Şimdi Ara

Biz Şimdi Napcaz? Teknolojik Ürün Fiyatları Uçtu. (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
406
Cevap
4
Favori
25.748
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
70 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 8 ay önce 420 tl pahalı diye üzülerek aldığım ekran kartı şuan 657 tl olmuş.

Bu ülkenin bir gerçeği de dolara endeksli ürünleri aynı gün alacaksın, 3 kuruş kar etcem diye 10 kuruş zarar etmek var.
  • asosyal mühendis kullanıcısına yanıt
    2 AYLİK MAAŞİNLA ARABA ALİYON LA NE PC Cİ
  • quote:

Orijinalden alıntı: selowan

2 AYLİK MAAŞİNLA ARABA ALİYON LA NE PC Cİ

2. el alirsan 1 aylik maas bile fazla fazla yetiyor araba icin.
  • Yıl 2012 sonu. ilk defa yurtdışına çıktım. Polonyaya gittim.

1 tl 1.9 zloty ediyordu yaklaşık. Zaten ucuz olan ülkede ne alsam %50 indirimliymiş gibi geliyordu.kral gibiydim.

Şuan bakıyorum. 1 tl 1,3 zloty olmuş.Pek üretimi olmayan polonya paradına bile 0.6 tl değer kaybetmişiz.

Dolar yada eurodan bahsetmiyorum bile. Ekonomi süper. Kaç kere teğet geçti çok şükür.
  • asosyal mühendis kullanıcısına yanıt
    Abd de 2 aya altına araba çekersin ne laptobu
  • quote:

Orijinalden alıntı: Baelros

quote:

Orijinalden alıntı: KaramelizeYogurt

quote:

Orijinalden alıntı: asosyal mühendis

quote:

Orijinalden alıntı: Kagann.

Temel ihtiyaçlar dışında para harcamak lüks haline geldi bu ülkede.Bende aynı durumdayım.Hayat bana bunu güzel güzel öğretti.

Diğer ülkelerde 1900$ a alınan bir teknolojik ürünü biz 6000-7000 tl arası fiyatlarla alıyoruz. Artık ağlamak geliyor içimden. Beni üzen konu bu. Canım çok sıkılıyor. Gençliğim boşa gidiyor. En basitinden evlenmek istesem beyaz eşya alamıycam o kadar kötü. önceden 10000 tl yeterken şimdi 30000 tl gerek bu iş için.

yurt dışından herhangi bir ülkede 2 aylık maaşıyla bilgisayar alınabiliyorken bizim 7-8 ay çalışmamız gerekiyor ki alalım aynısından.

çok kötü başım ağrıyo şuan. sızlanıyorum.

Yav gardeşim adamlarda hıyarın tanesi 20 yuro yav mandalinayı taneyle alıyolar. Adamlarda soğan yok yav bu kadar nankör olmayın.

Sallamanin daniskasi bu. Yurtdisinda yasayan biri olarak kulliyen yalan diyorum.

An itibariye 1 Zloty 0.88 TL

20 euro dedigin hiyar 3.52 TL
    https://ezakupy.tesco.pl/groceries/en-GB/products/2003009576802

Olmadigini iddia ettigin soganin kilosu 2.36 TL
    https://ezakupy.tesco.pl/groceries/en-GB/products/2003006439742

Trolluk yapacaksaniz adam gibi arastirip oyle yapin.

Yurtdışında yaşadığın için tünelimizi gısganıyon de mi?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• neredeyse teknolojik herşeyin fiyatları %100 artmış durumda en son alışverişimi bekarlar gününde oda çok güzel indirimler yakalayınca yaptım açıkcası gıda dışında pek bir harcama yapamıyorum niyeyse almak içimden gelmediği gibi fiyatlarıda aşırı yükselmiş mağazalarda eskisi gibi değil bilemiyorum yakında ohal bittikten sonra firmalar kapatacaklar gibi duruyor.
  • Ekonomik krizmiş pehh. Butun cafeler tıklım tıklım restaurantlar ayni sekilde. Araba satislari onceki yila gore artmis. 3 bin tl'lik İphone'lar yok satiyo. Kriz gormek istiyosaniz yunanistana bakin.. Gayet iyi durumdayiz..
  • Bende letgo ya abandim naaapammm
  • alex59 kullanıcısına yanıt
    Sen kaderinin dışında neler yapabiliyorsun, durum ortada buyur...

Buraya yazarak sorun çözüldüğü nerede görülmüş? Yani siz kaderinize teslim olmadınız buraya yazdınız çizdiniz bağırdınız çağırdınız sonra ne oldu? Paşa paşa bu ülkede aynı şekilde yaşamaya devam ettiniz.

Buraya gelip iki yorum yapan isyan eden kendini devrimci zannediyor. Bu kafayla devam edin. Bildim bileli bu forumda bu tür konular sürekli açılırda durur açılırda durur sonuç ne mi oldu? Dolar 3.60 i geçti. Demekki buradan birşey yazmakla sorunlar hallolmuyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dark Territory

Ekonomik krizmiş pehh. Butun cafeler tıklım tıklım restaurantlar ayni sekilde. Araba satislari onceki yila gore artmis. 3 bin tl'lik İphone'lar yok satiyo. Kriz gormek istiyosaniz yunanistana bakin.. Gayet iyi durumdayiz..

Senin krizden anladığın evden çıkamayacak kadar fakir olmak, açlıktan ölmek falan sanırsam? İyiymiş. Milletin içtiği bir çayı da çok görün anasını satayım.

Kaldı ki bu ülkede zengin-fakir farkı her geçen gün daha da artıyor. Dışarıda şu şu arabalar var deniyor. Var da diğer tarafta da karnını zor doyuran milyonlar var. O ne olacak? Yine kaldı ki bizim insanımız gösteriş meraklısı olduğu için bir araba alabilmek uğruna yıllarını bankaya bağlıyor. Borç bitince kralız diye diye soğan ekmek yiyorlar o süre boyunca. Arabayı almak mesele değil, arabayı yürütmek mesele. Ayrıca aralık ayında satışlarda patlama oldu çünkü insanlar zamdan önce alma telaşına girdi.

Hadi her şeyi doğru kabul edelim, iyi durumdayız falan fıstık olsun. Niye diğer ülkelerde bir ürüne 5 verilirken bizde 25 verilsin? Godiklenmekten keyif mi alalım nedir yani?

• KaramelizeYogurt K kullanıcısına yanıt
    Tabiki de :)

Tum Avrupa kiskaniyor, Turkiye'deki havalimanlari, duble yollar, ileri demokrasi, dolar tavan yapsa da TL dip yapsa da devamli iyilesen ekonomi, ozgur basin, sansursuz internet ne kadar ileri medeni seviyede, biz nasil yapamamisiz diyorlar her seferinde.
  • 3 lük pc 5 olmuş hangi pc o
  • Kendin üretim yapmaz isen olacağı bu, temel ihtiyaçlar dışında her şeyimiz lux artık, ona göre harcama yapmak gerekiyor.
  • Aeronautical Engineering A kullanıcısına yanıt
    İroniydi.
  • Dandik i3 sistemler 3000-3500 arasi toplanir oldu. Bu paraya i7 toplanırdı.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Artık teknolojiyi takip etmemek en iyisi
  • Ayın konusu
  • hay iphone kadar başınıza taş düşsün, şunu düşünemeyecek kadar mı düştünüz? Kardeşim sen bir insan mısın? bu ülkeninin vatandaşı mısın? vergisini ödeyen çalışan insansın değil mi?. ne yani bir telefon bir araba bir cafede oturup çay bile içemeyeceksen neye yaşıyorsun sen? Sizin kafanızda hep şu var. küf kokan bir odalı evde yarım ekmekle soğanı kırıp yemeliyiz. Siz kendinize bir evi bir arabayı bir tatili bir dışarıda çay içmeyi çok gördükten sonra, bir muz alıp yemeyi, bir böğürtleni, kestanesini yemeyi bile kendinize çok gördükten sonra daha çok tepenize çökerler. İnsanız kardeşim insan. bu dünyaya yaşamaya geldik, belirli bir standardın altında yaşamaya yaşamak denmez, sürünmek denir. Ozaman gidip hepimiz kedi köpek gibi çöp karıştıralım,

Hep aynı klişe laflar, neymiş efendim adam asgari ücretle çalışıyormuş iphone almış, neymiş efendim arabaya biniyormuş, binmesin mi? bir çocuğunu,annesini babasını bir hastaneye götüremesin mi? senede 1 kere bir arabasına binip tatile gitmesi çok mu lüks? bizlere bu zamana kadar her hükumet ölümü göstermiş sonrada sıtmaya razı etmiş.

İnsanların bir standardı olmalı, Bir taraf sırf kahvaltıya bilmem nereden uçup bilmem nereye gidiyor bunu sorgulamıyorsunuz, gelip burada bir telefon alan bir kilo muz alan adamı sorguluyorsunuz. Ha fakirsek ülkece çökelim aç kalalım razıyımda, kimileri sürekli daha zengin olurken diğer kesimin sürekli batması ve batanlarında birbirini sorgulaması kadar ahmakça birşey görmedim.

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.