Şimdi Ara

Biz boşuna uğraşıyoruz... (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
224
Cevap
3
Favori
6.689
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Sukulented

Cari acik hala fazla. Gecen de hber cikti stndard and poors dikkat cekmis. Bu arac fiyatlarinin artisina isaret. Dusmesini beklemeyin
    daha da artacak fiyatlar.. cari açık fazla adamlar kapatalım diye yükseltiyor güya... ama önce kendi iştahlarını kapatmalılar :(
  • yahu bu forum azınlık gerçeği yansıtmıyor daha kaç kere diyeceğiz
  • quote:

Orijinalden alıntı: murderer_utku

quote:

Orijinalden alıntı: nk061

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Sefa Ayrılmaz

Bankadan aldığı borçla sahip olduğu araç için mi bu refah.Ya sonrası bankaya köle yaşamlar.

Şşşşttt sus yoksa dokuz köyden kovarlar bak adamı.

Taşlamak gibi algılamayın ama bende bu aralar 2.el araba almayı düşünüyorum ve banka kredisi ile düşünüyorum.

Şimdi benim kenarda birikmişim yok, elimde satıpta 1 araba parası çıkartacak yatırım da yok. 91 model bir Kartal'ım var Allah'a şükür tek marş sıkıntısız ama ben daha iyi ve ferah bir arabaya binmek istiyorum. Rahat edeyim istiyorum.

Şimdi ben ne yapmalıyım ? Kem-küm etmeden cevap verirseniz sevinirim.

Kredi çekeceksiniz tabi akraba eş dost tan borç alabilirseniz başka. Şu an ülkemizde borç alınacak eş dost pek kalmadı. Çünkü herkes bankalardan kredi almış onu ödemeye çalışıyor. Arkadaşın dediğini alıntılamamın sebebi bu büyük kendinizi aşan borçların altına girip nasıl huzurlu refahlı yaşanabilir sorunsalıydı. "Ayağını yorganına göre uzat." diye bir atasözümüz vardır bilirsiniz. Burda demek istediğim sadece elindekini harca değildir. Eğer ödenilebilirse her türlü borcun altına da girilebilr. Eskiden insanlar ceplerindeki kadar harcar en fazla bakkala, manava veya kasapa borcu olurdu. Şimdi sizi 1 ay bile idare etmeyecek bankalara borçluyuz. Kenara koyduğunuz para her geçen saniye eriyor. Her sene zam zam zam. Para biriktirseniz ne yazacak ki? Şu an kredi çekmeden hiç bir şey yapamazsınız. Ev,araba, eğitim, iş liste uzar gider.
    Uzun lafın kısası: Bankalara muhtaç olduk(köleleri olduk), borçsuz harçsız bi halt yapılamayacak durumdayız, paramızı saklasak bile her geçen saniye eriyor.

Aynı fikirdeymişiz, sıkıntı yok o zaman. Bütün söylediklerinize harfiyen katılmakla beraber birde ekleme yapmak isterim.

Tamam bu hallere düştük ama ilerleyen yönlerimizde yok değil hani. Onları da hor görmemek lazım. Sağlık sektörü, ulaşım sektörü, eğitim sektörü eskiye oranla fazlası ile gelişti.

• Hayatta mutlu olmanın iki yolu vardır,
    Istekleri azaltmak
    Imkanları arttırmak
  • insanlar rahatından vazgeçemior malesef ,ben ugrasmayım nasıl olsa başkaları ugraşır tarzı düşünceler hakim
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Bankadan aldığı borçla sahip olduğu araç için mi bu refah.Ya sonrası bankaya köle yaşamlar.

Taşlamak gibi algılamayın ama bende bu aralar 2.el araba almayı düşünüyorum ve banka kredisi ile düşünüyorum.

Şimdi benim kenarda birikmişim yok, elimde satıpta 1 araba parası çıkartacak yatırım da yok. 91 model bir Kartal'ım var Allah'a şükür tek marş sıkıntısız ama ben daha iyi ve ferah bir arabaya binmek istiyorum. Rahat edeyim istiyorum.

Kredi çekeceksiniz tabi akraba eş dost tan borç alabilirseniz başka. Şu an ülkemizde borç alınacak eş dost pek kalmadı. Çünkü herkes bankalardan kredi almış onu ödemeye çalışıyor. Arkadaşın dediğini alıntılamamın sebebi bu büyük kendinizi aşan borçların altına girip nasıl huzurlu refahlı yaşanabilir sorunsalıydı. "Ayağını yorganına göre uzat." diye bir atasözümüz vardır bilirsiniz. Burda demek istediğim sadece elindekini harca değildir. Eğer ödenilebilirse her türlü borcun altına da girilebilr. Eskiden insanlar ceplerindeki kadar harcar en fazla bakkala, manava veya kasapa borcu olurdu. Şimdi sizi 1 ay bile idare etmeyecek bankalara borçluyuz. Kenara koyduğunuz para her geçen saniye eriyor. Her sene zam zam zam. Para biriktirseniz ne yazacak ki? Şu an kredi çekmeden hiç bir şey yapamazsınız. Ev,araba, eğitim, iş liste uzar gider.
    Uzun lafın kısası: Bankalara muhtaç olduk(köleleri olduk), borçsuz harçsız bi halt yapılamayacak durumdayız, paramızı saklasak bile her geçen saniye eriyor.

Aynı fikirdeymişiz, sıkıntı yok o zaman. Bütün söylediklerinize harfiyen katılmakla beraber birde ekleme yapmak isterim.

Tamam bu hallere düştük ama ilerleyen yönlerimizde yok değil hani. Onları da hor görmemek lazım. Sağlık sektörü, ulaşım sektörü, eğitim sektörü eskiye oranla fazlası ile gelişti.

Abi gelişen şeyler tamamen teknoloji sayesinde gelişti.
    Sağlık sektörü mesela. Bilgisayarlı sisteme geçilmese, hala kağıt ile evrak tutulsa, pahalı cihazlar daha kolay erişilebilir hale gelmese bizim yaptığımız bir şey yok maalesef.

• 2002'den beri parayı kolay kazanan kesim arttı. Bunlar elbette kuruş hesabı yapmıyor. Yoksa o parayı emeğiyle kazananların bir çoğu alabilecek gücü olmasına rağmen uygun alternatiflere yöneliyor.
  • halk kredilerle kole haline geliyor. adam bunlar az oy alir koalisyon olur faiz artar diye kufur ede ede gidip oyunu veriyor.

eskiden pesin para ile ev alinirdi. simdi krediler var diye 50 milyara urettigi evi 200 e kitliyorlar.

araba iside kredi. avrupada 10 ayda para toplarken bizde 50 aya cikiyor. krediden baska care yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: rutan

Bazı arkadaşlarımız ya sallıyor, ya da konuşmuş olmak için konuşuyor. 100 - 150 milyarlık araçlar için konuşmuyorum. Şu anda en fazla 60 milyara kadar olan araçlardan bahsediyorum. Birincisi araba 4 kişilik bir aile için lüks değil ihtiyaçtır. (Buna en güzel örnek de, bir yakınınızın sağlık sorunuyla karşı karşıya olduğu zaman ihtiyacınızın olmasıdır. Hiç bir para gözünüze görünmez) Orta direk dediğimiz kesimin para biriktirerek araba alabilme gibi bir şansı olabilir mi Allah aşkına... Buna inanan varsa, ya saftır ya da Türkiye gerçeklerini bilmiyor demektir. O zaman insanlar da kredi çekerek araba sahibi oluyor. Kaybedeceği bir şey yok ki... Zaten kredisi bittiği zaman ödediği faiz farkından daha çok kar etmiş oluyor. Bizim gibi enflasyonu sürekli yüksek olan ama hile ile hep düşük gösterilen ülkelerde bu hep böyledir. Adam şimdi krediyle almasa, üç yıl para biriktirmeye çalışsa, şu anda 40.000' e alacağı araç 70.000 olur. Oysa krediyle aldığı zaman, o araç 55.000' e gelir ve artı üç yıl da arabayı kullanmış olur. Bu niye bu kadar abes olsun ki... Bir daha hatırlatayım: lüks araçlardan bahsetmiyorum. Orta düzey araçlardan bahsediyorum. Zevkten değil, ihtiyaçtan bahsediyorum. Bu arada ben araba alacağımda, sunroof' muş, navigasyon' muş, yok efendim sport tipmiş gibi lükslere değil, sadece güvenlik donanımının iyi olmasına ve işimi ne kadar iyi göreceğine bakarım. Eminim bir çok kişide böyledir. Bu arada bazıları da "Ele verir talkımı, kendi yutar salkımı..." hikayesi yapıyor. Madem araba alma gibi bir niyetin yok, ne işin var galeride ya da test sürüşünde... 55 yaşımdayım ve hayatımda hiç test sürüşüne gitmedim ve de ilgi duymadım... Bu arada, REFAHIN FİLAN ARTTIĞI YOK... İlk işe başladğımda aldığım maaşla şu anda aldığım maaş arasında 500 dolar kaybım var. Yani sürekli geri gidiyoruz...

bende 50 yaşındayım ama arabalar ile ilgilenmeyi severim benim test sürüşüne gitmem o araç hakkında bilgi sahibi olmam sizi neden rahatsız etti bende ona anlam veremiyorum diğer yazdıklarınıza katılıyorum ancak bundan önceki araçlarımı test etmeden aldım ağzım yandı şimdi elimden geldiğince her araç hakkında bilgi sahibi olmak ve karşılaştırmak istiyorum yarın öbür gün araç alacağım zaman keşke şunu alsaydım gibi bir derdim yok şu an

• quote:

Orijinalden alıntı: goodorevil

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Sağlık sektörü mesela. Bilgisayarlı sisteme geçilmese, hala kağıt ile evrak tutulsa, pahalı cihazlar daha kolay erişilebilir hale gelmese bizim yaptığımız bir şey yok maalesef.

Ama sonuçta ortada gelişen ve geliştirilen bir sektör var. Globalleşen sistemlerden bir payda alamayabilirdik.

• quote:

Orijinalden alıntı: Duratorq_

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Devletin tavsiye ediyor sana alma diye , alacaksan yerli sanayiyi kullanan markalara yönel.

Bilinçli ol. Allahın das auto suna bayılırsan paraları,ülke dışına akıtırsan mangırları bende anti olarak önlemimi alırım diyor.

Ama serbest piyasa ekonomisi tabi. Şuna böyle buna böyle muamele edemiyorsun.

O zaman herkes yanacak. Al sana vergi. Bir tane de bana al. Hadi...

Bu işin ufak kısmı ve mübalası tabi.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Ama sonuçta ortada gelişen ve geliştirilen bir sektör var. Globalleşen sistemlerden bir payda alamayabilirdik.

Bir zahmet alalım.

• goodorevil kullanıcısına yanıt
    Vergileri çatır çatır ödeyipte hizmet alamadığım zamanları bilirim.
  • quote:

Ben hala alamıyorum.
    Geçen devlet hastahanesinin aciline gittim. 2 saat bekledim bir de doktorun üstüme yürümesi ile kavga etme durumuna geldim.
  • quote:

quote:

Ben hala alamıyorum.
    Geçen devlet hastahanesinin aciline gittim. 2 saat bekledim bir de doktorun üstüme yürümesi ile kavga etme durumuna geldim.

O sistemle alakalı bir sıkıntı. Eskiden bırak 2 saati sabaha kadar beklesen ne muayene olabiliyordun ne de ilaç alabiliyordun.. Parayı ödemeden hastanı çıkartamıyordun, rehin kalıyordu hastan. Ey gidi ey..
  • quote:

bu kadar genç nüfus varken yani PAZAR varken bırakta ülke gelişsin
    esas sıkıntı bu kadar genç nüfus varken yani PAZAR varken hala cep telefonu üretememiş hala kendi otomobil markan yoksa hala eğitim sistemin yoksa
    at kendine denize.
    israil dölünün bile kendi otomobil markası var...

vatandaşa inenler gördüklerimiz, kapalı kapılar ardında neler dönüyor bilmiyoruz

ama bu millet başını kumdan çıkardığında dünyanın anasını ağlatacak o kesin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uraltay85 -- 25 Mayıs 2014; 22:44:02 >
  • forumdan kimse almaz. o alanlar forum felan anlamaz. ötv felan da hesaplamaz. adam gıdıyor corolla alacak, '' en dolusunu ver ha '' dıyor. cok denk geldım. sankı kumaş alıyor :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Combalac

quote:

Orijinalden alıntı: K.B.R.O

quote:

Orijinalden alıntı: Combalac

quote:

Orijinalden alıntı: wave61

kimse 2002 den beri halkın refahının yükselişini yok sayamaz...

Refah çok hızlı artti, artiyor... Devlet önlem almazsa elimizdeki tüm servet yabancılara akmaya devam eder ve ülkemiz trafikten araba bolluğundan yaşanmaz bir hal alır, petrole bağımliligimiz yüzünden servet öderiz yurtdışina. Devletin acilen halkımızın elindeki bu serveti doğru yollara kanalize etmesi gerekir.

Bunun için de acilen yapılması gerekenlerin başinda araba cep telefoni gibi ürünlerde Ötv'nin ciddi düzeyde artırılması, benzinin kesinlikle en az iki kat düzeyinde zamlanması saglanmalidir. Yoksa bu ülke kisa vadede bu sorunu aşamaz. Tabiki uzun vadede sorun farklı çözum yollariyla azaltılmalidir.

Acilen ekonomi dersi almalısın hocam. Harcanıyorsun.

Ötv zaten üst düzeyde artmıs durumda. Petrol desen dünyada birincilige oynuyorsun.Hala daha ne zammı. Sen ve senin gibiler cekin su elinizi su halkın cebinden.

Ekonomi alanında doktora yaptım, hem de yurtdışinda. Herşeyden haberim var.

Asgari ücretlinin elinde Note 3 cep telefonu olduğu sürece, 2 bin TL maaş alan memurun krediyle de olsa 60 70 bin TL'lik araba aldıgı bir ortamda bu tür tedbirler gereklidir.

Ne ekonomisi okudunuz hocam merak ettim. Diyosunuz ki ÖTV arttirilsin araba fiyatina zam yapilsin, benzin iki katina ciksin.

Fiat doblonun yenisinin fiyati 50-60 milyar olmuş dahada artsin, 100 milyarlik araci alamayan adam ne yapacak eski araca binecek, eski araclarin benzin! masrafi yok Sanki su yakiyorlar!

2002 model araç km 50 krs benzin yakiyor, benzin daha da zamlansin.. Bu araba ne yaksin km de 1 lirami yaksin? 2 lirami yaksin?

Eskiden arabanin deposunu fulletirdik. Simdi benzinlik te fulletmek! Diye birşey kalmadi. Simdi bu arabanim deposu 300 tlye doluyor asgari ücret 801 TL (yanlis hatirlamiyorsam) ki bir insan araba kullandiginda zaten benzinli bir arabanin maliyeti (bakimi benzini tuvu ÖTV si MTV si vs vs ) neredeyse bir asgari ücret daha ne zammi!

• Alan alıyor pardon banka alıyor. Bankalar sağ olsun
  • quote:

quote:

quote:

Ben hala alamıyorum.

O sistemle alakalı bir sıkıntı. Eskiden bırak 2 saati sabaha kadar beklesen ne muayene olabiliyordun ne de ilaç alabiliyordun.. Parayı ödemeden hastanı çıkartamıyordun, rehin kalıyordu hastan. Ey gidi ey..

Abi sistemle değil doktorun kendini bir şey sanmasıyla olan bir durumdu.

Eskiye göre iyi olması dediğim gibi teknolojiye bağlı bir durum.

Ayrıca şu anda ayda 1000 TL civarı bir vergi veriyorum (Sigorta primi de dahil).
    Peki yılda 12 bin TL edecek ne hizmet alıyorum?

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.