak durumdayız, paramızı saklasak bile her geçen saniye eriyor.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.